Ενεργά ηχεία.

radio

New member
27 September 2008
14
Φίλοι και συνοδοιπόροι του ήχου γεια σας. Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενεργών ηχείων για τοποθέτηση στη TV. Εκτός από τους Ευαγγελάτους, θα ακούω και κάνα μουσικό CD-άκι απ’ το DVDplayer.
Έχω υπ’ όψη μου τα παρακάτω:

Περιμένω τις προτάσεις σας.
Ευχαριστώ.

Από τα παραπάνω, μόνο τα Τανόγια ξέρω και μπορώ να προτείνω.

Ενδεχομένως να υπάρχει και κάτι καλύτερο, αλλά δεν έχω ακούσει...

Εάν κατάλαβα καλά TANNOY και ξερό ψωμί!
Έχω φάει μια μικρή ‛φλασιά’ με τα SAMSON RUBICON 6A, γιατί φοράνε τα RIBBON.
Το καλό βέβαια, είναι πως υπάρχουν όλα τα ηχεία σε ένα μαγαζί και θα μπορέσω να τα ακούσω.

Απλά όταν θα πάω δεν θα ήθελα να τον βάλω να μου τα συνδέσει όλα αλλά δύο το πολύ τρία μοντέλα.
Νίκο, τα TANNOY πως θα τα περιέγραφες με λίγες λέξεις;

Ευχαριστώ.

Τάσο γεια σου.
Ευχαριστώ για τη πρόταση αλλά ξεφύγαμε πολύ από τη τιμή μας!
Τα Quad έχουν περίπου 870,00 .
Ψάχνω για κάτι πιο οικονομικό, max:400,00 .

Τα 12 κανουν τοσο,τα 11 640. Σιγουρα ειναι πιο ακριβα αλλα εχουν καλυτερο ηχο σε σχεση με τα ηχεια που ανεφερες τα οποια ειναι στημενα για στουντικακη χρηση (με μονη εξαιρεση τα tannoy ισως).

Ειχα ακουσει οτι βρηκα στην ελληνικη αγορα πριν απο δυο χρονια και κατεληξα στα Tascam VL-X5, ηταν τα πιο ισορροπημενα ακομα και απο διπλασιας τιμης ηχεια. Παραμενει ακομα το απολυτο value for money http://www.dv247.com/search/2940/1511/ProductPrice/Ascending/-/1/ οι τιμες ειναι ανα ζευγος.

Ειχα ακουσει καποια Samson με ribbon και με απογοητευσαν. Οπως και στα φθηνα Adam μπορεις ευκολα να διακρινεις που τελειωνει το woofer και που ξεκιναει το ribbon.

Ρωτα στην Ελινα (αντιπροσωπος Tascam) αν εχουν μοντελα προς ακροαση. Εμεις τοτε πηγαμε στο τελος και μετα απο μια μερα ακροασεων με τις πρωτες νοτες ξεραμε οτι ειχαμε βρει το ηχειο που μας εκανε. Τοτε ομως (ελπιζω να εχει αλλαξει πολιτικη) η Ελινα τα ειχε 102 ευρω ακριβοτερα και αγορασαμε το καθε ζευγος για 198 ευρω απο Γερμανια!

Γεια χαρα. Ψάχνω και εγώ ακριβώς το ίδιο. Σε κάποιο μαγαζί στην Κάνιγγος μου πρότειναν τα http://www.m-audio.com/products/en_us/StudiophileBX8aDeluxe.html

Studiophile BX8a Deluxe - 130-watt Bi-amplified Studio Reference Monitors

για 350 ευρώ το ζεύγος.

Έχει κάποιος κάποια γνώμη για τα ηχεία? Δυστυχώς δεν τα είχε διαθέσιμα να τα ακούσω.

Επίσης επειδή είμαι αρκετά άσχετος, τα ηχεία δεν έχουν ψηφιακό input. Εάν το input είναι ψηφιακό τότε υπάρχει τεράστια διαφορά στην ποιότητα σε σχέση με αυτά τα ηχεία?

Επίσης εάν θέλω να κάνω switch ανάμεσα σε περισσότερες από μια πηγές ποια θα ήταν μία καλή και οικονομική λύση?

Ευχαριστώ!
Παναγιώτης

Φίλοι και συνοδοιπόροι του ήχου γεια σας. Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενεργών ηχείων για τοποθέτηση στη TV. Εκτός από τους Ευαγγελάτους, θα ακούω και κάνα μουσικό CD-άκι απ’ το DVDplayer.
Έχω υπ’ όψη μου τα παρακάτω:

Περιμένω τις προτάσεις σας.
Ευχαριστώ.

