Ενεργό κρος

Δεν νομίζω να έχει κανείς πρόβλημα εδώ με την (όποια και αν υπάρχει) πολιτισμένη αντιπαράθεση.
Προσωπικά μιλώντας,και μιας και γυρίζω πολύ πίσω ψάχνοντας για το αν έχει απαντηθεί κάτι,θεωρώ πως έμαθα πολλά μέσα από αντιπαραθέσεις και διαφωνίες που η γνώση και η αλήθεια εκφράστηκαν λίγο -πως να το πω κομψά-..χύμα.
Είναι και το υποκειμενικό του αντικειμένου και το πάθος του χόμπυ ή της αυθεντίας καμιά φορά που βγαίνει λίγο άτσαλα...
Φυσικά εδώ δεν συνέβη κάτι τέτοιο,απλώς το αναφέρω.

Το μόνο που επισημαίνουν όλοι όμως από μια ματιά που έριξα για να δω την γνώμη των χρηστών,είναι πως απαιτεί φουλ σήμα στην είσοδο για να αποδώσει αυτά που θα θέλαμε.

Αν και σπάνια χρησιμοποιώ την αναλογική είσοδο του minidsp, δεν πιστεύω πως έχει πρόβλημα, ίσα ίσα που έχει και ρύθμιση της ευαισθησίας εισόδου 0,9V ή 2V.

Επίσης μπορείς να καταργήσεις τον προενισχυτή σου και να χρησιμοποιήσεις το ψηφιακό volume του minidsp το οποίο δουλεύει εξαιρετικά, πολύ καλύτερα από ακριβά volume pots.

το μόνο θέμα που θα πρέπει να δεις είναι η ευαισθησία εισόδου των τελικών σου, μιας και το minidsp έχει έξοδο 0.9V.

αν επιθυμεί κανείς να μιλήσουμε (ή να ανοίξουμε νέο θέμα ακόμη καλύτερα) για το miniDSP και τις εφαρμογές του.

Έχοντας κάνει στο παρελθόν αναλυτική παρουσίαση σε διπλανό φόρουμ για το minidsp, πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να ανοίξουμε ένα νέο νήμα με θέμα τα ενεργά cross γενικά ώστε να συζητηθούν σφαιρικά όχι μόνο τα προτερήματα αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν με αυτές τις υλοποιήσεις.

Αν και σπάνια χρησιμοποιώ την αναλογική είσοδο του minidsp, δεν πιστεύω πως έχει πρόβλημα, ίσα ίσα που έχει και ρύθμιση της ευαισθησίας εισόδου 0,9V ή 2V.

Επίσης μπορείς να καταργήσεις τον προενισχυτή σου και να χρησιμοποιήσεις το ψηφιακό volume του minidsp το οποίο δουλεύει εξαιρετικά, πολύ καλύτερα από ακριβά volume pots.

το μόνο θέμα που θα πρέπει να δεις είναι η ευαισθησία εισόδου των τελικών σου, μιας και το minidsp έχει έξοδο 0.9V.

Οι τελικοί έχουν εσωτερική ρύθμιση για λειτουργία και με παθητικό προ και όχι.
(Ο προ της Densen που έχω βγάζει 2χ6 σε τάξη Α παρακαλώ!,χε χε..)
Οπότε κανένα πρόβλημα.Τι γίνεται όμως με το πλήθος των πηγών που έχει επάνω;
Νομίζω πως είναι πολύ μεγαλύτερη ευκολία η τοποθέτηση μετά τον προ..
(Τηλεχειρισμοί,κλπ...)

Πόσες Αναλογικές πηγές και πόσες ψηφιακές έχεις Σωκράτη?

Πικάπ,Pc,CD,και TV μέσω του processor in (ht passthrough) του προ.Όλα επάνω,χε χε...

Αυτό που θα σε καλύψει είναι το minidsp 8x8
4 αναλογικές + 6 ψηφιακές εισόδους + τηλεχειρισμό + 4αρων δρόμων crossover + dac.
Θα χρειαστής όμως ένα εξωτερικό Phono.

Από την στιγμή όμως που είδη έχεις τον Densen...............

Αυτό που θα σε καλύψει είναι το minidsp 8x8
4 αναλογικές + 6 ψηφιακές εισόδους + τηλεχειρισμό + 4αρων δρόμων crossover + dac.
Θα χρειαστής όμως ένα εξωτερικό Phono.

Από την στιγμή όμως που είδη έχεις τον Densen...............

Wow.....
Ομολογώ πως αν δεν είχα ήδη τα D θα το σκεφτόμουν..και σε υπερλογικές τιμές...
Και φυσικά θα μπει στα υπ' όψιν όταν θα στηθεί το σύστημα του επάνω σπιτιού που θα ήθελα να είναι και πιο συμμαζεμένο γιατί τώρα που είμαι στα μέλια όλα είναι καλά...
Αλλά σε μερικούς μήνες που θα μπει η κουλούρα....μάλλον θα αρχίσει και η παντόφλα..
Οπότε το μόνο που θα έχω θα είναι το αμπάρι μου.
Ολα τα άλλα στην ζούλα,χε χε...
Phono έχω,επίσης densen,Dp2 MC.(Χωριστό,όχι την πλακέτα που κουμπώνει εσωτερικά στον προ.)
Είμαι λίγο της συνέργειας μάλλον.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενεργό κρος

Αγαπητέ Σωκράτη για ποιά αντιπαράθεση μιλάς; Με τον Δημήτρη (Θανάσης το δικό μου) απλά ανταλλάσουμε απόψεις με πολύ πολιτισμένο τρόπο θα έλεγα και μάλιστα για να το πάω ακόμη πιο πέρα, οι πιθανότητες να συμφωνούμε είναι μεγάλες (αλλά και να διαφωνήσουμε στο τέλος δεν έγινε και τίποτα). Θέλω απλά να τονίσω ότι είναι πιο χρήσιμο να μεταδίδουμε (ή να προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε) όποιες γνώσεις έχουμε μέσα από το forum ώστε να μαθαίνουμε όλοι περισότερα αντί να ανταλλάσουμε μόνο απλές φιλοφρονήσεις, που όπως ανέφερα είναι απαραίτητες αλλά όχι ενημερωτικές (και φυσικά για το θέμα των φιλοφρονήσεων μιλούσα γενικά κι όχι προσωπικά, καθώς δυστυχώς ελάχιστους αλλά αξιόλογους χαρακτήρες γνώρισα στην κοπή της πίτας τις προάλλες, οπότε είμαι αναρμόδιος να κάνω προσωπικά σχόλια θετικά ή αρνητικά για τους φιλοφρονούντες/φιλοφρονηθέντες - ούτε καν για αστείο καθώς το πληκτρολόγιο είναι άκρως παρεξηγήσιμο εργαλείο για τέτοια πράγματα). Μάλλον όμως έχουμε ξεφύγει από το θέμα που είναι καθαρά τεχνικό γι' αυτό και σταματώ εδώ εκτός κι αν επιθυμεί κανείς να μιλήσουμε (ή να ανοίξουμε νέο θέμα ακόμη καλύτερα) για το miniDSP και τις εφαρμογές του.

... εννοείται φίλε Θανάση δεν υπάρχει αντιπράθεση. Κουβέντα κάνουμε.
Επί του θέματος τώρα καλύτερα να ανοιξουμε νέο θέμα για το miniDSP.
Πάντως και αναλογα με τη χρήση που θέλει να κάνει ο καθένας, για να κόψεις από τους 200 και κάτω και οι δύο λύσεις είναι οκ. Τώρα από το μιντ στο τουίτερ δηλαδή σε σημεία που το "λάθος" είναι πολύ ακουστό για να κάνεις δουλειά με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κρος ψηφιακό ή αναλογικό πρέπει να έχεις και μετρητικό και φυσικά, να ξέρεις να το χρησιμοποιείς.
Τα λέμε όμως πιο αναλυτικά σε ένα νέο θέμα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενεργό κρος

... εννοείται φίλε Θανάση δεν υπάρχει αντιπράθεση. Κουβέντα κάνουμε.
Επί του θέματος τώρα καλύτερα να ανοιξουμε νέο θέμα για το miniDSP.
Πάντως και αναλογα με τη χρήση που θέλει να κάνει ο καθένας, για να κόψεις από τους 200 και κάτω και οι δύο λύσεις είναι οκ. Τώρα από το μιντ στο τουίτερ δηλαδή σε σημεία που το "λάθος" είναι πολύ ακουστό για να κάνεις δουλειά με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κρος ψηφιακό ή αναλογικό πρέπει να έχεις και μετρητικό και φυσικά, να ξέρεις να το χρησιμοποιείς.
Τα λέμε όμως πιο αναλυτικά σε ένα νέο θέμα....

Με καλύψατε και οι δύο,ευχαριστώ πολύ.