Ενισχυτής για Β&W 683

bizbiki

New member
9 December 2013
6
Καλησπέρα. Καινούργιος στο κλαμπ κ αυτό γτ πρόσφατα κατάφερα κ πήρα τα B&W 683 μεταχειρισμένα ελαφρώς από έναν φίλο. Κ τώρα πρέπει να κάνω κ το επόμενο βήμα κ να πάρω κ έναν ενισχυτή κ εδώ θα ήθελα τα φώτα σας. Γνωρίζω ότι όσον αφορά τον ήχο πολλά πράγματα είναι υποκειμενικά (όσον αφορά στο τι αρέσει στον καθένα να ακούει από το ηχοσύστημά του) αλλά παρόλα αυτά μέσα από διάφορες απόψεις ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Αυτό που θα ήθελα περισσότερο να μάθω είναι το range στα watt του ενισχυτή που θα ήταν ικανό να οδηγήσει τα συγκεκριμένα ηχεία. Δηλ. τα ηχεία είναι 200W κ με μια ματιά στο site της B&W γράφει Συνιστώμενη ισχύ ενισχυτή 25W - 200W into 8Ω. Δηλ. ένας ενισχυτής 25W θα μπορούσε να οδηγήσει ικανοποιητικά τα ηχεία? Αυτή είναι η κύρια απόρία μ κ αν υπάρχει κ καμμιά πρόταση για συγκεκριμένους ενισχυτές γίνεται δεκτή με ευχαρίστηση. Ευχαριστώ.

Κατ' αρχήν με γεια και καλοάκουστα.
Αυτό που ρωτάς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Σε τι χώρο θα τα τοποθετήσεις;
Τι μουσική ακούς και σε τι εντάσεις;
Πόσο θα απέχει η θέση ακρόασης;
Κι ένα απλό σχεδιάγραμμα του χώρου δεν θα ήταν κακό..

Ο χώρος που θα τα τοποθετήσω τώρα είναι ένα τετράγωνο δωμάτιο 6*6 περίπου, αλλά "αύριο" μπορεί να μπουν σε έναν άλλο χώρο μεγαλύτερο. Δηλ. θέλω να πω ότι ο χώρος δεν θέλω να είναι απόλυτα περιοριστικός.
Η θέση ακρόασης θα απέχει γύρω στα 3 μέτρα.
Όσο για τα ακούσματα είναι ένα ολόκληρο thread :) αλλά μπορώ να πω ότι περιλαμβάνουν κ ηλεκτρονικά κ κιθαριστικά αν μπορώ να το πω έτσι. Επίσης είμαι λίγο κολλημένος με τα μπάσα.
Από εντάσεις σίγουρα θέλω να μπορώ καμμιά φορά να τα πηγαίνω λίγο πιο πάνω

36 τ. μ.,θέση ακρόασης στα 3 μέτρα κι εντάσεις,τα 25 watt μάλλον πρέπει να τα ξεχάσεις.
Κι αν σου αρέσουν και μπασάτα κομμάτια,δεν αρκεί μόνο να είναι ισχυρός ο ενισχυτής αλλά να έχει και ικανή τροφοδοσία.
Μάλλον προς Nad ή κάτι τέτοιο σε βλέπω,ανεξαρτήτως χαρακτήρα,αυτά θα στα πουν παρακάτω...
Τι ποσό σχεδιάζεις να ξοδέψεις στο περίπου;
Το ότι ο χώρος είναι τελείως τετράγωνος είναι λίγο πρόβλημα,ίσως χρειαστεί να παρέμβεις λιγάκι για να ακούσεις σωστά,έχε κι αυτό στην άκρη του μυαλού σου.

Τα 25W τα εγραψα γτ έτσι έγραφε στο σαιτ σαν μινιμουμ συνιστώμενη ισχύ ενισχυτή κ μ δημιούργησε απορία κατά πόσο θα μπορούσε ένας τέτοιος ενισχυτής να τα οδηγήσει.
Στα του οικονομικού να το θέσω έτσι. Άμα κατάφερνα να βρω κατι μέχρι 400 θα ήμουν ευτιχισμένος αλλά δεν ξέρω κάτα πόσο είναι εφικτό αυτό, απλά λέω τι θα ήθελα :)

τα συγκερκιμενα ηχεια τα ειχα πριν 2 χρονια το πολυ, και οταν εψαχνα καποιον σοβαρο ενισχυτη για να αποδωσουν αυτο που μπορουν μου ειχαν προτηνει primare(i22-i30)-xtz a100 d3 και rotel(κλασσικος συνδυασμος).
το μονο σιγουρο ειναι πως θες ενισχυτη αξιας ανω των 1000ευρω σε καινουργιο. παντως οι παραπανω εταιριες που ανεφερα σιγουρα θα καλυψουν τα 683. και primare υπαρχει μεταχειρισμενος.

Δηλαδή ο MARANTZ PM 6004 ή ο Yamaha A-S500 που μ φαινόντουσαν καλές επιλογές δεν πασίζει καν να μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων?

yamaha as700 δεν μου αρεσε με τα 683.
ο μονος ενισχυτης που μου αρεσε (στις τοτε οικονομικες μου δυνατοτητες) και τελικα τον ειχα αγορασει και δεν με απογοητευσε καθολου ηταν harman kardon hk980.
σιγουρα δεν εδειναν οτι μπορουσαν να δωσουν.
μεχρι τα 500 ευρω για καινουργιο ενισχυτη πιστευω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη για τα 683

φιλε μου,ως κατοχος και εγω τον 683,τα ηχεια μπορουν να σε ξεσηκωσουν αλλα θελουν μαμ μαμ...εγω εχω ως ραδιοενυσχιτη τον maranzt sr6004 και για τελικο rotel rb 1080 thx ultra.απο τι γνωριζω,(συγνωμη αν ειμαι λαθος) ,b&w +rotel συνεργαζονται αψογα!

καλησπέρα κ πάλι. Μετά από λίγη έρευνα κ λίγη κουβέντα με φίλους κατέληξα σε κάποια πράγματα αλλά δημιουργήθηκαν κ κάποιοι επιπλέον προβληματισμοί. Κατέληξα (μάλλον :))ότι ψάχνω για ενισχυτή που να μην έχει πολλά line-in για CD κ tuner κ τέτοια, να είναι 'ξερός' (αν λέγεται έτσι). Κ σκέφτηκα μήπως να έπαιρνα έναν με οπτική ίνα και να ανέβαζα λίγο το budget του ενισχυτή μιας κ επειδή θα τον συνδέσω με τον υπολογιστή θα πήγαινε κ ένα ποσό για μια κάρτα ήχου.
Τώρα από ένα διαδικτυακό ψάξιμο που έκανα μου κίνησε το ενδιαφέρον ο AudioSource AMP 310 (δεν έχει οπτική όμως) τον οποίον ομως τον βρίσκω μόνο αμερική. Ξέρει κανείς αν παίζει να τον βρούμε πουθενά έδω? κ γενικά καμιά άποψη για τον συγκεκριμένο?
ευχαριστώ

Μην ασχολήσε με τα σκουπίδια του Internet εμπιστεύσου τους Ελληνες αντιπροσώπους σου προτείνουν κάποια πράγματα, άκουσε προσεκτικά και τα συμπεράσματα δικά σου!