Ενισχυτής για Audio Spectrum Athena

Thomas_GR700

Established Member
17 December 2006
278
Παρακαλώ θα ήθελα τις προτάσεις σας για ενισχυτή μέχρι 1.200 .Ηχεία τα Αudio Specrum Athena (ευαισθησία 87 db,συνιστώμνη ισχύ απο 30W).O χώρος λιγάκι μεγάλος 40 τ.μ. ,πράγμα που σημαίνει οτι ο ενισχυτής θα πρέπει νάχει καλές οδηγικές ικανότητες.Πρώτη σκέψη Ναim 5i.

Ο Naim 5i με 2x50/8Ω και περιπου 2x70 στα 4Ω δεν φανερωνει αποθεματα και οδηγικη επαρκεια για τα AS που ειναι 4ωμα ουτε την ισχυ για να καλυψεις σε σταθμες 40τμ. Κατα τη γνωμη μου κοιτας Roksan Kandy K2 με 2χ130 ποιοτικα watt, και το πιο ολολκληρωμενο πακετο ποιοτητας και απολυτου drive ειναι ο Xindak XA6950 σε τιμη χωμα.

Απάντηση: Re: Ενισχυτής για Audio Spectrum Athena

Ευχαριστώ Tyler για την απάντησή σου .Πράγματι είναι δύο πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις ,οι οποίες με τις ευκολίες τους μου άνοιξαν την όρεξη (έξοδος ακουστικών καί είσοδος H/T για τον roksan ,είσοδος usb καί dac για τον Xindak).Mήπως υπάρχει άλλη πρόταση που νάχει όλες αυτές τις ευκολίες σύν την οδηγική ικανότητα;

Ta AS Athena einai 8ohm, opote kai o naim5i isos na ta kataferei, as dokimasei o filos.

Mia akomi kali protasi gia akroasi, peran aftwn tou Panteli, einai kai o primare i21. Nomizw oti yparxei kai metaxeirismenos sti stepcom, opote peftei ais8nta apo ta 1200E

ps. sorry gia ta greeklish... gia liges meres 8a eimai ektos ellados...:bigcry:

Αν ο χωρος ηταν 20τμ, o Naim θα ηταν μια χαρα και τα 50W του θα ηταν ικανα να ανεβασουν σταθμες. Επειδη τα εχω ακουσει να παιζουν με "λιγα" βατ σε τετοιο χωρο, ο ιδιοκτητης τους βρηκε την υγεια του με εναν μτx Thule 2x100W. Εκει τα ηχεια απεκτησαν ογκο και παρουσια στο χωρο. Eχεις δικιο Dalanik οτι ειναι 4Ω, ειχα στο μυαλο μου τα Αρτεμις. Με 87db ευαισθησια, και ενα μονο midwoofer, θελει watt για να διεγειρει το χωρο.

φιλε Dalanik, μια χαρα εισαι εκτος Ελλαδος, καθε μερα που ξυπναω αναρρωτιεμαι τι κανω εδω, πως βρεθηκα σε αυτη τη χωρα, και αρχιζω να πιστευω οτι καποια μερα θα χτυπησει το κουδουνι και θα ναι οι πανυψηλοι καταξανθοι με μπλε ματια Σουηδοι γονεις μου, και θα μου πουν οτι ειμαι υιοθετημενος, οτι το κακο ονειρο τελειωσε και οτι θα με παρουν πισω στη Σουηδια. :flipout:

Last edited:
Απάντηση: Re: Ενισχυτής για Audio Spectrum Athena

Και πάλι ευχαριστώ ,αλλα εξετάζοντας προσεκτικά το πίσω μέρος του xtz είδα οτι η έξοδος του προ καί η είσοδος του τελικού ενώνονται με γέφυρα.Αυτό σημαίνει οτι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με έναν πολυκάναλο ενισχυτή ,διοτι θα πρέπει κάθε φορά να βάζεις καί να βγάζεις την γέφυρα ,πράγμα που είναι δύσκολο άν το μηχάνημα είναι τοποθετημένο σε έπιπλο, όπως θα γίνει στην προκείμενη περίπτωση.

Α και κάτι αλλο
Επειδη στο αυτό το site αναφέρει τιμή μη τη λαμβάνετται υπ'οψιν σας στην Ελλαδα τον εχουμε αρκετά φθηνότερο.

kε Κοψιά ,ευχαριστώ για την ιδέα που μου δώσατε.2 μόνο ερωτήσεις:1.-Υπάρχει καί 5350SE που αναφέρει η creek στην σελίδα της για τον 5350;καί 2.-ποιά η τιμή του 5353 (καί του SE αν υπάρχει);