Ενισχυτής,βάσεις και καλώδια για Pionner HPm

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,008
Καλησπέρα παιδιά,
Μόλις ενας γνωστος μου εδωσε τα HPM-60 της pionner. Οι πιο παλιοί θα τα θυμούνται. Δυστυχώς ενυσχητής δεν βρέθηκε. Εγω αυτόν τον καιρό ψηνώνουν να πάρω τα yamahakia...τα ακουσα τα είδα ήμουν ετοιμος και ωσπου μου καθεται αυτη η φάση. Βέβαια τα pioneer έχουν μια μικρή φθορά στο μπασο που φαινεται στις εικονες που ανεβασα και δεν ξερω εαν ειναι μεγαλο προβλημα. ειμαι σε διλημα...μουσικη παιζω απο το λαπτοπ με εξωτερικη καρτα ήχου creative x-fi.να παρω τα yamaha με δυο βασεις να τα συνδέσω πανω στο λαπτοπ και τέλος...ή να παρω καλωδια και εναν δυκαναλο ενισχυτη για αυτα τα ηχεία?!...επισης έχει σκονη πανω στα ηχεια...με τι μπορω να τα καθαρίσω! σας ευχαριστω πολυ εξ αρχης

Attachments

• DSC00380.jpg
    DSC00380.jpg
    105.7 KB · Views: 154
  • DSC00377.jpg
    DSC00377.jpg
    116.9 KB · Views: 154
  • DSC00378.jpg
    DSC00378.jpg
    134.7 KB · Views: 154
Απάντηση: Pionner HPm-60 vs Yamaha HS8

Δεν βοηθάει και πολύ η φώτο...
Στα σημεία που φαίνεται η φθορά έχουν ξεκολλήσει από το ακόρντιαν σιράουντ (το μαύρο υλικό) ή απλώς έχουν αυτή την μικρή φθορά;
Οκ,αν έχει ξεκολλήσει είναι θέμα αλλά αν όχι και δεν υπάρχουν τρύπες,δεν είναι μεγάλο πρόβλημα.

Δοκίμασε να τα πιέσεις με πιστονική κίνηση προς τα μέσα,ομοιόμορφα (μην πιέσεις το ασημί,βάλε τρία δάχτυλα γύρω του,στο κίτρινο και πίεσε απαλά προς τα μέσα) και κοίτα αν υπάρχει σύρσιμο.

Re: Απάντηση: Pionner HPm-60 vs Yamaha HS8

Δεν βοηθάει και πολύ η φώτο...
Στα σημεία που φαίνεται η φθορά έχουν ξεκολλήσει από το ακόρντιαν σιράουντ (το μαύρο υλικό) ή απλώς έχουν αυτή την μικρή φθορά;
Οκ,αν έχει ξεκολλήσει είναι θέμα αλλά αν όχι και δεν υπάρχουν τρύπες,δεν είναι μεγάλο πρόβλημα.

Δοκίμασε να τα πιέσεις με πιστονική κίνηση προς τα μέσα,ομοιόμορφα (μην πιέσεις το ασημί,βάλε τρία δάχτυλα γύρω του,στο κίτρινο και πίεσε απαλά προς τα μέσα) και κοίτα αν υπάρχει σύρσιμο.

δεν εχει ξεκολλησει το μαυρο μαξιλαρακι απο τον κωνο...εκανα αυτο με τα 3 δαχτυλα...απλα ειναι επιφανειακη φθορα.τι κρεμα μπορω να βαλω για να τα προστατευσω αφου πρωτα μου πειτε πως να καθαρισω την σκονη απο πανω τους.

και τελικα να κρατησω αυτα και να παρω εναν ενισχυτη ή να παρω τα yamaha...?!

Δεν χρειάζεται κρέμα.
Την σκόνη μπορείς να την αφαιρέσεις με ένα πολύ μαλακό πινέλο,σιγά-σιγά.
Με το παίξιμο θα φύγει και η υπόλοιπη :drummer:

Δοκίμασε με κάποιον ενισχυτή που ίσως έχεις εύκαιρο ή έστω και δανεικό.
Αν σε ικανοποιούν μένεις σε αυτά και κοιτάζουμε και για ενισχυτή μετά.

Καλές ακροάσεις!

Δεν χρειάζεται κρέμα.
Την σκόνη μπορείς να την αφαιρέσεις με ένα πολύ μαλακό πινέλο,σιγά-σιγά.
Με το παίξιμο θα φύγει και η υπόλοιπη :drummer:

Δοκίμασε με κάποιον ενισχυτή που ίσως έχεις εύκαιρο ή έστω και δανεικό.
Αν σε ικανοποιούν μένεις σε αυτά και κοιτάζουμε και για ενισχυτή μετά.

Καλές ακροάσεις!

καποιος μου ειχε πει να βαλω βαζελινη γι αυτο ρωταω...!να μην βαλω;

ωραια απλα ρωταω εαν αξιζουν να μην κανω επενδυσεις αδικα...

Βαζελίνη βάζουν κάποιοι γύρω από το μεγάφωνο όταν έχει λάστιχο.
Εσένα έχει accordion surround,το οποίο είναι συνήθως ένα εμποτισμένο ύφασμα.
Εφ' όσον διατηρεί την ελαστικότητα του,δεν χρειάζεται τίποτα.

Βαζελίνη βάζουν κάποιοι γύρω από το μεγάφωνο όταν έχει λάστιχο.
Εσένα έχει accordion surround,το οποίο είναι συνήθως ένα εμποτισμένο ύφασμα.
Εφ' όσον διατηρεί την ελαστικότητα του,δεν χρειάζεται τίποτα.

