Ενισχυτής 5.1 + 2 ηχεία δαπέδου 1500-2000 οŸ‚ για HTPC

Re: Ενισχυτής 5.1 + 2 δαπέδου 1500-2000 για HTPC

Οι τελικοί ενισχυτές εκτός από δύναμη, δίνουν κάτι; Μιλάω για τους σχετικά φτηνούς..

Μ αυτά και μ αυτά θα με κάνετε να δώσω το 3.000 στο τέλος να ξεμπερδέψω απ τα διλήμματα :D

Η δύναμη που δίνουν έχουν εφαρμογή σε όλες σχεδόν τις παραμέτρους κυρίως όμως στον καλύτερο έλεγχο των γούφερ που είναι το μεγαλύτερο φορτίο, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πιο σφιχτό ατακάτο μπάσο, μείωση μπουμαρίσματος, πιο σαφή ήχο και καλύτερη στερεοφωνία. Επίσης αποφορτίζουν τον avr ο οποίος πλέον εκτελεί χρέη προενισχυτή και δε ζεσταίνεται κι αυτό έχει τα θετικά του στην επεξεργασία του ήχου. Για τελικό μπορείς να ψαχτείς και στις αγγελίες υπάρχουν καλές ευκαιρίες.

Καλά μην τρελαίνεσαι. Και παλι θα υπαρχουν καλυτερα και σωστότερα κλπ κλπ. Εγω που έπαιζα με adcom, τα τελικά του σταδια ηταν καθαρότερα απο του marantz και απο έλεγχο... Αλλο τίποτα.
Δες και για rotel. Αλλα το παρακανεις. Ζύγισε και αποφάσισε. Επίπεδα πάρτυ στο σπίτι ουτως η άλλως δύσκολα θα πάρεις. Και αν πάρεις θα εχεις δώσει τοσα που δεν ξέρω κατα ποσο θα το ρισκαρεις να τα δουλέψεις τόσο δυνατά. Θα παιζει και ο χώρος έντονα... Δε με λες, το συστημα που εχεις τώρα παιζει καθολου; μπορείς με μια εφαρμογή dbμετρου στο κινητό να δεις τις στάθμες που θέλεις να ακούς;

Παίζει μια χαρά, τα πίσω απλά έχουν αλλαγμένα tweeter, αφού τα καμμένα μπροστινά αλλάχτηκαν με τα πίσω.. Θα τσεκάρω και θα σου πω αύριο! Η μέτρηση να γίνει στο μέσο του χώρου, στον καναπέ ή κάνα μέτρο απ το ηχείο;

Λοιπόν, αυτό που έχω τώρα πάει σύμφωνα με το iPhone γύρω στα 95dB... Θέλω καμιά 10αρια ακόμα άνετα :D

Βέβαια για να μαι ειλικρινής, νομίζω οτι μετά από κάποια dB η διαφορά ανά μονάδα ειναι πολύ μεγαλύτερη, κάτι σαν τα ρίχτερ του σεισμού, 3 με 3,8 ειναι το ιδιο, 5 με 5,8 έχουν τεράστια διαφορά, οπότε δεν ειμαι σιγουρος για τα 110 πχ

Cw?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Cerwin Vega που πρότειναν παραπάνω; Δινουν πόνο, ε;; :D

Επανέρχομαι, αποφάσισα ν ανέβω λίγο σε χρήματα, αρκεί να πάρω κάτι καλό, δεν παίρνω κάθε 3-4 χρόνια ενισχυτή.. Μ ένα σύνολο δηλαδή γύρω στα 2.300 (700-800 ενισχυτής, 1.500 δυο κολώνες) έχω ένα καλό αποτέλεσμα; Προτάσεις; Είδα τον https://www.skroutz.gr/s/6987091/Yamaha-RX-V779.html πως σας φαίνεται;

Και κάτι άλλο, μιλάτε για ηχεία που κάνουν τσαφ, μάλλον εννοείται καίγονται :D Που οφείλεται αυτό; Σε αδύναμο ενισχυτή απ ότι κατάλαβα;

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Προσωπικά ότι και να αποφασίσεις να το ακούσεις πρώτα. Θα καταλάβεις αν σου κάνει.
Οπαδός των MA ξεκίνησα με BX και τώρα RX. Μου αρέσει η χροιά τους αν σε παίρνει εδώ είσαι πολύ καλά

Όσο για ενισχυτή έχω ακούσει αρκετούς , για τα ηχεία αυτά καλύτερα σε Denon ή Marantz . Ο Yamaha δεν με τρελαίνει ειδικά σε μουσική (πάντα προσωπικά μιλάμε) .
Βλέπω τον DEnon και αυτόν τον Marantz καλές επιλογές

Τα Silver ειδικά θέλουν λίγο ρευματάκι. Εγώ για να ακούσω να κελαηδήσουν έπαιξε δικάναλος

Καλή συνέχεια

Για το χώρο του τον παιρνει για τα οχταρια άνετα. Κατα τα αλλά σε όλα +1

Λοιπόν, αυτό που έχω τώρα πάει σύμφωνα με το iPhone γύρω στα 95dB... Θέλω καμιά 10αρια ακόμα άνετα :D

Βέβαια για να μαι ειλικρινής, νομίζω οτι μετά από κάποια dB η διαφορά ανά μονάδα ειναι πολύ μεγαλύτερη, κάτι σαν τα ρίχτερ του σεισμού, 3 με 3,8 ειναι το ιδιο, 5 με 5,8 έχουν τεράστια διαφορά, οπότε δεν ειμαι σιγουρος για τα 110 πχ

Τα ντεσιμπελόμετρα των κινητών δε μετράνε σωστά, τα έχω τσεκάρει όλα, η στάθμη είναι απλά ενδεικτική, μέτρα και στο σημείο ακρόασης πάντως να έχουμε μία ιδέα, τα 95db είναι στάθμη απαγορευτική για μουσική για πάνω από μισή ώρα, σε λίγο καιρό θα έχεις προβλήματα με την ακοή σου, να είναι απλά κορυφές δεν πειράζει σε κινηματογραφικό υλικό αλλά θα ταλαιπωρείς τους ενισχυτές και τα ηχεία έχε υπόψιν σου σε βάθος χρόνου.

Last edited:

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, μετά από αρκετό καιρό.. Στον ενισχυτή κατέληξα στον Marantz 6010.. Όσων αφορά τα ηχεία ειμαι μεταξύ των Dali ikon 7 και των Monitor audio silver 8.. (Θελω να ειναι σχετικά ψηλά και να βγαίνουν σε ασπρη λάκα). Το ενα απ τα δυο ηχεία είναι σε γωνία και δεν μπορεί να απέχει πάνω από 10-15 πόντους απ τον τοιχο.. Το bass reflex των monitor ειναι πίσω, θα υπάρξει λετε πρόβλημα; Εκτος των 8, υπάρχουν σκέφτομαι και τα 6άρια τα οποια το έχουν επισης μπροστά, οπως τα Dali.. Εχει κανεις έμπειρα απ αυτα τα δυο ηχεία;

Last edited:

Ναι θα υπάρξει προβλημα. Πιθανόν και με τα dali.να εξετάσεις σοβαρά το ενδεχόμενο ηχείων βάσης.

Απάντηση: Ενισχυτής 5.1 + 2 δαπέδου 1500-2000 για HTPC

Γενικά όσο μπορείς μακριά από τοίχους, για να ακούς το ηχείο και όχι άλλα πράγματα.

Διάβασα και το υπόλοιπο νήμα, λίγο βιαστικά είναι αλήθεια, και δεν εντόπισα κάπου τις διαστάσεις το χώρου σου και αν η χρήση του συστήματος θα είναι αποκλειστικά για ΗT και συναυλίες ή επιπλεον θα καλύψει και τις απαιτήσεις σου σε δικάναλο πρόγραμμα.

Γενικά πάντως και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μιλώντας για ΗΤ θα έδινα μεγαλύτερο ποσοστό του μπάντζετ στον ενισχυτή και μικρότερο στα front speakers.
πχ Marantz 7010 με ΜΑ S6 ή Dali Zensor 7, μιλώντας για χώρο 25-35τμ
Αν βέβαια σκοπεύεις να προσθέσεις σε δεύτερη φάση τελικό ή ολοκληρωμένο, μια χαρά και ο SR6010.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια.. Τελικά κατέληξα...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    71.2 KB · Views: 152
  • image.jpg
    image.jpg
    70.2 KB · Views: 149
  • image.jpg
    image.jpg
    42.6 KB · Views: 150
  • image.jpg
    image.jpg
    51.7 KB · Views: 152
  • image.jpg
    image.jpg
    45 KB · Views: 153
  • image.jpg
    image.jpg
    77.8 KB · Views: 155

Περιμένω τον Marantz 6010, και το κεντρικό MA Silver.. Μένει το sub, αφού τα 1200 που ζητάει η MA μου φαίνονται υπερβολικά.. Είναι 12" βεβαια.. Πρώτες εντυπώσεις δεν υπάρχουν, πέραν του πολύ αναλυτικού ήχου, αφου και ο ενισχυτής είναι πολύ λίγος προς το παρόν και ακούμε σιγά για να στρώσουμε

Απάντηση: Ενισχυτής 5.1 + 2 δαπέδου 1500-2000 για HTPC

Καλορίζικα και να σαι καλά να τα χαίρεσαι!

Σα ζεστά ψωμάκια πουλάνε τα MA.
Εχουν καταλάβει οι άνθρωποι πως πρέπει να είναι ένα ηχείο που πρέπει να εντυπωσιάζει σε ht και ταυτόχρονα να παίζει μουσική και όλα αυτά σε κοινά σπίτια, χωρίς ειδικές καταστάσεις!

Και μια και είπαμε κοινά σπίτια, πολύ ωραίος ο χώρος που έχεις στήσει. Τα ηχεία όμως τα έπνιξες!
Φέρτα λίγο πιο έξω, τουλάχιστον όταν τα χρησιμοποιείς.
Θεωρητικά ο συνδυασμός με τον 6010 θα βγάλει μουσικό και ευχάριστο αποτέλεσμα, αλλα μην μας ξεχάσεις όταν παραλάβεις.
Περιμένουμε εντυπώσεις!

Και πάλι καλοτάξιδα!

Λοιπόν, το πρότζεκτ ολοκληρώθηκε..
Marantz 7010
Monitor Audio Silver 6 L-R
Monitor Audio Silver Center
Monitor Audio A-10 SR-SL
Monitor Audio Silver W12 sw..

Σύντομα φωτογραφίες και εντυπώσεις