Ενισχυτής για Aurum Cantus V2M ή Sonus Faber Cremona Auditor M

johnz

New member
9 November 2008
3
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Forum.

Πρώτη φορά γράφω στο forum και θα ήθελα την βοήθεια σας στην αποφασή μου να διαλέξω το πρώτο μου πραγματικό hi-fi σύστημα.
Μετά από χρόνια ρυθμίσεων άλλων προταιραιοτήτων & αναγκών ήρθε
επιτέλους η ώρα να αποκτήσω και το πολυπόθητο ηχοσύστημα. Η συζυγός
θετική -"φτάνει να είναι όμορφο & να ταιριάζει με τα έπιπλα"- , και o προυπολογισμός με πολύ αγώνα & κόπο περίπου 4000-5000 -"εντάξει θα τα πάρουμε τα φωτιστικά που θές αλλά είδα και κάτι ηχεία σκέτα κοσμήματα¨-.
Με τέτοια και άλλα καταλήξαμε (διορθ. κατέληξε) στα Aurum Cantus V2M ή Sonus Faber Cremona Auditor M. Δεν μου ήρθε και άσχημα μίας και για τα δύο έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές, αλλά πάτησα πόδι και θα διαλέξω το ενισχυτή μόνος μου -"φτάνει να τηρεί το πρώτο κανόνα" -.
Εδώ αρχίζουν και τα δύσκολα, τα ηχεία δεν τα έχω ακούσει και δεν γνωρίζω πώς και και με τι ενυσχυτές συνεργάζονται,καλό ήχο έχω να ακούσω από φοιτητής - 20 χρόνια τώρα -αλλά ανέκαθεν μου άρεσαν οι λάμπες και ο ήχος τους.
Περίπτερο,περιοδικά,διάβασμα,internet,search engines,reviews,forums,
και περίπου πριν ολοκληρώσω το δεύτερο master μου στην ανάλυση και παρατήρηση των γραφομένων & απόψεων περί hi-end (το πρώτο πριν πολλά χρόνια στο πανεπιστήμιο μου φάνηκε πιο εύκολο) έφτασα στο αποτέλεσμα -τηρουμένων των περιορισμών που ανέφερα πιο πάνω- ότι ένας εκ των Primaluna Prologue Two ή Tri Trv-35se άντε και ο Audia Flight Two, θα πρέπει να με καλύψουν.
Η μεγάλη απόσταση όμως από την Αθήνα και οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, δεν μου επιτρέπουν να αφιερώσω το χρόνο που πρέπει για ακροάσεις & συγκρίσεις μεταξύ τους και εδώ η εμπειρία σας και τα ακουσματά σας θα φανούν πολύ χρήσιμα.
Θα περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας .

ΥΓ. Σαν πηγή σκοπεύω να χρησιμοποιήσω ipod πάνω σε Wadia Dock.
 
Καλώς όρισες στο φόρουμ!

Λοιπόν, δεν έχω ακούσει τα Aurum Cantus, αλλά πιστεύω ότι τα Cremona θα είναι πολύ καλύτερα.

Επειδή είχα μια αρκετά μακροσκελή εμπειρία με τα Sonus Faber Signum (από τα καλύτερα ηχεία βάσης ever, ΙΜΗΟ), θα πήγαινα προς τα εκεί.
 
Καλωσόρισες και καλή συνέχεια!-bye-

Τα Sonus Faber είναι ηχεία που παίζουν μουσική...:grinning-smiley-043
Ωστόσο μαζί με τις βάσεις τους το ποσό ανεβαίνει αρκετά.Επίσης θα χρειαστείς ένα καλό ράκ και καλώδια.Τα έχεις συνυπολογίσει αυτά στο budget σου;

Για να μπορέσεις να ακούσεις τι κάνουν πραγματικά,πέρα απο τα παραφερνάλια,πρέπει να έχουν κι ένα "αέρα" γύρω τους(τουλάχιστον 50-60 cm απο τους τοίχους).Υπάρχει αυτή η δυνατότητα στον χώρο σου;

Αν όλα αυτά τα προαπαιτούμενα μπορούν να υλοποιηθούν,πάμε στην επιλογή ενισχυτή.Απο το νοητό τρίγωνο ακρόασης και το άν αυτό,είναι μικρό ή μεγάλο(μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο),θα εξαρτηθεί και ποιόν θα επιλέξεις,απο τα μοντέλλα που ξεχώρισες.Αν είναι μικρό,ο Push Pull Tri με τα 45 wpc θα είναι αρκετός.Αν όχι πρέπει να πάς στον Αudia.
 
Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα,

Ο χώρος μου είναι περίπου 25 m2 και η απόσταση της θέσης ακρόασης από τα ηχεία περίπου 3,5 m , τα οποία θα τοποθετηθούν σε βάσεις με απόσταση μεταξύ τους 2,5 m και από τους (πλαινούς)τοίχους 25 cm.
Για καλώδια,rack κλπ, εχει γίνει μέριμνα και είναι εκτός του προυπολογισμού.
 
Τα ηχεία αυτά έχουν φτιαχτεί για να αποδίδουν "μεγάλο" ήχο(σκηνή) κι "αέρα" γύρω απο τα όργανα, τοποθετούμενα ελεύθερα στον χώρο.Αυτό σημαίνει γύρω στο 1 μέτρο απο τοίχους.Αυτή είναι η βέλτιστη τοποθέτηση.

Σου έγραψα πρίν για 50-60 εκατοστά,γιατί ακούγοντάς τα,μου έδωσαν την εντύπωση,ότι τοποθετούνται πιό εύκολα απο το προηγούμενο μοντέλλο. Στα 25 cm που λές,φοβάμαι,ότι θα χαθεί σημαντικό μέρος απο την "μαγεία" τους και θα μπουμάρουν λασπώνοντας την μουσική.Στην δική σου περίπτωση,μάλλον θα ταίριαζε καλύτερα,κάποιο ηχείο βάσης ακουστικής ανάρτησης.

Tα Auditor M,δεν είναι δύσκολα γι' ένα λαμπάτο,που οδηγεί και 4ohm,σε μκρό σχετικά χώρο(σαν το δικό σου).Στην πραγματικότητα,έχουν ευαισθησία κάπου γύρω στα 86 db,οπότε ο 45αρης Tri μπορεί να τα οδηγήσει σε επαρκείς εντάσεις(αλλά σίγουρα δεν είναι ο καταλληλος για πάρτυ).Τα έχω ακούσει μ' αντίστοιχης ισχύος ΡΡ αλλά και με τρανζιστοράτο μικρής επίσης ισχύος κι έπαιζαν θαυμάσια.Το πρόβλημα είναι η τοποθέτηση στον χώρο σου.

Το άν θα σε εμποδίσει στην απόκτησή τους,το γεγονός,ότι δεν θα παίξουν όπως πραγματικά μπορούν στο χώρο σου,είναι δική σου απόφαση πλέον...
 
Last edited:
Διονύση, το προηγούμενο μοντέλο (Sonus Faber Auditor) που έχω, εκτός απ' το οτι παίζουν υπέροχα, αυτό που έχω καταευχαριστηθεί είναι η ευκολία στο στήσιμό τους.
Ίσως εγώ δεν είμαι κριτήριο, δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός και δεν ψάχνω το τέλειο από πλευράς στησίματος, κι αυτά τα ηχεία με βόλεψαν υπερβολικά.
Μετά το χτικιό που είχα τραβήξει με τα δαπέδου που είχα (JMLab Profile77) αυτά τα ηχεία μου δίνουν την εντύπωση οτι ακόμα κι αν τα πετάξω μέσα στο χώρο θα παίζουν μιά χαρά. Ακόμα και σε απόσταση 25 cm από τον τοίχο.
Για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις όμως, επαναλαμβάνω οτι απέχω πολύ απ' αυτό που εννοούμε όταν λέμε "Hiend-άς"... -bye-
 
Διονύση, το προηγούμενο μοντέλο (Sonus Faber Auditor) που έχω, εκτός απ' το οτι παίζουν υπέροχα, αυτό που έχω καταευχαριστηθεί είναι η ευκολία στο στήσιμό τους.
Ίσως εγώ δεν είμαι κριτήριο, δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός και δεν ψάχνω το τέλειο από πλευράς στησίματος, κι αυτά τα ηχεία με βόλεψαν υπερβολικά.
Μετά το χτικιό που είχα τραβήξει με τα δαπέδου που είχα (JMLab Profile77) αυτά τα ηχεία μου δίνουν την εντύπωση οτι ακόμα κι αν τα πετάξω μέσα στο χώρο θα παίζουν μιά χαρά. Ακόμα και σε απόσταση 25 cm από τον τοίχο.
Για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις όμως, επαναλαμβάνω οτι απέχω πολύ απ' αυτό που εννοούμε όταν λέμε "Hiend-άς"... -bye-

Που θα μας πάς;Κάποτε θα σε κάνουμε κι εσένα "κνίτη":flipout:
(γι' αποφυγή παρεξηγήσεων,ο Μπάμπης αποκαλέι κνίτες(βλέπε σκληροπυρηνικούς),τους χαϊεντάδες.)
 
Last edited:
Οι περισότεροι βλέπω προτείνουν σαν επιλογή τα Sonus Faber.
Μήπως κάποιος έχει ακούσει και τα Aurum Cantus V2M και μπορεί να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του?.
Η διαφορά τιμής τα κάνει πολύ ελκυστικά σαν αγορά αν η αποδοσή τους είναι σε ανάλογα επίπεδα και παίρνω και το Wadia στο ίδιο bugdet.
 
Έχω αγοράσει σχετικά πρόσφατα τα Auditor M και είμαι και εγώ σε ψάξιμο για ενισχυτή.

Πιστεύω ότι καλό θα ήταν να τα ακούσεις και με κάποιον από τους ΥΒΑ Integre Passion 100/200/300, λαμβάνοντας υπόψην τις παραμέτρους που πολύ εύστοχα έθεσε ο DIPIE περί budget και χώρου ακρόασης.

Επίσης, ένα μηχανάκι που θα ήθελα να ακούσω είναι o Musical Fidelity A5.5.