ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ PHONO.

Μία που λέμε με τι ακούει ο καθένας, να καταθέσω και εγώ λοιπόν τον δικό μου εξοπλισμό.
Phono stage, Jeff Rowland Cadence full balanced in and out το οποίο παίρνει ρεύμα απο την μπαταρία του προενισχυτή Coherence II πάλι του Jeff Rowland.
Φώτο θα προσπαθήσω να ανεβάσω αύριο.

Πριν ενα μηνα αγορασα τον Azur 640P phono stage. Ειμαι ευχαριστημενος. Πληρωσα 100 ευρω. Δεν μπορω ομως να πω οτι καλυτερος η χειροτερος απο καποιους αλλους αφου πρεπει να εχω την δυνατοτητα να τους ακουσω μαζι και κατι τετοιο πρακτικα ειναι δυσκολο να γινει. Παντως αν καποτε κανω αναβαθμιση δεν θα εχω χασει καποιο σοβαρο ποσο και θα εχω και μετρο συγκρισης. Νομιζω οτι για αρχη ειναι μια καλη επιλογη.

Έχω τον Cary SLP-98L (χωρίς phono). To phono του Cary θέλει υψηλή έξοδο στην κεφαλή (>1,5mV), οπότε όλες οι κινητού πηνίου χαμηλής εξόδου (όπως νομίζω και η MC-15) αποκλείονται. Καλή λύση είναι η Denon 160 κινητού πηνίου με έξοδο 1,6mV. Μπορείς βέβαια, να πας και σε mm.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια,
τελικά θα καταλήξουμε όλοι να ακούμε με DENON??

DF

Φαίνονται.Γράψε μας εντυπώσεις απο την συμβίωση μ' αυτό:2thumb22sup:
Παρά το ότι είναι λαμπάτο είναι πολύ ήσυχο. Είναι fully balanced (όπως είναι και τα καλώδια της εξόδου απο την κεφαλή), και μπορεί να οδηγήσει όλες της κεφαλές χαμηλής εξόδου. Χαρακηρίζεται από έντονα δυναμικό ήχο με ταχύτητα που συνήθως είναι γνώρισμα των τρανζίστορ. Απλά η μουσική πληροφορία έχει μία φυσική ροή (δεν ξέρω πως αλλοιώς να το περιγράψω) που είναι ένα απο τα χαρακτηριστικά που μου αρέσουν στις λάμπες. Επιπλέον, όταν συνοδεύεται απο λαμπάτα ενισχυτικά, μερικές φορές σε ξαφνιάζει γιατι η διαφορά απο καθόλου ήχο σε κάποια μουσική πληροφορία, (και με δεδομένο ότι η αναπαραγωγή πλησιάζει πολλυ στον φυσικό ήχο), έρχεται αναπάντεχα. Αυτό βέβαια συμβαίνει και με άλλες πηγές οπότε μάλλον είναι πιο πολλύ χαρακτηριστικό των άλλων ενισχυτικών.

Χριστός κι απόστολος!
Tιντούτο καλέ;

Λίγο πιό μικρές οι φωτογραφίες please; Κόντεψε να μου μπεί το ποτενσιόμετρο στο μάτι! :computer:

Να πω κ εγώ τις λίγες μου εμπειρίες επί του θέματος... :singer:

Όταν ξεκίνησα να ασχολούμε με το "σπορ" αυτό του βινυλίου, αγόρασα πρώτα ένα προενισχυτή της project, το 'απλό' ας πούμε της εταιρείας, το phono box.

phonobox.jpg

http://www.tnt-audio.com/ampli/phonobox_e.html

Οικονομικό κ καλό, τώρα έχει αντικατασταθεί νομίζω με νεώτερη έκδοση. Προσεγμένη υλοποίηση, ωραίος ήχος, λίγο ρηχός για τα γούστα μου όμως.