Προτείνω να μελετήσεις τις λύσεις της ADAM. (Ίσως η απόλυτη ποιότητα)

http://www.adam-audio.de/studio/
ΤΙΜΕΣ: http://www.thomann.de/gb/cat.html?bf=adam&ls=100&oa=pra
Παλαιότερα είχα στείλει eMail στο www.thomann.de για πληροφορίες, και επικοινώνησε μαζί μου Έλληνας πωλητής, ο οποίος μου πρόσφερε επι πλέον έκπτωση 5%
Στην Ελλάδα οι τιμές είναι 30 έως 50% παραπάνω.

Last edited:
..
Οι τιμές στο site είναι για ζεύγος;
.....
Αν μπεις στην σελίδα περιγραφής του κάθε ηχείου, τα αναφέρει στο κάτω μέρος. πχ. για τα Α7

thomann.de sales rank:
n.gif
379
n.gif
n.gif

sales rank in Active Nearfield Monitors:
n.gif
6
n.gif
n.gif

available since:
n.gif
June 2006
n.gif
n.gif

sales unit
:
n.gif
1 piece(s)

@ineofot,
σε μπελάδες μ' έβαλες με τα ADAM!!!
Θα πάω να τα ακούσω οπωσδήποτε!
Για αγορά απ' έξω πόσα πλήρωσες για την αποστολή τους ως εδώ;

ΥΓ. Εντωμεταξύ έχουμε ξεφύγει από το αρχικό όριο των 400,00 Ευρώ! Ας είναι!

Τα μεταφορικά είναι πολύ λίγα. Δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς.
Εγώ είχα επικοινωνήσει πολύ παλιά, αλλά τελικά δεν αγόρασα τότε.
Το ψάχνω ακόμα γιατί άλλαξαν τα τεχνικά δεδομένα (προδιαγραφή χώρου κλπ.)
Αυτά τα αγοράζεις για μια ζωή, ιδίως τα μεγάλα μοντέλα.
Αυτά που ήθελα εγώ (σειρά S4) απαιτούσαν τότε 15.000 έως 20.000 , οπότε με απασχολούσε και η τσέπη μου.
Η αντιπροσωπεία τότε ήταν πολύ πρόχειρη, και δεν μπορούσε να με βοηθήσει ουσιαστικά στον προβληματισμό μου για επιλογή μοντέλου. Δεν είχε ποιοτική παρουσίαση, στην επίδειξη που έκανε δεν είχε καλή πηγή αντίστοιχου επιπέδου και ουσιαστικά τα έθαβε.
Ευτυχώς εγώ τα γνώριζα ήδη. Η τιμή που έδινε ήταν πάνω από 5.000 ενώ του Thomann ήταν 3200 περίπου.

Για τα μικρά μοντέλλα υποθέτω ότι όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα.
Παραθέτω ένα Email του Έλληνα πωλητή στο Thomann που βρήκα στο αρχείο μου, για περισσότερες πληροφορίες:
--------------------------------------------------------------------------------------
Geia sou Gianni k hronia polla
I timi gia ta adam ine 3280? to komati. Se periptosi pou paragilis efta tha sou kano mia ekptosi ton 5% (mono meso trapezis des kato)
Enimerotika hreonoume gia to tahidromio 20? (ektos apo UPS) flat rate
gia oti k na paragilis!!
Ipologise 7 eos 14 ergasimes meres gia na sou
erthi.
Oi times pou sou eho grapsi ine aftes pou tha hreothis + ta 20?
gia to tahidromio.
Distihos den dehomaste pliromi me antikatavoli para
mono meso trapezis (me emvasma) i meso pistotikis kartas. Stin periptosi sou dehomaste mono propliromi meso trapezis.
Dinontas tin paragelia sou sto internet tha prepi na dilosis pos thelis na plirosis.
Me to pou tin lavo tha sou stilo confirmation email k tis antistihes
plirofories.
An boro na exiperetiso se kati alo min distasis na mou grapsis
Heretismata apo edo
George Angelopoulos_
_
/ | | | Musikhaus Thomann Internet Task Force
/ |__ | |___ ___ ____ ___ ____ _ ___ _ ___ __________________
/_ __|| __ \/ \| _ \/_ \|__ \ | / \| / \ [email protected]
| | | / \/ :-) \ | \ / | | __| | | /| || /| | Tel: 49-9546-9223-55
| |__ | | |\ / | | | | |/ <> | | | | || | | | Fax: 49-9546-9223-24
\___||_| |_\___/|_| |_| |_|\_____\|_| |_||_| |_| __________________