Ενισχυτής για Cambridge Audio S30 / Dual 504(1977)

Hotzi Ho

New member
13 December 2013
6
Γειά χαρά,

Πρόσφατα η κοριτσάρα μου μου χάρισε ένα πικαπ DUAL 504 (του 1977, του μπαμπά της) σε πολύ καλή κατάσταση. Το πηγα για γενικό service, του άλλαξαν καλώδια ήχου, ιμάντα και κεφαλή (Ortofon OM5E).
Αγόρασα και ένα ζευγάρι ηχεία CAMBRIDGE AUDIO S30, χωρίς να τα ακούσω, επειδή είχαν καλή βαθμολογία στο WhatHiFi και επειδή ήταν φτηνά.

Αρχικά είχα σκοπό να αγοράσω και έναν μεταχειρισμένο ενισχυτή με 80-100ευρώ απλά για να παίζει, όμως διαβάζοντας κριτικές τα 100 έγιναν 200 και μετά 400 ευρώ maximum, για καινούριο, με τους μεταχειρισμένους δε βγάζω άκρη.

Αγοράζω δίσκους αραιά και που, εδώ και 10 χρόνια περίπου, και έχω φτάσει να έχω γύρω στους 250 (κυρίως punk, hardcore, psychedelic rock, new wave, synthpop, κτλ) χωρίς να έχω ακούσει κανέναν σε πικαπ.. συνήθως αν μαρέσει κάποιος δίσκος που έχω κατεβάσει σε mp3 από το soulseek, και τον έχω λιώσει, τον αγοράζω και σε βινύλιο για όταν έρθει η ώρα.

Τέλος πάντων, νομίζω είμαι ανάμεσα στους σε αυτούς τους ενισχυτές:
MARANTZ PM6004
HARMAN KARDON 3490
DENON PMA720
ROTEL RA-10

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να διαλέξω τον καλύτερο ενισχυτή λαμβάνοντας υπόψιν το υπόλοιπο σύστημα, και το είδος της μουσικής που με ενδιαφέρει;

Επισυνάπτω και μία κάτοψη του σαλονιού, γιατί κάπου διάβασα ότι παίζει κι αυτό ρόλο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά
icon7.png

katopsi.jpg

Καλησπερα και καλως ηρθες στο φορουμ.

Σε ποια διασταση του δωματιου σκεφτεσαι να τοποθετησεις τα ηχεια ? Ειναι μαλλον μικρα για να διεγειρουν σωστα ολοκληρο τον χωρο σου. θα πρεπει να ειναι σε μια λογικη αποσταση ακροασης, θα ελεγα οχι πανω απο τα 2 μετρα

Καλησπερα και καλως ηρθες στο φορουμ.

Σε ποια διασταση του δωματιου σκεφτεσαι να τοποθετησεις τα ηχεια ? Ειναι μαλλον μικρα για να διεγειρουν σωστα ολοκληρο τον χωρο σου. θα πρεπει να ειναι σε μια λογικη αποσταση ακροασης, θα ελεγα οχι πανω απο τα 2 μετρα

Έλεγα να τα στήσω σε βάσεις δεξιά και αριστερά σε έναν από τους 2 καναπέδες, ή πάνω στη βιβλιοθήκη (1,50m ύψος)..

1.50 μετρο το ξεχνας, τα tweeter θα ειναι πολυ πανω απο τα αυτια σου στην θεση ακροασης (καθιστος, θεωρησε το σαν βασικο κανονα στησιματος αυτο).

τωρα αν τα στησεις στον ενα καναπε και ακους απο τον αλλο θα εχεις μαλλον χαμηλες σταθμες, και αν κρινω απο τα μουσικα γουστα σου θα ακολουθησουν αλλα προβληματα. Αν δυναμωσεις πολυ θα εχεις μια καποια παραμορφωση αφου θα οδηγησεις τα ηχεια στα ορια τους.

απο θεμα ενισχυτη δεν θα εχεις μεγαλο θεμα γιατι το ηχειο στα specs τουλαχιστον ειναι αρκετα ευκολο.

