Ενισχυτής 2x100W, 1000 euro?

Ge0rge

AVClub Addicted Member
17 April 2007
2,454
Ψάχνω για ενισχυτή 2x100W, γύρω στα 1.000 Ευρώ ίσως και κάτι παραπάνω, με ρυθμιστικά ήχου. Μπρορεί να με βοηθήσει κάποιος? Δεν θα ήθελα κάτι σαν τον Azur γιατί είναι φορτωμένος με τεχνολογία και θέλω τα χρήματα που θα δώσω να πάνε σε ήχο και ποιότητα κυκλομάτων. Τα ηχεία που έχω είναι Focal Chorus 816.

Ευχαριστώ

Καλημέρα φίλε μου ,
εγώ έχω εδώ και λίγες μέρες τον Advance Acoustic 305DAII .
Αν και ακόμα στρώνω τα ηχεία οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι άριστες .
Ηχεία έχεις ή θα πάρεις καινούρια ?
Συνήθως ανάλογα με τα ηχεία πάει και ο ενισχυτής .
Πάντως εγώ θα σου πρότεινα επειδή θα ακούσεις τόσες γνώμες όσα και replies να ακούσεις τους ενισχυτές και εάν είναι δυνατόν και στον χώρο σου .

Ελπίζω να σε βοήθησα ,
Παναγιώτης .

Καλημέρα και σε 'σένα. Έχω τα focal chorus 816 (δαπέδου). Τον συγκεκριμένο τον έχω απορρίψει γιατί δεν έχει ρυθμιστικά ήχου (μπάσα-πρίμα). Σ' ευχαριστώ πάντως. Θα τους ακούσω δεν το συζητάω, απλά θέλω να απορρίψω μερικούς από τώρα και να μου πει κανένας και καμία άλλη εταιρεία εκτός από τις γνωστές - εμπορικές.

Last edited:
Δικάναλος με ρυθμιστικά στα 1000;Δύσκολο...

Απ' ότι ξέρω μόνο η Accuphase κι η McIntosh κατασκευάζουν τέτοιους ολοκληρωμένους.Κανένα μεταχειρισμένο απ' αυτές τις μάρκες ίσως;(αλλά πάλι με 1000 δύσκολο).

Ο SV-236 της Vincent τι λέει? Είναι λίγο παραπάνω βέβαια αλλά αξίζει? Νομίζω είναι κοντά στα 1300.

Βλέπω επίσης ότι έχει THD 0.1% στο 1W κιόλας. Πόση σημασία έχει αυτό το νούμερο για την ποιότητα του ήχου? Και πόσο άραγε να γίνεται στα 30W? Θα είναι ο ήχος σε αυτό το επίπεδο καθόλου κοντά στην πραγματικότητα? Πόσο κουραστικός θα είναι?

Στα θεωρητικα νουμερα δεν μπορω να σου απαντησω για τον Vincent υπρχουν αλλοι πιο καταλληλοι... Το θεμα του αν κουραζει νομιζω οτι ειναι περισσοτερο δουλεια των ηχειων αν αυτα σε κουραζουν ή οχι... Τωρα αν δε θες να δωσεις ενα τσουβαλι λεφτα ο Vincent θεωρω οτι θα σε ικανοποιησει...

Re: Απάντηση: Ενισχυτής 2x100W, 1000 euro?

Δικάναλος με ρυθμιστικά στα 1000;Δύσκολο...

Απ' ότι ξέρω μόνο η Accuphase κι η McIntosh κατασκευάζουν τέτοιους ολοκληρωμένους.Κανένα μεταχειρισμένο απ' αυτές τις μάρκες ίσως;(αλλά πάλι με 1000 δύσκολο).

Μην ξεχνάμε και τους Luxman...

Marantz PM-15S1 με ονομαστική ισχύ 90 watt ανα κανάλι:

http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.Product&cont=eu&bus=hf&type=amp&prod_id=3505&series=comp

Rotel RA-1070 με ονομαστική ισχύ 100 watt ανα κανάλι:

http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=49&Tab=1&Pic=2

Νομίζω οτι και οι δυο στοιχίζουν κοντά στα 1300 .

NAD C-372 με ονομαστική ισχύ 150 watt ανα κανάλι:

http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/C372-Stereo-Integrated-Amplifier/details

Στοιχίζει περίπου 900 ευρώ.

Βέβαια μπορείς να πάρεις και ενα φθηνό προενισχυτή (π.χ. Rotel RC-1070, 550 ) και να τον συνδέσεις σε ένα φθηνό επαγγελματικό τελικό όπως οι παρακάτω:

http://www.thomann.de/gr/alesis_ra500_amplifier.htm

http://www.thomann.de/gr/behringer_a500_studioendstufe.htm

http://www.thomann.de/gr/behringer_ep1500_europower_endstufe.htm

Προσωπικά έχω ακούσει μόνο τον Marantz PM-15S1 ενώ είχα και τον μικρό μπέρυ (Α-500).

Στα Rotel τα ρυθμιστικά τονικότητας έχουν αντικατασταθεί από τον επιλογέα Contour Control.

Αντιγράφω από το manual to RA-1070:

"Instead of conventional tone controls, the
RA-1070 has a front-panel Contour control
which selects one of five available settings.
Each setting provides a fixed frequency contour
as follows:
Off: the tone contour circuits are bypassed
to ensure the purest possible sound.
L-1: moderate increase in bass frequencies
(typically +3dB @ 100Hz).
L-2: more increase in bass frequencies (typically
+4dB @ 100Hz).
H: moderate increase in high frequencies
(+3dB @ 10kHz).
LH: combination of L-2 bass and H high frequency
increases."

Δηλαδή υπάρχουν μόνο 4 ρυθμίσεις τονικότητας.

Ευχαριστώ. Αυτή την στιγμή έχω έναν Yamaha rx-797 με 100w/κανάλι, τον οποίο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω σαν τελικό. Έχει από πίσω τις κατάλληλες εισόδους. Έχω σκεφτεί την πιθανότητα να πάρω έναν προενισχυτή με 1000 ευρώ (ίσως τον NAD) και να βάλω τον Yamaha να κάνει τον τελικό. Νομίζεις ότι αξίζει τον κόπο ή θα ήταν καλύτερα να έπερνα από την αρχή κάτι καινούριο και πετούσα τον Yamaha τελείως?

Ευχαριστώ. Αυτή την στιγμή έχω έναν Yamaha rx-797 με 100w/κανάλι, τον οποίο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω σαν τελικό. Έχει από πίσω τις κατάλληλες εισόδους. Έχω σκεφτεί την πιθανότητα να πάρω έναν προενισχυτή με 1000 ευρώ (ίσως τον NAD) και να βάλω τον Yamaha να κάνει τον τελικό. Νομίζεις ότι αξίζει τον κόπο ή θα ήταν καλύτερα να έπερνα από την αρχή κάτι καινούριο και πετούσα τον Yamaha τελείως?

Αυτός ο Yamaha είναι δικάναλος ή πολυκάναλος;Έχει είσοδο main in για να χρησιμοποιήσεις τα τελικά του στάδια;

Ο ΝΑD που ανέφερα παραπάνω είναι ολοκληρωμένος και οχι προενισχυτής.

Προσωπικά δεν θα το έκανα γιατί ποτέ δεν "έκατσαν" στα αυτιά μου και στα γούστα μου τα Yamaha. Μπορείς να με πεις και προκατειλημμένο σχετικά με τα Yamaha και την αναπαραγωγή δικάναλου.

Η εκτίμηση μου είναι οτι θα πρέπει να κατευθυνθείς σε κάτι καινούργιο, εφόσον βέβαια το αντέχεις οικονομικά.

Έχω σκεφτεί την πιθανότητα να πάρω έναν προενισχυτή με 1000 ευρώ (ίσως τον NAD) και να βάλω τον Yamaha να κάνει τον τελικό.

μην κανεις κανα τετοιο αστειο.Δωσε τον 797 και παρε ενα καινουργιο ολοκληρωμενο.

Ναι τον ξέρω τον 372. Τον έχω ακούσει και μου άρεσε πολύ.

Λες να δώσω τον 797 ε? Μάλον θα σε ακούσω.

Το σετ προ-τελικού δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει γιατί, τι θα πάρω με αυτά τα χρήματα πρώτον και δεύτερον αν σκεφτεί κανείς ότι θα παρεμβάλονται και καλώδια (απόλειες)..... Ο Marantz μου αρέσει, αλλά πάει γύρω στα 1500 Ευρώ. Είναι πολλά για την ώρα.

Ψάχνω για ενισχυτή 2x100W, γύρω στα 1.000 Ευρώ ίσως και κάτι παραπάνω, με ρυθμιστικά ήχου. Μπρορεί να με βοηθήσει κάποιος? Δεν θα ήθελα κάτι σαν τον Azur γιατί είναι φορτωμένος με τεχνολογία και θέλω τα χρήματα που θα δώσω να πάνε σε ήχο και ποιότητα κυκλομάτων. Τα ηχεία που έχω είναι Focal Chorus 816.

Ευχαριστώ

Δύο πολύ καλοί ενισχυτές με τα χαρακτηριστικά (2x100 & ρυθμιστικά μπάσα – πρίμα) που αναφέρεις και τιμή 1200-1300 € είναι οι:

Vincent sv-236
Cambridge Audio 840 V2

Περισσότερες πληροφορίες για αυτούς τους δύο θα βρεις σε αυτό το thread.
"ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ 1300-1800 ΕΥΡΩ."
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=26148

Για φθηνότερους αλλά δυστυχώς και χειρότερης απόδοσης:

NAD C-372
Cambridge Audio 740
Rotel RA-1070

Νομίζω ότι οι δύο πρώτοι αξίζουν με το παραπάνω το επιπλέον κόστος και καλό θα ήταν αν μπορείς να πας προς εκεί.

Καλή επιλογή

Bart

Ο NAD C372 εκπροσωπεί καλύτερα αυτό που χρειάζεσαι. Το βασικό του προσόν είναι ο ολοκληρωμένα καλός χαρακτήρας του και η ικανότητά του να οδηγεί και να ταιριάζει ικανοποιητικά σχεδόν με οποιοδήποτε ηχείο. Κι αυτό όχι λόγω της μεγάλης ισχύος του (2χ150Wrms/8Ω), όπως γράφεται σε κάποια reviews αλλά λόγω ψαγμένης κυκλωματικής σχεδίασης που ανιχνεύει τα χαρακτηριστικά αντίστασης του φορτίου και προσαρμόζει ανάλογα την τροφοδοσία. Το κόλπο δουλεύει πραγματικά. Ενδεικτικά ο NAD παρέα με τα B&W 683 που θεωρούνται δύστροπα, ως σέτ πήρε την επιλογή συντακτών μεταξύ ακριβότερων και καταξιωμένων συνδυασμών ενισχυτών-ηχείων
Προσωπικά βρίσκω τον ήχο της NAD τον πιο ολοκληρωμένο μέχρι τα 1000€. Μπορεί σε επιμέρους τομείς άλλοι ενισχυτές να υπερτερούν ελαφρά αλλά ως σύνολο νομίζω ότι είναι ακόμα το πιό σίγουρο χαρτί της κατηγορίας. Τα επιπλέον χρήματα καλύτερα ξόδεψέ τα σε καλά καλώδια και θα ανταμειφθείς περισσότερο απ' ότι αν εξαντλήσεις το budget σου στο μηχάνημα.

Ευχαριστώ πολύ. Αυτό που με ανησυχεί στον Vincent είναι το THD που είναι 0,1% μόλις στο 1W και δεν υπάρχει κανένα νούμερο από εκεί και πάνω. Δεν ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό και τι σημαίνει, αλλά κάτι πρέπει να λέει. Η γνώμη σου ποιά είναι?

Re: Απάντηση: Ενισχυτής 2x100W, 1000 euro?

Ο NAD C372 εκπροσωπεί καλύτερα αυτό που χρειάζεσαι. Το βασικό του προσόν είναι ο ολοκληρωμένα καλός χαρακτήρας του και η ικανότητά του να οδηγεί και να ταιριάζει ικανοποιητικά σχεδόν με οποιοδήποτε ηχείο. Κι αυτό όχι λόγω της μεγάλης ισχύος του (2χ150Wrms/8Ω), όπως γράφεται σε κάποια reviews αλλά λόγω ψαγμένης κυκλωματικής σχεδίασης που ανιχνεύει τα χαρακτηριστικά αντίστασης του φορτίου και προσαρμόζει ανάλογα την τροφοδοσία. Το κόλπο δουλεύει πραγματικά. Ενδεικτικά ο NAD παρέα με τα B&W 683 που θεωρούνται δύστροπα, ως σέτ πήρε την επιλογή συντακτών μεταξύ ακριβότερων και καταξιωμένων συνδυασμών ενισχυτών-ηχείων
Προσωπικά βρίσκω τον ήχο της NAD τον πιο ολοκληρωμένο μέχρι τα 1000 . Μπορεί σε επιμέρους τομείς άλλοι ενισχυτές να υπερτερούν ελαφρά αλλά ως σύνολο νομίζω ότι είναι ακόμα το πιό σίγουρο χαρτί της κατηγορίας. Τα επιπλέον χρήματα καλύτερα ξόδεψέ τα σε καλά καλώδια και θα ανταμειφθείς περισσότερο απ' ότι αν εξαντλήσεις το budget σου στο μηχάνημα.

Κι εγώ για τον NAD σκέφτομαι ποιό πολύ. Μάλον έχεις δίκιο. Καλώδια έχω κάτι interconnect της OELBACH αν το γράφω καλά και ηχείων κάτι αμερικάνικα της τάξεως των 20 ευρώ το μέτρο που μου πρότειναν στο μαγαζί όταν πήρα τα ηχεία.

Καλύτερα μή δίνεις ιδιαίτερη σημασία στις τιμές της παραμόρφωσης. Είναι εξαιρετικά εύκολο γιά τον οποιοδήποτε κατασκευαστή να μειώσει πάρα πολύ χαμηλά τις συνήθεις τιμές της μετρούμενης στους ενισχυτές παραμόρφωσης, με τη χρήση της λεγόμενης "αρνητικής ανάδρασης" ή αγγλιστί "negative feedback". Όμως είναι διαπιστωμένο ότι η αλόγιστη χρήση αρν. ανάδρασης έχει και αρνητικές επιπτώσεις στον ήχο του ενισχυτή. Όταν βλέπεις λοιπόν σχετικά αυξημένες παραμορφώσεις σε τρανζιστοράτους ενισχυτές να ξέρεις ότι ο κατασκευαστής "έχει το λόγο" του και δεν είναι ούτε αρνητικό ούτε ανησυχητικό. Στους ενισχυτές που χρησιμοποιούν και λυχνίες οι σχετικά αυξημένες παραμορφώσεις είναι δεδομένες χωρίς αυτό να σημαίνει "κακός ήχος" σε καμία περίπτωση.

Η ουσία είναι μία. Την καλύτερη επιλογή θα την κάνεις αν δείς πρώτα ποιοί ενισχυτές καλύπτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις σου σε ευκολίες, ρυθμιστικά κλπ. και μετά τους ακούσεις στο σπίτι σου με τα δικά σου μηχανήματα και διαλέξεις αυτόν που σου αρέσει περισσότερο. Πίστευε μόνο τα αυτιά σου και το γούστο σου και όχι τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Γιά καλώδιο interconect στην κύρια πηγή θα έβαζα ή το Cardas Quadlink 5C γύρω στα 200€ γιά έκταση, ταχύτητα, ανάλυση, αρμονικές, χροιές, τρισδιάστατη στεροφωνική εικόνα, φυσικότητα κλπ ή το Nordost Blue Heaven γύρω στα 150€ το οποίο είναι λιγότερο αλλά επίσης ικανοποιητικό σε όλα τα προηγούμενα αλλά έχει και λίγο πιό σφιχτό και ελεγχόμενο μπάσο από του Cardas. Και γιά να μην ξεφύγεις πολύ απ' τον προϋπολογισμό, γιά καλώδιο ηχείων το Mogami 3082 είναι μάλλον μονόδρομος και πρέπει να παίζει γύρω στα 15€ το μέτρο αν δεν κάνω λάθος.