Ενεργά Μόνιτορ. ζητάω βοήθεια παιδιαααα

δεν ειναι τα εris5 αλλα κοντα ειναι σε ηχο. σε καθε περιπτωση ακουσε πριν αγορασεις οτιδηποτε και προσπαθησε να ειναι στις ιδιες υψηλες εντασεις.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
JBL_LSR_305_Random.jpg

Aυτή είναι η FR του ηχείου. Η μέτρηση είναι από αυτό το review.
Θωλά και μουντά σίγουρα δεν τα λες. Τώρα αν έχετε συνηθίσει να ακούτε "V-shaped" από random mid hi-fi ηχεία είναι άλλη ιστορία.
Έχει κάποια θέματα στην upper-mid περιοχή. Αν κάποιος θέλει να στήσει ένα home studio ή σπουδάζει κάτι σε σχέση με ήχο και ασχολείται με αρκετά φωνητικά και πιο ακουστική μουσική σε αυτά τα λεφτά τα yamaha ίσως να είναι καλύτερη επιλογή.
Για όλα τα άλλα είδη και όλες τις άλλες χρήσεις τα JBL είναι καλύτερα.
Δεν συγκρίνεται με top monitor dynaudio, genelec, focal (solo) αλλά μιλάμε για 135 ευρώ ηχείο.
Εννοείται αν μπορεί να τα ακούσει όλα πριν αποφασίσει κάποιος.
Έτσι και αλλιώς σε θέματα ήχου είναι σπάνιο να βρεις κάποιον να συμφωνείς 100%.
 
Re: Απάντηση: Ενεργά Μόνιτορ. ζητάω βοήθεια παιδιαααα

View attachment 127320

Aυτή είναι η FR του ηχείου. Η μέτρηση είναι από αυτό το review.
Θωλά και μουντά σίγουρα δεν τα λες. Τώρα αν έχετε συνηθίσει να ακούτε "V-shaped" από random mid hi-fi ηχεία είναι άλλη ιστορία.
Έχει κάποια θέματα στην upper-mid περιοχή. Αν κάποιος θέλει να στήσει ένα home studio ή σπουδάζει κάτι σε σχέση με ήχο και ασχολείται με αρκετά φωνητικά και πιο ακουστική μουσική σε αυτά τα λεφτά τα yamaha ίσως να είναι καλύτερη επιλογή.
Για όλα τα άλλα είδη και όλες τις άλλες χρήσεις τα JBL είναι καλύτερα.
Δεν συγκρίνεται με top monitor dynaudio, genelec, focal (solo) αλλά μιλάμε για 135 ευρώ ηχείο.
Εννοείται αν μπορεί να τα ακούσει όλα πριν αποφασίσει κάποιος.
Έτσι και αλλιώς σε θέματα ήχου είναι σπάνιο να βρεις κάποιον να συμφωνείς 100%.

Βάσει των review, καρφωτός για αυτά πήγαινα σε αυτή την κατηγορία τιμής, αλλά στην πράξη ο ήχος τους random mid hi-fi μου θύμησε. :p Αν τα άκουγα μόνα τους, μάλλον δεν θα με χαλούσαν για την τιμή τους, αλλά σε Α/Β, τόσο με τα Predipe, όσο και με τα ακριβότερα Focal Alpha 50, συγκριτικά έδιναν όντως την εντύπωση του θολού και μουντού...

Όπως και να έχει, ο ενδιαφερόμενος καλό θα ήταν να τα ακούσει πριν την αγορά, αν και σε αυτά τα χρήματα και μεταξύ αυτών των επιλογών, δεν νομίζω να απογοητευτεί όπου κι αν καταλήξει...
 
Και τις δύο φορές που τα άκουσα τα JBL, μου άφησαν μια αίσθηση κουτίλας και μπουμπουνίσματος.
Τα ηχεία στο κεντρικό μου σύστημα είναι τα Proac D18. Δεν είναι the highest of ends, αλλά δεν τα λες και random.

