Ενημέρωση σε κατοχους dreambox 8000+800+500 HD

Εχτές έβαλα και εγώ το Newenigma 3.0.3 σε Dm800Hd...και μπορώ να πώ ότι δεν με έχει ενθουσιάσει!.
Ερώτηση extend EPG Loader όπως το nabilo διαθέτει?...την ελληνική μετάφραση για enigma 2 & το πρόσφατο glamour infinity το περνάω στο /tmp αλλά απο πού του κάνω manual install?

Thanks

Υπάρχει κάπιοιος χρήστης Newenigma...που μπορεί να βοηθήσει?

Τούτο ήταν ένα κόμα καλό ερώτημα :P

Να σου δώσω μία βοήθεια - ΑΛΛΑΞΕ image
...μάλλον μόνο με εντολή από telnet

Παιδια επειδή έχω πολύ... μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καιρό να αναβαθμίσω... έχω ξεχάσει τα ΠΑΝΤΑ!!!

Πως μπορώ να βρω εναν οδηγό για εγκατάσταση απο την αρχή των πάντων? Έχω DM800 με barry allen και σκληρό δίσκο αλλά υποθέτω οτι καλό θα ήταν να βάλω απο την αρχή τα πάντα (ακόμη και νεότερο barry allen). Ο οδηγός στο φόρουμ εδώ, δεν έχει valid links για το video & photos...

σορρυ για το οφτοπικ...

Γιάννη, μαζί σου ...

μια ακομα βοηθεια..
μπαινω με telnet μεσω του DCC (2.96) και παταω :
ipkg list | grep dreambox-dvb-modules
για να δω τους drivers..

μου βγαζει συνεχεια -sh: ipkg: not found
το ιδιο και me telnet των windows 7..

YΓ μολις φλασαρα το newnigma 3.0.2

Last edited:
με dream-elite 1,3,3 στην flash δεν γινεται με τιποτα να περαστουν? το εχω βολευτει πολυ,και χρησιμοποιω παρα πολυ το dbv-t και δεν θελω να αλλαξω..

Θέλω να κάνω σχετικά μια ενημέρωση για τα image και τους drivers.
Έχω ένα δεκτη dm8000 original, είχα βολευτεί με το dreamelite, αργότερα που σταμάτησε η υποστήριξή του δοκίμασα το gemini 5.1, εντάξει δεν τρελάθηκα.

Βασικά όποιο image δεν είναι cvs experimental, όπως είναι το oozoon δεν μπορεί να κάνει drivers update διαφορετικής έκδοσης.
Παράδειγμα το oozoon ακολουθεί την επίσημη DMM cvs και μπορεί να κάνει αυτόματα updates σε ότι καινούργιο οδηγό βγάλει η DMM.

Εδώ και μια εβδομάδα έχω εγκαταστήσει στον δέκτη το oozoon και φυσικά με λίγο ψάξιμο κατάφερα να τον φέρω στα μέτρα μου και να είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα ποιο σταθερά image που έχω βάλει ποτέ στον δέκτη μου.

Ειδικά και με την προσθήκη του sgc menu πιστεύω οτι ο δέκτης δε χρειάζεται τίποτε άλλο.

Θέλω να κάνω σχετικά μια ενημέρωση για τα image και τους drivers.
Έχω ένα δεκτη dm8000 original, είχα βολευτεί με το dreamelite, αργότερα που σταμάτησε η υποστήριξή του δοκίμασα το gemini 5.1, εντάξει δεν τρελάθηκα.

Βασικά όποιο image δεν είναι cvs experimental, όπως είναι το oozoon δεν μπορεί να κάνει drivers update διαφορετικής έκδοσης.
Παράδειγμα το oozoon ακολουθεί την επίσημη DMM cvs και μπορεί να κάνει αυτόματα updates σε ότι καινούργιο οδηγό βγάλει η DMM.

Εδώ και μια εβδομάδα έχω εγκαταστήσει στον δέκτη το oozoon και φυσικά με λίγο ψάξιμο κατάφερα να τον φέρω στα μέτρα μου και να είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα ποιο σταθερά image που έχω βάλει ποτέ στον δέκτη μου.

