ΕΝΦΙΑ - συμψηφισμός με επιστροφή φόρου. Πώς γίνεται;

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,358
Αθήνα
Έχω πάει δύο μέρες στην Εφορία αλλά είχε ουρά και δεν κατάφερα να μάθω.

Αν η επιστροφή Φόρου εισοδήματος είναι μεγαλύτερη από τον οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ τι γίνεται;

Η Δήλωση είναι κοινή με τη γυναίκα μου και το άθροισμα του ΕΝΦΙΑ του καθενός μας είναι μικρότερο από την επιστροφή φόρου.
Γίνεται κάποια διαδικασία αυτόματα από την Εφορία;
Πρέπει να κάνω εγώ (ή/και η γυναίκα μου) κάποια αίτηση συμψηφισμού;
Αν δεν κάνουμε τίποτα και αρχίσουμε να πληρώνουμε τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, τι θα γίνει με την επιστροφή;

Ευχαριστώ

Οχι δεν γινεται αυτοματα .

Δυστηχως πρεπει να πας στην ουρα .

Ειχαν πει οτι θα συμψηφισθει και δεν θα ταλαιπωρηθει ο κοσμος και ειχαν ετοιμο το θεμα αλλα την ειδαν πονηροι και σου λεει γιατι να τους δωσω πισω τα χρηματα τωρα ?

Αμα θελουν να πανε να ταλαιπωρηθουν αλλιως θα μου τα δωσουν σε 5 δοσεις κανονικα και επιστροφη φορου απο γεναρη του 17 και βλεπουμε .....

Aν δεν επείγεσαι και δεν έχεις άμεσα την ανάγκη των χρημάτων της επιστροφής (αλλά ποιός δεν έχει...), πας και πληρώνεις κανονικά τον ενφια και όταν λήξουν οι δόσεις του, θα σου βάλουν τα χρήματα επιστροφής του φόρου εισοδήματος στον λογαριασμό σου (το πότε, δεν το ξέρω...).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...και επιστροφη φορου απο γεναρη του 17 και βλεπουμε .....

...αυτό.

Αλλά τους εμπιστεύεσαι ?

Πρέπει να πας να στηθείς έξω απο την εφορία απο τις 06:00 - απο τις 05:00 αν μπορείς - να πάρεις σειρά. Στην Αθήνα μάλλον θα πρέπει να διανυκτερεύσεις , γιατί στην Ξάνθη που είναι χαλαρά, προχτές που πήγα το μεσημέρι - είχα άγνοια - με έδιωξαν λόγω πολύ κόσμου...
Και πάρτε μαζί σας τα εκτυπωμένα απο τον εκτυπωτή σας έντυπα πληρωμής κι επστροφής, μη τυχόν φτάσετε στον έφορο και χρειαστούν και δεν τα έχετε... :)

Καλημέρα. Αν πραγματικά το αντέχεις να μην πάρεις άμεσα την επιστροφή φόρου, πλήρωσε τις δόσεις και πίστεψέ με, 2 χρόνια τώρα, πηγαίνω μετά τον Γενάρη στην εφορία και μου δίνουν την επιστροφή (στο χέρι παρακαλώ). Ούτε αναμονή, ήταν 2 - 3 πριν από μένα και τα δύο χρόνια. Ελπίζω και φέτος. Βέβαια η επιστροφή ήταν 310 και άντεχα να την περιμένω.
(Μιλώ για την εφορία Γλυφάδας.)

Καλά, πώς τα καταφέρνετε και έχετε επιστροφή; Αν δεν είστε στην περίπτωση προκαταβολής 100% του φόρου απ' το 2014 δηλαδή;

Σε περίπτωση που εξοφλήσω τώρα (ολόκληρο) τον ΕΝΦΙΑ τι γίνεται; Επισπεύδεται η επιστροφή ή πρέπει να περιμένω την ημερομηνία της τελευταίας υποθετικής δόσης;

Σε περίπτωση που εξοφλήσω τώρα (ολόκληρο) τον ΕΝΦΙΑ τι γίνεται; Επισπεύδεται η επιστροφή ή πρέπει να περιμένω την ημερομηνία της τελευταίας υποθετικής δόσης;

Λογικά ναι, αφού στίς "οφειλές εκτός ρύθμισης" θα εμφανιστεί μηδενικό μέσα σε 2~3 μέρες. Το ζήτημα είναι αν ισχύουν οι νόμοι της λογικής....!

Oχι δεν επισπεύδεται, απ'όσο ξέρω.
Εχει να κάνει με το πότε θα δοθεί η εντολή στις τράπεζες να εξοφλούν επιστροφές.
Είναι στο παιχνίδι όλα.

ΟΧΙ.

Δεν πας να δωσεις και προκαταβολη ΕΝΦΙΑ για τα επομενα 10 χρονια.

Την επιστροφη φορου θα την παρεις οταν πει ο Αλεξιαδης και αυτο σημαινει στην καλυτερη περιπτωση αρχες 2017.

Υπαρχει και η χειροτερη παντα αναλογα τα ταμειακα διαθεσιμα του κρατους.

Αν θες την γνωμη μου φαε μια μερα να πας να τα συμψηφισεις στην εφορια να τελειωνεις.

Απάντηση: Re: ΕΝΦΙΑ - συμψηφισμός με επιστροφή φόρου. Πώς γίνεται;

...Αν θες την γνωμη μου φαε μια μερα να πας να τα συμψηφισεις στην εφορια να τελειωνεις.

Δεν χρειάζεται μέρα... Το ξημέρωμα αρκεί... Το θέμα είναι να τρουπώσεις... Αν τρουπώσεις νωρίς, την γλύτωσες την μέρα.

Εχω περάσει ανάλογη εμπειρία όταν αλλαξα την αστ.ταυτότητά μου με μία καινούργιου (τότε) τύπου... Απο τις 2 τα ξημερώματα. Στις 4, είμασταν καμμιά 20αριά.

Κακώς περιμενες τόσο. Πήρα επιστροφη πριν βγει το ενφια κανονικά.

Μήπως έχεις μηδενικό ΕΝΦΙΑ; Δηλ κανένα ακίνητο;

Αυτή η αίτηση συμψηφησμού γιατί δε γίνεται ηλεκτρονικά; Μήπως γιά να δικαιολογούν, ακόμα την ύπαρξη τους οι εφορίες; Κανονικά εκτός από τμήμα μητρώου, ΚΒΣ ,κεφαλαίου και πινακίδων αυτοκινήτων όλα τα άλλα είναι περιττά!

2200 κάτι ενφια 1400 κάτι επιστροφη... Μάλλον με λυπήθηκαν γιατί χωρίς την επιστροφη δε παιζει να είχα να πληρωσω το ενφια.
Πήγα στην εφορία στο χρονικό διαστημα μετα την εκκαθάριση της δήλωσης και πριν την εκδοση του ενφια.

2200 κάτι ενφια 1400 κάτι επιστροφη... Μάλλον με λυπήθηκαν γιατί χωρίς την επιστροφη δε παιζει να είχα να πληρωσω το ενφια.
Πήγα στην εφορία στο χρονικό διαστημα μετα την εκκαθάριση της δήλωσης και πριν την εκδοση του ενφια.

Το "πρόβλημα" υπάρχει σε όσους έχουν τα νούμερα σου πχ ανάποδα 1400 ΕΝΦΙΑ 2000 επιστροφή. Γιατί εκεί υπάρχει τελική καθαρή επιστροφή.

Μήπως έχεις μηδενικό ΕΝΦΙΑ; Δηλ κανένα ακίνητο;

Αν είχα μηδενικό ΕΝΦΙΑ λογικά θα ήταν ήδη δρομολογημένη η διαδικασία της επιστροφής.

Μα εσύ έχεις ΕΝΦΙΑ> επιστροφής. Το πρόβλημα, όπως γράφει ο spageo, είναι με όσους έχουν επιστροφή> ΕΝΦΙΑ.

Επιστροφη. Πιστώθηκε το ποσο σε τραπεζικό λογαριασμό μου μετα απο 3-4 μέρες. Το ενφια βγήκε μετα απο κανα μηνα...
Η ιστορία διαδραματίστηκε στη ΔΟΥ Καλαμαριάς τελευταιο δεκαήμερο Ιουλίου.

Χμμμμ προβλατιζομαι τώρα μήπως έγινε συμψηφισμός με ΦΠΑ.

@Panoramix
Ίσως παίζει και ο ΦΠΑ διότι ακούγεται πολύ εύκολο (έως απίστευτο) να ζήτησες απλά επιστροφή και να την πήρες.

Re: Απάντηση: ΕΝΦΙΑ - συμψηφισμός με επιστροφή φόρου. Πώς γίνεται;

Δεν μου έχει τύχει ποτέ περίπτωση που το Δημόσιο να συμψήφισε οτιδήποτε...

Στην γυναικα μου περσι το εκανε.

Εκανε εξ'αρχης αιτηση συμψηφισμου επιστροφης και ΕΝΦΙΑ και πληρωσε μονο προς το τελος καποια δοση ΕΝΦΙΑ μιας και ηταν περισσοτρο απο την επιστροφη φορου.

Αλλα φετος ειχαν εξαγγειλει οτι δεν θα γινεται αιτηση αλλα αυτοματα.

Μετα το ξανασκεφτηκαν και σου λεει ασε καλυτερα τα λεφτα μπροστα .....