Από την άλλη, σίγουρα ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις στον ήχο, και να πω την αμαρτία μου, προβληματίστηκα λίγο για το τί ακούω με την καταιγιστική αποδοχή που έχουν τα JBL.
Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι "ανοίγουν" εντυπωσιακά με το στρώσιμο και τα δείγματα που άκουσα εγώ ήταν εντελώς καινούργια.

Από την άλλη, έχω παρατηρήσει ότι αν ένα ηχείο δεν μου αρέσει ηχητικά out of the box, δεν θα μου αρέσει και στρωμένο.
Π.χ. τα Presonus δεν τα είχαν στημένα στο Νάκα, άνοιξαν καινούργιο κουτί για να τα ακούσω μαζι με κάποια ήδη ανοιγμένα Tannoy Reveal 502.
Ηχητικά ήταν και τα δύο πολύ κοντά σε αυτό που έψαχνα, με τα Presonus μια ιδέα πιο "κλειστά" στα πρίμα, το οποίο υποθέτω θα χαθεί με το στρώσιμο. Αλλά δεν υπήρχε καμία κουτίλα, το άκουσμα ήταν πολύ καθαρό.

My 2 cents. Και εμείς μπορεί να παραθέτουμε όποια γνώμη έχουμε, ο ΟΡ όμως πρέπει να πάει να ακούσει και να αποφασίσει μόνος του.
 
Απάντηση: Re: Ενεργά Μόνιτορ. ζητάω βοήθεια παιδιαααα

Π.χ. τα Presonus δεν τα είχαν στημένα στο Νάκα, άνοιξαν καινούργιο κουτί για να τα ακούσω μαζι με κάποια ήδη ανοιγμένα Tannoy Reveal 502.
Ηχητικά ήταν και τα δύο πολύ κοντά σε αυτό που έψαχνα, με τα Presonus μια ιδέα πιο "κλειστά" στα πρίμα, το οποίο υποθέτω θα χαθεί με το στρώσιμο. Αλλά δεν υπήρχε καμία κουτίλα, το άκουσμα ήταν πολύ καθαρό.

Ίδιες εντυπώσεις και απο μένα. Είναι κοντά τα δύο ηχεία. Ισορροπημένα, ευγενικά, δεν ενοχλούν.
Τα πρεσονους out of the box είναι γενικώς "κρατημένα" και αφήνουν μια αίσθηση ότι τονικά ρέπουν προς το χαμηλό, αλλά αλλάζει γρήγορα αυτό (με 4-5 ώρες παιξίματος σφίγγει το μπάσο και αναδεικνύνται οι υψηλές).

Για μένα το μυστικό είναι η τονική ισοροπία και η αποφυγή λαμπρότητας στις υψηλές και σκληράδας στις μεσουψηλές.
Σε nearfield ακροάσεις αυτά μου είναι ανυπόφορα. Κανένα απο τα δύο αναφερόμενα δεν τα έχουν.

Για λίγο άκουσα και τα predipe τα οποία επίσης ήταν ευγενικά. Νομίζω όμως ότι ήταν λιγότερο διάφανα. Τα άκουσα πολύ λίγο και δεν αποκλείεται να κάνω λάθος. Τοποθέτηση και πηγή μπορεί να έπαιξαν το ρόλο τους.
 
Re: Απάντηση: Re: Ενεργά Μόνιτορ. ζητάω βοήθεια παιδιαααα

μπορείτε να προτείνετε καμία κάρτα ήχου που να είναι ιδανική για τέτοιου είδους ηχεία αν έχετε την καλοσύνη?
 
Re: Απάντηση: Ενεργά Μόνιτορ. ζητάω βοήθεια παιδιαααα

λάπτοπ έχω. άρα εξωτερική. το πολύ 80 ευρώ
 
Εγώ χρησιμοποιώ την focusrite 2i2. Μπορείς να δεις την Solo σε κάτι πιο οικονομικό...
 