Ειδικά και με την προσθήκη του sgc menu πιστεύω οτι ο δέκτης δε χρειάζεται τίποτε άλλο.

Καλημερα.

Εγω εχω βαλει το experimental opendreambox και το SGC Menu.

Τι θα κερδισω αν βαλω Oozoon? (δεν με ενδιαφερει το Multiboot)

To Oozoon μπορει να κανει update το image αυτοματα χωρις να χρειαζεται να σωζω/επαναφερω τα channel settings?

Καλημερα.

Εγω εχω βαλει το experimental opendreambox και το SGC Menu.

Τι θα κερδισω αν βαλω Oozoon? (δεν με ενδιαφερει το Multiboot)

To Oozoon μπορει να κανει update το image αυτοματα χωρις να χρειαζεται να σωζω/επαναφερω τα channel settings?

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το opendreambox, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά.
Από την στιγμή πάντως που είναι experimental λογικά και αυτό μπορεί εύκολα να κάνει update τους drivers.

To oozoon ναι κάνει αυτόματα η χειροκίνητα upadate και δε χρειάζεται να επαναφέρεις τα settings των καναλιών, καλό θα ήταν βέβαια να κρατάς buck up των settings.

Φίλε kalidona,

Για λόγους ευνόητους το πόστ σου (και ασφαλώς όλων των άλλων που το έκαναν quote) διεγράφη.

Θα σε παρακαλέσω να προσέχεις ΤΙ γράφεις και κυρίως ΠΩΣ το γράφεις.
Κανείς δεν έχασε ποτέ επειδή πρόσεχε ...

Φιλικά,

Φίλιππος

Re: Απάντηση: Ενημέρωση σε κατοχους dreambox 8000+800+500 HD

Κι εγώ "αρχαίος" είμαι απ' ότι καταλαβαίνω:

-2.6.12-5.1-brcmstb-dm800-20091914-r0

Αμ κι εγώ μιά απ' τα ίδια:
(gemini 4.70 στη flash και τίποτ' άλλο.)

-2.6.12-5.1-brcmstb-dm800-20100117-r0

Κοινώς, "αρχαίος"...

Μόλις αναβαθμίστηκα σε Gemini 5.10 στη flash.

Τώρα, η πιό πάνω απάντηση έγινε:

2.6.18-7.3-dm800-20100623-r0

Καλησπερα εχω Gemini 5.10 στη flash του 8000.
προσφατα βγηκε καινουργιο
firmware release-dm8000-3.0.1.nfi τι κανω το περναω κανονικα;
θα χαθουν καναλια και γενικα επιλογες που εχω?
υπαρχει εντολη στο telnet που βλεπουμαι την version του firmware
που εχει ο δεκτης.:HTEHETH63:

Καλησπερα εχω Gemini 5.10 στη flash του 8000.
προσφατα βγηκε καινουργιο
firmware release-dm8000-3.0.1.nfi τι κανω το περναω κανονικα;
θα χαθουν καναλια και γενικα επιλογες που εχω?
υπαρχει εντολη στο telnet που βλεπουμαι την version του firmware
που εχει ο δεκτης.:HTEHETH63:

Αυτό που γραφεις προφανώς δεν είναι νέο gemini, αλλά καποιο άλλο (μάλλον experimental). Νεότερα απο το 5.10 που έχεις πάντως έχουν βγει πάρα πολλά ίματζ απο άλλα τημ

Αυτό που γραφεις προφανώς δεν είναι νέο gemini, αλλά καποιο άλλο (μάλλον experimental). Νεότερα απο το 5.10 που έχεις πάντως έχουν βγει πάρα πολλά ίματζ απο άλλα τημ

αυτο το το κατεβασα απο http://www.dream-multimedia-tv.de/en/downloads και νομιζα οτι ειναι ασχετο με το immage που εχω δηλ αναβαθμιζει μονο το harware tou 8000 σωστο η λαθος?