Ενισχυση σηματος κεραιας hifi

Elias Mavropoulos

New member
16 May 2014
18
Καλημερα και καλο σ/κ σε ολους! Το ραδιο που εχω συνδεδεμενο στο σαλονι σε δυο δυνατα ηχεια δεν πιανει πολυ καλο σημα με αποτελεσμα το ιδιοτροπο αυτι να πιανει ενοχλητικα ψιλοπαρασιτα που φυσικα σε κανουν να μη την παλευεις ειδικα αν θες να παιξει δυνατα!
Μια λυση που σκεφτηκα ειναι να παρω εξτρα καλωδιο και να βγαλω την κεραια εξω μαζι με το καλωδιο της νοβα π εχω.
Αλλη λυση λιγοτερη μπακαλιστικη ειναι να αγορασω αλλη ισχυροτερη κεραια να συνδεσω.
Μπορείτε να με συμβουλεψετε τι θα μπορουσα να κανω με αυτο το προβλημα;
Υπαρχει κατι καλυτερο στην αγορα για καλυτερο σημα ή πρεπει να καταφυγω σε πατεντες;

Ευχαριστω!

Αν υπάρχει κοντά πρίζα κεραίας TV, συνδέστε το εκεί, συνήθως πιάνει η μέθοδος. Ούτε πολλά έξοδα, ούτε μερεμέτια.

Φαινεται καλο για πρωτη δοκιμη! Βλεπουμε τη δευτέρα λοιπόν! Ευχαριστώ

Ικα1961
Τώρα εχω βάλει ένα μικρό τετράγωνο πλαστικό από ένα άλλο hi fi που είχα και μου περίσσευε.. Το original το δικό του έπιανε ακόμα χειρότερο σήμα!

Απάντηση: Re: Ενισχυση σηματος κεραιας hifi

Φαινεται καλο για πρωτη δοκιμη! Βλεπουμε τη δευτέρα λοιπόν! Ευχαριστώ

Ικα1961
Τώρα εχω βάλει ένα μικρό τετράγωνο πλαστικό από ένα άλλο hi fi που είχα και μου περίσσευε. Το original το δικό του έπιανε ακόμα χειρότερο σήμα!

Αυτό το τετράγωνο αν συνδέεται στον ραδιοενισχυτή με δύο καλωδιάκια είναι η κεραία ΑΜ. Για τα FM έχει άλλη ένωση και με βύσμα σαν της TV συνήθως. Αν υπάρχει τέτοια υποδοχή δοκιμάστε πρώτα ένα μακρύ μονό καλώδιο. Για ποιόν ενισχυτή μιλάμε, να δούμε το εγχειρίδιο χρήσης του.

Last edited:
Όντως έχει δύο υποδοχές για τα FM, αλλά εκεί θέλει κεραία (Τ) των 300Ω. Το τετράγωνο κούφιο εσωτερικά πλαστικό είναι κεραία loop μόνο για τα ΑΜ.

Εδώ υπάρχει το εγχειρίδιο του 910, πιθανά είναι όμοια και στη σελ 4 φαίνεται η συνδεσμολογία.

Όντως έχει δύο υποδοχές για τα FM, αλλά εκεί θέλει κεραία (Τ) των 300Ω. Το τετράγωνο κούφιο εσωτερικά πλαστικό είναι κεραία loop μόνο για τα ΑΜ.

Εδώ υπάρχει το εγχειρίδιο του 910, πιθανά είναι όμοια και στη σελ 4 φαίνεται η συνδεσμολογία.

Αν οι συνδέσεις του 909L είναι ίδιες με του 910L, το καλώδιο από τον εσωτερικό ενισχυτή FM, θα θέλει κόψιμο στην άκρη γιατί μάλλον θα έχει βύσμα σαν της τηλεόρασης

Βοήθησε πολύ η απάντηση σου! Τελικά όντως το πλαστικό δεν έκανε δουλειά, εκοψα μια κεραία τηλεόρασης ξεχωρισα τους κλώνους το συνδεσα και παίζει σούπερ! Ευχαριστώ όλους!