Ενισχυτής για 2.2 ηχεία

Κιομως φιλε δε ειναι τοσο απλα τα πραγματα... Ασε τι νομιζεις οτι ακους... Χωρις πλακα, κανε μια βολτιτσα απο κανενα μαγαζι κ κανε καμια ακροαση.. Trust me.. :operator:

Όποιος θέλει να κάνει τέτοια τεστ,εδώ υπάρχει ότι χρειαστεί.
Το sweep είναι πολύ γενικό,δεν δείχνει.

Με πολύ προσοχή όμως,μικρές εντάσεις κι όχι πίεση να ακουστεί γιατί αλλιώς μπορεί να καταστραφούν μεγάφωνα,προειδοποιώ.

Ε δεν ξέρω τι άλλο να σου πω, παρά μόνο μια πρόσκληση να έρθεις να το διαπιστώσεις με τα αυτιά σου ότι κατεβαίνουν χαμηλά. Όσο να 'ναι, η διαφορά από τα 30 στα 40 και στα 50 Hz ακούγεται εύκολα για τους περισσότερους θέλω να πιστεύω. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω ότι υπάρχουν ποιοτικότερα ή δυνατότερα ηχεία. Αλλά, από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα κάνουν τους καναπέδες και τις ντουλάπες να τρίζουν, δε θέλω κάτι ακόμη πιο δυνατό για ταινίες. Απλά ποτέ δε συμπάθησα ιδιαίτερα τον ενισχυτή και τα ρυθμιστικά τους και έλεγα μήπως υπάρχει κάτι που μπορεί να τα οδηγήσει σε λογικό κόστος, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα και περισσότερες ρυθμίσεις. Δε βλέπω φως όμως...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όποιος θέλει να κάνει τέτοια τεστ,εδώ υπάρχει ότι χρειαστεί.
Το sweep είναι πολύ γενικό,δεν δείχνει.

Με πολύ προσοχή όμως,μικρές εντάσεις κι όχι πίεση να ακουστεί γιατί αλλιώς μπορεί να καταστραφούν μεγάφωνα,προειδοποιώ.

Γιατί κολλάμε τώρα σε τόσο μικρή λεπτομέρεια; Δεν έχω παίξει μόνο sweeps, φυσικά.

Αυτό το CD σας κάνει;
http://www.elusivedisc.com/My-Disc-The-Sheffield-A2TB-Test-Disc-CD/productinfo/SHECD10508/

Track 59. Individual Frequencies from 10 Hz to 99 Hz
Κάθε συχνότητα είναι στα -10dBFS και κρατάει 5 seconds, ιδανικό για υπολογισμό standing waves κλπ.

Στα συγκεκριμένα ηχεία ξεκινάς να ακούς το μπάσο στα 28Hz με την ένταση στο 13/31, στα 35Hz έχεις ήδη γεμάτο ήχο, ενώ στα 40 Hz με την ένταση στο 23/31 τρίζουν τζάμια έπιπλα και ό,τι μπορεί να συντονίσει. Από θέμα μπάσου τα ηχεία είναι πολύ καλά. Φυσικά υπάρχουν και πολύ καλύτερα subs, αλλά για το σκοπό που τα θέλω με καλύπτουν και με το παραπάνω.

Η συχνότητα που στέλνεις με αυτή που ακούς ξέρεις πως μπορεί να μην έχουνε καμμία επαφή μεταξύ τους έτσι ?
Το ότι "τρίζουνε" τα έπιπλα, δεν σημαίνει ότι αυτό που βγάζει το sub είναι 30Hz.
Το τι παραμόρφωση θα έχεις σε σήμα 30Hz με αυτά τα "subwoofer" δεν θέλω να μπω καν στην σκέψη :D

Η συχνότητα που στέλνεις με αυτή που ακούς ξέρεις πως μπορεί να μην έχουνε καμμία επαφή μεταξύ τους έτσι ?
Το ότι "τρίζουνε" τα έπιπλα, δεν σημαίνει ότι αυτό που βγάζει το sub είναι 30Hz.
Το τι παραμόρφωση θα έχεις σε σήμα 30Hz με αυτά τα "subwoofer" δεν θέλω να μπω καν στην σκέψη :D

Δεν σας ζήτησα ποτέ να αξιολογήσετε το THD στις χαμηλές συχνότητες, πόσο μάλλον χωρίς να τα ακούσετε. Σκοπός του thread ήταν να βρούμε ενισχυτή/ές για να ταιριάξουν με τα ηχεία. Neeeeeveeer miiiind...

Απλά σου λέμε πως δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για ενισχυτές για αυτά τα ηχεία.
Μείνε όπως είσαι και άσε κανά φράγκο στην άκρη για στήσιμο συστήματος στο μέλλον.