Έχω 1 βαθμό αστιγματισμό και 3,5 μυωπία και όμως δεν ένοιωσα ποτέ ενόχληση από το Active 3D, παρακολουθώντας ακόμα και πάνω από 3 ώρες. Οπότε μην γενικεύουμε...Όποιος έχει έστω και ένα 0,50 μυωπίας και κυρίως αστιγματισμού σε μεγάλο ποσοστό θα συναντήσει ενόχληση από την active τεχνολογία.
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί υπάρχει ο ισχυρισμός ότι χάνεται η μισή ανάλυση στο παθητικό 3Δ... (δεν έχω τηλεόραση 3Δ, ούτε έχω εμπειρία, αλλά επειδή ενδιαφέρομαι να πάρω μια καινούρια για το υπνοδωμάτιο, αναγκαστικά ψάχνομαι για τα είδη της τεχνολογίας που προσφέρονται προκειμένου να καταλήξω στην καλύτερη αγορά, κ έχω σκοπό να διαπιστώσω και σε ηλεκτρονικό κατάστημα, ιδίοις όμασι...)
...με άλλα λόγια η εξήγηση που δίνει η LG μου φαίνεται λογική, μιας και η πληροφορία που λαμβάνει το ένα μάτι είναι διαφορετική από το άλλο, οπότε η σύνθεση της πληροφορίας μας κάνει μία εικόνα full HD. Στο SBS βέβαια κατανοώ ότι το 1920 γίνεται 960, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί και το 1080 γίνεται 540, από τη στιγμή που τις μισές γραμμές τις βλέπεις με το ένα μάτι και τις υπόλοιπες μισές με το άλλο...
Any help?
Αν το δούμε έτσι, τότε αν βλέπεις ενεργό 3Δ, το κάθε μάτι βλέπει 1080 γραμμές, άρα η σύνθεση κάνει 2* φουλ HD. Και αν βλέπει και 2ος θεατής, μαζί βλέπετε 4*φουλ HD.
Το παθητικό 3Δ δείχνει την μισή ανάλυση από το κάθε καρέ (που στο δισκάκι έχει 1080 γραμμές για κάθε ένα από τα 2 καρέ). Αφού δείχνει το μισό από την ανάλυση του περιεχόμενου, έχει την μισή ανάλυση.
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, παρ' όλα αυτά, δεν υπάρχει αναλογία σε αυτό που λες με αυτό που ανέφερα... Στη δικιά σου περίπτωση και τα 2 μάτια λαμβάνουν την ίδια ακριβώς πληροφορία, ενώ εγω μιλάω για την περίπτωση που λαμβάνουν διαφορετική πληροφορία. Εκτός και αν εννοείς ότι έχεις 2 οθόνες 1080 διπλα δίπλα, και το ένα μάτι κοιτάζει τη μία και το άλλο την άλλη. Τότε μπορεί να καταφέρεις το 2*full HD. Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός...
Εγώ έτσι όπως το διαβάζω εδώ από τον Geoffrey, καταλαβαίνω ότι η τηλεόραση με παθητικό 3Δ κάθε στιγμή προβάλει και τις 1080 γραμμές, (εξ ού και αναφέρει ότι όταν βλέπουμε την τηλεόραση χωρίς γυαλιά, η εικόνα φαίνεται κανονική) και απλά φορώντας τα γυαλιά με το ένα μάτι βλέπεις τις μισές γραμμές και με το άλλο τις υπόλοιπες μισές λόγω διαφορετικής πόλωσης στους φακούς... Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνω λάθος...
Με το παθητικό βλέπεις 540 γραμμές σε κάθε μάτι άρα μίση ανάλυση. Ταυτόχρονα όμως με το ενεργητικό πέφτει πολύ η φωτεινότητα , σε κάποια μοντέλα πλάσμα πχ. βλέπεις κάποιες μετρήσεις γύρω στα 30 nits!
Στη δικιά σου περίπτωση και τα 2 μάτια λαμβάνουν την ίδια ακριβώς πληροφορία, ενώ εγω μιλάω για την περίπτωση που λαμβάνουν διαφορετική πληροφορία.
Απλά είναι τα πράγματα: Μια ταινία 2Δ έχει 24 εικόνες το δευτερόλεπτο. Μια ταινία 3Δ έχει 48 εικόνες το δευτερόλεπτο (24 για κάθε μάτι).
Το ενεργητικό 3Δ δείχνει και τις 48 εικόνες ολόκληρες, και τα γυαλιά φροντίζουν να δει το ένα μάτι τις 24 που του αντιστοιχούν.
Το παθητικό 3Δ παίρνει τις 2 εικόνες και για τα 2 μάτια, πετά τις μισές γραμμές από κάθε εικόνα, και φτιάχνει μια νέα εικόνα συνδυάζοντάς τες. Έτσι δείχνει 24 εικόνες το δευτερόλεπτο, και όχι 48.
Αυτό όμως που παρατήρησα και στα δύο συστήματα ήταν ότι στις λίγες γρήγορες σκηνές που έδειχναν τα demo (γιατί τα περισσότερα είναι σε slow έως και super slow motion) είχα την αίσθηση ότι μου προκαλούσε ζαλάδα (και πρόβλημα εστίασης?) ίσως και από τα πολλά σκοπίμως θολά αντικείμενα προκειμένου να δώσουν την αίσθηση του βάθους με τη διαφορά εστίασης. Είχα την αίσθηση ότι μερικές φορές έπρεπε να εστιάζω μόνο στο κέντρο στο άπειρο για να μην ζαλίζομαι.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα αγόραζα μια τηλεόραση με εξαιρετικό 2Δ, που θα μπορούσε να δείξει και λίγο 3Δ, ποιο πολύ για να φύγει ο αρχικός "ενθουσιασμός" της 3Δ μόδας. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα τηλεόραση με ενεργό 3Δ.
Αλλά πάλι, αυτό θα έκανα εγώ. Αν κάποιος νομίζει ότι η τηλεόραση θα παίζει καλά με μαύρο στο 0.1, μπορεί να αγοράσει και τηλεόραση με παθητικό 3Δ...
Εγώ θα έλεγα ότι οποιαδήποτε τεχνολογία 3Δ απέχει έτη φωτός από τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος τον τρισδιάστατο κόσμο. Οπότε, όπως και να δεις ταινία "3Δ" είναι μια νέα άσκηση για τον εγκέφαλο, και η κούραση είναι δεδομένη. Αν βλέπεις πολύ 3Δ, σίγουρα κάποια στιγμή θα εκπαιδευτεί και σε αυτό το θέαμα ο εγκέφαλος, αλλά σίγουρα εγώ προσωπικά δεν θέλω να τον υποβάλω σε τέτοια "γυμναστική". Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα αγόραζα μια τηλεόραση με εξαιρετικό 2Δ, που θα μπορούσε να δείξει και λίγο 3Δ, ποιο πολύ για να φύγει ο αρχικός "ενθουσιασμός" της 3Δ μόδας. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα τηλεόραση με ενεργό 3Δ.
Αλλά πάλι, αυτό θα έκανα εγώ. Αν κάποιος νομίζει ότι η τηλεόραση θα παίζει καλά με μαύρο στο 0.1, μπορεί να αγοράσει και τηλεόραση με παθητικό 3Δ...
Το παθητικό 3D είναι *πατέντα* της LG, και υπάρχει μόνο σε τηλεοράσεις που "φοράνε" πάνελ LG. Αυτό αυτόματα σημαίνει κακή στάθμη μαύρου (κακό 2Δ).
Ενεργητικό 3Δ βγάζουν όλοι...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.