Ενισχυτής 5.1 για ηχεία Sony DAV FC9 (passive subwoofer)

Re: Ενιαχυτής 5.1 για ηχεία Sony DAV FC9 (passive subwoofer)

Και αυτό γίνεται.
Βλέπω ότι έχει και λειτουργία mono.
Στο ρεύμα πως θα τον συνδέσεις;

Το δοκιμασα με ενα τροφοδοτικο PC και δουλεψε μια χαρα. Το μονο που δεν ξερω ειναι ποσα Ohm ειναι..???? Λογικα απο την εξοδο του ενισχυτη 5,1 συνδεω στο RCA κοκκινο και το γυριζω σε Μονο.
Υπαρχει προβλημα που δεν ξερω ποσα Ωhm ειναι?

Φίλε μου <τα έξοδα του γάμου η νύφη δεν τ’ αξίζει> Αν το σετ ηχείων ήταν με ενεργό sub θα σου έλεγα προχώρα στην αγορά ενισχυτή με προϋπόθεση στο μέλλον να αναβαθμίσεις τα ηχεία.
Σοβαρό αποτέλεσμα με αυτά τα ηχεία με καλύτερο ενισχυτή δεν θα πάρεις. Η θα σκεφτείς το ενδεχόμενο μαζί με την αγορά του ενισχυτή και σετ 5.1 ηχείων, η την αγορά ενός οικονομικού ολοκληρωμένου συστήματος home cinema.

Με 200 ευρω που θα δωσω τωρα δεν αγοραζεις συστημα 5,1 600W και ενισχυτη με τοσες υποδοχες. Αν τα δωσω αυτα τα 200 για καινουργιο θα αναγκαστω να παω σε καποια λυση All in one αρα γυρναω παλι στα ιδια.

Το δοκιμασα με ενα τροφοδοτικο PC και δουλεψε μια χαρα. Το μονο που δεν ξερω ειναι ποσα Ohm ειναι..???? Λογικα απο την εξοδο του ενισχυτη 5,1 συνδεω στο RCA κοκκινο και το γυριζω σε Μονο.
Υπαρχει προβλημα που δεν ξερω ποσα Ωhm ειναι?

Πρέπει να είσαι απολύτως σίγουρος για το ρεύμα. Εάν είσαι, τότε γίνεται. Μην προσπαθεί ο ενισχυτής να φτιάξει αμπέρια από το τίποτε. Θα στρεσάρεται έτσι και τσαφ!. Ούτε κι εγώ μπορώ να γνωρίζω τι γίνεται με τα ohm. Η μονοφωνική λειτουργία αν αφορά γεφύρωση, τότε τα ohm είναι ένα θέμα.
Πόσο δύσκολο είναι το subάκι το παθητικό από το ηχοσύστημα; Δεν είναι και κανένα θηρίο. Σιγά την απαιτητική ισχύ που θα θέλει για να μην μπορεί να τη δώσει ο ενισχυτής. Μάλλον πιο δυνατός είναι από εκείνον της κεντρικής μονάδας.

Όλα αυτά βέβαια μπορεί και να μην αξίζουν τον κόπο όπως σου είπε και ο προηγούμενος. Θεωρητικά όλα αυτά γίνονται. Το αποτέλεσμα που θα πάρεις όμως δεν το γνωρίζω. Προσπαθείς σε λύση ανάγκης να έχεις αποτέλεσμα.

Σιγουρα δεν θα την αφησω ετσι την εγκατασταση γιατι ειναι εντελως πρόχειρη αλλα θελω να παρω τον 5,1 ενισχυτη, να χαρω τα ηχεια και με κραταει πισω το θεμα sub. Μετα απο λιγο καιρο αναγκαστικα θα αλλαξω και το sub.

Ρευμα το τροφοδοτικο δινει αρκετο, και ο ενισχυτης λεει 120w+120w (αρα 120w το καναλι) δεν θα ζοριστει καθολου. Επισης εχω βαλει και ενδιάμεσα μια ασφαλεια 20Α επομενως ειμαι καλυμμένος και απο εκει

Απο google παντως βρισκω καποιες αναφορες για 4Ohm του ενισχυτη αρα λογικα ειμαι οκ

Γιατι "Η μονοφωνική λειτουργία αν αφορά γεφύρωση, τότε τα ohm είναι ένα θέμα. " ?? Μηπως καλυτερα να αφησω τον ενισχυτη στην λειτουργία stereo αν και θα εχω συνδεσει μονο το woofer?

Τίποτε, εντελώς θεωρητικά όλα αυτά για τα ohm.

Ελπίζω να φτάνει το range της μείωσης της έντασης του sub από τον AV. Δες τον και με το ένα κανάλι σε στέρεο και σε mono. Θα τη βρεις την άκρη με το attenuator που έχει, και τη μείωση της έντασης του LFE από το μενού του ενισχυτή.

Σε ευχαριστω για ολα. Αν υπαρξουν επιπλεον αποριες θα ποσταρω!

Νεα ερωτηση. επειδη δεν βρισκω ενισχυτη στα 4ohm 100w τι αλλες εναλλακτικες μπορω να ψαχνω ωστε να μην εχω προβλημα με αυτα τα ηχεια. Υπενθυμιζω οτι ολα τα ηχεια ειναι 100w και 4ohm.

μπορειτε να μου δωσετε ενα ευρως ωμ και watt που μπορω να ψαχνω ενισχυτη?

Ευχαριστω

Τόσο καλό σε ρεύματα ενισχυτή είχε το all in one που έβγαζε 100Watt στα 4ohm και διαχειριζόταν αυτά τα "πανδύσκολα" ηχεία;

Κατ' αρχήν μιλάμε για ηχεία που αυτή τη "δύσκολη" αντίσταση (δηλαδή τη μικρή αντίσταση που επειδή είναι μικρή αφήνει περισσότερο ρεύμα να περνά) αν την παρουσιάσουν κάπου, δεν θα είναι σε συχνότητα που θα σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύ ρεύμα για να αποδοθεί η έντασή της (που με τη σειρά του αυτό σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερο ρεύμα από τον ενισχυτή, που και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε μεγαλύτερη απαίτηση ισχύος από τα κυκλώματά του). Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί τα ηχεία αυτά, τις απαιτητικές συχνότητες που θα προέκυπταν λόγω χαμηλής αντίστασης τις έχουν αφήσει για το sub με το οποίο συνεργάζονταν.

Στα all in one, λόγω ασθενικών ενισχυτών παρουσιάζεται η ισχύς στα 4ohm (και στα 3 και πιο κάτω) για να φαίνονται τα νούμερα ισχύος μεγάλα. Όταν όμως έχεις τα νούμερα αυτά σε συγκεκριμένα ohm, τότε και τα ηχεία που είναι μέρος του συστήματος τα παρουσιάζεις με τις ίδιες προδιαγραφές σε ohm.
Στις περισσότερες αν όχι σε όλες τις περιπτώσεις, τα ηχεία τέτοιων συστημάτων είναι εύκολα ηχεία, εκτός από όχι σπουδαία ηχεία.

Last edited:
Τόσο καλό σε ρεύματα ενισχυτή είχε το all in one που έβγαζε 100Watt στα 4ohm και διαχειριζόταν αυτά τα "πανδύσκολα" ηχεία;

Κατ' αρχήν μιλάμε για ηχεία που αυτή τη "δύσκολη" αντίσταση (δηλαδή τη μικρή αντίσταση που επειδή είναι μικρή αφήνει περισσότερο ρεύμα να περνά) αν την παρουσιάσουν κάπου, δεν θα είναι σε συχνότητα που θα σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύ ρεύμα για να αποδοθεί η έντασή της (που με τη σειρά του αυτό σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερο ρεύμα από τον ενισχυτή, που και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε μεγαλύτερη απαίτηση ισχύος από τα κυκλώματά του). Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί τα ηχεία αυτά, τις απαιτητικές συχνότητες που θα προέκυπταν λόγω χαμηλής αντίστασης τις έχουν αφήσει για το sub με το οποίο συνεργάζονταν.

Στα all in one, λόγω ασθενικών ενισχυτών παρουσιάζεται η ισχύς στα 4ohm (και στα 3 και πιο κάτω) για να φαίνονται τα νούμερα ισχύος μεγάλα. Όταν όμως έχεις τα νούμερα αυτά σε συγκεκριμένα ohm, τότε και τα ηχεία που είναι μέρος του συστήματος τα παρουσιάζεις με τις ίδιες προδιαγραφές σε ohm.
Στις περισσότερες αν όχι σε όλες τις περιπτώσεις, τα ηχεία τέτοιων συστημάτων είναι εύκολα ηχεία, εκτός από όχι σπουδαία ηχεία.

Αυτο για τον ενισχυτη δεν το ξερω... Αρα αν καταλαβα αυτο που λες μπορω να παρω και ενισχυτη 8ohm αλλα 120w?

Αυτο για τον ενισχυτη δεν το ξερω... Αρα αν καταλαβα αυτο που λες μπορω να παρω και ενισχυτη 8ohm αλλα 120w?

Αυτό που λέω είναι ότι και ο πιο μικρός AV είναι υπεραρκετός για να οδηγήσει ηχεία από all in one. Τι ενισχυτή 8ohm? Τα ohm έχουν να κάνουν με την αντίσταση που βλέπει ο ενισχυτής στην έξοδο. Όσο μικρότερη τόσο περισσότερο ρεύμα περνά.
Η μικρή αντίσταση είναι απαιτητική σε ρεύμα στις χαμηλές συχνότητες, κάτι που στα δικά σου ηχεία (οι πολύ χαμηλές) δεν υφίστανται εξ' αρχής.
Λες λοιπόν ότι ο ενισχυτής από το all in one να ήταν πιο καλός από έναν AV? Δεν το νομίζω.