τσεκαρα με δανεικο ενισχυτη τα ηχεια και ειναι κομπλε...οποτε θελω εναν δικαναλο ενισχυτη,καλωδια και δυο βασεις :operator:

τσεκαρα με δανεικο ενισχυτη τα ηχεια και ειναι κομπλε...οποτε θελω εναν δικαναλο ενισχυτη,καλωδια και δυο βασεις :operator:

οποτε θελω την βοηθεια σας στην επιλογη ενισχυτη,καλωδιων και βασεων :D

Απάντηση: Ενισχυτής για Pionner HPm

Ο τίτλος του νήματος άλλαξε για να μπορέσουν οι φίλοι που θα το δουν να βοηθήσουν.

Τι ποσό σκοπεύεις να διαθέσεις;

Re: Απάντηση: Ενισχυτής για Pionner HPm

Ο τίτλος του νήματος άλλαξε για να μπορέσουν οι φίλοι που θα το δουν να βοηθήσουν.

Τι ποσό σκοπεύεις να διαθέσεις;

Σε ευχαριστω πολυ....πχ για ενισχυτη δινω 200-300 ευρο...παντως δεν θελω να ναι χαμηλοτερης αποδοσης απο τον δικο του...επισης μοορω να δωσω κ 400ευρω που λεει ο λογος αρκει να υπαρχει ακουστικη διαφορα σε ποιοτητα ηχου.η δυναμη δεν με ανησυχει κ τοσο.σε γενικες γραμμες δεν θελω να παρω εναν ενισχυτη που να αδικηται απο τα ηχεια.

Οπως κ να χει θελω την γνωμη σας γτ δεν εχω αποψη απλα λεω πως το σκςφτομαι

Καλημέρα.
Για βάσεις θα μετρήσεις το ύψος,ώστε τα τουίτερ να βρίσκονται στο ύψος των αυτιών.
Χοντρικά, από το πάτωμα, μέχρι το ύψος των τουίτερ,τo ύψος πρέπει να είναι στα 0,90-1 m.
Για ενισχυτή,θα σε συμβούλευα να στραφείς στα μεταχειρισμένα,ένας nad,rotel,harman kardon,ό,τι καλύτερο
Για καλώδια,κοίτα belden ή mogami,φτηνά και πολύ καλά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ενισχυτής,βάσεις και καλώδια για Pionner HPm

Καλημέρα.
Για βάσεις θα μετρήσεις το ύψος,ώστε τα τουίτερ να βρίσκονται στο ύψος των αυτιών.
Χοντρικά, από το πάτωμα, μέχρι το ύψος των τουίτερ,τo ύψος πρέπει να είναι στα 0,90-1 m.
Για ενισχυτή,θα σε συμβούλευα να στραφείς στα μεταχειρισμένα,ένας nad,rotel,harman kardon,ό,τι καλύτερο
Για καλώδια,κοίτα belden ή mogami,φτηνά και πολύ καλά.

να σαι καλα για την αμεση απαντηση σου.οποτε βασεις και καλωδια ειμαι κομπλε.
το θεμα ειναι ο ενισχυτης...για μεταχειρισμενο δεν ενδιαφερομαι.το θεμα ειναι ποιον ενισχυτη να παρω ωστε να μην εχω θεματα και καψω κανα ηχειο ή κανενα ενισχυτη...ποσα watt κτλ...οποτε θα ηθελα εαν μπορειται να μου προτεινεται 2-3 μοντελα που θα με καλυψουν.και τελος εαν να μου πειτε εναν ενας ενισχυτης των 400ευρο θα εχει ουσιαστικη διαφορα στον ηχο απο εναν των 200ευρο...

Last edited:

yamaha oxi?!

φιλε μου δεν ξερω απο μοντελα απλα μου ειπαν οτι οι yamaha εχουν καλη ποιοητα ηχου.οπως ειπα ομως δεν θελω να αδικησω τον ενισχυτη διοτι τα ηχεια δεν ξερω εαν θα μπορουν να παιξουν τοσο καλα.απο κει και περα nad και rotel δεν τις ξερω καν.και απο οσα ξερω harman cardon ειναι για home cinema περισσοτερο.

θα με βοηθουσε πολυ να μου ελεγες μοντελα παρα μαρκες.και θα ηθελα να ακουσω και αλλες γνωμες ευχαριστω

Και οι δυο πολλοί καλοί για τα λεφτά τους.
Παίζει όμως ρόλο και ο χαρακτήρας που θέλεις.
Τι μουσική ακούς συνήθως;

Και οι δυο πολλοί καλοί για τα λεφτά τους.
Παίζει όμως ρόλο και ο χαρακτήρας που θέλεις.
Τι μουσική ακούς συνήθως;

Λοιπον φωναξα ενα γνωστο για να μου δωσει τον ενισχυτη του και να μου πει μια πρωτη γνωμη για τα ηχεια. Μου ειπε πως παιζουν αρκετα καλα και πως βγαζει πολυ καλα πριμα.επισης μου προτεινε να παρω ενισχυτη ο οποιος να βγαζει για sub διοτι τα συγκεκριμενα ηχεια δεν παιζουν μπασα και στο μελλον εαν θελω βαζω ενα εχτρα.τελος που ειπε οτι το καθε ενα ειναι 120w οποτε συνολο 240w οποτε για να μην ζοριζω τον ενισχυτη κτλ να παρω εναν με 300w...

απο τα λιγα που ξερω εχουν μια βαση αυτα που μου ειπε πλη ομως θα ηθελα και την γνωμη σας.

και η μουσικη που ακουω ειναι στο στιλ u2,sting,schiller,michael jakson και μπαλαντες.

πισω απο το ηχειο γραφει

120w max
60w rated
8ohms

Last edited: