ενισχυτης για b&w 630i

Γιωργος Ζ

New member
6 September 2006
31
Θα ήθελα την βοηθεια σας στο εξής:

Εχω ένα ζευγάρι b&w 630i (15ετίας) με ωμική αντίσταση 4 Ohm και ευαισθησία 91dB.

Επειδή ψάχνω για εναν ενισχυτή, τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει;
Επιφάνεια σαλονιού περίπου 30 τμ, μουσικη jazz, blues και εντεχνα Ελληνικά κυρίως
Buget έως 400 ευρω (αντε για ιδιαίτερη περίπτωση 500 ευρω)

Αν έχετε κάτι να προτείνετε θα χαρώ να διαβάσω την γνώμη σας.

Σας ευχαριστώ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξεχασα να αναφέρω ότι τώρα παίζουν με έναν denon pma720 εικοσετίας (προσφατο service-αλλαγη πυκνωτών, καθαρισμός)

Με 4 ohm αντίσταση,θα πρέπει να διαλέξεις κάποιον με στιβαρό τροφοδοτικό.
Η ισχύς δεν έχει μεγάλη σημασία,τα 91db ευαισθησίας σε γλιτώνουν από το να χρειάζεσαι πάρα πολλά watt.
Κάτι γύρω στα 2χ80-2χ120 είναι αρκετό.

Το θέμα όμως είναι να μπορεί να λειτουργεί άνετα γι´αυτό όπως σου είπα η ικανότητα του τροφοδοτικού να παραδίδει αρκετό ρεύμα είναι πολύ βασική.
Το κακό είναι πως στο πως τέτοιοι ενισχυτές κινούνται σε τιμές παραπάνω από τον προϋπολογισμό σου...

εγω ειχα παλια τα 640i -τα ηχεια αυτα θελουν 2*80 στα 8 ωμ με αποθεματα στα 4 γιατι αγγιζει τα 3 ωμ και το μπασο τους τα μπερδευει και τα πριμα σκληρενουν -το μυστικο ειναι ο ενισχυτης να εχει καλο συντελεστη αποσβεσης [damping factor ] οι yamaha 1000 ή 2000 και οι rotel τα πανε πολυ καλα και οι Audia Flight επισης - ψαξε στα μετ/να

Μπορω να πάρω από έναν φίλο εναν τελικο rotel, δεν γνωριζω το μοντέλο, αλλα μου είπε ότι είναι 70 watt στο κανάλι.
Εαν μπορέσω να βρω εναν ολοκληρωμενο rotel A-10 που έχει έξοδο προενίσχυσης θα κάνω δουλειά;
Και σε τελικη ανάλυση θα παίξουν καλύτερα απο τον denon;

Και σε τελικη ανάλυση θα παίξουν καλύτερα απο τον denon;

Δοκίμασε το Rotel του φίλου σου αφού έχεις την ευκαιρία και πες και σε εμάς!
Άλλωστε οι δοκιμές είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι.
Προσπάθησε μόνο να στήσεις το όλο σύστημα συμμετρικά όσο γίνεται πριν την ακρόαση και μην κολλήσεις τα ηχεία σε τοίχους,γωνίες,κλπ.