Ενεργά monitors vs. 2.1 multimedia speakers για PC

fusion

New member
7 December 2010
18
Πιστεύετε ότι η αγορά entry-level monitor αξίζει για απλή ακρόαση και όχι για παραγωγή μουσικής?
Θέλω να πιστεύω ότι το flatness στον ήχο θα φύγει παίζοντας με το equalizer (διορθώστε με αν κάνω λάθος) αλλά αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ένταση στο μπάσο, δεν θα ήθελα να μετανιώσω μια τέτοια αγορά.

Με βάση αυτά που είπα, τι θα μου προτείνατε, τα Fostex PM0.4 ή τα Edifier S530?

το budget κυμαίνεται σε αυτές τις τιμές...

η αγορα ενεργου μονιτορ ενδεικνυται για την ακροαση μουσικης, απλα επειδη το ζητουμενο σου ειναι το μπασσο, δεν νομιζω οτι ουτε το Fostex με το μικρο 4ιντσο μεγαφωνο θα στο δωσει, ουτε τα Edifier θα σου δωσουν τη μουσικοτητα που θες. Στη θεση σου θα περιμενα λιγο για να αυξησω λιγο το budget μου και να παω σε κατι σαν αυτα

http://www.skroutz.gr/c/570/epaggelmatika-hxeia.html?keyphrase=samson+a8

http://www.skroutz.gr/c/570/epaggelmatika-hxeia.html?keyphrase=krk+rp+ (τιμη τεμαχιου)

@Tyler
O συνδυασμός των δύο, δορυφόροι fostex, sub edifier...
πρώτον αν γίνεται και δεύτερον, τι ηχητικό αποτέλεσμα μπορεί να αποφέρει?

@Tyler
O συνδυασμός των δύο, δορυφόροι fostex, sub edifier...
πρώτον αν γίνεται και δεύτερον, τι ηχητικό αποτέλεσμα μπορεί να αποφέρει?

πως να γινει, οταν χρειαζεσαι 2 εξοδους γραμμης απο τον υπολογιστη και υπαρχει μια. Αλλα κ να γινοτανε, δεν... Ειναι αμφιλεγομενες λυσεις αυτες και δεν θα χεις το επιθυμητο αποτελεσμα. Καλυτερα να κανεις λιγο αργοτερα τη σωστη κινηση, παρα τωρα μια κινηση με ρισκο της οποιας το ενδεχομενος λαθος θα το πληρωσεις εις διπλουν.

χρειαζεσαι 2 εξοδους γραμμης απο τον υπολογιστη
Από όσα διάβασα χρειάζομαι μια έξοδο 3,5mm και μετατροπέα σε RCA. Με το crossover δεν ξέρω τι πρόβλημα θα έχω.
Εξόδους γραμμής τι εννοείς? Η motherboard έχει 4 εξόδους, για front speakers - για rear speakers - για center/subwoofer και για side speakers.

Για άλλα ενεργά subs το συζητάς? :D
Από αυτά που μου λες και από τις προτάσεις σου, συμπεραίνω ότι 2.1 σύστημα με monitors είναι κακή λύση.

αν εχεις 5.1 εξοδους, μαλλον γινεται. Συστημα 2.1 και βεβαια μπορει να ακουγεται απιστευτα, και να ειναι σουπερ λυση αλλα οχι αυτου του κοστους.

αν εχεις 5.1 εξοδους, μαλλον γινεται. Συστημα 2.1 και βεβαια μπορει να ακουγεται απιστευτα, και να ειναι σουπερ λυση αλλα οχι αυτου του κοστους.

για να γινω πιο συγκεκριμμενος, στα ενεργα της Samson παραπανω, προσθεσε αυτο http://www.skroutz.gr/c/570/epaggelmatika-hxeia.html?keyphrase=samson+120a

και στα ενεργα της KRK αυτο http://www.skroutz.gr/c/570/epaggelmatika-hxeia.html?keyphrase=krk+sub

και εχεις 2 σουπερ 2.1 συστηματα

Ευχαριστώ για την βοήθεια όμως 150+ μόνο για sub δεν δίνω.

