Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Από τα Audio Physic έχω ακούσει τα Virgo V. Mου άρεσαν πολύ αλλά φαντάζομαι ότι ζητάνε κάποιον ενισχυτή γύρω στις 7000 και βάλε.

Όχι απαραίτητα αλλα σίγουρα ιδανικά ένας DENSEN BEAT170 η ΑSR EMITTER είναι το καλύτερο ταίριασμα για ένα ηχείο των 7000 ευρώ.
Πάντως παίζουν υπέροχα και με ενισχυτές πιο οικονομικούς.

Όχι απαραίτητα αλλα σίγουρα ιδανικά ένας DENSEN BEAT170 η ΑSR EMITTER είναι το καλύτερο ταίριασμα για ένα ηχείο των 7000 ευρώ.
Πάντως παίζουν υπέροχα και με ενισχυτές πιο οικονομικούς.

μάλλον εννοείς τον Densen B-175 που είναι στα 6000.

Βασικά αν είναι να παρεις ένα καλό ηχείο, φροντίζεις να του εξαντλήσεις τα όριά του, δίνοντάς του τα καλύτερα συνοδά.

Σωστά BEAT 175
Νομίζω όμως οτι τείνουμε προς το off topic, αν σου αρέσει ο ήχος της Αudio Physic η διαφορά σε ακριβότερο απο τα Spark και πάνω είναι κυρίως στην "ποσότητα" και φυσικά τις ανάλογες απαιτήσεις σε ενισχυτικά.

Ο αντιπρόσωπος τους τυγχάνει να είναι πολύ εξυπηρετικός και θα σου λύσει τις όποιες απορίες με κάποιο demo που είναι και ο σωστότερος τρόπος να σχηματίσεις άποψη.

Χωρίς να τον έχω ακούσει αλλα επειδή ξέρω τα ηχεία και τον άνθρωπο που μου μετέδωσε τις εντυπώσεις του αρκετά καλά θα τολμούσα να προτείνω και τον συνδυασμό ATC SCM 40 με Plinius 9200.

Είχα ακούσει τα συγκεκριμένα ηχεία με τον 9100 και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Γνωρίζει κανείς από αξιοπιστία πώς τα πάνε οι Νεοζηλανδοί; Εντάξει είναι σχετικά παλιά εταιρεία στο χώρο, αλλά στην Ελλάδα δεν εισάγονται και πολύ καιρό αν δεν κάνω λάθος με αποτέλεσμα να λείπουν οι απαιτούμενες εμπειρίες. Στο internet έχω πετύχει τα πιο διφορούμενα σχόλια από χρήστες.

Τελικά υπάρχει ενισχυτής σ' αυτή την κατηγορία τιμης που να παίζει και κλασική και ροκ και jazz εξίσου καλά? Μάλλον δύσκολο.

υπαρχει....

http://www.enjoythemusic.com/superioraudio/equipment/1008/aaron_no_1a.htm
http://www.6moons.com/audioreviews/aaron/aaron.html

εχει φιλος το αντιστοιχο σετ προ τελικου με τα Audio Physic Virgo και ειναι super ευχαριστημενος...

Στο θέμα της αξιοπιστίας και της κατασκευαστικής σιγουριάς η Δανοί της Densen φαίνεται να είναι συνώνυμό της. Αληθεύει ότι δίνουν εγγύηση εφ´ όρου ζωής ή είναι άλλος ένας "αστικός μύθος" που κυκλοφορεί αδέσποτος;

Είχα ακούσει τα συγκεκριμένα ηχεία με τον 9100 και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Γνωρίζει κανείς από αξιοπιστία πώς τα πάνε οι Νεοζηλανδοί; Εντάξει είναι σχετικά παλιά εταιρεία στο χώρο, αλλά στην Ελλάδα δεν εισάγονται και πολύ καιρό αν δεν κάνω λάθος με αποτέλεσμα να λείπουν οι απαιτούμενες εμπειρίες. Στο internet έχω πετύχει τα πιο διφορούμενα σχόλια από χρήστες.

Tα μηχανήματα της Plinius εισάγονται κανονικά πιά
από την AUDIOEVOLUTION

Το ξέρω, εκεί τον είχα ακούσει μεταξύ άλλων. Απλά όπως μου είπε ο αντιπρόσωπος έχει αρχίσει να τα εισάγει σχετικά πρόσφατα και´αφού το κηνύγησε αρκετά το θέμα. Και επειδή τα μηχανήματα είναι αρκετά πρόσφατα στη χώρα μας, γι' αυτό ρωτάω για ζητήματα αξιοπιστίας.

Στο θέμα της αξιοπιστίας και της κατασκευαστικής σιγουριάς η Δανοί της Densen φαίνεται να είναι συνώνυμό της. Αληθεύει ότι δίνουν εγγύηση εφ´ όρου ζωής ή είναι άλλος ένας "αστικός μύθος" που κυκλοφορεί αδέσποτος;

Ισχύει αρκεί να είναι στην κατοχή του πρώτου ιδιοκτήτη, υποθέτω οτι κάποιο registering θα έχει προηγηθεί.

Last edited:
Το ξέρω, εκεί τον είχα ακούσει μεταξύ άλλων. Απλά όπως μου είπε ο αντιπρόσωπος έχει αρχίσει να τα εισάγει σχετικά πρόσφατα και´αφού το κηνύγησε αρκετά το θέμα. Και επειδή τα μηχανήματα είναι αρκετά πρόσφατα στη χώρα μας, γι' αυτό ρωτάω για ζητήματα αξιοπιστίας.

Καταρχάς τα μηχανήματα φαίνονται σοβαρότατες κατασκευές όσο για τα παιδιά στη AUDIO EVOLUTION παρόλο που λίγο έχω έρθει σε επαφή μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις ως εξυπηρετικότατοι συγχρονοί και ευγενέστατοι.

Απάντηση: Re: Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Ισχύει αρκεί να είναι στην κατοχή του πρώτου ιδιοκτήτη, υποθέτω οτι κάποιο registering θα έχει προηγηθεί.

Γίνεται registration σε συγκεκριμένο E-mail και ισχύει εφόρου ζωής εγγύηση...

Τα δύο πρώτα χρόνια από τον κατά τόπους αντιπρόσωπο και τα υπόλοιπα από την "μαμά" εταιρεία. Τα έξοδα αποστολής στη Δανία όμως επιβαρύνουν τον αγοραστή.
Επίσης ισχύει μόνο για τον πρώτο κάτοχο, αλλά αυτό φαντάζομαι ότι ξεπερνιέται εύκολα...

Για την προηγούμενη συζήτηση και αναφορά στον Β-110 θεωρώ ότι ηχεία δαπέδου 4Ω, με ευαισθησία κάτω από 88db μάλλον θα ήταν καλύτερο να οδηγηθούν από τον Β-130 ή Β-150.
Αν και είναι πολύ γενικό αυτό, πρέπει να πω ότι αυτό υποψιάζομαι, γιατί δεν το έχω δοκιμάσει...

Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Για την προηγούμενη συζήτηση και αναφορά στον Β-110 θεωρώ ότι ηχεία δαπέδου 4Ω, με ευαισθησία κάτω από 88db μάλλον θα ήταν καλύτερο να οδηγηθούν από τον Β-130 ή Β-150.
Αν και είναι πολύ γενικό αυτό, πρέπει να πω ότι αυτό υποψιάζομαι, γιατί δεν το έχω δοκιμάσει...

Εχεις απόλυτο δίκιο.
Τα Virgo V τα είχα ακούσει και με προ-τελικό densen B-250 & B-330.
Μισώ την ελλειπή οδήγηση στο ταίριασμα ενισχυτή-ηχείων.
Δημιουργεί πολλά προβλήματα.
Αντίθετα η σωστή και επαρκέστατη οδήγηση λύνει πολλά προβλήματα.

Τι γνώμη έχετε για τον Hegel H100 σε σχέση με τα Proac 140 ο οποίος σαν επιλογή είναι οικονομικός σαφώς αρκετά κάτω απο το όριο των 4.000 €

Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Θα συμφωνήσω οτι αν και παίζουν υπέροχα τα spark με τον 110 όταν οι απαιτήσεις σε εντάσεις αυξάνονται τον ξεζουμίζουν χωρίς πάντως να τον ξελιγώνουν.
Τλεος πάντων για κάπιον που αντέχει οικονομικά την διαφορά θα σύστηνα κάποιον μεγαλύτερο ανεπιφύλακτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Θα συμφωνήσω οτι αν και παίζουν υπέροχα τα spark με τον 110 όταν οι απαιτήσεις σε εντάσεις αυξάνονται τον ξεζουμίζουν χωρίς πάντως να τον ξελιγώνουν.
Τλεος πάντων για κάπιον που αντέχει οικονομικά την διαφορά θα σύστηνα κάποιον μεγαλύτερο ανεπιφύλακτα.

Προσωπικά φίλε μου έχω πάθει κολούμπρα (μετά συγχωρήσεως...) με τον Β110 οπότε...

Η εταιρεία συστήνεται για ακροάσεις, για όλα τα ενισχυτικά της, πριν οποιασδήποτε άλλης αγοράς...:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Προσωπικά φίλε μου έχω πάθει κολούμπρα (μετά συγχωρήσεως...) με τον Β110 οπότε...

Η εταιρεία συστήνεται για ακροάσεις, για όλα τα ενισχυτικά της, πριν οποιασδήποτε άλλης αγοράς...:grinning-smiley-043

Έτσι, είναι η πρώτη μου αγάπη.

Eίναι απίστευτο μηχάνημα είδικά σε αυτήν την τιμή με μεγάλο ήχο που εντάξει δεν θα παίξει και με τον τοίχο αν τον συνδέσουμε -αλλα δεν μπορεί να τα έχει κανείς και όλα στα 1550 ευρώ- το οποίο πάντως διπλασιάζει την ισχύ του στα 4Ω πράγμα πολύ σπάνιο στην κατηγορία αυτή που υποδηλώνει πολλά για την ποιότητα κατασκευής του.
Πάντως με την προσθήκη της αναβάθμισης με εξωτερικό τορφοδοτικό στα 600 ευρώ επιπλέον υποθέτω οτι οι όποιες αναστολές του οδηγικά εξαλείφονται.

http://www.orpheusaudio.gr/content/beat-b-110

Υ.Γ. Για να είμαι και εντός topic δεν θα σύστηνα κανέναν densen με τα proac έχω ακούσει τον συνδυασμό και το αποτέλεσμα το βρήκα πολύ "λιγωτικό"..
Εντάξει καλή η γλύκα αλλα όχι κιέτσι...

Last edited:
Καλημέρα. Πριν αποφασίσεις προσπάθησε να ακούσεις και τον goldenote (παλιος bluenote) S3 - signature. Πολύ κάλα ρεύματα, εξαιρετικά μουσικός αναλυτικός διάφανος σε σημείο που τα 2,500 euro (με phono stage) φαντάζουν..... λίγα! Τον έχω εδώ και ένα χρόνο και οδηγεί τα Audio Spectrum Orpheous.