Ενισχυτης για B&W 603

dadamidis

New member
4 May 2016
3
Καλημερα,
εχει λιγο καιρο εχω φαγωθει να κανω ενα αξιοπρεπες συστημα ηχου 5.1 με PC και TV,αλλα με μετριο budget.
Πηρα πριν λιγες μερες τα B&W 603 μεταχειρισμενα και τωρα ψαχνω για ενισχυτη.
Προς το παρον βλεπω και ακουω με logitech x-530 5.1 .

Περιμενοντας να ερθουν τα ηχεια ,εβλεπα τον Pionner vsx-lx70.
Θα ηθελα να μαθω απο τυχον εμπειριες σας απο B&W 603,
και αν θα πρεπει να προσεξω κατι στα χαρακτηριστικα καποιου ενισχυτη που προκειται να επιλεξω
για τα συγκεκριμνα ηχεια.
Προς το παρον δεν ενδιαφερομαι για atmos.Δηλαδη εχω στο μυαλο μου και παλαια μοντελα.
Τωρα για τα υπολοιπα ηχεια , center rear woofer ειναι αλλο θεμα.

ευχαριστω

dadamidis καλώς όρισες στο forum! -bye-

Πες μας το budget και λίγα λόγια για τον χώρο σου. τετραγωνικά απόσταση ακρόασης κτλ

Καλως σας βρηκα,
λοιπον ,η σαλοκουζινα ειναι 20
τμ ,εχω συνδεμενη TV με PC στην μια μερια και 4 μετρα το πολυ απεναντι ειναι ενας
μεγαλος καναπες .Το budget ειναι 500 ευρω ταβανι μονο για ενισχυτη.

Ο χώρος είναι σχετικά μικρός οπότε με αυτόν https://www.skroutz.gr/s/6987148/Yamaha-RX-V679.html λογικά θα είσαι μια χαρά. Αν ακούς όμως και μουσική θα σου έλεγα να πας στον RX-V779 που κάνει 100 παραπάνω και έχει pre outs (σε περίπτωση που αποφασίσεις να προσθέσεις αργότερα τελικό) είναι και ελάχιστα Watt παραπάνω, έχει και 2 hdmi out (σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις 2ρο monitor/tv/projector. )

Ποια ακριβώς ηχεία έχεις; Εννοώ ολόκληρο τον κωδικό γιατί διαφέρουν ελαφρώς τα χαρακτηριστικά τους. Εγώ για παράδειγμα είχα τα DM 603S2, αυτά έχεις κι εσύ; Αν ναι με τους ενισχυτές av δεν θα μπορείς να σηκώσεις εντάσεις, η σύνθετη αντίστασή τους κατεβαίνει μέχρι και τα 3Ωμ, όπερ σημαίνει θέλουν ρεύματα που μόνο τελικός θα δώσει. Εγώ τα είχα με Yamaha a/v για κανά δυο χρόνια και στις μεγάλες εντάσεις συμπίεζαν και που και που έκλεινε ο ενισχυτής, είχα βάλει σημάδι μέχρι ποια ένταση θα σηκώνω, ακόμα όμως και σε μεσαίες εντάσεις ο ενισχυτής ζεμάταγε. Θέλουν τουλάχιστον 100watt ποιοτικά, με 150 το ηχείο απογειώνεται, οπότε καλύτερα τον 779 που σου προτείνεται πιο πάνω που έχει εξόδους προενίσχυσης ώστε με την πρώτη ευκαιρία να χτυπήσεις ένα καλό δικάναλο τελικό, θα ακούσεις άλλο πράγμα μετά.

Αν δε σε ενδιαφέρουν τα atmos κ.ο.κ. νομιζω ο pioneer έχει hdmi και υποστηριζει hdma. Αν όντως ισχύουν αυτά και θες κάτι οικονομικό ο pioneer είναι ταμαμ. Αρκετά πιο δυνατός απο εισαγωγικά μοντέλα της yamaha.

Το μοντελο των ηχειων ειναι 603 dm s2.
Και εγω τετοιο προβληματισμο εχω ,αν ειναι σωστη επιλογη ενας av 5.1.
Τον pioneer τον ζαχαρωνω γιατι ,και καλη τιμη ,και αρκετα δυνατος.
K.Rompotis θεωρεις οτι και με τετοιον ενισχυτη (Pionner vsx-lx70) παλι θα χρειαστω εναν δικαναλο
τελικο?λογο 140watt per channel .Panoramix συμφωνω,και οντως υποστηριζει hdmi.

Δεν ειναι το s2 Κωστα.το πρωτο μοντελο ειναι.
Γιατι μπερδευτηκες?
Κοιταξε λιγο στο κιτρινομαζο τωρα.
Εχει εναν onkyo με αρκετα ρευματα σε πολυ καλη τιμη.

Το μοντελο των ηχειων ειναι 603 dm s2.
Και εγω τετοιο προβληματισμο εχω ,αν ειναι σωστη επιλογη ενας av 5.1.
Τον pioneer τον ζαχαρωνω γιατι ,και καλη τιμη ,και αρκετα δυνατος.
K.Rompotis θεωρεις οτι και με τετοιον ενισχυτη (Pionner vsx-lx70) παλι θα χρειαστω εναν δικαναλο
τελικο?λογο 140watt per channel .Panoramix συμφωνω,και οντως υποστηριζει hdmi.

140watt καθαρά όπως θα έδινε ένας δικάναλος δεν νομίζω να τα δίνει χωρίς όμως να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, απ την άλλη άμα δεις τιμή από τελικό δικάναλο με τέτοια ισχύ θα φύγεις τρέχοντας οπότε αναρωτήσου, το αν θα τα παίξει ο συγκεκριμένος ενισχυτής τα συγκεκριμένα ηχεία αυτό είναι άλλο θέμα, θα πρέπει να βρεις στο διαδίκτυο αν υπάρχει τεστ με την πραγματική ισχύ του ενισχυτή σε δικάναλη ακρόαση. Μόνο οι πιο έμπειροι σε θέματα μετρήσεων και γνώστες των πραγματικών τιμών ισχύος ενός ενισχυτή μπορούν να σου απαντήσουν, δεν είναι όμως μόνο τα watt, υπάρχουν κι άλλες παράμετροι όπως για παράδειγμα ο συντελεστής απόσβεσης που παίζει ρόλο στο πως θα οδηγήσει ένας ενισχυτής ένα ηχείο αλλά αυτά είναι θέματα που θα πρέπει να ψάξεις να διαβάσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες.