Ενεργή διενίσχυση

Πρεπει να ομολογήσω οτι έχεις δίκιο!
Τι να σου πω μια που εβαλα την ιδέα η οποία δεν ειναι και ιδιαίτερα σωστη γιατί προκύπτουν αλλα...
αν δεις σε αλλο θέμα...δεν εχω πιει ακόμα καφέ:-))

Δοκίμασε και παθητική διενίσχυση
έχεις ολες τις προϋποθέσεις

Αυτό είναι το κρος,βρήκα φώτος στο νετ.
Το ηχείο είναι όντως 2,5 δρόμων.
Τα woofers είναι σε ξεχωριστές καμπίνες.
Δεν βλέπω φως....
Xover.jpgXover2.jpg

Σωκράτη εδω ο Ιταλός τα λέει και τα δείχνει καλά
Opera Seconda.jpg
http://www.4audio.rs/upload/File/Opera/Opera Seconda 03 2008 Audio Review.pdf

Αν ειναι 1,5mH το πηνίο για το γούφερ κόβει χαμηλά
και πολύ καλά κάνει!
για να μην έχει το φαινόμενο που ανέφερα στο πρωτο μου ποστ.
Δεν ξέρω Ιταλικά και για να μην κάνω πράξεις μάλλον τα 200Hz που αναφέρει στο κειμενο έχουν να κάνουν
αλλά την θεωρώ πολύ χαμηλά την συχνότητα που αναφέρει, μπορεις να το διαπιστώσεις ακουγοντας ανδρικές φωνές
Θα διαπιστώσεις οτι αναπαράγονται αρκετά παραπάνω απο 200.

Για την αντισταση που σε ανησυχεί εχει φροντίσει το εργοστασιο με τις δύο παραλληλες 3,3 ωμ δηλαδή 1,65ωμ σε σειρά με τα γούφερ, (βάλε και τις εσωτερικές των πηνίων)
αυτές αλλάζουν την συμπεριφορά των μεγαφώνων με το κουτί, τον συντονισμό (αν υπάρχει) και προφανώς την οδηγηση.
Αν και είναι μολις 10βατ μην τις βγάλεις

Αν θες την γνώμη μου μην πειράξεις τα ηχεία σου, ξεκίνα καλύτερα από κάτι εύκολο, π.χ ένα δύδρομο φθηνό ηχείο που πιθανόν έχεις ή μπορείς με λίγα χρήματα τα αποκτήσεις.

Κράτα τα ηχεία σου ως αναφορά.

Το Behringer που σου προτείνει ο Νίκος είναι μια εξαιρετική λύση.
Το MiniDsp είναι κατά την γνώμη μου ακόμα καλύτερο.

Αν θες να έχεις καλά αποτελέσματα θα πρέπει υποχρεωτικά να ασχοληθείς και με μετρήσεις προκειμένου να εκμεταλευτείς το DRC (Digital Room Correction) που διαθέτουν τα παραπάνω ηλεκτρονικά cross.

Έχω γράψει για τις εντυπώσεις μου και τα αποτελέσματα της ενεργής δυ-ενίσχυσης σε διπλανό φόρουμ με τίτλο "miniDSP, Παρουσίαση και Εντυπώσεις".

Αν βρεθείς Αθήνα, θα χαρώ πολύ να σου δείξω το σύστημά μου και να σε ξεναγήσω στην δική μου "ενεργή δυ-ενίσχυση".

View attachment 86982

και πολύ καλά κάνει!
Δεν ξέρω Ιταλικά και για να μην κάνω πράξεις μάλλον τα 200Hz που αναφέρει στο κειμενο έχουν να κάνουν
αλλά την θεωρώ πολύ χαμηλά την συχνότητα που αναφέρει, μπορεις να το διαπιστώσεις ακουγοντας ανδρικές φωνές

Για την αντισταση που σε ανησυχεί εχει φροντίσει το εργοστασιο με τις δύο παραλληλες 3,3 ωμ δηλαδή 1,65ωμ σε σειρά με τα γούφερ, (βάλε και τις εσωτερικές των πηνίων)
αυτές αλλάζουν την συμπεριφορά των μεγαφώνων με το κουτί, τον συντονισμό (αν υπάρχει) και προφανώς την οδηγηση.

Αν θες την γνώμη μου μην πειράξεις τα ηχεία σου, ξεκίνα καλύτερα από κάτι εύκολο, π.χ ένα δύδρομο φθηνό ηχείο που πιθανόν έχεις ή μπορείς με λίγα χρήματα τα αποκτήσεις.

Αν θες να έχεις καλά αποτελέσματα θα πρέπει υποχρεωτικά να ασχοληθείς και με μετρήσεις προκειμένου να εκμεταλευτείς το DRC (Digital Room Correction) που διαθέτουν τα παραπάνω ηλεκτρονικά cross.

Έχω γράψει για τις εντυπώσεις μου και τα αποτελέσματα της ενεργής δυ-ενίσχυσης σε διπλανό φόρουμ με τίτλο "miniDSP, Παρουσίαση και Εντυπώσεις".

Αν βρεθείς Αθήνα, θα χαρώ πολύ να σου δείξω το σύστημά μου και να σε ξεναγήσω στην δική μου "ενεργή δυ-ενίσχυση".

Μερικές φορές θέλουμε να φτιάξουμε κάτι και κολλάει το μυαλό μας.
Έτσι κι εμένα...
Φίλε Zaκman,μου έφτιαξες την ημέρα.Τα Sony θα δουν μέρες δόξης,χε χε...Σε ευχαριστώ πολύ!
Αυτό το μηχανάκι που μου έδειξες υπόσχεται πολύ παιχνίδι.
Ευχαριστώ κι εσένα φίλε Νίκο που για ακόμα μια φορά με τις γνώσεις σου σώζεις την κατάσταση.
Πάω αποθήκη να ξεθάψω τα θύματα.
Το μηχανάκι κανόνισα ήδη να μου το φέρει φίλος από Αμέρικα που έρχεται για γιορτές.
Θα ενημερώσω για την συνέχεια.
Και πάλι σας ευχαριστώ!

Το μηχανάκι κανόνισα ήδη να μου το φέρει φίλος από Αμέρικα που έρχεται για γιορτές.

Αν μιλάς για το MiniDSP, δεν ξέρω αν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο στο USA, μιας και η εταιρεία που το κατασκευάζει είναι Κίνα, αλλά φρόντισε να πάρεις και το MiniDIGI για να δέχεται το μαραφέτι ψηφιακό σήμα.

Καλό θα ήταν να έπαιρνες και το καλιμπραρισμένο μικρόφωνο που πουλάνε.

View attachment 86982

και πολύ καλά κάνει!

Αν μιλάς για το MiniDSP, δεν ξέρω αν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο στο USA, μιας και η εταιρεία που το κατασκευάζει είναι Κίνα, αλλά φρόντισε να πάρεις και το MiniDIGI για να δέχεται το μαραφέτι ψηφιακό σήμα.

Καλό θα ήταν να έπαιρνες και το καλιμπραρισμένο μικρόφωνο που πουλάνε.

:a0210:

Re: Απάντηση: Ενεργή διενίσχυση

Δύο ερωτησούλες!!! 1. Πως θα παρακάμψεις το μαμά κροσ; 2. Με έναν βαρβάτο τελικό δοκίμασες να τα οδηγήσεις; π.χ. εναν ΑSR emmiter II; (αφού έχεις σχέσεις με τον Ορφέα).
Δεν ξέρω βέβαια ποιό είναι το τεχνικό σου υπόβαθρο, αλλά με το μπερυ, δεν βάζεις απλά τις συχνότητες και παίζει ως δια μαγείας, χρειάζονται και άλλες ρυθμίσεις (κλίσεις, delay κλπ), γοητευτικό μεν αλλά θα πρέπει να ξέρεις τι κάνεις!!!

Αυτό είναι το κρος,βρήκα φώτος στο νετ.
Το ηχείο είναι όντως 2,5 δρόμων.
Τα woofers είναι σε ξεχωριστές καμπίνες.
Δεν βλέπω φως....
View attachment 86970View attachment 86971

Ω ΘΕΕ ΜΟΥ! ΚΛΙΨΑΚΙΑ!

HIGHEND ΚΑΙ ΚΛΙΨΑΚΙΑ!

Ω ΘΕΕ ΜΟΥ!

:flipout:

Δύο ερωτησούλες!!! 1. Πως θα παρακάμψεις το μαμά κροσ; 2. Με έναν βαρβάτο τελικό δοκίμασες να τα οδηγήσεις; π.χ. εναν ΑSR emmiter II; (αφού έχεις σχέσεις με τον Ορφέα).
Δεν ξέρω βέβαια ποιό είναι το τεχνικό σου υπόβαθρο, αλλά με το μπερυ, δεν βάζεις απλά τις συχνότητες και παίζει ως δια μαγείας, χρειάζονται και άλλες ρυθμίσεις (κλίσεις, delay κλπ), γοητευτικό μεν αλλά θα πρέπει να ξέρεις τι κάνεις!!!

Ποσά παραπάνω από 800 watt να τους ρίξω και ποσά παραπάνω από 400.000 uf;
Αλλά για όλα τα παραπάνω αποφάσισα και δεν τα αγγιξα καν..

Ποσά παραπάνω από 800 watt να τους ρίξω και ποσά παραπάνω από 400.000 uf;
Αλλά για όλα τα παραπάνω αποφάσισα και δεν τα αγγιξα καν..

Συγνώμη,120.000 uf σύνολο και 500VA storage ο καθένας,μην υπερβάλουμε,οκ.
(Τα 400.000 είναι ευσεβείς πόθοι,μεγαλύτερο μοντέλο.)

Τα φηφιακά συστήματα που έχουν cross, pre, ADC, DAC & room correction, θα είναι στο προσκήνιο για τα επόμενα χρόνια. Φυσικά, το ζήτημα του ενσωματωμένου κρος στα ηχεία παραμένει. Αυτό θα κρατήσει μακριά όλους εμάς που δεν έχουμε τη δυνατότητα να το αφαιρέσουμε από τα ηχεία μας.

Καμιά απάντηση σε αυτό το θέμα?

Αυτό θα κρατήσει μακριά όλους εμάς που δεν έχουμε τη δυνατότητα να το αφαιρέσουμε από τα ηχεία μας.

Αν και δεν βλέπω ποια είναι η δυσκολία στο να αφαιρέσεις το cross από τα ηχεία σου, σε ενημερώνω πως η δυ-τρι-ενίσχυση καθώς και το room correction μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία σε όλα τα ηχεία ανεξάρτητα απ' το αν έχουν ή όχι παθητικά cross.

Απλά αν δεν αφαιρέσεις τα παθητικά cross δεν μπορείς να εφαρμόσεις το ηλεκτρονικό cross.

Αν και δεν βλέπω ποια είναι η δυσκολία στο να αφαιρέσεις το cross από τα ηχεία σου, σε ενημερώνω πως η δυ-τρι-ενίσχυση καθώς και το room correction μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία σε όλα τα ηχεία ανεξάρτητα απ' το αν έχουν ή όχι παθητικά cross.

Απλά αν δεν αφαιρέσεις τα παθητικά cross δεν μπορείς να εφαρμόσεις το ηλεκτρονικό cross.

Πολύ σωστά.
Αλλωστε όπως είπα και στην αρχή,η Densen διαθέτει και έτοιμη λύση κομμένη και ραμενη στα μέτρα του κάθε ηχείου για αυτό τον λόγο. Απλώς εκεί δεν έχει παιχνίδι γαμωτο.
Καλή χρόνια σε όλους.

Καλημέρα και Καλή Χρονιά,

αγαπητέ φίλε Zakman35, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες. Δηλαδή, τι επιλογές υπάρχουν, και από ποιούς κατασκευαστές, οι οποίες δεν καταργούν το εσωτερικό κρος.

Μου κίνησες την περιέργεια :huh2:

ευχαριστώ,

Λευτέρης

Πάντως στην δική μου περίπτωση μη high-end ηχείων,που έχει κλιψάκια είναι εύκολο,χε χε...
Ας μην ήταν 2 1/2 δρόμων τα Seconda και τα λέγαμε...
Θα την πληρώσουν τα Sony βέβαια,δεν ησυχάζω αν δεν δω την διαφορά.