Ενεργός Προ με δύο XLR εξόδους.

Primare-Pre-30-pre-bck.jpg

http://www.primare.net/00002/00040/00045/00080/00081/

Για τον Gamut επιβεβαιώνω. Κι ο δικός μου έχει.

Αλλά αν είναι εφικτή η λύση που προτείνει ο Macmod, θα πήγαινα προς τα εκεί.

Εχω το ενεργό κροσοβερ της Behringer, αλλα οι συχνότητές του δέν συμβαδίζουν με αυτές του κροσόβερ των ηχείων μου.
Εκτός αυτού δέν σκοπεύω να καταργήσω τα κροσόβερ των ηχείων.

Δέν υπάρχει άλλος τρόπος να μετατραπεί η μια XLR έξοδος του προενισχυτήμου σε δύο, χωρίς επιπτώ σεις στην ποιότητα του ήχου;

Γιατί δεν δοκιμάζεις να τροποποιήσεις τις συχνότητες του Μπέρυ με Hard way?
επιπλέον, είναι πολύ προτιμότερη η κατάργηση των crossover των ηχείων με
χρήση ηλεκτρονικού crossover. Υπάρχει και η DIY λύση αν δεν θέλεις να
καταργήσεις τα crossover των ηχειων και να βάλεις χέρι στο μπέρυ,
φτιάξε ένα ενεργό balanced splitter και ξεμπέρδεψες! Υπάρχουν ένα
κάρο αξιόπιστες λύσεις που μπορείς να εφαρμόσεις, ακόμα και DIY
ενεργό, balanced crossover μπορείς να φτιάξεις, χρησιμοποιόντας
τις συχνότητες cross των ηχείων σου!!!!

Last edited:
Θα μπορούσες να οδηγήσεις single ended τον κάθε τελικό χρησιμοποιώντας ένα σήμα για τον καθένα από το balanced αν αυτό θα σε ενδιέφερε. Αν μάλιστα ένας από τους τελικούς σου ήταν inverted (ενώ ο άλλος όχι) δεν θα χρειαζόταν κανενός είδους άλλη μετατροπή/αλλαγή ως προς την ήδη υπάρχουσα καλωδίοση

Re: Απάντηση: Ενεργός Προ με δύο XLR εξόδους.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να τροποποιήσεις τις συχνότητες του Μπέρυ με Hard way?
επιπλέον, είναι πολύ προτιμότερη η κατάργηση των crossover των ηχείων με
χρήση ηλεκτρονικού crossover. Υπάρχει και η DIY λύση αν δεν θέλεις να
καταργήσεις τα crossover των ηχειων και να βάλεις χέρι στο μπέρυ,
φτιάξε ένα ενεργό balanced splitter και ξεμπέρδεψες! Υπάρχουν ένα
κάρο αξιόπιστες λύσεις που μπορείς να εφαρμόσεις, ακόμα και DIY
ενεργό, balanced crossover μπορείς να φτιάξεις, χρησιμοποιόντας
τις συχνότητες cross των ηχείων σου!!!!

Αν μπο ρούσες να με καθοδηγήσεις περισσότερο, για το που θα ανατρέξω για να φτιάξω ένα καλό balanced splliter, Θα σου ήμουν υπόχρεος.....

Re: Απάντηση: Ενεργός Προ με δύο XLR εξόδους.

Θα μπορούσες να οδηγήσεις single ended τον κάθε τελικό χρησιμοποιώντας ένα σήμα για τον καθένα από το balanced αν αυτό θα σε ενδιέφερε. Αν μάλιστα ένας από τους τελικούς σου ήταν inverted (ενώ ο άλλος όχι) δεν θα χρειαζόταν κανενός είδους άλλη μετατροπή/αλλαγή ως προς την ήδη υπάρχουσα καλωδίοση

Αρη νομίζω ότι δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω, (καθότι δεν είμαι και πολυ σχετικός)...Αλλα αν απο την μια έξοδο τροφοδοτήσω δυο εισόδους, δεν θα έχω πρόβλημα με την προσαρμογη;...
Οι τελικοί μου είναι οι ΕΡ1500.
Μήπως γίνεται να μου το απλουστεύσεις λίγο;....

Το balanced σήμα έχει το hot και το cold, που το ένα είναι inverted το άλλο. Γενικώς το να το χωρίσεις είναι λάθος, ειδικά αν οι ενισχυτές σου είχαν άλλη αντίσταση εισόδου, μπορεί να είχες σοβαρά προβλήματα στο στάδιο της προενίσχυσης που κάθε στάδιο θα έβλεπε άλλο φορτίο. Από την στιγμή που οι ενισχυτές σου είναι ίδιοι όμως δεν τίθεται τέτοιο θέμα (τίθονται άλλα βέβαια αλλά μια δοκιμή μπορείς να την κάνεις). Μπορείς να πάρεις το hot και να οδηγήσεις τον ένα, και να πάρεις το cold να οδηγήσεις τον άλλο, αντιστρεφοντας όμως την φάση (στην έξοδο του θα ήταν μια εύκολη λύση, συνδέοντας ανάποδα τις πολικότητες).
Τώρα όμως που ξέρω τους τελικούς σου μου δημιουργείται η απορεία, για τι ηχεία μιλάμε και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο επαγγελματικό μηχάνημα (ψηφιακό κρος) της Behringer? Είναι δύο δρόμων; Γιατί αν σκοπεύεις να οδηγήσεις tweeter με έναν ep1500 τότε καλύτερα να μην το κάνεις, δεν θα κερδίσεις πολλά, ειδικά αν παραμείνεις με το παθητικό κρος (χωρίς η πρόταση αυτή βέβαια να σημαίνει ότι προτείνω την αφαίρεση του αβίαστα!)

Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να μπλέξω με πολύπλοκες κα τα σκευές και ρυθμίσεις. Απλά έχω δύο ΕΡ1500 και εναν προ με μία XLR έξοδο, και θέλω να εκμεταλευτώ και τα δύο κανάλια των δύο ΕΡ1500.
Τα ηχεία μου είναι TANNOY Sensys DC2.
Δοκίμασα με τους ΕΡ 1500 γεφυρωμένους αλλα το αποτέλεσμα ήταν πολύ άγριο, (φυσιολογικα θα έλεγα)
Τώρα χρησιμοποιώ το ένα κανάλι απο κάθε ΕΡ1500, και ακούγεται καλά.
Να σημειωθεί ότι η επιλογή parallel mode του Ερ1500, με την οποία απο μία είσοδο οδηγούνται και τα δυο κανάλια, δίνει χειρότερο ήχο απ αυτόν που έχω τώρα.

Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις κάτι. Οδήγηση έχεις επαρκής, με δύο EP1500 τι παραπάνω να πάρεις; Κοίταξε τα προϊοντα της Behringer μπας και βρεις κάτι που να σου κάνει, δεν αξίζει να δώσεις πολύ περισσότερα για να κάνεις κάτι το οποίο πιθανότατα δεν θα έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα!