Ενίσχυση για Harbeth HL5+

Re: Απάντηση: Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Έστειλα Mail στον UK distributor, για να δούμε
Θα προσπαθήσω να στείλω και στην Accuphase κατευθείαν

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απο Γερμανική δεν.... :)

Πήρα απάντηση απο τον UK distributor, το μηχάνημα ειναι 17 ετών και δεν εχει πουληθεί απο την εδώ αντιπροσωπεία, αυτο απο οτι καταλαβα αποκλείει το σέρβις απο την αντιπροσωπεία
Μαλον με βλέπω να το αποφεύγω, αλλα πολυ μου άρεσε η ιδεα.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Πήρα απάντηση απο τον UK distributor, το μηχάνημα ειναι 17 ετών και δεν εχει πουληθεί απο την εδώ αντιπροσωπεία,

17 ετών,ένα καλό κοίταγμα,ρύθμιση κι ίσως recap δεν το γλιτώνεις αν θέλεις να ξέρεις τι σου γίνεται.
Και για μηχανάκι τέτοιας αξίας το κόστος τέτοιου service δεν θα είναι αμελητέο...
Μάλλον καλά κάνεις και το ξεχνάς.

Απάντηση: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Από τη στιγμή πού δεν υπάρχει ιστορικό [από πού είναι αγορασμένο ] ,καλά είναι να το ξεχάσεις εκτός αν καταφέρεις και πετύχεις τρελή έκπτωση
Το ότι δεν έχει γίνει σέρβις δεν αποτελεί πρόβλημα ,το πρόβλημα είναι μήπως το <χέριασαν>

Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Μπορείς να περιλάβεις τον έλεγχο από τον αντιπρόσωπο στις απαιτήσεις σου από τον πωλητή?

Απάντηση: Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Μπορείς να περιλάβεις τον έλεγχο από τον αντιπρόσωπο στις απαιτήσεις σου από τον πωλητή?

Καλή ιδέα αν είναι στην ίδια πόλη.
Αλλιώς τόσα κιλά μηχανάκι δεν θα είναι ούτε εύκολο ούτε φτηνό να κάνει βόλτες.

Οι πυκνωτές που εχουν τα Accuphase δεν ειναι του κιλου και δεν βρίσκονται παντα ίδιοι, οχι ευκολα τουλάχιστον. Οχι πως πιστεύω οτι επειδή ειναι 17 ετων θέλουν άλλαγμα, το degrade τους ειναι πολύ μικρότερο απο αυτο που πολλοί υποστηρίζουν (και συνηθως το κανουν με σκοπο το κέρδος απο τα σερβις).

Τωρα σαν αγορα το "17 χρόνια" δεν λεει κατι αρκεί να μην εχουν γινει ατασθαλίες. Η Accuphase έχουν modular κατασκευή και μέσα ειναι πολυ τακτοποιημένοι. Με μια απλη ματια φαίνεται αν καποια παθητικό ειναι αλλαγμένο, ξανακολλημένο, αν ακπου εχει αρπάξει κτλ.

Στην Αγγλια πάντως μηχανακια κυκλοφορούν άπειρα, λιγο υπομονή θέλει. Και αν σου αρεσει η ιδεα του συγκεκριμένου θα περάσουν και αλλα της ιδιας εταιρίας. Εγω θα πήγαινα να το δω, ανοιξω, ακούσω και αν ολα ειναι καλα θα πίεζα στην τιμη με δικαιολογία την ηλικια/ εισαγωγή απο τριτη χωρα/ έλλειψη κουτιου..

Last edited:

Παιδιά η Accuphase έχει κάποια σχέση με την Luxman;

Στα πρώτα βήματα της Accu συνέβαλαν κάποιοι μηχανικοί από τη Luxman.

Οι πυκνωτές που εχουν τα Accuphase δεν ειναι του κιλου και δεν βρίσκονται παντα ίδιοι, οχι ευκολα τουλάχιστον. Οχι πως πιστεύω οτι επειδή ειναι 17 ετων θέλουν άλλαγμα, το degrade τους ειναι πολύ μικρότερο απο αυτο που πολλοί υποστηρίζουν (και συνηθως το κανουν με σκοπο το κέρδος απο τα σερβις).

Τωρα σαν αγορα το "17 χρόνια" δεν λεει κατι αρκεί να μην εχουν γινει ατασθαλίες. Η Accuphase έχουν modular κατασκευή και μέσα ειναι πολυ τακτοποιημένοι. Με μια απλη ματια φαίνεται αν καποια παθητικό ειναι αλλαγμένο, ξανακολλημένο, αν ακπου εχει αρπάξει κτλ.

Στην Αγγλια πάντως μηχανακια κυκλοφορούν άπειρα, λιγο υπομονή θέλει. Και αν σου αρεσει η ιδεα του συγκεκριμένου θα περάσουν και αλλα της ιδιας εταιρίας. Εγω θα πήγαινα να το δω, ανοιξω, ακούσω και αν ολα ειναι καλα θα πίεζα στην τιμη με δικαιολογία την ηλικια/ εισαγωγή απο τριτη χωρα/ έλλειψη κουτιου..

Τον εχω Ίδη ρωτήσει, περιμένω να δω τι θα μου πει.
Κουτιά τα εχει ολα απο οτι μου είπε, δεν ξέρω αλλα δεν εχω τις απαραίτητες γνώσεις για να το εξετάσω το μηχάνημα. Αυτά η τα ξέρεις η δεν τα ξέρεις, μέση λύση ειανι σαν το μέσο του δρόμου, επικίνδυνο.
Δεν το βλέπω να προχωράει, αλλα ποτέ δεν ξέρεις. Το θέμα ειανι οτι δεν θα εχω πρόσβαση σε επίσημο σέρβις απο οτι καταλαβα, εκτός και αν εχει πωληθεί απο authorised distributor σε άλλη χώρα.

Δύσκολο να πέσει κάτω από 3k ...

Τι 3Κ Φίλε Σταυρο, 5Κ ζητάει :)

Ναι,μόνο που ο Νίκος είναι στην Αγγλία,όχι στο Ιράν.
Από 5 σε 3 το βλέπω πολύ δύσκολο.

Έχω ´τεντωσεί´ να γελάω με το Ιράν
Εχω ζήσει κάποια χρόνια στο Κάιρο , εκεί μαλον θα το κατάφερνα!!
BTW, ειναι 5.3Κ :)

Ο ιδρυτής της Accu προερχόταν από την Kenwood, αλλά στα πρώτα βήματα της νέας εταιρείας τον συνέδραμαν μηχανικοί και από τη Luxman μεταξύ άλλων.

Απο βικι

Accuphase Laboratory, Inc. (originally known as Kensonic Laboratory, Inc.) is a Japanese high-end audio equipment manufacturer founded by former Kenwood engineer Jiro Kasuga in late 1972.[1] Kasuga was not happy with the views of Kenwood relating to the follower of their High-End Supreme 1 unit (1967). He hired some engineers from other prominent brands (Marantz, Luxman) and started Kensonic, with Kenwood as a part owner. Some other connections in the early years of Accuphase exist as well. If you compare the parts used by Kenwood and Kensonic throughout the latter's early years, the familiarities show quite easy: knobs, buttons, tuner dials and the general direction of the design. Accuphase's early PCBs are tagged KENSONIC, too, and the early units bore a proud KENSONIC on their frontplates as well. Until the mid-1990s, Kenwood still owned part of Kensonic. It appears that Accuphase engineers may have had a hand in the engineering of Kenwood's last high-end series (L-A1, L-D1 and LVD-Z1). For example, the Accuphase E-405 and Kenwood L-A1 have very similar volume knobs, side panels, and remotes.

Aπο αρθρο του Constantine Soo

Mr. Jiro Kasuga, Chairman of the Board

* The founder of Trio Electronics, Inc.
* Former Vice President of Kenwood Electronics, Inc. of U.S.A.
* The founder of Accuphase Laboratory, Inc.
* Director of Japan Audio Engineering Society

Mr. Koji Sugiura, President

* One of the major staff that established Accuphase. Worked for Trio-
Kenwood previously for many years.
* He demonstrated great abilities as Sales Director of Accuphase, and in May
of 1998 he took office as President.

Mr. Shigemasa Saito, Executive Vice President

* One of the major staff that established Accuphase. Also worked for Trio-
Kenwood for many years.
* He was the Technical Director and Sales Director of Accuphase, and in May
of 1998 he took office as Excutive Vice President in charge of International
Marketing and Company Management.

Απάντηση: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Νίκο πέρα από τον ενδοιασμό για την καταστάση του ενισχυτή ,να λάβεις υπ όψη σου και το ματσάρισμα του ήχου της Accu με τα συγκεκριμένα ηχεία
Γενικώς η Αccu δεν είναι ιδιότροπη ,αλλά έχει κάποιες επιλεκτικές <αγάπες> με κάποια ηχεία
Αν και θεωρητικά θα ήταν πολύ ταιριαστό ζευγάρι με τα Sonus Faber δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι συνδυασμοί ανα το κόσμο
Ο Savvas X πού τα δοκίμασε με τα Mag 1.6 δε τα θεώρησε το συνδυασμό ικανοποιητικό [ενω λογικά θα έπρεπε να είναι]
Επίσης η δοκιμή πού είχε γίνει και γραφτεί και εδώ μέσα με τα Tannoy dc 10 [ αν θυμάμαι καλά ] -Accuphase E 550 δεν απέδωσε το αναμενόμενο αποτέλεσμα

Πήρα απάντηση απο τον UK distributor, το μηχάνημα ειναι 17 ετών και δεν εχει πουληθεί απο την εδώ αντιπροσωπεία, αυτο απο οτι καταλαβα αποκλείει το σέρβις απο την αντιπροσωπεία

17ετία σημαίνει ότι το μηχάνημα κατασκευάστηκε το 1998. Τότε δεν υπήρχε ιντερνετ, ή τουλάχιστον ήταν στα σπάργανα. Αυτό σημαίνει ότι το μηχάνημα αγοράσθηκε από κάποια επίσημη ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία (παραεισαγωγές και τέτοια δεν έπαιζαν με την Accuphase). Πιθανολογώ ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έμενε τότε εκτός Αγγλίας. Ένα email στα κεντρικά της εταιρείας στην Ιαπωνία σίγουρα θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Εφόσον λοιπόν, όπως υποθέτω, το μηχάνημα αγοράσθηκε από επίσημο ντήλερ της εταιρείας δε βλέπω το λόγο η αγγλική αντιπροσωπεία να αρνηθεί να το συντηρήσει αν χρειαστεί. Βέβαια 5,3Κ είναι πολλά λεφτά, αλλά και το μηχάνημα είναι λουκούμι, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα μαμάτο ηχοσύστημα.