Ενεργά ηχεία monitor μέχρι 150 ευρώ

john6945

New member
15 April 2008
81
Ψάχνω να αγοράσω ενεργά ηχεία για να τα συνδέσω στον υπολογιστή μου. Δεν ενδιαφέρομαι για 5.1 συστήματα (π.χ logitech κτλ.) αλλά για ενα ποιοτικό δικάνολο σετ. Προσανατολίζομα κυρίως στα M-AUDIO Studiophile 40 στα 129 ευρώ http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...o-Speakers-Studiophile-Av-40-MI-EM-000208.htm και στα Βehringer MS 40 στα 119 ευρώ http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ehringer-Studio-Monitor-Ms-40-544-BEH-037.htm.
Στα χαρτιά τα Βehringer φαίνονται καλύτερα αλλά δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα για την ποιότητα κατασκευής τους...
Εσείς τι θα λέγατε?? Επίσης είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις υπό την προυπόθεση ότι δε θα ξεπεράσω το όριο των 150 ευρώ
 
τα μ τα ακουσα και τα βρηκα πολυ καλα

ακουσα και τα makie που ηταν αναφορας σε ενα περιοδικο και δεν μου αρεσαν καθολου..

για τη δουλεια που τα θελεις τα M θα σε καλυψουν
 
Κοιτα στην Μ-audio μηπως βρεις κάτι απο την σειρά studiopro... νομίζω οτι είναι καλύτερη απο την studiophile και όχι πολύ πιο ακριβή... εχω τα studiopro3
Είναι και αυτά που είναι σιγουρα καλύτερα
http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=5583
ίσως όχι τόσο εργονομικά βέβαια...
 
Τα MS-40 είναι πολύ καλά και έχουν και ενσωματωμένη κάρτα ήχου 24/192. με διάφορες δυνατότητες διασύνδεσης και δύο ποτενσιόμετρα για να ελέγχεις τις διαφορετικές εισόδους.
απλά ο ήχος δεν έχει μεγάλο σώμα και καμιά φορά τρίζουν τα tweeter όταν τα ζορίζεις. (Τα έχω πάρει δώρο σε ένα φίλο μου οπότε τα έχω μάθει καλά)

Η καλύτερη λύση με φοβερό ήχο για τα χρήματα και το μέγεθος στους είναι τα Fostex PM0.4 λινκ

Εγώ αυτά θα έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη
 
Φίλε DomieMic65 δεν έχω ακούσει τα TASCAM VL-A4 οπότε εδώ θα βοηθήσεις εσύ. Πάντως σε σχέση με ότι άλλο μονιτορ άκουσα, τα μοναδικά που θα μπορούσα να ζήσω μαζί ήταν τα φοστεξάκια!
 
Παιδιά να ρωτήσω κάτι?
Αυτά τα ηχεία συνδέονται κατευθείαν με κάρτα ήχου σε υπολογιστή και λέγονται "ηχεία monitor"?
Συγγνώμη για την αφελή ίσως ερώτηση, αλλά newbie στο θέμα οικιακός "Ήχος".


Έχω το HP Pavilion dv5-1050ev με 2καναλη κάρτα ήχου, και θα με ενδιέφερε κάποιο καλό ζευγάρι ηχείων.
 
Αυτά που κουβεντιάζουμε είναι αυτό-ενισχυόμενα ή αλλιώς ενεργά, δηλαδή δε χρειάζονται ενδιάμεσο ενισχυτή (έχουν ενσωματωμένο) οπότε και όπως το λες, συνδέονται κατευθείαν με κάρτα ήχου ή άλλη πηγή.

Ενεργά ηχεία υπάρχουν και σε Hi-End κατηγορίες όπως τα Avantgarde, ATC κ.ο.κ.


:merrychristmas:​
 
Last edited:
Ευχαριστώ για την επεξηγηματικότατη απάντηση φίλε margamanos!

Aπ' ότι βλέπω για pc εκεί πάνε περίπου, στα 120-150 ευρώ.
Και βλέπω ότι προτείνετε τα Fostex.
Η Berhinger σαν εταιρεία βγάζει low-budget κομμάτια αλλά αναλογικά με την τιμή τους θεωρούνται καλά. Τουλάχιστον σε κονσόλες/μίκτες για DJ.

Για Logitech Z-10 τι άποψη έχετε? Πιο φτηνά φυσικά, αλλά μου αρέσει πολύ το deisgn τους. Βέβαια στο Ubuntu λειτουργικό μου δεν ξέρω αν λειτουργούν τα touch κουμπάκια κλπ.. Γνωρίζει κανείς μήπως?
 
Δεν ξέρω για τα logitech αλλά το design δεν πάει απαραίτητα και με την ηχητική απόδοση ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες τιμής.
Πιστεύω οτι τα Tascam και τα Fostex θα είναι μακράν καλύτερα... βασικά πιστεύω οτι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα!!
 
Προφανώς και είναι ανόμοια πράγματα..! :)
Δεν τίθεται θέμα επ'αυτού. Τα μεν κοστίζουν και διπλάσια από τα δε..

Απλά τα έχω δει εδώ και πολύ καιρό τα ηχεία αυτά και είπα να ρωτήσω μιας και η συζήτηση είναι για ηχεία monitor για pc.
 
Η καλύτερη λύση με φοβερό ήχο για τα χρήματα και το μέγεθος στους είναι τα Fostex PM0.4 λινκ

Απίστευτοι στο πλαισίο
18W(LF)+18W(HF)=36W!!!!

Μια που τα εχετε ακούσει
για ενα φίλο που εχει πάρει στη κόρη του (9-10ετων) μια ηλεκτρονική ντραμς και μπορεί να δωσει τα διπλά
υπάρχει κατι καλύτερο να ακουσουμε?
ευχαριστώ
 
Υπάρχει και αυτός ο συνδυασμός http://www.thomann.de/gr/fostex_pm05sub_bundle.htm
Αλλά, μιας και φοιτητής έπαιζα και εγώ θα σου προτείνω να κοιτάξεις εναλλακτικές… αν όχι σε ίδιο κατασκευή… μια οικονομική λύση είναι ένα μεγάλο ηχείο με τουλάχιστον 10” στιλ κουτιού όχι κολώνας. Υπάρχουν επαγγελματικά σαν αυτά εδώ http://www.thomann.de/gr/active_loudspeakers_fr.html
Αλλά πιθανά να βρεις σε συμβολική τιμή μεταχειρισμένο αντίστοιχο ηχείο παλιό.