Ενισχυτης AV + Equalizer

ChrisV.

AVClub Enthusiast
8 January 2010
1,062
SunCity
Μπορουμε να συνδεσουμε εναν πολυκαναλο ενισχυτη (στην περιπτωση μου τον 1910 της DENON) με equalizer? Και αν ναι με ποιον τροπο γινεται αυτο?
Και η επομενη ερωτηση ειναι αν τελικα γινεται, θα βοηθησει στο αποτελεσμα ακροασης μουσικης?

Μπορουμε να συνδεσουμε εναν πολυκαναλο ενισχυτη (στην περιπτωση μου τον 1910 της DENON) με equalizer? Και αν ναι με ποιον τροπο γινεται αυτο?
Και η επομενη ερωτηση ειναι αν τελικα γινεται, θα βοηθησει στο αποτελεσμα ακροασης μουσικης?

Ενα δεδομένο είναι ότι από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις equalizer θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το audyssey.
Από εκεί και πέρα μιλάς για πολυκάναλο equalizer? Αν ναι μιλάς για ένα τεράστιο κόστος δυσανάλογο με το κόστος του av σου και πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς.
Αν μιλάς για δικάναλο equalizer (που υπάρχουν σχετικά οικονομικά) δεν ξέρω αν και τι θα σου προσφέρει. Και δεν ξέρω και με ποιον τρόπο θα συνδεθεί και με τον av σου (θα πρέπει να το κοιτάξεις και αυτο).
Για μένα προσωπικά δεν αξίζει να ασχοληθείς (με δεδομένο και τον av που έχεις).

Δεν γίνεται εφόσον δεν υπάρχουν υποδοχές tape in/out στον ενισχυτή σου. Και δεν χρειάζεται αφού πλέον όλοι οι πολυκάναλοι έχουν ενσωματωμένο 7 ή 9 band equalizer......

Ο λογος που σκεφτομουν να χρισημοποιησω equalizer (δικαναλο) ηταν μηπως και μου εδεινε καλυτερο αποτελεσμα (περισσοτερη αναλυση ισως) στην ακροαση μουσικης μιας και ο ενισχυτης μου δεν διαθετει εξοδους pre out ωστε να συνδεσω καποιον τελικο. Αλλα αφου δεν μπορει καν να συνδεθει....
Ειχα σκεφτει και την παραλληλη συνδεση ενος ολοκληρωμενου και ενος av στο ιδιο ζευγαρι ηχειων (δηλαδη να καταληγουν 2 καλωδια σε καθε ενα ηχειο) αλλα σε σχετικη ερωτηση μου στον κλαδο του δικαναλου ηχου παλι αρνητικη απαντηση πειρα. Μου ειπαν πως δεν γινεται καθως οι εξοδοι των ηχειων των ενισχυτων δεν εχουν προστασια με αποτελεσμα οταν παιζει ο ενας να καουν οι εξοδοι του αλλου, ακομα και κλειστος να ειναι.
Δεν με βλεπω να γλιτωνω τα εξοδα για αλλαγη ενισχυτη..... ΩΧ ΩΧ!!!