ENERGY TECH/INFACOMA

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,633
Βέροια
http://www.helexpo.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&page=2203

Πήγα το Σάββατο προς ενημέρωση.
Η έκθεση έγινε στο πλαίσιο της INFACOMA.

Πολύ "θερμή" έκθεση καθώς οι θερμαντικές συσκευές είχαν την τιμητική τους.
Τίγκα στον κόσμο τα περίπτερα που αφορούσαν θέρμανση.
Σε αντίθεση, τα περίπτερα με Φ/Β είχαν περιορισμένη προσέλευση παρά τις μειωμένες πλέον τιμές.
Εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός πως οι περισσότεροι εκθέτες είχαν Φ/Β προηγούμενης γενιάς, μόνο ένας είχε εύκαμπτα και 1-2 αυτόνομα.
Ηλιακά "αερόθερμα" δεν είχε κανείς...
Μόνο 2 περίπτερα με φωτισμό LED, το ένα αξιόλογο.
Mόνο ένα με γεωθερμία.
Έτσι κρίνω πως τεχνολογικά η έκθεση ήταν πίσω...
Πολλοί εκθέτες από Τουρκία και Βουλγαρία.
Πολλά εκθέματα/προίόντα από το πρώην ανατολικό μπλοκ και την... Κίνα.
Μάλιστα ένα προσπέκτ έγραφε για Γερμανοκινεζική... υπεροχή!

Ικανοποιητική η Ελληνική παραγωγή στον τομέα της θέρμανσης και με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής!

Στην INFACOMA ασχολήθηκα μόνο με τις εξωτερικές μονώσεις (θερμοκέλυφος) όπου η παρουσία εκθετών ήταν σημαντική και περιεκτική.

Αρνητικό πάντα το γεγονός του πάρκινγκ στη ΔΕΘ πράγμα απαράδεκτο.
100 χρόνια πίσω από τα εκθεσιακά κέντρα ακόμα και των Αθηνών.
Πράγμα που κάνει τη Θεσ/νικη να μοιάζει με ένα μεγάλο χωριό περασμένων 10ετιών...
Και δεν φτάνει αυτό, ο κρασάς είχε αμολύσει και τους δημοτόμπατσους να γράφουν όλο τον κόσμο πέριξ της έκθεσης.
Λες και αυτή η πόλη θέλει να αυτοκτονήσει μου φάνηκε ένα πράμα...

Αυτά τα ολίγα.

Και γιατι λες για το parking , τώρα τουλάχιστον λειτουργούν πέριξ της έκθεσης 3 κλειστά , υπόγεια , ένα ανοικτό επι πληρωμή και 2 ανοικτά free , εκτός αν δε βρήκες παρκάρισμα μέσα στο περίπτερο που σε ενδιέφερε !!! :flipout::flipout::flipout:
Απο κει και πέρα , εγω είδα κόσμο και στα Φ/Β , αλλα σε γενικές γραμμές όπως τα λες .
Σημεία των καιρών , φάγανε ολοι τη τρελή δημοσιότητα σχετικα με τα pellet και ξαφνικά βρωμησε ο τόπος , όχι ότι δεν είναι καλα αλλα μου φάνηκαν τσιμπημενες οι τιμές .

Η έκθεση αν κρίνει κανείς από την κατάσταση που βρίσκεται ο κλάδος της οικοδομής στην Ελλάδα σήμερα ήταν πολύ καλή. Ήταν μια ανάσα μέσα στην κινδυνολογία και την καταστροφή. Οι περισσότεροι από τους εκθέτες κάνουν εξαγωγή το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Ισως μοιάζει με ανέκδοτο αλλά ένα μεγάλο μέρος των εξαγωγών γίνεται στην Αλβανία όπου γίνεται χαμός με την οικοδομή.
Ένα σημαντικό στοιχείο που παίζει μεγάλο ρόλο στη συμμετοχή ενός εκθέτη είναι το κόστος. Ενδεικτικά η τιμή ενοικίου είναι 100 ευρώ το τετραγωνικό και φυσικά μετρητά.

