Ενισχυτής 5.1 + 2 ηχεία δαπέδου 1500-2000 οŸ‚ για HTPC

Nemo

New member
21 October 2010
52
Καλησπέρα

Έχω στήσει ένα HTPC με P5 και οπτική έξοδο.. Μέχρι σήμερα έχω έναν 5.1 ενισχυτή KODA 15ετίας με 5 ηχεία επίσης KODA, απ τα οποία έχω κάψει κατά καιρούς τα 3 tweeter..

Ήρθε ο καιρός να αντικατασταθεί το σύστημα, ωστόσο σκοπεύω αρχικά να πάρω 2 καλά δαπέδου και τον ενισχυτή, και αργότερα τα υπόλοιπα. Θα τοποθετηθούν σε χώρο 35 τετραγωνικών. Θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν αποκλειστικά για ματρόσκες καλής ποιότητας, σειρές-ταινίες-συναυλίες(εκεί χάνω τα tweeter) και μουσική (καλά mp3 και ότι βρίσκω σε flac), κυρίως rock και electro.

Το ποσό ενδεχομένως να μην είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο θέλω κάτι "να μείνει"

Σκέφτομαι τον http://www.skroutz.gr/s/5130533/Pioneer-VSX-924.html

και τα http://www.skroutz.gr/s/4640349/B-W-683-S2.html

Το μέγεθος του ενισχυτή ωστόσο θα προτιμούσα να ήταν "μονής φέτας" και προϋπόθεση να μην ακούγεται καθόλου ο ανεμιστήρας του, γιατί μένω σε χώρο με "νεκρική" σιγή

Κάποια πρόταση; Μήπως ο σκοπός μου εξυπηρετείται και με λιγότερα χρήματα;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Απάντηση: Ενισχυτής 5.1 + 2 δαπέδου 1500-2000 για HTPC

Ενημερωτικά σου λέω επειδή τον έψαξα πολύ να τον βρώ, ο 924 έχει καταργηθεί και εδώ δεν πρόκειται να ξαναφέρουν. Ο 930 είναι ο αντικαταστάτης.

Re: Ενισχυτής 5.1 + 2 δαπέδου 1500-2000 για HTPC

Βλέπω υπάρχει ακόμα σε απόθεμα στα eshops. Ο 930 είναι 50% ακριβότερος!

Skrutz ένα κατάστημα τον έχει και καλά απόθεμα. Τους ρώτησα πριν από μήνα και και μου απάντησαν ότι περιμένουν τον 930.Πάρε να δεις τι θα σου πουν.

Το ότι χάνεις τα τουίτερ αποτελεί πρόβλημα, φαντάζομαι ακούς σε μεγάλες εντάσεις ή οι συναυλίες που ακούς είναι κακής ποιότητας με τονισμένα υψηλά. Τα ηχεία που έχεις βάλει δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα για τον ενισχυτή σου γιατί με 2 6,5άρια γούφερ το καθένα θα τον ζορίσουν σε μεγάλες εντάσεις συν ότι για το είδος μουσικής που θες ίσως και να μη σε ικανοποιήσουν, θα σου πρότεινα και για τους δύο λόγους να πας σε Klipsch, μου φαντάζει πιο λογική και οικονομική επιλογή εκτός αν μπορείς να προσθέσεις και δικάναλο τελικό στις εξόδους του 924 (αν τον βρεις) για να πάρεις το 100% των 683. Απ την άλλη υπομονή να πάρεις κι άλλες γνώμες ενισχυτών - ηχείων αλλά ό,τι και να διαβάσεις εδώ, το καλύτερο αν μένεις Αθήνα βέβαια είναι να πας εσύ να ακούσεις ηχεία και να αποφασίσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Ενδεχομένως όντως να δυσκολευτώ να βρω τον 924..

Αυτός ο ενισχυτής τι σας λέει, που είναι class D http://www.skroutz.gr/s/3997427/Yamaha-RX-S600.html? Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα με υψηλή θερμοκρασία; Τα Monitor Audio RX8? Θέλω να είναι και σχετικά "όμορφα" τα ηχεία, αλλιώς θα φάω "παντόφλα"

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Ενδεχομένως όντως να δυσκολευτώ να βρω τον 924..

Αυτός ο ενισχυτής τι σας λέει, που είναι class D http://www.skroutz.gr/s/3997427/Yamaha-RX-S600.html? Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα με υψηλή θερμοκρασία; Τα Monitor Audio RX8? Θέλω να είναι και σχετικά "όμορφα" τα ηχεία, αλλιώς θα φάω "παντόφλα"

Επιτέλους η Yamaha έβγαλε έναν ενισχυτή χαμηλής κατηγορίας με ποιοτική μεταλλική πρόσοψη. Αν και είναι από τις αγαπημένες μου μάρκες τα περισσότερα τελευταία μοντέλα της είναι πολύ πλαστικούρα! Θεωρώ πως ο συγκεκριμένος ενισχυτής για τον μέσο χρήστη που δεν θέλει να κάνει παπάδες με πολλά ηχεία και τρελά ρεύματα, είναι ιδανικός,ι συνδυάζει ποιότητα και κομψότητα και όπως διαβάζω έχει πολύ καλά δικτυακά χαρακτηριστικά. Αν έψαχνα αυτό τον καιρό για πολυκάναλο ενισχυτή ο S600 σίγουρα θα ήταν μέσα στις επιλογές μου.

Το μικρό του μέγεθος λες να επηρεάζει την αξιοπιστία του;

Το μικρό του μέγεθος λες να επηρεάζει την αξιοπιστία του;

Δεν νομίζω, τόσο η Marantz όσο και η Pioneer έχουν και αυτές βγάλει στο παρελθόν λεπτούς πολυκάναλους και δεν έχει ακουστεί κάποιο παράπονο αξιοπιστίας. Γιατί να συμβεί αυτό με την yamaha που είναι μάλιστα από τις κατεξοχήν αξιόπιστες εταιρίες; Απλά αυτοί οι ενισχυτές δεν είναι για πολύ μεγάλα φορτία και δεν έχουν τις τρελές συνδέσεις. Αν συνδέσεις ένα μεσαίου μεγέθους 5.1 σετ ηχείων και μάλιστα αν αυτά τα ηχεία έχουν και μεγάλη ευαισθησία όπως π.χ. τα Klipsch που σου πρότειναν πιο πάνω, νομίζω πως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Προσωπική άποψη, ούτε τα CV ούτε τα B&W θα ματσάρουν με τον συγκεκριμένο Yamaha, αδύναμος για τέτοια ηχεία θα πάνε στράφι και δεν έχει κι εξόδους προενίσχυσης, επιμένω ότι για τέτοιας κατηγορίας ενισχυτή πας μόνο για Klipcsh αν κι αυτός ο συνδυασμός θα "φωνάζει" εντούτοις δε νομίζω απ αυτά που έχω καταλάβει για τον φίλο ότι θα τον ενοχλεί, ας πάει κι ο ίδιος να ακούσει στο κάτω κάτω.

Τα ηχεία μεταξύ των οποίων αμφιταλαντεύεσαι είναι πολύ καλά και νομιζω πως για χώρο 35 τ.μ. θα είναι εντάξει αρκεί να μην τα στουμπωσεις σε καμια γωνία και τα θαψεις.
Επίσης είναι ηχεία που (ειδικα τα b&w) θέλουν ρεύματα και μπορούν να αναδείξουν ποιοτικά συνοδά. Δεν θα δουλέψεις όπως πρεπει με φτηνό avr και θα είναι και επικίνδυνο για τα ηχεία σου. Με λίγο Τσιτά παραπανω θα τα κάψεις. Νομιζω πως είναι καλυτερο να δεις τα αντίστοιχα ma της σειρας bx και να πάρεις πολυκάναλο στο 800αρι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

*τσίτα, όχι Τσιτά ;)

Νομιζω πως είναι καλυτερο να δεις τα αντίστοιχα ma της σειρας bx και να πάρεις πολυκάναλο στο 800αρι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

*τσίτα, όχι Τσιτά ;)

Συμφωνώ, πολύ καλύτερη λύση και δοκιμασμένος συνδυασμός.

Επανέρχομαι, αποφάσισα ν ανέβω λίγο σε χρήματα, αρκεί να πάρω κάτι καλό, δεν παίρνω κάθε 3-4 χρόνια ενισχυτή.. Μ ένα σύνολο δηλαδή γύρω στα 2.300 (700-800 ενισχυτής, 1.500 δυο κολώνες) έχω ένα καλό αποτέλεσμα; Προτάσεις; Είδα τον https://www.skroutz.gr/s/6987091/Yamaha-RX-V779.html πως σας φαίνεται;

Και κάτι άλλο, μιλάτε για ηχεία που κάνουν τσαφ, μάλλον εννοείται καίγονται :D Που οφείλεται αυτό; Σε αδύναμο ενισχυτή απ ότι κατάλαβα;

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Συνήθως το κάθε ηχείο σου "δίνει" στο data sheet τη μέγιστη απορροφούμενη ισχύ του. Όταν παίζεις πολύ δυνατά και ξεπεραστεί η ισχύς αυτή δημιουργείται πρόβλημα στο ηχείο. Αλλά αυτή είναι μια αρκετά ελεγχόμενη κατάσταση καθώς τα ηχεία που συζητάμε σηκώνουν 100db που είναι αρκετά μεγάλη ένταση για οικιακό περιβάλλον και φυσικά απαιτείται για να φτάσουν εκεί ενισχυτή ο οποίος να μπορεί να φτάσει το ηχείο στο τέρμα.
Τις περισσότερες φορές ο ενισχυτής είναι αυτός που τερματίζει πρώτος και στην προσπάθεια να ανταπεξέλθει στη ζήτηση στέλνει σήμα με παραμόρφωση και την πληρώνει το τουίτερ.

Φαντάζει καλή περίπτωση o yammy. Όχι ιδανική, καθώς τα ηχεία αυτά θα σήκωναν και ακόμα καλύτερα πράγματα, αλλά θα παίξει καλά πιστεύω και με τα μεν και με τα δε.
Από εντάσεις μην ελπίζεις ότι θα φτάσεις σε επίπεδα "κανιβαλισμού" χωρίς τελικό ενισχυτή 150-200w.

Το καλύτερο είναι να κανονίσεις μια ακρόαση σε κάποιο μεταπωλητή που πιθανόν θα έχει και άλλους ενισχυτές στην κατηγορία τιμής που κοιτάζεις.

Μπορεις να παρεις τον yamaha που προτεινες, που εχει εξοδους και να παρεις και εναν τετοιο http://www.thomann.de/gb/the_tamp_d4500.htm και μετα βαλε οτι ηχειο θες.
Και σου ερχεται και πιο φτηνα απο τον Marantz και θα εχεις και πιο πολυ γκαζι.

Μήπως μπλέξει με δαύτον φοβάμαι. Τα επαγγελματικά μηχανήματα είναι τρελλό πάντρεμα σε περίπτωση που δεν του κάτσει καλά. Άσε που για να τον φέρει απ έξω θα δυσκολευτεί λόγω cc. είναι και ασχημούλης, έχει και μόνο xlr οπότε θα θέλει ανταπτοράκια...

Αντίστοιχο marantz έχω εγώ αλλά σε δύο εκδόσεις πίσω (τον 7007). Ωραίος ήχος για μένα. Ζεστός και ογκώδης. Λίγο σε βάρος της λεπτομέρειας αλλά δε θα καταλάβεις τίποτα. Μπορείς να τον έχεις ανοιχτό να παίζει ώρες και ποτέ να μην κουραστείς. Αλλά για να μαι ειλικρινής, στη θέση σου αν ήταν να δώσω τόσα πολλά λεφτά είτε θα πήγαινα σε pioneer σειρά lx (τον marantz τον είχα φέρει απέξω στα 800 ευρώ ενώ pioneer lx75 που κοιτούσα τσιμπούσε στα 1200) ή όπως λέει και ο vaggelis 1984 θα πήγαινα στον 779 ή κάτι αντίστοιχο και με την (όχι μικρή) διαφορά θα έπαιρνα με τα υπόλοιπα ένα τελικό ενισχυτή αλλά όχι επαγγελματικό. Αυτό επειδή σε κόβω λίγο της φασαρίας και επειδή ειδικά τα b&w θεωρούνται γενικώς δύσκολα ηχεία (χαμηλή αντίσταση που θέλει καλής τροφοδοσίας ενισχυτή).

Προσωπικά θα έδινα αντίθετα τα λεφτά που διαθέτεις, για ηχεία θα πρότεινα: http://www.soundgallery.gr/shop/home-audio/%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%BF%CF%85/4485/monitor-audio-bronze-6- κι ενισχυτή τον Marantz που πρότεινες, τα ηχεία πιο εύκολα σε φορτία απ τα αντίστοιχα b&w 683 κι ο ενισχυτής πιο ποιοτικός μουσικά και σε ρεύματα απ τον 779, προσωπική άποψη πάντα.