Αν τελικά αποφασίσω να κινηθώ σε mix&match λύση, θέλω να μάθω αν το crossover του όποιου sub επηρεάζει/χρωματίζει τον ήχο στα monitor.
Επίσης, υπάρχει περίπτωση βλάβης στα monitor με τα ρεύματα από το sub ακόμα και όταν είναι αυτοενισχυόμενα?

αν συνδεσεις τα μονιτορ στην εξοδο front του υπολογιστη και το σαμπ στην εξοδο sub, αυτα ειναι ανεξαρτητα και αυτοενισχυομενα, οποτε γιατι να επηρεαζει και να χρωματιζει?

αν συνδεσεις τα μονιτορ στην εξοδο front του υπολογιστη και το σαμπ στην εξοδο sub, αυτα ειναι ανεξαρτητα και αυτοενισχυομενα, οποτε γιατι να επηρεαζει και να χρωματιζει?
Ναι, λέω για την περίπτωση που τα περάσω μέσα από το sub.

Αυτά φαίνονται καλή περίπτωση.
Πέρα από το πρόβλημα χώρου (είναι τεράστια), βλέπω πολύ αρνητισμό στα forums με την behringer.
Ποιος έχει εμπειρία με την συγκεκριμένη μάρκα?

Ναι, λέω για την περίπτωση που τα περάσω μέσα από το sub.

Αυτά φαίνονται καλή περίπτωση.
Πέρα από το πρόβλημα χώρου (είναι τεράστια), βλέπω πολύ αρνητισμό στα forums με την behringer.
Ποιος έχει εμπειρία με την συγκεκριμένη μάρκα?

Δεν μπορεις να τα περασεις μεσα απο το sub. Θα τα καταστρεψεις! Αν το κανεις αυτο θα ειναι σαν να οδηγεις με τον ενισχυτη του σαμπ τα ηχεια, και αυτο γινεται ονο αν ειναι παθητικα. Εδω συζηταμε για ενεργα.

Αυτα που αναφερεις ειναι τιμη μοναδας. Αν δινεις 500 ευρω γιατι δεν βαζεις στο παιχνιδι τα ενεργα με το σαμπ που σου προτεινα?

φιλε μου, το ελληνικο link που δινεις, διπλα στην τιμη γραφει Ποσοτητα : 1

τα περισσοτερα ενεργα πωλουνται με τιμες μοναδας εκτος απο καποια τα οποια αναγραφουν τη λεξη (ζευγος) διπλα στην τιμη

ακομα κ στα 700+ ευρω που εχουν τα Behringer εδω, υπαρχουν και καλυτερα ενεργα, Focal, Dynaudio, KRK, Genelec κλπ.

Θέλω να πιστεύω ότι είμαι προσεχτικός όταν πρόκειται για ηλεκτρονικές αγορές.
Στο link που έδωσα γράφει ΖΕΥΓΟΣ αν προσέξεις.

Θα στείλω email στο thomann να δω τι παίζει.:smile:

εχεις δικιο, απλα η διαφορα τιμης σε κανει να αμφιβαλλεις αν στην μια περιπτωση ειναι τεμαχιο, και στην αλλη ζευγος

για το site του thomann οντως λεει 1 pair αλλα ρωτα τους καλυτερα γιατι καποιος στο παρελθον ειχε παραγγειλει κατι ενεργα Tannoy με 260 ευρω και το μπουγιουρντι ηταν τα διπλασια και εψαχνε για οξυγονα lol.

υποψην, 8ιντσα με τοσο μεγαλη καμπινα θελουν βασεις.

νομιζω οτι καπου στα 300 ειναι και τα KRK RP-6

καλη αναζητηση-bye-