ενισχυτης για BBC LS3/5A

fuse τον ξερεις ? δεν μπορεσα να τον βρω πουθενα...

Καλέ τον άλλον 1500 υπεννόησα.....:antlers:

τωρα παιζει να του δωσω τον forte audio για προ για ν απαλλαγη απο τον mission,o forte επαιξε πολυ καλα και με τα adam τα δικα μου κ με τα dynaudio του guybrush κ νομιζω οτι μπορει να οδηγησει καλα οτι βρεθει στο δρομο του...

μετα μπορει να βαλει κ κανενα μπερυ, αρκει να τον εχει στο ντουλαπι για να μην φαινεται γιατι θα φρικαρει...

Ας μην ακούει με τα μάτια του τότε!

Παιδιά ξεκαθαρίζω απ' την αρχή πως δεν έχω ακούσει τα LS3/5A. Από τα χαρακτηριστικά τους και όσα έχει γράψει κατά καιρούς ο Kessler, θα δοκίμαζα να τ' ακούσω και με τα ενισχυτικά του Μιχάλη Σπέρτου, για τα οποία άνθρωποι που θεωρώ σοβαρούς, έχουν γράψει πολύ καλά λόγια. Επειδή τα μικρούλια monitor μεταφέρονται εύκολα, νομίζω πως θα άξιζε τον κόπο να κανονίσει μια ακρόαση, αν βρίσκεται ή αν κατεβαίνει στην Αθήνα.

επειδή το έγραψα παραπάνω, ας αναφέρω ότι με τον Σαμ τα δικά μου (που είναι 15άρια) παίξανε πολύ καθαρά και είχαν επαρκές μπάσο (όσο λένε οι προδιαγραφές τους) αλλά σε καμιά περίπτωση όσο με τον μπέρυ και φυσικά ούτε όσο ο Σαμ με τα mylo....

Εμένα αυτά τα ηχεία μου άρεσαν πολύ όταν τα έφερε ο Υπέρηχας στην υπόγα.
Τα βάλαμε near field, ήτοι γύρω στο 1,5 μέτρο μεταξύ τους και στο 1μ. ή θέση ακρόασης.
Kαι βέβαια χωρικά, στη μέση του πουθενά...

Ο ήχος ήταν αλλού!
Ανέβασαν με τον μπέρρυ/ντουλάπι που είχα τότε(για όσους θυμούνται...) 103 ντιμπιά στο μέτρο σε 118 τ.μ χώρο!
Προ τότε ήταν ο Όπας και πηγή το τοσιμπάκι μου.
Θυμάμαι τον Υπέρηχα μες την τρελλή χαρά του για το αποτέλεσμα και πιστεύω πως αν ήταν μόνος του θα είχε στείλει τα γουφεράκια τους απέναντι...
Πόρωση!

Όπως έγραψε σωστά ο Αστέριος τα δούλευαν τα εγγλεζάκια σε αυτοκινούμενα κοντρολ ρούμς.
Όπως υποψιάζομαι όμως ίσως τα είχαν πάνω σε καμιά αυτοενισχυόμενη κονσολίτσα...
Αν είναι όντως έτσι, κάτω από 100-150 βατάκια δεν τρώγαν...

Τα BBC monitors δεν είναι...monitors;
Τι είναι τα monitors;
Το "δεν είναι" πήγαινε στο "nearfield" - αν και αυτή η χρήση ήταν η αφορμή για την σχεδίασή τους.
Ωστόσο, η ίδια η BBC ξεκαθαρίζει σε κάποιο paper (δυστυχώς δεν θυμάμαι που...) ότι ΔΕΝ σχεδιάστηκαν σαν εξειδικευμένα nearfield για τοποθέτηση στο ενα-ενάμισυ μέτρο.
Αυτό στην πράξη επαληθεύεται: ακούστε τα από απόσταση σε μεγάλο δωμάτιο, θα εκπλαγείτε! (στάθμες disco βέβαια, δεν...). Άλλωστε δείχνουν να αντιπαθούν ιδιαίτερα τους τοίχους, όσο πιο μακρυά, τόσο πιο καλά αν είναι να αποδώσουν το μέγιστο.