Κατόπιν, πήρα ένα project πάλι, αλλά αυτή την φορά το tube box.

pro-ject-tube-box.jpg

http://www.audio-ideas.com/reviews/analog-sources/slee-evans-project-2.html

Καλύτερη υλοποίηση, καλύτερη κατασκευή, λαμπίτσες εντός, ωραίος ήχος κ ζεστός. Κ αυτό πρέπει να έχει αντικατασταθεί με νεώτερη έκδοση.

Στα πλαίσια των πειραματισμών μου όμως έδωσα το μικρό project phono box κ πήρα το clearaudio smart phono.

MW20061.jpg

cart.jpg

pv_smartphono_det02.jpg

K αυτό είναι ένα οικονομικό προενισχυτάκι, γύρω στα 250 ευρώ νομίζω το είχα πάρει, είναι τεχνολογίας SMD, μπορεί να οδηγήσει mm & mc, με επιλογέα στον πάτο του, ενώ το ρεύμα έρχεται με το καλώδιο που βλέπεται με εξωτερικό τροφοδοτικό. Δεν έχει διακόπτη on/off, πάντα στο ρεύμα κ έτοιμο για δράση.

Μου έδωσε έναν ήχο που τελικά μου άρεσε, το κράτησα κ τελικά με αυτό παίζω, όταν αποφασίσω να αναβαθμίσω τον ήχο μου πάλι clearaudio θα πάρω.

Χριστός κι απόστολος!
Tιντούτο καλέ;

Λίγο πιό μικρές οι φωτογραφίες please; Κόντεψε να μου μπεί το ποτενσιόμετρο στο μάτι! :computer:

Άσε, 30άρα Apple Cinema Display θέλει για να το δεις αυτό!
Με ρέγουλα τα dpi στα σκαναρίσματα, παρακαλώ! :flipout:

Κάποιος να μας πει δυο λόγια για το Dact CT-100; Βασίλη;

Re: Απάντηση: Re: ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ PHONO.

Είχες στο παρελθόν κάποιο άλλο phono;Εχεις κάνει κάποιο συγκριτικό;
Γράψε σε παρακαλώ,δυό λόγια παραπάνω,για τις μέχρι τώρα εμπειρίες σου ή άν δεν έχεις μόνο για το συγκεκριμένο(τι σου αρέσει σ' αυτό,τι πιθανά θα ήθελες ακόμα....).
Ευχαριστώ.

Απο τα χέρια μου πέρασαν τα εξής :

Audiolab 8000PPA : Διαυγέστατο αλλά πολύ flat.

NAD PP2 : Άριστο για τα λεφτά του αλλά μια (τουλάχιστον) κλάση κάτω γενικώς

Audio Alchemy VAC-In-The-Box : Καλύτερο απο το NAD αλλά λίγο άγριο ψηλά και υπερβολικά (σε βαθμό σχεδόν ενοχλητικό) ζεστό χαμηλά. Διαυγές και ευκρινές στις μεσαίες.

Parasound ΖPhono : Απο τα φθηνά, καλύτερο απο τα δύο προηγούμενα. Ενα σκαλί κάτω απο το Audiolab.

Linn Linto : Δεν ξέρω τι ακριβώς του έφταιγε, αλλά δεν "έδεσε" στο σύστημά μου. Κι ας ορκιζόταν ο αντιπρόσωπος της Linn στο Manchester οτι δένει "γαντι".

Με το Musical Fidelity χτύπησα "φλέβα χρυσού". Δεν είναι ΤΕΛΕΙΟ, αλλά είναι απόλυτα ισορροπημένο σε όλα του. Επιπλέον δεν ξέρω πολλά phono pre-amps που να είναι και monoblock design και με εξωτερικό τροφοδοτικό...
Κρίμα που δεν κυκλοφορεί πια. Επι τη ευκαιρεία, το X-LPS v3 ΔΕΝ είναι καλύτερο αν και είναι 4-5 χρόνια μεταγενέστερο ! Και λεφτά για να πάς σε εξωτικές nuvista λύσεις της Musical Fidelity ΔΕΝ υπάρχουν, οπότε ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ PHONO.