Πάντως θα με ενδιέφερε αν οι πιο έμπειροι μπορούν να αναφέρουν τι διαθέσιμες λύσεις υπάρχουν για τελικούς mono για οδήγηση subwoofer, για την περίπτωση που κάποιος αποφάσιζε να κάνει sub ιδιοκατασκευή. Η δική μου ιντερνετική έρευνα δεν απέδωσε.

Σε ευχαριστώ πολύ, η 2η πρόταση σου φαίνεται αξιόλογη, τους ενισχυτές που είναι για τοποθέτηση πάνω στην καμπίνα τους είχα δει αλλά δεν μου αρέσει σαν ιδέα, προτιμώ το 2ο.

Αξιολογότατη είναι αλλά οι τιμές τραβάν την ανηφόρα.

Αυτό ακριβώς έψαχνα τώρα και δε βρήκα τιμή από Ελλάδα/Ευρώπη.

Η άλλη μου ιδέα ήταν η χρήση ενισχυτή αυτοκινήτου που ειναι οικονομικοί και με αρκετή ισχύ σε πολύ νορμάλ τιμές, αλλά εκεί υπάρχει το θέμα του μετασχηματιστή από 220 σε 12/14.4, που δεν καταφέρνω να βρω λύση.

Αυτό που λέω είναι ότι και ο πιο μικρός AV είναι υπεραρκετός για να οδηγήσει ηχεία από all in one. Τι ενισχυτή 8ohm? Τα ohm έχουν να κάνουν με την αντίσταση που βλέπει ο ενισχυτής στην έξοδο. Όσο μικρότερη τόσο περισσότερο ρεύμα περνά.
Η μικρή αντίσταση είναι απαιτητική σε ρεύμα στις χαμηλές συχνότητες, κάτι που στα δικά σου ηχεία (οι πολύ χαμηλές) δεν υφίστανται εξ' αρχής.
Λες λοιπόν ότι ο ενισχυτής από το all in one να ήταν πιο καλός από έναν AV? Δεν το νομίζω.

Οχι βεβαια,σιγουρα δεν ειναι καλυτερος ο all in one. Αρα οτι ενισχυτη παρω εως πχ 120w (μην καψει και τα ηχεια ) θα ειναι μια χαρα?

Οχι βεβαια,σιγουρα δεν ειναι καλυτερος ο all in one. Αρα οτι ενισχυτη παρω εως πχ 120w (μην καψει και τα ηχεια ) θα ειναι μια χαρα?

Τα ηχεία καίγονται από μικρούς ενισχυτές. ζητάνε ρεύμα που δεν μπορεί να δώσει ο μικρός ενισχυτής, και σου πετάει ένα peak ο ενισχυτής και αντίο tweeter.

Για να καταστρέψεις ηχείο με μεγάλο ενισχυτή πρέπει να το βανδαλίσεις.

Παιδια συγνωμη, σας εχω κουρασει το ξερω αλλα νομιζω ειναι καλυτερα να παρω τον ενισχυτη που ειχαν αρχικα τα ηχεια, γιατι θα χρειαστω και προενισχυτη για το παθητικο sub μου.

Να ανακεφαλαιώσω οτι εχω τα εξης ηχεια τα οποια ειναι απο ενα all in one
4 ηχεια Sony 100w 4ohm
1 κεντρικο Sony 100w 4ohm
1 woofer παθητικο 100w 4ohm

Εδω λοιπον υπαρχει το εξης θεμα. Τα 4 ηχεια στηλες (sony ss-ts8) ηταν απο το συστημα SONY DAV FC9 , τo οποιο ειχε ενεργο sub(150w 6ohm).
Εγω λοιπον θελω το προηγουμενο μοντελο ενισχυτη sony dav fc7 ή sony dav fc8 που ειχαν παθητικο sub.

To fc8 ΕΔΩ οπως βλεπετε ειχε 2 στηλες και 2 μικρα ηχεια.(100w και 4ohm ολα τους)
Το fc7 ΕΔΩ οπως βλεπετε ειχε 4 μικρα ηχεια (100w και 4ohm ολα τους)

Ηθελα να ρωτησω λοιπον υπαρχει προβλημα που τα δικα μου 4 surround, ειναι στηλες και οχι μικρα που ειχαν κανονικα αυτοι οι ενισχυτες? (τα ohm και τα watt ειναι ιδια)

Σας ευχαριστω πολυ!

Εγω προτεινω να παρεις κανονικο ενισχυτη και σιγα σιγα και sub ενεργο.
Στην ερωτηση σου, δε νομιζω να υπαρχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα με προσοχη στις παραμορφωσεις.