Ενισχυτες ...vintage

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
5,134
Όπως βλέπω μάλλον εξελίσσεται σε ... μόδα, και είπα να μην μείνω στην απέξω! (Η αλήθεια είναι πως, μετά απο την πώληση του Leben - μην ρωτάτε γιατί...- ξέμεινα από σοβαρό ενισχυτικο). Έτσι σκέφτομαι την αγορά ενός, κυρίως προς Sansui κοιτάζω, βρήκα τον au719, au 317, au517 (σε καλές τιμες) , ενώ έχω υπ' όψιν μου Pioneer Ao9, Kenwood ka7100, 7300. Αν "παραβλεψουμε το θέμα της κατάστασης στην οποία βρίσκονται (όλοι οι πωλητές την χαρακτήριζαν... άριστη!), έχετε άποψη και γνώμη για το όλο θεμα; Δηλ αν σας "ετυχε" καμία τέτοια περίπτωση, ηχητικές εντυπώσεις κλπ. Βέβαια στο youtube κλπ υπάρχουν άπειρες αναφορές, μα αλλιώς είναι να τις λέει κάποιος εν ...ζωή! Λοιπόν...action?

accuphase e202.
Αν είχα ηχεία που θα μπορούσε να τα οδηγήσει θα πήγαινα μέχρι την Ιαπωνία για να τον βρω.
Ήταν ένα σοκ όταν τον έβαλα με τα chario millenium II που είχα στημένα τότε.
Αυτό που περίμενα ήταν μια...smooth άποψη (50 ετών μηχάνημα γαρ) αλλά αντ'αυτού εισέπραξα ένα μείγμα σκηνής-καθαρότητας-μουσικότητας-ενέργειας που δεν είχα ξανακούσει στο σπίτι μου και....γενικά.
Είναι δύσκολο να βρεις καλό κομμάτι αλλά....μια ζωή την έχουμε.

Στέργιο, καλός μεν αλλά εκφευγει των τιμολογιακων ορίων!
Καλημέρα Λάκη ,σου πρότεινα τον Ηitachi HCA 6500 ,που οχι απλώς είναι σε αρίστη κατάσταση ,αλλά πιο καλός και από τότε που φτιάχθηκε ,μιας και μπήκαν mudorf πυκνωτές .Mosfet και γλυκός ήχος

Καλημέρα Λάκη ,σου πρότεινα τον Ηitachi HCA 6500 ,που οχι απλώς είναι σε αρίστη κατάσταση ,αλλά πιο καλός και από τότε που φτιάχθηκε ,μιας και μπήκαν mudorf πυκνωτές .Mosfet και γλυκός ήχος
Είναι τελικός αυτός, οποτε με προ... ποιον; του Α6; δεν λέει. Προτιμώ ολοκληρωμενο

Είναι τελικός αυτός, οποτε με προ... ποιον; του Α6; δεν λέει. Προτιμώ ολοκληρωμενο
Με το αδελφακι του τον HCA 6500

Παππού, κοίταζε στο hifishark πού εχει αγγελίες από όλη την Ευρώπη ... έχω πάρει πολλά πράγματα μέσω αυτού, συνήθως από τα γερμανικά και πολωνικά σάιτ ... πχ. υπάρχει ο accuphase που λέει ο Στέργιος στο χιλιάρικο ... και όλα τα άλλα που λές και ακόμη καλύτερα ... sansui από τισ καλές σειρές, Pioneer, kenwood, Yamaha, επίσης στις καλές σειρές έχουν βγάλει εξαιρετικά μηχανήματα ...

επίσης ένα μηχάνημα το οποίο μετάνοιωσα που το έδωσα αλλά δε γινόταν αλλιώς (είχα μαζέψει πολλά που δεν άκουγα πλέον) ήταν ο musical fidelity A1000.
2Χ50 class A αλλά αρκετά επίφοβο να έχει κάτι καθώς δούλευε σε μεγάλες θερμοκρασίες και δε ξέρω απο ανταλλακτικά κλπ τι μπορείς να βρεις.
Σχεδίαση tim de paravicini για τα περισσότερα γήινα ηχεία σε γήινους χώρους ένα μηχάνημα που μπορεί να είναι το τελευταίο σου.
Μουσικότητα που δε τη βρίσκεις εύκολα και ιδιαίτερα καλό και διαβαθμισμένο χαμηλό μαζί με μεσουψηλά....Θεϊκά!

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Όμως η σχεδόν απαραίτητη συντήρηση των vintage (πχ μέλος "διπλα" φίλος των Sansui μου είπε ότι ίσως χρειασθούν...300€) είναι προβληματική για απόκτηση τους. Αλλά πχ στα 900€ συνολικά για τον au719, υπάρχει σύγκριση με νεωτερους; ηχητικά εννοω