Απάντηση: Re: Ενεργά Μόνιτορ. ζητάω βοήθεια παιδιαααα

Εγώ χρησιμοποιώ την focusrite 2i2. Μπορείς να δεις την Solo σε κάτι πιο οικονομικό...

focusrite,πολύ καλή επιλογή,σταθερή αξία
Είναι λίγο πιο ακριβή αλλά σε καλύπτει για πολλά χρόνια
 
Συμφωνώ για focusrite. Η πιο οικονομική και ασφαλής λύση.

Αν δεν βγαίνει το μπάντζετ καλό είναι να αναθεωρήσεις τις επιλογές στα ηχεία, ώστε να πάρεις κάτι αξιόλογο για το τάισμά τους. Αλλιώς πάει χαμένη η ποιότητά τους.
Εφόσον θα είναι μόνο nearfield η ακρόαση (<1,5μ) μπορείς εύκολα να πάρεις και μικρότερο αυτοενισχυόμενο με 4άρι γούφερ.

Για να ξεμπερδευτείς (και μεις μαζί σου) κάνε μια σύνοψη αναφέροντας τα παρακάτω:
1) ποιότητα υλικού αναπαραγωγής (mp3 ή cd/flac quality? Έχει σημασία για την ποιότητα αναπαραγωγής)
2) είδη μουσικής που προτιμάς (έχει σημασία για την ποιότητα αναπαραγωγής επίσης)
3) απόσταση ακρόασης (μικρότερη ή μεγαλύτερη απο 1,5μ? έχει σημασία για την επιλογή του ηχείου. Αν είναι μεγαλύτερη καλό είναι ξέρουμε και το χώρο ακρόασης εμδαδόν/όγκος)
4) συνολικό μπάντζετ (το σύστημα είναι μια ομάδα. και τον μέσι να έχεις αν τα μπακ δεν στρίβουν ούτε σούβλα η ομάδα θα χάσει)

Δυστυχώς παρότι μας είναι εύκολο να σου πετάμε προτάσεις για μηχανάκια, εδώ έχουμε επιλέξει να το ψάχνουμε περισσότερο. Για καλό δικό σου είναι.
Να μάθεις δυο πράγματα (όπως πριν απο σένα μάθαμε εμείς), να δεις τι επιλογές έχεις και να αποφασίσεις γνωρίζοντας και με τα δικά σου γούστα και αναγκες.

"τα καλά κόποις κτώνται"... κάνε τον ελάχιστο κόπο να μας πεις με σαφήνεια τα παραπάνω για να βοηθήσουμε το δυνατόν καλύτερα.
 
Re: Απάντηση: Ενεργά Μόνιτορ. ζητάω βοήθεια παιδιαααα

θα κατεβαζω υψηλής ποιότητας τραγούδια προφανώς και θα τα αναπαράγω απο εναν καλό player. Ακούω σχεδόν όλα τα είδη μουσικής. Το ηχείο ναι μεν θα το έχω δίπλα μου στο πάτωμα( ή δεν κάνει?) αλλα ο χώρος ειναι 45τμ. του χρόνου ομως θα παω στο δωμάτιο μου και θα ειμαι κύριος. θα δώσω οσα πρέπει να δώσω για να περνάνε καλα τα αυτιά μου μέχρι ομως 370. εκει κοντά
 
Εφόσον η απόσταση ακρόασης θα είναι μικρή (ως 1,5μ) με: presonus eris E4.5 (~200€) + Focusrite Scarlett 2i2 (~120€) + βάσεις (~50€, δεν κάνει στο πάτωμα - το τουίτερ πρέπει να είναι κοντύτερα στο επίπεδο του αυτιού), θα κάνεις και ένα καλό στήσιμο του foobar και είσαι καλυμμένος τώρα και του χρόνου στον μικρότερο χώρο.

Αν θες όμως να γεμίζεις όλο το χώρο τώρα, δεν γίνεται. Χρειάζεσαι μεγαλύτερο και κατα πολύ ακριβότερο ηχείο.
 
Νομίζω είναι το κατάλληλο νήμα για να θέσω και εγω την ερωτηση μου. Αν συνδέσουμε ενεργά ηχεία που δέχονται μόνο balanced σήμα με μία κάρτα ήχου/DAC που δίνει unbalanced θα χάσουμε πολύ από την μέγιστη ποιότητα που μπορούν να δώσουν;
Έχω συνδεδεμένα τα M Audio BX5ii στο πισί με μία Xonar D2 και μου αρέσει αρκετά το αποτέλεσμα. Δοκίμασα αυτές τις μέρες και την Focusrite (δυστυχώς ήταν η Solo που βγάζει μόνο unbalanced σήμα) καθώς τον τελευταίο καιρό ή xonar μου κάνει κάτι νερά και νομίζω πως αργοπεθαίνει(πχ κολλάει το πισι και ξεκολλάει μόνο όταν αφαιρέσω την κάρτα). Παρατήρησα έναν κάπως πιο επιθετικό ήχο με την Focurite. Δεν είμαι σίγουρος αν μου άρεσε περισσότερο ή όχι πάντως σίγουρα δίνει ένα πιο δυναμικό αποτέλεσμα. Η xonar είχε πιο γλυκό ήχο. Ανάλογα με το είδος της μουσικής νομίζω πως η μία υπερέχει της άλλης. Αν προχωρήσω στην αγορά μιας Focusrite που να βγάζει balaned έξοδο θα δω διαφορά με την απλή (unnlanced) που δοκίμασα ή δεν θα έχει διαφορά; Είχα διαβάσει στο παρελθόν ότι οι Balanced συνδέσεις παίζουν περισσότερο ρόλο στις συνδέσεις με μπόλικα μέτρα καλώδιο καθώς οι απώλειες είναι μικρότερες. Ισχύει κάτι τέτοιο; Και αν ισχύει έχει νόημα η χρήση τους σε desktop χρήση;
 
Καλα τα διαβάσες.
Επιπλέον,οι balanced συνδέσεις λύνουν καποια προβλήματα θορύβων σε μερικές περιπτώσεις.
Αν δεν έχεις θέμα με μεγάλα μήκη ή θορύβους δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
(Εκτός και ο δαίμονας του computer audio εχει άλλη γνώμη,αυτο παίζει πάντα. )
 
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. θα μπορούσατε να μου προτείνετε μία κάρτα ήχου για το λάπτοπ που να κάνει κυρίως για μουσική,να μην ξεπερνάει τα 80 Ε και να έχει βγει τα 4,5 τελευταία χρόνια. σύμφωνα με την λογική παίζει ρόλο και αυτο. παρέα θα της κάνει τα presonus eris E5
 
Παιδια θα ηθελα μια βοηθεια διοτι ειμαι εντελως ασχετος. Δεν ανοιγω αλλο θεμα γιατι το θεωρω υπερβολη.

Σκεφτομαι να αγορασω monitor ηχεια (Edifier R1700) και θελω να τα συνδεσω με το pc στο οποιο εχω καρτα ηχου με 3.5mm (Asus Xonar D1). Θελω ομως να τα συνδεσω και με τα ακουστικα μου ταυτοχρονα.

Ερχονται με ενα καλωδιο 2 RCA σε 3.5mm. Αυτο θα το χρησιμοποιησω για συνδεση με τα ακουστικα π.χ και θα πρεπει να παρω αλλο ενα για την συνδεση με το pc, σωστα το σκεφτομαι?

Τα ηχεια πανω εχουν δυο ζευγη απο RCA. Η μια γραφει PC In και η αλλη AUX In. Υποθετω η πρωτη ειναι για PC και η αλλη για τα ακουστικα?