Energa, Hellas Power, και λοιποί εναλλακτικοί πάροχοι Ηλεκτρικής Ενέργειας

Απάντηση: Energa και εναλλακτικοί πάροχοι Ηλ. Ενέργειας

Νομίζω οτι ο υπολογισμός σου δεν ειναι σωστός...
Μιας και εχεις υπολογίσει 170 ευρω για 5000 kwh για 4μηνια (διάστημα λογαριασμού ΔΕΗ).
Στο site τους αναφέρουν 170 ευρω μηνιαίο πάγιο...
Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε ενημέρωση...-bye-

Re: Απάντηση: Energa και εναλλακτικοί πάροχοι Ηλ. Ενέργειας

Νομίζω οτι ο υπολογισμός σου δεν ειναι σωστός...
Μιας και εχεις υπολογίσει 170 ευρω για 5000 kwh για 4μηνια (διάστημα λογαριασμού ΔΕΗ).
Στο site τους αναφέρουν 170 ευρω μηνιαίο πάγιο...
Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε ενημέρωση...-bye-

Ευχαριστω πολυ για την επισημανση !!!! Δεν το προσεξα...

Re: Energa και εναλλακτικοί πάροχοι Ηλ. Ενέργειας

Βρε παιδια....
Εκανα ενα σχετικα προχειρο και ισως επιπολαιο υπολογισμο, βαση αυτου εδω:
http://www.dei.gr/Default.aspx?id=5100&nt=19&lang=1

και με την καμια δεν φτανουμε τις 3000kwh το τετραμηνο.....

Πως στο καλο φτανουμε τις 7.500 ???????

Λετε να ....
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=81660

Κι εγω έκανα αιτηση στην hellas power.
Πηρα το πακετο 1700 Kwh για 4 μηνες με 45 ευρω το μηνα δηλαδη 180 ευρω το τετραμηνο.
Συμφωνα με τον λογαριασμο της Δεη καταναλωνω 1700 Kwh και πληρωνω 100 ευρω συνολο το τετραμηνο για δημοτικα τελη τα οποια θα συνεχισω να πληρωνω βεβαια, συν 230 ευρω για το ρευμα.
Άρα μου βγαίνει 50 ευρω το τετράμηνο φθηνότερα.
Επίσης στην δεη οι 1700 kwh ήταν 1300 πρωι + 400 νυχτερινο.
Τωρα που εχω 1700 πακετο μου ειναι αδιάφορο το νυχτερινο. Θα με ενδιαφερει αν τις καταναλωσω και μετα.
Μπορει 50 ευρω το τετραμηνο να μην ειναι πολλα λεφτα που γλυτωνω, αλλά δεν με ενδιαφερει, αρκει να μην τους πληρωνω αλλο.
Από το 2000 εχω παρατησει τον ΟΤΕ καιρός ηταν και την ΔΕΗ.
Επίσης στο faq του site αναφερει οτι μπορεις να πληρωσεις και τα τελη στην εταιρεια και ο μονος λογαριασμος που θα σου ερχεται απο την ΔΕΗ θα ειναι της ΕΡΤ.
Στο ιδιο site διαβασα σε ερωτηση οτι αν δεν πληρωσεις την ΕΡΤ δεν ειναι γνωστες οι κυρωσεις.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Energa και εναλλακτικοί πάροχοι Ηλ. Ενέργειας

Μας ηρθε ο τελευταιος λογαριασμος (ΔΕΗ), περιοδος καταναλωσης απο 9/5/2011 εως 7/9/2011.

Καταναλωση ως εξης:
5107 kwh X 0,08174 = 417,45 ευρω
2315 kwh X 0,05400 = 125,45 ευρω (μειωμενο, νυχτερινο)
Συνολο 542,9

Ριχνοντας μια ματια στο site της hellasapower, βλεπω οτι υπαρχουν διαφορα "πακετα", και συγκεκριμενα αυτο που μαλλον μας κανει ειναι το Energy HomePack Unlimited με το οποιο συγκρινομενο με αυτο της ΔΕΗ:

- Για εως 5000kwh πληρωνεις 170 ευρω, και για καθε επιπλεον μεχρι τις 5400 0,189.
Αρα για 107kwh (oι παραπανω απο τις 5000) πληρωνω 20,33 ευρω (107 Χ 0,187)
Συν 170 για τις 5000, οποτε πεμε στα 192,33 ευρω.

Για το νυχτερινο, ειναι ιδιες οι χρεωσεις, 0,054 ανα kwh, δλδ και παλι 125,01

Συνολο με hellaspower, 192,33 + 125,01 = 317,34

Διαφορα, 225,56

Λεω να κανω ενα ραντευου μαζι τους....