Απάντηση: Re: ENERGY TECH/INFACOMA

Και γιατι λες για το parking , τώρα τουλάχιστον λειτουργούν πέριξ της έκθεσης 3 κλειστά , υπόγεια , ένα ανοικτό επι πληρωμή και 2 ανοικτά free , εκτός αν δε βρήκες παρκάρισμα μέσα στο περίπτερο που σε ενδιέφερε !!! :flipout::flipout::flipout:
Απο κει και πέρα , εγω είδα κόσμο και στα Φ/Β , αλλα σε γενικές γραμμές όπως τα λες .
Σημεία των καιρών , φάγανε ολοι τη τρελή δημοσιότητα σχετικα με τα pellet και ξαφνικά βρωμησε ο τόπος , όχι ότι δεν είναι καλα αλλα μου φάνηκαν τσιμπημενες οι τιμές .

Τα πάρκινγκ είναι ανεπαρκή για τα μεγέθη των εκθέσεων που φιλοξενεί η ΔΕΘ.
Εξυπακούεται πως όλα ήταν γεμάτα... είτε φρη είτε με χρέωση.
Και είναι φυσικό γιατί είναι πάρκινγκ για κοινή χρήση... και όχι αποκλειστικά για τις ανάγκες της ΔΕΘ.

Επίσης μέσα από την έκθεση και λόγω της συγκυρίας... είδα μέλλον στα προκάτ σπίτια που κοστίζουν λίγα, δεν έχουν ΙΚΑ, ενώ οι ενεργειακές τους ανάγκες λόγω του θερμοκελύφους τους είναι αμελητέες.

Στέργιο δεν ξέρω αν είδες αυτό:
http://www.colorato.net/gr/heater_clhr_020g.htm

Με εντυπωσίασε το σκατουλάκι καθώς δεν πλησιαζόταν από την κάψα που έβγαζε.
Στο 1,5 μέτρο απόσταση και έκαιγε σαν πυρωμένο τζάκι.
Τρομερό!
Και επειδή απέδιδε υπέρμετρα... δεν ξέρω αν τα 0,20 λεπτά/ώρα είναι αληθή...
Σίγουρα οι προδιαγραφές για 20τμ (εσωτερικού χώρου) είναι μετριοπαθείς.
Επίσης δεν ξέρω αν θα έχει διάρκεια ζωής και δεν αυτοκατασταφεί!

Στέργιο δεν ξέρω αν είδες αυτό:
http://www.colorato.net/gr/heater_clhr_020g.htm

Με εντυπωσίασε το σκατουλάκι καθώς δεν πλησιαζόταν από την κάψα που έβγαζε.
Στο 1,5 μέτρο απόσταση και έκαιγε σαν πυρωμένο τζάκι.
Τρομερό!
Και επειδή απέδιδε υπέρμετρα... δεν ξέρω αν τα 0,20 λεπτά/ώρα είναι αληθή...
Σίγουρα οι προδιαγραφές για 20τμ (εσωτερικού χώρου) είναι μετριοπαθείς.
Επίσης δεν ξέρω αν θα έχει διάρκεια ζωής και δεν αυτοκατασταφεί!

το είδα το μαραφετάκι, περπατούσα και μου ήρθε μια ζέστη από το πουθενά! 2 κιλοβάτια λέει ότι είναι και έχει περίπου 6000 ώρες διάρκεια ζωής.
Έχει καλά χαρακτηριστικά, αλλά για μέσα στο σπίτι σε δωμάτιο λίγο δύσκολο το βλέπω, θα κλείνεις τα φώτα και θα έχει φως!

το είδα το μαραφετάκι, περπατούσα και μου ήρθε μια ζέστη από το πουθενά! 2 κιλοβάτια λέει ότι είναι και έχει περίπου 6000 ώρες διάρκεια ζωής.
Έχει καλά χαρακτηριστικά, αλλά για μέσα στο σπίτι σε δωμάτιο λίγο δύσκολο το βλέπω, θα κλείνεις τα φώτα και θα έχει φως!

Τα βλεπουμε και τα νοιωθουμε τα Σαββατα που πινουμε καφε,σε αποσταση 2μ +,αρχιζεις και ψηνεσαι ,σε χωρο προφυλαγμενο με διαφανο πλαστικο.Βεβαια 2 KW δεν ειναι λιγα