ΕΝΦΙΑ και συμψηφισμος με επιστροφη φορου

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,422
Athens
Φετος μετα απο πολλα χρονια, ειχα επιστροφη φορου στην εκκαθαριση της φορολογικης δηλωσης ως μισθωτος.
Αν και εχουν περασει τρεις μηνες σχεδον απο την εκδοση του εκκαθαριστικου, δεν εχει γινει ακομα η επιστροφη του ποσου αυτου στον λογαριασμο που εχω δηλωσει.

Καθως εκδοθηκε πλεον ο ΕΝΦΙΑ (που υπερκαλυπτει βεβαια το ποσο επιστροφης), αναρωτιεμαι:
Υπαρχει καποια διαδικασια για να προκυψει συμψηφισμος της πιστωσης απο την επιστροφη φορου με την οφειλη του ΕΝΦΙΑ (μια που οπως βλεπω απο το taxis δεν εχει γινει αυτοματα) ή πρεπει αναγκαστικά να αρχισω να πληρωνω τις δοσεις του ΕΝΦΙΑ και απλα να περιμενω αν και πότε γινει η επιστροφη;

Με εμένα πάντως είχε γίνει το δεύτερο.
Πλήρωνα κανονικά και κάποια στιγμή (μετά από ένα χρόνο περίπου, ίσως και παραπάνω) είχα επιστροφή στον τραπεζικό λογαριασμό που είχα δηλώσει.
Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι αλλά το θεωρώ δύσκολο μιας και στην εκκαθάριση - χρέωση - πίστωση των ποσών δεν εμπλέκονται υπάλληλοι.
Σημειωτέον οτι η δική μου περίπτωση αφορούσε αποκλειστικά ΕΝΦΙΑ. Για την δική σου περίπτωση το θεωρώ πιο δύσκολο μιας και αφορά διαφορετικές «διαδικασίες».

Μην σε πάρω πάντως στον λαιμό μου.
Ένα τηλέφωνο ή ένα email στην ΓΓΠΣΔΔ θα σου λύσει την απορία.
Μπορείς να τους στείλεις μήνυμα και μέσα από την εφαρμογή του myTaxisnet.

Re: Απάντηση: ΕΝΦΙΑ και συμψηφισμος με επιστροφη φορου

Σε μένα πάντως,οταν μπήκα στο Ταχις να εκτυπώσω τον ΕΝΦΙΑ,μια επιστροφή φόρου που είχα είχε αφαιρεθεί απο το ποσό του ΕΝΦΙΑ αυτόματα και έτσι το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ,βγήκε λιγότερο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΝΦΙΑ και συμψηφισμος με επιστροφη φορου

Σε μένα πάντως,οταν μπήκα στο Ταχις να εκτυπώσω τον ΕΝΦΙΑ,μια επιστροφή φόρου που είχα είχε αφαιρεθεί απο το ποσό του ΕΝΦΙΑ αυτόματα και έτσι το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ,βγήκε λιγότερο.

τα ίδια και σε μένα.

Χμμμ... Οποτε θα δοκιμασω να εκτυπωσω εκκαθαριστικο του ΕΝΦΙΑ, να δω τι θα βγαλει.

Παντως στα στοιχεια οφειλων, μεσα απο το μενου προσωπικης πληροφορησης, φαινεται ακεραια η συνολικη οφειλη.

Τελικα καμια διαφορά στο συνολικο ποσο και στο εκκαθαριστικο του ΕΝΦΙΑ.

Φαινεται ολοκληρη η οφειλη, χωρις να εχει γινει συμψηφισμος με την επιστροφη φορου...

Επικοινώνησε μαζί τους.

Πάντως εμένα μου ακούγεται «περίεργο» να συμψηφιστούν ποσά από διαφορετικές οφειλές. Ούτε καν ενιαία πληρωμή δεν μπορείς να κάνεις.
Οι συμψηφισμοί και τα κόψε - ράψε γίνονταν κάποτε που πήγαινες στην εφορία και πλήρωνες στο ταμείο.

Στο υπομενού της "προσωπικής πληροφόρησης" υπάρχει "ποσά επιστροφών", εκεί είναι καταχωρημένες οι επιστροφές;

Αν θυμάμαι καλά ναι, στα στοιχεία επιστροφών.
Και νομίζω αν έχεις δηλώσει λογαριασμό τραπέζης σου αναφέρει και τον λογαριασμό που πιστώθηκε.

Στην δικη μου περιπτωση, δεν υπαρχει καμια εγγραφη στο μενου "Στοιχεια Επιστροφων", με αναζητηση εως και την σημερινη ημερομηνια.
Φυσικα εχω δηλωσει λογαριασμο.

Το μονο σημειο που φαινεται οτι περιμενω επιστροφη, ειναι το εκκαθαριστικο του φορου εισοδηματος.