Κι εγω έκανα αιτηση στην hellas power.
Πηρα το πακετο 1700 Kwh για 4 μηνες με 45 ευρω το μηνα δηλαδη 180 ευρω το τετραμηνο.
Συμφωνα με τον λογαριασμο της Δεη καταναλωνω 1700 Kwh και πληρωνω 100 ευρω συνολο το τετραμηνο για δημοτικα τελη τα οποια θα συνεχισω να πληρωνω βεβαια, συν 230 ευρω για το ρευμα.
Άρα μου βγαίνει 50 ευρω το τετράμηνο φθηνότερα.
Επίσης στην δεη οι 1700 kwh ήταν 1300 πρωι + 400 νυχτερινο.
Τωρα που εχω 1700 πακετο μου ειναι αδιάφορο το νυχτερινο. Θα με ενδιαφερει αν τις καταναλωσω και μετα.
Μπορει 50 ευρω το τετραμηνο να μην ειναι πολλα λεφτα που γλυτωνω, αλλά δεν με ενδιαφερει, αρκει να μην τους πληρωνω αλλο.
Από το 2000 εχω παρατησει τον ΟΤΕ καιρός ηταν και την ΔΕΗ.
Επίσης στο faq του site αναφερει οτι μπορεις να πληρωσεις και τα τελη στην εταιρεια και ο μονος λογαριασμος που θα σου ερχεται απο την ΔΕΗ θα ειναι της ΕΡΤ.
Στο ιδιο site διαβασα σε ερωτηση οτι αν δεν πληρωσεις την ΕΡΤ δεν ειναι γνωστες οι κυρωσεις.

τελικα κανατε αιτηση; εχουμε κανα νεοτερο αν αξιζει τελικα η αλλαγη σε ενναλακτικο ποροχο;
τωρα που θα ερθουν και νεες αυξησεις 15%-20% στην ΔΕΗ το σκεφτομαι και εγω..

Last edited:

Οχι, δεν εχω κανει τιποτε

Σε πρωτη φαση αλλαξα την βενζινη σε πετρελαιο :ADFADF1:

Εγω συνδεθηκα πριν 1 εβδομαδα. Ακομα δεν εχω λαβει φυσικα λογαριασμο.
Θα το δω στην πορεια...

Ρευμα σε πακετο.. Τι αλλο θα ακουσουμε. Αν δεν το καταναλωσεις, το πληρωνεις. Αν καταναλωσεις παραπανω, το πληρωνεις χρυσο.
Και οι καταναλωσεις δεν ειναι σταθερες ολο το χρονο. Αμα πλακωσει η θεια Αμιρσουδα για τις γιορτες, τσουπ, να τα παραπανω KWh.
Το καλοκαιρι φευγεις διακοπες/εξοχικο σιγα και δεν το καταναλωσες το πακετο.
Πρεπει ανα πασα στιγμη να ξερεις ποσες μοναδες σουχουν μεινει. Και αμα το ξερεις δλδ και θελει αλλες 10 μερες τι κανεις? Κατεβαζεις το γενικο?
Αν η χρεωση ανα λεπτο στη τηλεφωνια ειναι λαμογια που λειτουργει ΠΑΝΤΑ εναντιον του καταναλωτη, το πακετο τετραμηνιαιας πως να το χαρακτηρισω?

Απάντηση: Re: Energa και εναλλακτικοί πάροχοι Ηλ. Ενέργειας

Ρευμα σε πακετο.. Τι αλλο θα ακουσουμε. Αν δεν το καταναλωσεις, το πληρωνεις. Αν καταναλωσεις παραπανω, το πληρωνεις χρυσο.
Και οι καταναλωσεις δεν ειναι σταθερες ολο το χρονο. Αμα πλακωσει η θεια Αμιρσουδα για τις γιορτες, τσουπ, να τα παραπανω KWh.
Το καλοκαιρι φευγεις διακοπες/εξοχικο σιγα και δεν το καταναλωσες το πακετο.
Πρεπει ανα πασα στιγμη να ξερεις ποσες μοναδες σουχουν μεινει. Και αμα το ξερεις δλδ και θελει αλλες 10 μερες τι κανεις? Κατεβαζεις το γενικο?
Αν η χρεωση ανα λεπτο στη τηλεφωνια ειναι λαμογια που λειτουργει ΠΑΝΤΑ εναντιον του καταναλωτη, το πακετο τετραμηνιαιας πως να το χαρακτηρισω?

Μια λαμογιά από τα ίδια: Όπως ο - δήθεν - ανταγωνισμός της κινητής τηλεφωνίας. Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να ξέρεις τι σε συμφέρει, ακόμα κι αν καταγράφεις τα τηλεφωνήματά σου. Μπορεί μερικοί γνωστοί σου που παίρνεις συχνά να ... άλλαξαν πάροχο!

Μόνο οι υπεύθυνοι των εταιριών, που έχουν συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία, έχουν πλήρη εικόνα.
Τώρα, μετά την αύξηση δυο φορές στα τελευταία 2 χρόνια της τιμής του ρεύματος από την κερδοφόρα (!!!) ΔΕΗ, υπάρχει επιτέλους η δυνατότητα να μπουν κι εδώ ιδιώτες παραγωγοί - ή και απλά αεριτζήδες που έχουν μόνο τον πελάτη -με τα γνωστά κόλπα του μάρκετινγκ.

Ότι ακριβώς έγινε με τον ΟΤΕ και το internet πριν 10 χρόνια. Σε 10 χρόνια από τώρα, πάλι κάποιοι ηλίθιοι θα λένε ότι ο "ανταγωνισμός έριξε τις τιμές του ρεύματος", όπως λένε τώρα ένα σωρό μικρόνοες για το ιντερνετ και την τηλεφωνία.

Καλα, μην τα ισοπεδωνουμε και ολα. Οι τηλεπικοινωνιες φτηνιναν συγκριτικα, ενω πλεον υπαρχουν πολλες επιλογες. Δεν ειναι μονο μαρκετινγκ.
(Ειδικα οτι ΔΕΝ διαφημιζεται ειναι φτηνο.) Ομως θα πρεπει να περασουν πολλα χρονια για να γινει κατι τετοιο στο ρευμα, τουλαχιστον απο πλευρας ωριμοτητας και κανονων, ωστε να μπορει κανεις να δει αν τον συμφερει, πισω απο το (πολλες φορες ηλιθιο ) μαρκετινγ.
Η ιδεα με τα πακετα ρευματος ειναι ηλιθια, και με το τροπο που πλασσαρεται, παραπλανητικη. Απο την αλλη, το ρευμα ηταν παντα τροπος ασκησης κοινωνικης πολιτικης, κατι ομως που παντα δημιουργει στρεβλωσεις. (και τελευταια και εισπρακτικης πολιτικης).
Για χρονια, οποιος ξεφευγε απο καποιο επιπεδο καταναλωσης, το πληρωνε ακριβα. Ακομα και σημερα, σου λεει κοινωνικο τιμολογιο, ΑΛΛΑ μην περασεις τις 1600kw το τετραμηνο. Ελα ομως που με το πετρελαιο θα παει το αεροθερμο συννεφο, (γιατι αυτος που δικαιουται κοινωνικο τιμολογιο, μαλλον δεν εχει να βαλει... γεωθερμια.) οποτε οταν θαρθει ο λογαριασμος θα υπαρξουν λιποθυμιες.

Απάντηση: Re: Energa και εναλλακτικοί πάροχοι Ηλ. Ενέργειας

Καλα, μην τα ισοπεδωνουμε και ολα. Οι τηλεπικοινωνιες φτηνιναν συγκριτικα, ενω πλεον υπαρχουν πολλες επιλογες. Δεν ειναι μονο μαρκετινγκ.
(Ειδικα οτι ΔΕΝ διαφημιζεται ειναι φτηνο.) Ομως θα πρεπει να περασουν πολλα χρονια για να γινει κατι τετοιο στο ρευμα, τουλαχιστον απο πλευρας ωριμοτητας και κανονων, ωστε να μπορει κανεις να δει αν τον συμφερει, πισω απο το (πολλες φορες ηλιθιο ) μαρκετινγ.
Η ιδεα με τα πακετα ρευματος ειναι ηλιθια, και με το τροπο που πλασσαρεται, παραπλανητικη. Απο την αλλη, το ρευμα ηταν παντα τροπος ασκησης κοινωνικης πολιτικης, κατι ομως που παντα δημιουργει στρεβλωσεις. (και τελευταια και εισπρακτικης πολιτικης).
Για χρονια, οποιος ξεφευγε απο καποιο επιπεδο καταναλωσης, το πληρωνε ακριβα. Ακομα και σημερα, σου λεει κοινωνικο τιμολογιο, ΑΛΛΑ μην περασεις τις 1600kw το τετραμηνο. Ελα ομως που με το πετρελαιο θα παει το αεροθερμο συννεφο, (γιατι αυτος που δικαιουται κοινωνικο τιμολογιο, μαλλον δεν εχει να βαλει... γεωθερμια.) οποτε οταν θαρθει ο λογαριασμος θα υπαρξουν λιποθυμιες.

