Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Har.angel

New member
11 January 2010
53
Θα ήθελα την άποψη σας για ενισχυτή έως 4.000 € - solidstate κατά προτίμηση - που θα οδηγήσει Proac Studio 140 σε χώρο 35 τ.μ. Για την ώρα παίζουν με Naim XS - συνδιασμός ικανοποιητικός - αλλά νομίζω ότι θέλουν παραπάνω σε ενισχυτιά να ενισχυθούν τόσο σε χαμηλό όσο και σε εικόνα.

xindak a 600

A600(09)main.jpg

A600(09)intsm.jpg

A600(09)_bsmall.jpg

λίγο παραπάνω από τα μισά από αυτά που διαθέτεις ....

xindak a 600

A600%2809%29main.jpg

A600%2809%29intsm.jpg

A600%2809%29_bsmall.jpg

λίγο παραπάνω από τα μισά από αυτά που διαθέτεις ....

Σπύρο, αυτός είναι ο καινούργιος ο Α600 και είναι γύρω στο 3,000ρο..Πάντως, είναι ακόμη καλύτερος από τον προηγούμενο με μία πρώτη ωριαία ακρόαση..;)..

Τα ηχεία σου είναι αρκετά ευαίσθητα (91db) για να οδηγηθούν άνετα από τάξη Α. Σ' αυτή τη περίπτωση εγώ θα σκεφτόμουν τον Leben CS-600 σε λάμπα ή τον Sugden IA-4 σε ss.

Αλήθεια, τι μουσικές προτιμάς?

Ο χώρος είναι ενιαίος ή έχει κάποιες ιδιαιτερότητες?

ΥΓ. Παραθέτω απόσπασμα από review του stereophile που αφορά στα λιγότερο ευαίσθητα Response D2 με τον εν λόγω Leben, απλά για να σε "μπριζώσω"...-bye-

Summing Up
I end where I began. Combined with a high-quality source, Leben's CS600 integrated amplifier and ProAc's Response D Two loudspeakers are a magically synergistic combination—a marriage made in heaven. And on their own, too, each is well worth your audition.

Last edited:
Οι ενισχυτές που σου προτάθηκαν είναι όλοι από πολύ καλοί ώς εξαιρετικοί για τα λεφτά τους και αποτελούν το top της κατηγορίας τους, ενώ αντιπροσωπεύονται και από ιδιαίτερα εξυπηρετικούς επαγγελματίες, οπότε... ξεκίνα το όμορφο ταξίδι των ακροάσεων!!:a0210:

ΥΓ: Κι εγώ αγαπώ Leema πάντως...

Το ίδιο ερώτημα είχα και εγώ πριν 7 μήνες,με τη διαφορά οτι έχω τα PROAC D15.
Από όλους τους ενισχυτές που άκουσα (Hegel,Roksan,Krell,Leema Pulse,Pathos classic one mk3,Naim) το καλύτερο αποτέλεσμα τον είχα με τον Leema Tucana.
Αυτόν και αγόρασα τελικά.
Ακουσέ τον οπωσδήποτε.

Οπωσδήποτε θα ακούσω και θα αξιολογήσω προσωπικά τον Leema Tucana II καθώς έχει δεχτεί εξαιρετικές κριτικές παράλληλα με Hegel H100 - που και αυτός πρέπει να είναι ένα τίμιο και αξιολόγο μηχάνημα - μιας και αντιπροσωπεύονται από την ίδια αταιρεία. Επίσης θεωρώ ότι πρέπει να αξιολογηθούν και ο Naim Supernait - καθώς ως κάτοχος του XS είμαι εξοικοιωμένος με το ήχο της εταιρείας. Αξίζει βέβαια και μία ακρόαση του Primare I30 ο οποίος λόγω πλήθωρικού σώματος πρέπει να δένει με τα ηχεία μου.

Απάντηση: Re: Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Οπωσδήποτε θα ακούσω και θα αξιολογήσω προσωπικά τον Leema Tucana II καθώς έχει δεχτεί εξαιρετικές κριτικές παράλληλα με Hegel H100 - που και αυτός πρέπει να είναι ένα τίμιο και αξιολόγο μηχάνημα - μιας και αντιπροσωπεύονται από την ίδια αταιρεία. Επίσης θεωρώ ότι πρέπει να αξιολογηθούν και ο Naim Supernait - καθώς ως κάτοχος του XS είμαι εξοικοιωμένος με το ήχο της εταιρείας. Αξίζει βέβαια και μία ακρόαση του Primare I30 ο οποίος λόγω πλήθωρικού σώματος πρέπει να δένει με τα ηχεία μου.

Eχω διαβασει οτι ο S.T. παρουσιαζει τα ηχεια του στις διαφορες εκθεσεις του εξωτερικου με ενυσχητες της Primare.

Αν παντως εισαι ικανοποιημενος με τον ηχο του xs μπορεις να τη βγαλεις και φτηνοτερα.
Π.χ. μπορεις να τοου κοτσαρεις ενα εξωτερικο τροφοδοτικο (Flatcap ή Hicap).Η βελτιωση που θα παρεις ειναι πολυ μεγαλη.
Μια αλλη λυση ειναι να παρεις τον τελικο nap 155 xs,οδηγωντας τον απο τον ολοκληρωμενο σου,και κανοντας διενυσχιση.Εδω εισαι ακομα καλυτερος.Αν παρεις και ενα εξωτερικο τροφοδοτικο τοτε σουπερ.Και θα σου στοιχισει φτηνοτερα και θα παρεις και τα παραπανω γκαζια που θες.
Αυτα βεβαια ισχυουν αν σου αρεσει βεβαια ο ηχος της naim...

Re: Απάντηση: Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Αν παντως εισαι ικανοποιημενος με τον ηχο του xs μπορεις να τη βγαλεις και φτηνοτερα.
Π.χ. μπορεις να τοου κοτσαρεις ενα εξωτερικο τροφοδοτικο (Flatcap ή Hicap).Η βελτιωση που θα παρεις ειναι πολυ μεγαλη.
Μια αλλη λυση ειναι να παρεις τον τελικο nap 155 xs,οδηγωντας τον απο τον ολοκληρωμενο σου,και κανοντας διενυσχιση.Εδω εισαι ακομα καλυτερος.Αν παρεις και ενα εξωτερικο τροφοδοτικο τοτε σουπερ.Και θα σου στοιχισει φτηνοτερα και θα παρεις και τα παραπανω γκαζια που θες.
Αυτα βεβαια ισχυουν αν σου αρεσει βεβαια ο ηχος της naim...

Σωστος!!!

Eγώ πιστεύω οτι τα proac σαν μουσικά και γλυκά monitor έχουν ανάγκη απο έναν καθαρό, γκαζιάρη δυναμικό και ποιοτικό ενισχυτή σαν κιαυτόν που άκουσε πρόσφατα φίλος μου με τα ATC SCM40 αποκομίζοντας πολύ θετικές εντυπώσεις (του φάνηκε αισθητά καλύτερος απο τον ομογάλακτο τους ATC).

http://www.whathifi.com/Review/Plinius-9200/

Αν μερώταγες βέβαια εμένα θα αγόραζα για αυτά τα ηχεία με κλειστά μάτια αυτόν

http://www.luxman.co.jp/global/product/ia_l-505u.html

Πιστέυω οτι είναι ένας απο τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος στα λευτά σου για αυτά τα ηχεία.
Οι ενισχυτές της Luxman λατρεύουν (και τους λατρεύεις) να παίζουν με αγγλικά ηχεία αυτό μπορώ να το πιστοπιήσω και εγώ και ενα δυο άλλα μέλη του forum.

Last edited: