ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΒΡΗΚΑ, ΗΧΕΙΑ ΤΙ??

johmil_gr

Established Member
3 December 2009
207
καλησπέρα παιδιά, αν και πολύ νεός στο forum πήρα το θάρος να ρωτήσω κι εγω κάτι τους πιο παλιούς. Νέο σπίτι μπροστά μου λοιπόν κατέληξα σε ενισχυτή ONKYO SR607 και έχω πρόβλημα με ηχεία. Εκτός του ότι έχω μπερδευτεί αρκετά έχω και λίγο πρόβλημα στο χώρο μου. Για παράδειγμα η εγκατάσταση για τα ηχεία (και με απόφαση και της συζύγου) είναι για ηχεία βιβλιοθήκης κρεμασμένα στον τοίχο και δυστυχώς ένα κεντρικό που να μην είναι μεγάλο σε βάθος και αν γίνεται να είναι και εμφανίσιμο γιατί θα είναι ακριβώς κάτω απο την ΤV . Δεν ξέρω αν παώ σε λύση set home cinema η να διαλέξω ένα ένα τα ηχεία.
Σαν λύση έχω σκεφτεί τα http://www.teufel.eu/Homecinema/Concept-S.cfm τα οποία πιστέυω ότι θα με καλύψουν στο χώρο μου. Περίπου 15τμ θέλω να καλύψω. Τα έχει δοκιμάσει κανείς. Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη σε όσους σας κούρασα

Μολις σημερα το πρωι παρελαβα τα δικα μου concept s .Συνδεθηκαν σε onkyo 507.Δεν εχω κανει ομως αρκετες δοκιμες αφου προλαβα να τα στησω και να τα ακουσω μονο για κανα μισαωρο.
Αμα δεν βιαζεσαι πολυ αυριο μεθαυριο θα εχω πιο γενικη αποψη και θα γραψω.
Παντως οπτικα ειναι πανεμορφα (πηρα τα μαυρα) και στιβαρα! Ο χωρος μου ειναι περιπου σαν το δικο σου 15-20 τετραγωνικα.

Παιδιά, να κοιτάμε και το budget αυτών που προτείνουμε. Ο άνθρωπος ζήτησε προτάσεις, αναφέροντας τα Concept-S (= γύρω στα 400EUR).

Τα KEF κάνουν πάνω από ενάμισυ Κ...

Φίλε Johmil_gr, στην τάξη τιμής (και όγκου ηχείων) εγώ θα άκουγα κάτι σε Jamo (π.χ. τα A 102 HCS 5). Mε καμιά 100στή EUR παραπάνω τα Roister HT-4000.

παιδια καταρχην σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Τελικά μάλλον θα ανέβω λίγο σε κατηγορία τιμής και λέω σαν ηχεία να καταλήξω στα wharfedale diamond 9.2 ή 9,3. Κι εδώ τώρα έχω τα εξής θέματα. Τα ηχεία θα κρεμαστούν σε τοίχο με βάσεις γιατί ετσι "συμφωνήσαμε" με το ετερον ήμιση και επίσης επειδή η τηλεόραση θα μπεί πάνω απο το τζάκι και δεν θέλουμε να φαίνεται πολύ όγκος θα προτιμούσα να βάλω ένα λεπτό σχετικά κεντρικό ηχείο έτσι ώστε να μην έχουμε και θέματα αισθητικής. Εκτός αν μου κατέβει καμιά καλή ιδέα για το που να "κρύψω" το κεντρικό. Θα εκτιμούσα και μια ακόμα άποψη σας. Ευχαριστώ

Το ταίριασμα του κεντρικού είναι απ' τα σημαντικότερα πράγματα σε μία εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου. Συνεπώς, να πάρεις το αντίστοιχο κεντρικό της ίδιας εταιρείας και μην κάνεις πειράματα αγοράζοντας διαφορετικό κεντρικό ηχείο.

Απάντηση: Re: ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΒΡΗΚΑ, ΗΧΕΙΑ ΤΙ??

Το ταίριασμα του κεντρικού είναι απ' τα σημαντικότερα πράγματα σε μία εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου. Συνεπώς, να πάρεις το αντίστοιχο κεντρικό της ίδιας εταιρείας και μην κάνεις πειράματα αγοράζοντας διαφορετικό κεντρικό ηχείο.

Ετσι ακριβώς....έχει μαλιάσει η γλώσα μου να το λέω εδω...

παιδια καταρχην σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Τελικά μάλλον θα ανέβω λίγο σε κατηγορία τιμής και λέω σαν ηχεία να καταλήξω στα wharfedale diamond 9.2 ή 9,3. Κι εδώ τώρα έχω τα εξής θέματα. Τα ηχεία θα κρεμαστούν σε τοίχο με βάσεις γιατί ετσι "συμφωνήσαμε" με το ετερον ήμιση και επίσης επειδή η τηλεόραση θα μπεί πάνω απο το τζάκι και δεν θέλουμε να φαίνεται πολύ όγκος θα προτιμούσα να βάλω ένα λεπτό σχετικά κεντρικό ηχείο έτσι ώστε να μην έχουμε και θέματα αισθητικής. Εκτός αν μου κατέβει καμιά καλή ιδέα για το που να "κρύψω" το κεντρικό. Θα εκτιμούσα και μια ακόμα άποψη σας. Ευχαριστώ

Επισημανση , ασχετη με το θεμα αλλα σημαντικη...
Αν εχεις μικρα παιδια ΜΗΝ τα αφηνεις να βλεπουν τηλεοραση με το τζακι αναμμενο , αφου θα την βαλεις πανω απο το τζακι...
-bye-

Επισημανση , ασχετη με το θεμα αλλα σημαντικη...
Αν εχεις μικρα παιδια ΜΗΝ τα αφηνεις να βλεπουν τηλεοραση με το τζακι αναμμενο , αφου θα την βαλεις πανω απο το τζακι...
-bye-

ευχαριστώ φίλε μου για την συμβουλή. Κατάλαβα γιατι το λές και για εμάς τους ενήλικες ισχύει το ίδιο.´Έτσι κι αλλιώς το τζάκι είναι περισσότερο διακοσμητικό γιατί είμαι Κρήτη και εδω ξέρεις το κρύο είναι σπάνιο φαινόμενο. Επίσης θέλω να τα αποφεύγω γιατί δεν είναι ενεργειακό και καταλαβαίνεις ...(...καπνος). Στο θέμα μας όμως. Αν δεν βρώ κάποια λύση σε λεπτό ηχείο έχω κάνει πατέντα κάτω απο τα τζακι να μπει το κεντρικό και όταν δεν βλέπω ταινίες ή έχω κόσμο σπίτι κλπ θα βγαίνει στην άκρη
Συμφωνείτε?