Όχι δεν φτήνυνε απολύτως τίποτα. Ο ΟΤΕ κράταγε τις τιμές τεχνητά ψηλά από το 1999 για να μπορέσουν να μπουν και οι ιδιώτες. Ακόμα και τώρα, επειδή έχει το δίκτυο, αντιμετωπίζει ένα σωρό εμπόδια από τη ρυθμιστική αρχή.

Re: Απάντηση: Re: Energa και εναλλακτικοί πάροχοι Ηλ. Ενέργειας

Όχι δεν φτήνυνε απολύτως τίποτα. Ο ΟΤΕ κράταγε τις τιμές τεχνητά ψηλά από το 1999 για να μπορέσουν να μπουν και οι ιδιώτες. Ακόμα και τώρα, επειδή έχει το δίκτυο, αντιμετωπίζει ένα σωρό εμπόδια από τη ρυθμιστική αρχή.

Τις τιμές δεν τις έριξε ο ΟΤΕ ούτε οι ιδιώτες στην τηλεφωνία και το ίντερνετ αλλά η τεχνολογία. Ο ΟΤΕ όσο ήταν μονοπώλιο είχε τις τιμες ψηλά γιατί έπρεπε να ταϊζει κάποιον Κόκαλη και κάποια Siemens. Το δίκτυο τώρα δεν το έχει μόνο ο ΟΤΕ αλλά και ιδιώτες. Τώρα αν φτήνυνε ή όχι η τηλεφωνία και το ιντερνετ σε σχέση με 15 χρόνια πριν εγώ ανήκω στους ηλίθιους και μικρόνοους που λένε "ναι" έχει φτηνήνει πολύ. Έχω σύνδεση ιντερνετ από το 1994, σύνδεση κινητού απο το 1995 και σταθερό τηλέφωνο από το 1970 και μπορώ να δώ τι πλήρωνα πριν απο 15 χρόνια και τι τώρα και μπορω να πω ότι η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

Το δίκτυο στο οποίο αναφέρεσαι το πλήρωσα εγώ, εσύ και όλοι μας..... Το βρήκαν έτοιμο λοιπόν κάποιες εταιριούλες(πολλές του κώλου) και χωρίς να δώσουν φράγκο για αυτό, σου πουλάνε internet, τηλεφωνία, κλπ, κλπ...Και μάλιστα σε τιμές απογοητευτικές....

Η τιμή της τηλεφωνίας και του internet θα μπορούσε να είναι φτηνότερη αν άφηναν τον ΟΤΕ με δημόσιο χαρακτήρα ώστε να μπορέσει να δώσει χαμηλές τιμές...Μετά αν ήθελε κάποιος ιδιώτης ας ερχόταν να τον ανταγωνιστεί....Να φτιάξει δικό του δίκτυο και να χτυπήσει τις τιμές.....

Για την Siemens, κλπ...Δεν καταλαβαίνω που κολλάει η εταιρία.... Οι ιθύνοντες είναι αυτοί που κυβερνούν τα τελευταία 30 χρόνια, όχι ο ΟΤΕ.....

Το δίκτυο στο οποίο αναφέρεσαι το πλήρωσα εγώ, εσύ και όλοι μας..... Το βρήκαν έτοιμο λοιπόν κάποιες εταιριούλες(πολλές του κώλου) και χωρίς να δώσουν φράγκο για αυτό, σου πουλάνε internet, τηλεφωνία, κλπ, κλπ...Και μάλιστα σε τιμές απογοητευτικές....

Η τιμή της τηλεφωνίας και του internet θα μπορούσε να είναι φτηνότερη αν άφηναν τον ΟΤΕ με δημόσιο χαρακτήρα ώστε να μπορέσει να δώσει χαμηλές τιμές...Μετά αν ήθελε κάποιος ιδιώτης ας ερχόταν να τον ανταγωνιστεί....Να φτιάξει δικό του δίκτυο και να χτυπήσει τις τιμές.....

Για την Siemens, κλπ...Δεν καταλαβαίνω που κολλάει η εταιρία.... Οι ιθύνοντες είναι αυτοί που κυβερνούν τα τελευταία 30 χρόνια, όχι ο ΟΤΕ.....

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση Αιμίλιε.
Ναι,με την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών,δημιουργήθηκαν από λαμόγια κάτι εταιριούλες που έχοντας σαν βάση το πληρωμένο από εμάς δίκτυο του ΟΤΕ,επιχείρησαν να τα κονομήσουν,από την άλλη όμως...τώρα θυμήθηκε ο ΟΤΕΣ πως θέλει να ρίξει τα τιμολόγια και δεν τον αφήνει η επιτροπή ανταγωνισμού;
Τόσα χρόνια γιατί δεν το έκανε?
Και ποιός ΟΤΕ;Αυτός των Γερμανών;

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση Αιμίλιε.
Ναι,με την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών,δημιουργήθηκαν από λαμόγια κάτι εταιριούλες που έχοντας σαν βάση το πληρωμένο από εμάς δίκτυο του ΟΤΕ,επιχείρησαν να τα κονομήσουν,από την άλλη όμως...τώρα θυμήθηκε ο ΟΤΕΣ πως θέλει να ρίξει τα τιμολόγια και δεν τον αφήνει η επιτροπή ανταγωνισμού;
Τόσα χρόνια γιατί δεν το έκανε?
Και ποιός ΟΤΕ;Αυτός των Γερμανών;

Αναφερόμουν στον ΟΤΕ πριν τους Γερμανούς... Μετά ας τον λουστούν αυτοί που "είδαν" στην πώληση του, "χρυσές" ευκαιρίες για την χώρα..... Που τον πούλησαν κοψοχρονιά και τον δεύτερο χρόνο είχε βγάλει τα λεφτά που στοίχισε στους "αγοραστές"......

Επίσης πως να ρίξει βρε τα τιμολόγια??? Μέσα στον συμφωνημένο τιμολογιακά "ανταγωνισμό"???

Η απαξίωση του κρατικού σοσιλιστικού τύπου φορέα στην χώρα είχε στόχο τήν καπιταλιστική κλοπή ,, απατεώνας ντυμένος με μανδία φιλελεύθερου δημοκράτη ανταγωνιστή ,,

ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΑ !!!

τα σκατά ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Energa και εναλλακτικοί πάροχοι Ηλ. Ενέργειας

Τις τιμές δεν τις έριξε ο ΟΤΕ ούτε οι ιδιώτες στην τηλεφωνία και το ίντερνετ αλλά η τεχνολογία. Ο ΟΤΕ όσο ήταν μονοπώλιο είχε τις τιμες ψηλά γιατί έπρεπε να ταϊζει κάποιον Κόκαλη και κάποια Siemens. Το δίκτυο τώρα δεν το έχει μόνο ο ΟΤΕ αλλά και ιδιώτες. Τώρα αν φτήνυνε ή όχι η τηλεφωνία και το ιντερνετ σε σχέση με 15 χρόνια πριν εγώ ανήκω στους ηλίθιους και μικρόνοους που λένε "ναι" έχει φτηνήνει πολύ. Έχω σύνδεση ιντερνετ από το 1994, σύνδεση κινητού απο το 1995 και σταθερό τηλέφωνο από το 1970 και μπορώ να δώ τι πλήρωνα πριν απο 15 χρόνια και τι τώρα και μπορω να πω ότι η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη. Το 131 κόστιζε π.χ. μια αστική μονάδα και τώρα 1 ευρώ +ΦΠΑ και υπάρχουν 3-4 "εταιρίες" που πουλάνε το ίδιο ακριβώς πράγμα: Πληροφορίες τηλ. καταλόγου - α, ξέχασα σε συνδέουν κιόλας, άλλο μισό ευρώ. Επί τη ευκαιρία, το δίκτυο ανήκει στον ΟΤΕ, όχι και σε ιδιώτες. Οι ιδιώτες μπορεί να φτιάξουν μικρά κομμάτια που συνδέονται στο κυρίως δίκτυο.
Γι αυτό ακριβώς το λόγο - είναι και καλά μονοπώλιο - εμποδίζεται συνεχώς από το 1990 να πουλήσει όσο μπορεί. Ενημερώσου λίγο.

Όπως λέει κι ο Αιμίλιος, ανταγωνισμός με το ζόρι: Με το δίκτυο που έχουν πληρώσει 2 γενιές Ελλήνων.

Εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος

Την πάτησα με την Hellas Power.
Το ερώτημα είναι πάλι πίσω στη ΔΕΗ -το μάθαμε το μάθημα- ή κάποιοι από τους άλλους είναι ποιό αξιόπιστοι ?
Έχει κανείς θετικές εμπειρίες από τους άλλους και ποιους ?

Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος

Εγώ πήγα στη revma1.

Δε θέλανε εγγύηση.

Η ΔΕΗ ήθελε 1000 ευρώ και σχέδιο ηλεκτρολόγου. (Παροχή Γ22Β)

Είδες η ΔΕΗ.
Τσάμπα όλα τα δίνει.
Άσε που κάνει κοινωνική πολιτική με λεφτά του κασίδη...