NAD PP2 : Άριστο για τα λεφτά του αλλά μια (τουλάχιστον) κλάση κάτω γενικώς

Το PP2 είναι πού καλό στα χρήματά του! :SFGSFGSF:

Πολύ καλύτερο από το PhonoBox της Project και το Dino της Trichord :ernaehrung004:

Εγώ εδώ και 6 μήνες έχω το Phono της BAT. Ελπίζω να φαίνονται οι φωτό στο Link.

http://www.pbase.com/esavourdos/bat_phono

Ποιό phono της B.A.T έχεις?, το 5άρι ή το 10άρι?

Last edited:
AudioValve`s RIAA MC and MM phono amp
Sundila is a three stage phono-preamplifier, based on 6922 (ECC88) and12AX7 (ECC83) frame grid tubes, suitable for MM- and MC-cartridges. Independently for the two phono inputs, impedance and capacitive load can be set separately and 'on-the -fly' while listening. Thus the user can easily configure the unit to match the features of the cartridge by selecting the optimal input resistance and capacitance for each input separately!

The RIAA de-emphasis is passive and split between the first and second stage. Dividing the RIAA network over two amplification stages lowers the insertion losses of the passive network dramatically .Furthermore, the design holds a total absence of feedback, thus increasing the overall dynamics.

.....

Power supplies are solid state regulated. This is the best way to obtain a low noise and supply line with a very low impedance that will increase the performance in the lower frequency range. The power transformer is housed in a separate aluminum case.

netz.jpg

..........................................................

Technical Specifications:MM mode gain: [FONT='Comic Sans MS,Bold']40dB - 1Khz
MC mode gain: [FONT='Comic Sans MS,Bold']60 dB - 1Khz
MM / MC mode input impedance:resistors:[FONT='Comic Sans MS,Bold'][/FONT][FONT='Comic Sans MS,Bold']47 R, 100 R, 220 R,[/FONT][FONT='Comic Sans MS,Bold']470 R, 1 K, 47 K[/FONT]capacitors:0 p, 100 p, 220 p, 470pFrequency Response: [FONT='Comic Sans MS,Bold']20Hz to 65 KHz +/- 3 dB[/FONT]Subsonic filter roll-off: [FONT='Comic Sans MS,Bold']20 Hz[/FONT]Max output amplitude: [FONT='Comic Sans MS,Bold']14V pk[/FONT]Max input amplitude: [FONT='Comic Sans MS,Bold']200 mV[/FONT]RIAA accuracy: [FONT='Comic Sans MS,Bold']+/- 0,25dB[/FONT]Distortion: [FONT='Comic Sans MS,Bold']0,24 % (1Khz - 10Vpk out)[/FONT]Noise: [FONT='Comic Sans MS,Bold']76 dB below signal (MC mode)[/FONT]Circuit type: [FONT='Comic Sans MS,Bold']3 stages single ended, buffered ouputs[/FONT]RIAA network [FONT='Comic Sans MS,Bold']passive - split between 1st and 2nd stage[/FONT]Resistors: [FONT='Comic Sans MS,Bold']1 % metal film[/FONT]Capacitors: [FONT='Comic Sans MS,Bold']MKP - styroflex - fast electrolytic[/FONT]Tubes: [FONT='Comic Sans MS,Bold']2 x 6922,[/FONT]2 x 12ax7more mode functions: Stand - by and mute
Power supplies: [FONT='Comic Sans MS,Bold']Solid state regulated[/FONT]Power transformer: [FONT='Comic Sans MS,Bold']outside in a separate case[/FONT]Power requirements: [FONT='Comic Sans MS,Bold']115/230 - 245 Ac - 50/60Hz
[/FONT]
Powerconsumption: Watts: 60 VA
Dimensions:cm, W x H x D :42 * 32 * 14 (same as Eklipse)
Weight:Kg: 20 kg
[/FONT]
[/FONT]

Attachments

• Sunilda_21.jpg
    Sunilda_21.jpg
    56.5 KB · Views: 56