Ενημέρωση σε κατοχους dreambox 8000+800+500 HD

Θέλω να κάνω σχετικά μια ενημέρωση για τα image και τους drivers.
Έχω ένα δεκτη dm8000 original, είχα βολευτεί με το dreamelite, αργότερα που σταμάτησε η υποστήριξή του δοκίμασα το gemini 5.1, εντάξει δεν τρελάθηκα.

Βασικά όποιο image δεν είναι cvs experimental, όπως είναι το oozoon δεν μπορεί να κάνει drivers update διαφορετικής έκδοσης.
Παράδειγμα το oozoon ακολουθεί την επίσημη DMM cvs και μπορεί να κάνει αυτόματα updates σε ότι καινούργιο οδηγό βγάλει η DMM.

Εδώ και μια εβδομάδα έχω εγκαταστήσει στον δέκτη το oozoon και φυσικά με λίγο ψάξιμο κατάφερα να τον φέρω στα μέτρα μου και να είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα ποιο σταθερά image που έχω βάλει ποτέ στον δέκτη μου.

Ειδικά και με την προσθήκη του sgc menu πιστεύω οτι ο δέκτης δε χρειάζεται τίποτε άλλο.

Καλησπέρα
Αν μπορείς και θέλεις μια βοήθεια γιατί κάπου κάνω λάθος.
Το oozoon το κάθισες στην flash η είναι η έκδοση cvs γιατί έβαλα και το ένα και το άλλο στο μεν cvs ενώ υπάρχει σαν plug-in το baryallen το εγκαθιστω και δεν εμφανιζεται πουθενα , 2 σ’ αυτό στην flash δεν μπορω να βρω το menu για να βάλω κάποιο emu ,to sgc menu τι κανει?
Αν δεν σου κανει κοπο δωσε τα step

Τα βήματα που έχεις να κάνεις:

1. Κατεβάζεις από http://dreamboxupdate.com/opendreambox/1.6/dm8000/images/ το πιο πρόσφατο

2. Το περνάς στη Flash του DM8000

3. Το παραπάνω image δεν περιλαμβάνει BarryAllen (ΒΑ), το οποίο το κατεβάζεις εσύ από http://www.oozoon.de/main_en.html , είναι μεταξύ πολλών άλλων μέσα στη σελίδα, και πάνω από αυτό έχει ένα αρχείο pdf με οδηγίες για ΒΑ .

4. Τοποθετείς τη μνήμη Compact Flash (CF) στη θέση της.

5. Με το dcc στέλνω το barryallen μακρινάρι .ipk στο /tmp. Μπορείς αν θέλεις να μετονομάσεις το μακρινάρι.ipk (πχ σε ba.ipk) χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.

6. Δίνεις από το telnet την εντολή ipkg install /tmp/ba.ipk (κενό μόνο μετά το install) και είσαι έτοιμος! Στο τέλος της εγκατάστασης θα πάρεις ένα μήνυμα που μεταξύ άλλων θα λέει : …. Barry Allen feels home at /dev/sdc1. Το sdc1 σημαίνει ότι εγκαταστάθηκε στη μνήμη CF, δηλαδή είσαι ΟΚ.

7. Ο ΒΑ θα κάνει format στην CF και θα εγκατασταθεί αυτόματα, εσύ δεν κάνεις κάτι για αυτό.

8. Για εγκατάσταση images στην εξωτερική μνήμη (CF), γίνεται ως εξής:
Με FTP βάζουμε τα αρχεία των images (όλα έχουν κατάληξη .nfi) στο φάκελο /media/usb/MB_Images του δέκτη.
Πάμε στα plugin και βρίσκουμε το Barry Allen, επιλέγουμε:
Wizard for Images at/MB_Images (Ρυθμίσεις για τα Images στο /MB_Images) και μετά:
extract nfi image from/MB_Images (Εγκατάσταση Image τύπου .nfi από MB_Images ).
Αν θέλουμε να αλλάξουμε την ονομασία του Image, μετακινούμε τον κέρσορα με τα βελάκια και σβήνουμε με το πλήκτρο «1».
Μετά από την εκκίνηση του δέκτη (μπορεί να χρειαστεί και μια ακόμα manual εκκίνηση), εμφανίζεται η φιγούρα του Barry Allen και τα images που έχουμε εγκαταστήσει.

Ελπίζω να βοήθησα.

Τα βήματα που έχεις να κάνεις:

1. Κατεβάζεις από http://dreamboxupdate.com/opendreambox/1.6/dm8000/images/ το πιο πρόσφατο

2. Το περνάς στη Flash του DM8000

3. Το παραπάνω image δεν περιλαμβάνει BarryAllen (ΒΑ), το οποίο το κατεβάζεις εσύ από http://www.oozoon.de/main_en.html , είναι μεταξύ πολλών άλλων μέσα στη σελίδα, και πάνω από αυτό έχει ένα αρχείο pdf με οδηγίες για ΒΑ .

4. Τοποθετείς τη μνήμη Compact Flash (CF) στη θέση της.

5. Με το dcc στέλνω το barryallen μακρινάρι .ipk στο /tmp. Μπορείς αν θέλεις να μετονομάσεις το μακρινάρι.ipk (πχ σε ba.ipk) χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.

6. Δίνεις από το telnet την εντολή ipkg install /tmp/ba.ipk (κενό μόνο μετά το install) και είσαι έτοιμος! Στο τέλος της εγκατάστασης θα πάρεις ένα μήνυμα που μεταξύ άλλων θα λέει : …. Barry Allen feels home at /dev/sdc1. Το sdc1 σημαίνει ότι εγκαταστάθηκε στη μνήμη CF, δηλαδή είσαι ΟΚ.

7. Ο ΒΑ θα κάνει format στην CF και θα εγκατασταθεί αυτόματα, εσύ δεν κάνεις κάτι για αυτό.

8. Για εγκατάσταση images στην εξωτερική μνήμη (CF), γίνεται ως εξής:
Με FTP βάζουμε τα αρχεία των images (όλα έχουν κατάληξη .nfi) στο φάκελο /media/usb/MB_Images του δέκτη.
Πάμε στα plugin και βρίσκουμε το Barry Allen, επιλέγουμε:
Wizard for Images at/MB_Images (Ρυθμίσεις για τα Images στο /MB_Images) και μετά:
extract nfi image from/MB_Images (Εγκατάσταση Image τύπου .nfi από MB_Images ).
Αν θέλουμε να αλλάξουμε την ονομασία του Image, μετακινούμε τον κέρσορα με τα βελάκια και σβήνουμε με το πλήκτρο «1».
Μετά από την εκκίνηση του δέκτη (μπορεί να χρειαστεί και μια ακόμα manual εκκίνηση), εμφανίζεται η φιγούρα του Barry Allen και τα images που έχουμε εγκαταστήσει.

Ελπίζω να βοήθησα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλα δούλεψαν τέλεια
Ερώτηση
Πόσα images μπορούμε να φορτώσουμε?
Κάνουμε update sto experimental-dm8000 χωρίς πρόβλημα στα images?
Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω? Πχ κάποιο image που δεν ειναι απαραίτητο να ασχοληθώ
Και πάλι ευχαριστώ.:grandpa:

Κάπου αναφέρεται ότι μπορείς να βάλεις μέχρι 12 Images, υπολογίζοντας 60-70ΜΒ για την εύρυθμη λειτουργία κάθε Image.

Tα updates στα experimental ΔΕΝ επηρεάζουν τα Images στην CF.

Το καταλληλότερο Image καθώς και το καλύτερο skin για σένα, θα τα βρεις μόνος σου!

Προς τη Διαχείριση: Προτείνω το post μου με Νο83, να αναρτηθεί στο sticky που αφορά την εγκατάσταση BarryAllen - εάν το θεωρήσετε σωστό και χρήσιμο.

Ευχαριστώ.

Κάπου αναφέρεται ότι μπορείς να βάλεις μέχρι 12 Images, υπολογίζοντας 60-70ΜΒ για την εύρυθμη λειτουργία κάθε Image.

Tα updates στα experimental ΔΕΝ επηρεάζουν τα Images στην CF.

Το καταλληλότερο Image καθώς και το καλύτερο skin για σένα, θα τα βρεις μόνος σου!

Προς τη Διαχείριση: Προτείνω το post μου με Νο83, να αναρτηθεί στο sticky που αφορά την εγκατάσταση BarryAllen - εάν το θεωρήσετε σωστό και χρήσιμο.

Ευχαριστώ.

Ανευρεση δορυφορων κανεις μονο στο experimental η σε καθε image ξεχωριστα?
Ευχαριστώ.