Παιδιά, επειδή δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις όσον αφορά τους ενισχυτές, μπορεί κάποιος να μου πει στα γρήγορα τι επιλογές έχω για να οδηγήσω 2 ηχεία, 50W έκαστο στα 6Ω, και 2 subwoofer, 150W έκαστο πάλι στα 6Ω;
Παθητικά όλα και μάλιστα με τους drivers στην ίδια καμπίνα. Στο αρχικό σύστημα, τα subs οδηγούνταν από μονοκάναλο ενισχυτή με 2 speaker level εξόδους. Δηλαδή κάθε ηχείο είχε το subwoofer του, αλλά έπαιζαν κοινό downmixed σήμα στις χαμηλές συχνότητες. Εγώ τώρα θέλω να δώσω stereo σήμα και στα sub, αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Επίσης θέλω πλήρη έλεγχο όσον αφορά το crossover point μεταξύ sub και woofer. Ξέρω ότι στο car audio υπάρχουν εξειδικευμένοι ενισχυτές για subs, αλλά στο home audio δεν έχω δει κάτι ανάλογο. Υπάρχει κάποια λύση; Τα ηχεία είναι δυνατά και θα ήθελα να τους δώσω μια ευκαιρία με ενίσχυση της προκοπής. Απλά δεν ξέρω που να ξεκινήσω...
Αν δεν υπάρχουν (εκτός από τη λύση των δύο δικάναλων) θα μπορούσες να βάλεις έναν ολοκληρωμένο δικάναλο για τα ηχεία αλλά με sub out (που θα διαχωρίσει και θα στείλει τις χαμηλές στα sub) και δύο mono τελικούς έναν για κάθε sub...
Χμμμ... 14 χρόνια τα λιώνω και ήθελα να ξεφορτωθώ τον πύργο τους. Αλλά ο ήχος τους μ'αρέσει, και το μπάσο, ακόμη και με τον αδύναμο ενισχυτή τους, ταρακουνάει το σπίτι
Και για να πάρω καινούρια 4-way με 8ιντσα woofer θα μου φύγει μια μικρή περιουσία... :x
Φιλε μου αν τα ηχεια σου κατεβαινουν στα 40-50hz το θεωρω θαυμα.., μη κοιτας τι λενε.. Η παραμορφωση κει χαμω θα ναι εξωφρενικη... perator: Κανε καμια βολτιτσα κ ακου κανα μεγαλο δαπεδου εστω και φθηνο πολυ σα κ αυτο που σου δειξα.. Φιλε ενα τυχαιο παραδειγμα εβαλα... Θα βρεις πολλα παρομοια με 150-200ε
Κι όμως... Κατεβαίνουν άνετα στα 30 Hz, τα έχεις παρεξηγήσει... Και δεν κοιτάω απλά τι λένε, αλλιώς δε θα τα κράταγα. Έχω φάει πολλές ώρες με το calibration CD των Sheffield Labs και άλλες πόσες στο Audacity παίζοντας με τις συχνότητες. Και έχω φτιάξει και δυνατότερο sub, 15ιντσο σε bass reflex καμπίνα 70 λίτρων. Στα 2Ω δεν είναι τέρας ποιότητας, αλλά ξέρω τι σημαίνουν 30Hz και πώς τα αισθάνεσαι -- δεν είναι στη φαντασία μου. Σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερα ηχεία, αλλά πρέπει να τα ακούσεις για να μην τα αδικείς έτσι