δυσκολο το ρεμπους με το στησιμο ομως..

1.50 μετρο το ξεχνας, τα tweeter θα ειναι πολυ πανω απο τα αυτια σου στην θεση ακροασης (καθιστος, θεωρησε το σαν βασικο κανονα στησιματος αυτο).

τωρα αν τα στησεις στον ενα καναπε και ακους απο τον αλλο θα εχεις μαλλον χαμηλες σταθμες, και αν κρινω απο τα μουσικα γουστα σου θα ακολουθησουν αλλα προβληματα. Αν δυναμωσεις πολυ θα εχεις μια καποια παραμορφωση αφου θα οδηγησεις τα ηχεια στα ορια τους.

απο θεμα ενισχυτη δεν θα εχεις μεγαλο θεμα γιατι το ηχειο στα specs τουλαχιστον ειναι αρκετα ευκολο.

δυσκολο το ρεμπους με το στησιμο ομως..

Θα συμφωνήσω. Είναι λίγο μπέρδεμα η διάταξη του χώρου σου και πιστεύω ότι πρέπει να σκεφτείς μια επαναδιάταξη των επίπλων αν σε παίρνει.

Για τους ενισχυτές το μόνο που θα σου έλεγα είναι να τους ακούσεις με τα ηχεία σου και να επιλέξεις μετά. Απλά από Harman κοίτα τον ΗΚ-980 που είναι αμοιγώς δικάναλος και όχι τον 3490 που έχει και av δυνατότητες .

Dr Pan & akis76 ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Αν αποφάσιζα να αλλάξω διάταξη στα έπιπλα, πού θα προτείνατε να τοποθετήσω τα ηχεία;

Σχετικά με τον ενισχυτή θα προσπαθήσω να τους ακούσω, αλλά η δοκιμή θα γίνει μάλλον με CD και θα με ενδιέφερε να ξέρω ποιος από αυτούς έχει το καλύτερο phono stage.

Αν χρειαστεί να συνδέσω το laptop για να ακούω mp3 και να βλέπω ταινίες σε προτζέκτορα, μπορώ να το κάνω με οποιονδήποτε από τους παραπάνω, σωστά;

Το πανί για τον προτζεκτορα σε ποιον τοίχο σκοπευεις να το έχεις; Επίσης, υπάρχει tv στ χώρο και αν ναι σε ποιον τοίχο είναι;

Το πανί για τον προτζεκτορα σε ποιον τοίχο σκοπευεις να το έχεις; Επίσης, υπάρχει tv στ χώρο και αν ναι σε ποιον τοίχο είναι;

Σε κάποιον από τους δύο τοίχους που έχουν καναπέ. Μάλλον στον κάτω όπως βλέπεις το σχέδιο.

TV δεν υπάρχει γενικά μέσα στο σπίτι.

TV δεν υπάρχει γενικά μέσα στο σπίτι.
!!!!!!

Εγώ τι θα έκανα. Το μεγάλο καναπέ τον πάω λίγο πιο δεξιά (όπως φαίνεται στο σχέδιο). Θα γύριζα το μικρό με την πλάτη στον τοίχο βιβλιοθήκης και πρόσωπο τον τοίχο του τζακιού και στον τοίχο που τώρα έχεις το μικρό καναπέ θα έβαζα τα μηχανήματα και το πανί.

Καλησπέρα και καλως ήλθες και από εμένα.
Καλορίζικα τα νέα σου αποκτήματα.
Τα ηχεία αν και λίγο μικρά για τον χώρο σου που είναι λίγο κάτω από 20τ.μ. αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τα λεφτά τους και πιστεύω ότι αν δεν είσαι πολύ του μπάσου (αυτό λύνεται αργότερα με την προσθήκη ενός μικρού ενεργού subwoofer) και των extreme εντάσεων, θα σε καλύψουν μια χαρά. Απλά θέλουν κάποιες ώρες παίξιμο για να στρώσουν. Επειδή τα έχω και για κάποιο διάστημα τα είχα μέσα στο σαλόνι που είναι αρκετά μεγάλο, σου λέω πως έπαιζαν πολύ ωραία και εκεί, απλά δεν μπορούσαν να αποδώσουν τα μπάσσα που αποδίδουν μέσα στο πολύ μικρότερο δωμάτιο όπου τα έχω τώρα.
Κάτι που δεν διευκρινίζεις, (καθώς έκανες αναφορά σε πανί προβολής), είναι αν αργότερα σκοπεύεις να κάνεις κάποιο home cinema σύστημα. Σε αυτήν την περίπτωση ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις για κάποιον avr ενισχυτή. Αν πάλι όχι, καλά κάνεις και ψάχνεις για δικάναλο.
Από τους ενισχυτές που κοιτάζεις συμπαθώ πιο πολύ τον Denon PMA 720. Επειδή δεν τους έχω ακούσει όμως θα αφήσω κάποιον που το έχει κάνει να εκφέρει γνώμη. Εγώ απλά θα σου προτείνω να κοιτάξεις και τον Pioneer A-30 για τον οποίο έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και επίσης είναι σημαντικά φθηνότερος και παραπάνω από αρκετός για τα μικρά S30, όπως και όλοι οι υπόλοιποι βέβαια. Αν σε ενδιαφέρει διάβασε αυτό: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/111521-T-amp-SMSL-SAD-25-Πρώτη-επαφή-με-Tripath-Εντυπώσεις όπου παρουσιάζω την γνώμη μου σχετικά με τα Cambridge audio S30.

Όσον αφορά την τοποθέτησή τους, δεν διευκρινίζεις σχετικά με τα ανοίγματα που δείχνεις στο σχέδιο με γαλάζιο χρώμα, αν είναι παράθυρο, πόρτα, ή άνοιγμα προς διάδρομο ή άλλο χώρο διότι και αυτό επηρρεάζει.
Όπως βλέπω τον χώρο σου στο σχέδιο και με δεδομένο το γεγονός ότι τα ηχεία σου δεν ''αγαπάνε'' πολύ τους τοίχους αλλά θέλουν να τα ακούς από σχετικά κοντινή απόσταση (2,00μ - 2,5μ το πολύ), θα σου πρότεινα αυτό που κάνω κι εγώ. κατ' αρχήν θα τα τοποθετούσα δεξιά και αριστερά από τον καναπέ που δείχνεις δίπλα από το έπιπλο με τα μηχανήματα, οπωσδήποτε σε βάσεις, και θα άφηνα λίγο λάσκα τα καλώδια για να τα τραβάω στην ιδανική θέση ακρόασης (λίγο προς το μέρος σου) για όση ώρα ακούω μουσική και μετά θα τα έβαζα όμορφα κι ωραία πάλι πίσω κολλητά στον τοίχο. Σ εκείνον τον τοίχο επίσης θα έβαζα και το πανί. Με λίγες δοκιμές στον χώρο σου θα βρείς σύντομα την ιδανική τους θέση και καθώς είναι πολύ μικρά και βολικά μπορείς εύκολα να κάνεις αυτό που σου λέω. Γενικά το όλο θέμα θέλει λίγο πειραματισμό γιατί ο χώρος του καθενός έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και μόνο τα δικά σου αυτιά μπορούν να βγάλουν το τελικό συμπέρασμα.
Πάνω στην βιβλιοθήκη ούτε κι εγώ θα σου πρότεινα να τα βάλεις εκτός και αν δεν ενδιαφέρει καθόλου η στερεοφωνική εικόνα καθώς επίσης θα ήταν λίγο αλλόκοτο να βλέπεις ταινία στον απέναντι τοίχο και ο ήχος να σου έρχεται από επάνω από την βιβλιοθήκη. Γνώμη μου πάντα.
Αυτά από εμένα. Ελπίζω να βοήθησα και καλές ακροάσεις!

Καλησπέρα Chris καλώς σε βρήκα και σένα και ευχαριστώ για τις προτάσεις σου.

Τελικά αγόρασα τον Pioneer SA-608 (1979), μεταχειρισμένο σε άριστη εξωτερική κατάσταση. Μέσα δεν ξέρω τί γίνεται και θα ήθελα να τον δεί κάποιος ειδικός να μου πει αν χρειάζεται service. Αν έχετε κάποιον που εμπιστεύεστε να μου προτείνετε θα με βοηθούσατε πολύ. Οι διακόπτες λειτουργουν όλοι άψογα. Από άποψη ήχου μου φαίνεται πολύ καλός, όμως δεν έχω μέτρο σύγκρισης κάποιον άλλο ενισχυτή να δοκιμάσω με τα ίδια μηχανήματα.
Μία παρατήρηση, όταν πλησιάσω κοντά στα ηχεία ακούω έναν ελαφρύ θόρυβο, ακόμα και όταν το volume είναι στο μηδέν. Είναι φυσιολογικό αυτό; και αν δεν είναι πώς μπορώ να το διορθώσω;

Προσωρινά, μέχρι να πάρω τις βάσεις, εχω βάλει τα ηχεία πάνω στη βιβλιοθήκη, και έχω μεταφέρει το έπιπλο του hifi εκεί δίπλα. Αργότερα θα πάνε μαλλον εκεί που λέει ο Chris, γιατί με την πρόταση του Άκη ο κάναπές κλέινει την μπαλκονόπορτα :/

Chris: τα ανοίγματα όπως τα βλέπεις στο σχέδιο είναι: το αριστερό μπαλκονόπορτα, το δεξί η πόρτα του χόλ, και το κάτω η είσοδος, και προς το παρόν δεν σκέφτομαι για home cinema.

Με γειες τον ενισχυτη. Δεν είχα ιδέα για την υπαρξη του έν λόγω ενισχυτή. Από φωτό που είδα στο google τουλάχιστον πολύ όμορφος. Ελπίζω να σε καλύψει και ηχητικά. Για το θόρυβο που λες δεν είμαι και τόσο ειδικός για να εκφέρω γνώμη. Ελπίζω κάποιος πιο σχετικός με το θέμα να σου απαντήσει.

Καλησπέρα Chris καλώς σε βρήκα και σένα και ευχαριστώ για τις προτάσεις σου.

Τελικά αγόρασα τον Pioneer SA-608 (1979), μεταχειρισμένο σε άριστη εξωτερική κατάσταση. Μέσα δεν ξέρω τί γίνεται και θα ήθελα να τον δεί κάποιος ειδικός να μου πει αν χρειάζεται service. Αν έχετε κάποιον που εμπιστεύεστε να μου προτείνετε θα με βοηθούσατε πολύ. Οι διακόπτες λειτουργουν όλοι άψογα. Από άποψη ήχου μου φαίνεται πολύ καλός, όμως δεν έχω μέτρο σύγκρισης κάποιον άλλο ενισχυτή να δοκιμάσω με τα ίδια μηχανήματα.
Μία παρατήρηση, όταν πλησιάσω κοντά στα ηχεία ακούω έναν ελαφρύ θόρυβο, ακόμα και όταν το volume είναι στο μηδέν. Είναι φυσιολογικό αυτό; και αν δεν είναι πώς μπορώ να το διορθώσω;

Προσωρινά, μέχρι να πάρω τις βάσεις, εχω βάλει τα ηχεία πάνω στη βιβλιοθήκη, και έχω μεταφέρει το έπιπλο του hifi εκεί δίπλα. Αργότερα θα πάνε μαλλον εκεί που λέει ο Chris, γιατί με την πρόταση του Άκη ο κάναπές κλέινει την μπαλκονόπορτα :/

Chris: τα ανοίγματα όπως τα βλέπεις στο σχέδιο είναι: το αριστερό μπαλκονόπορτα, το δεξί η πόρτα του χόλ, και το κάτω η είσοδος, και προς το παρόν δεν σκέφτομαι για home cinema.

Φίλε Hotzi Ho.
Κατ' αρχήν καλορίζικος ο Vintage ενισχυτής σου. Είναι πολύ όμορφος και εύχομαι και καλόηχος αλλά κυρίως απροβλημάτιστος.
Με μια γρήγορη αναζήτηση είδα ότι αποδίδει 2χ45watt στα 8Ω που είναι μια χαρά για τα ηχεία σου. Ο θόρυβος που ακούς ακόμη και με την ένταση στο μηδέν μπορεί και να είναι φυσιολογικός, ειδικά για τόσο παλιό μηχάνημα. Αν τον ακούς μόνο όταν πας τα αυτιά σου κοντά στα ηχεία, τότε δεν βλέπω κανένα πρόβλημα. Αν είναι έντονος, μπορεί να συμβαίνουν διάφορα. Ένα ''hum'' ή ηλεκτρονικό ''φύσημα'' στην περιοχή των 100 - 120hz μπορεί να σημαίνει κάποιο θεματάκι με ηλεκτρολυτικούς ή πυκνωτές, κάτι που δεν είναι σπάνιο φαινόμενο σε τόσο παλιά μηχανήματα.Δεν είμαι όμως ειδικός για να σε συμβουλεύσω επ' αυτού. Το μέλος Vintage Service ειδικεύεται στην επισκευή ιαπωνικών μηχανημάτων. Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.eastelectronics.gr/ καθώς και εδώ: http://www.eastelectronics.gr/service-pioneer-sa708/ όπου κάνει service σε έναν ενισχυτή σαν τον δικό σου αλλά το μεγαλύτερο μοντέλο.

Μπορείς να του στείλεις μήνυμα αν θέλεις και να τον συμβουλευτείς.
Μπορεί όμως να είναι και τίποτε άλλο, όπως, η πηγή ή και το αν του δίνεις ρεύμα από πολύμπριζο στο οποίο έχεις και κάτι άλλο συνδεδεμένο. Με τί πηγή ακούς; Δοκίμασε να την συνδέσεις και στις άλλες εισόδους του ενισχυτή για να δεις αν το φαινόμενο συνεχίζεται. Επίσης δοκίμασε να δεις αν κάνει τον θόρυβο ακόμη και χωρίς τίποτα συνδεδεμένο πάνω του και δίνοντάς του ρεύμα απευθείας από την πρίζα και όχι από πολύμπριζο. Αν ο θόρυβος συνεχίζεται, θα πρέπει να συμβουλευτείς ειδικό.
Πέρα από αυτά όμως, τί εντύπωση σου αφήνουν τα ηχεία μέχρι στιγμής; Βέβαια ακόμη είναι στο στρώσιμο φαντάζομαι, αλλά σαν πρώτη εντύπωση σε καλύπτουν;

Last edited:
Καλησπέρα και πάλι,

Μια χαρά τα ηχεία, ήθελαν όντως πολλές ώρες στρώσιμο, όσο τα δουλεύω τόσο καλύτερα λειτουργούν. Σχετικά με την ένταση είμαι υπερικανοποιημένος. Το 1/2 της έντασης είναι μάλλον το μάξιμουμ που θα παιχτούν.

Το φύσημα στον ενισχυτή είναι μόνο στο phono και αυξάνεται με την ένταση.
Επικοινώνησα με East Electronics. Μετά τις γιορτές μάλλον θα πάω τον ενισχυτή για check up και θα ενημερώσω σχετικά.

Απλά είχα ένα θέμα με το πικάπ που με κάνει να διστάζω λίγο. Το είχα πάει κάπου για service, έσκασα το κατοστάρικο και όταν το έβαλα να παίξει ακουγόταν σαν φριτέζα και πήγα να πάθω κατάθλιψη. Τελικά με πολύ ψάξιμο σε διάφορα φόρουμ το ρύθμισα μόνος μου και παίζει μια χαρά. Μένει να προσθέσω ένα καλώδιο γείωσης γιατί αλλάζοντας τα καλώδια ήχου, μάλλον δε θεώρησαν χρήσιμο να βάλουν και ένα για τη γείωση. Και η λίπανση δεν είμαι σίγουρος αν έχει γίνει σωστά.

Καλή χρονία αε όλους!

για να μην ανοιγω αλλο θεμα σκεφτομαι να αγορασω και εγω αυτα τα ηχεια
και οπως ειπε και ο TS (CAMBRIDGE AUDIO S30, επειδή είχαν καλή βαθμολογία στο WhatHiFi και επειδή ήταν φτηνά )
να συμπληρωσω οτι ειναι 4-8 Ω με 90 db , υποψιαζομαι οτι κατεβαινουν στα 4Ω στις χαμηλες οποτε δεν ζοριζουν ιδιαιτερα τον ενισχυτη
εαν καποιος γνωριζει σιγουρα θα παρακαλουσα να μας το πει
θα μπουν σε δωματιο 12τμ ,,
πηγη θα εχω σχεδον αποκλειστικα το iphone απο την εξοδο jack των ακουστικων
οποτε μας λειπει ενας δικαναλος μικρος ποιοτικος και ΦΘΗΝΟΣ (βεβαίως-βεβαίως) ενισχυτης
κατι πηρε το ματι μου σε TRIPATH 2χ15W ή 2χ25W στα 4Ω αλλα μου φανηκαν μικροι σε watt
ξερεται κατι καλο και φθηνο να μου προτεινεται δεν θελω να δωσω πανω απο 100ευρο απο ebay ή 150 ευρο απο Ελλαδα
Ευχαριστω

Last edited:
Re: Απάντηση: Ενισχυτής για Cambridge Audio S30 / Dual 504(1977)

για να μην ανοιγω αλλο θεμα σκεφτομαι να αγορασω και εγω αυτα τα ηχεια
και οπως ειπε και ο TS (CAMBRIDGE AUDIO S30, επειδή είχαν καλή βαθμολογία στο WhatHiFi και επειδή ήταν φτηνά )
να συμπληρωσω οτι ειναι 4-8 Ω με 90 db , υποψιαζομαι οτι κατεβαινουν στα 4Ω στις χαμηλες οποτε δεν ζοριζουν ιδιαιτερα τον ενισχυτη
εαν καποιος γνωριζει σιγουρα θα παρακαλουσα να μας το πει
θα μπουν σε δωματιο 12τμ ,,
πηγη θα εχω σχεδον αποκλειστικα το iphone απο την εξοδο jack των ακουστικων
οποτε μας λειπει ενας δικαναλος μικρος ποιοτικος και ΦΘΗΝΟΣ (βεβαίως-βεβαίως) ενισχυτης
κατι πηρε το ματι μου σε TRIPATH 2χ15W ή 2χ25W στα 4Ω αλλα μου φανηκαν μικροι σε watt
ξερεται κατι καλο και φθηνο να μου προτεινεται δεν θελω να δωσω πανω απο 100ευρο απο ebay ή 150 ευρο απο Ελλαδα
Ευχαριστω

Φίλε Γιώργο καλημέρα.

Τα ηχεία αυτά για τα λεφτά τους και για τον χώρο που τα θες, δύσκολα θα βρεις καλύτερα.
Είναι ηχεία που λόγω της ευαισθησίας τους θα παίξουν και με αδύναμους ενισχυτές.
Εγώ τα έχω σε έναν χώρο 13τ.μ. σε βάσεις και αποδίδουν πολύ καλά, αν και οι αντηχήσεις του μικρού χώρου είναι υπαρκτές και ''βρωμίζουν'' κάπως την πολύ καλή χροιά τους και στερεοφωνική τους εικόνα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις σε τόσο μικρό χώρο. Γενικώς, δεν ''αγαπάνε'' πολύ τους τοίχους, κυρίως τους πλαϊνούς.
Τα έχω δοκιμάσει με τον smsl sad-25 tripath που έχω και έπαιζαν αρκετά καλά. Η εντύπωση όμως που μου έδωσε ο τρίπαθος, είναι ότι χρειάζεται πηγή με δυνατό ρεύμα εξόδου, όπως μια καλή κάρτα ήχου ή ένα καλό cd player ή και κάποιο καλό dac. Αλλιώς οι στάθμες που ανεβάζουν είναι μέτριες και δεν μπορούν να αποδώσουν. Τα κινητά και τα φορητά mp3 players σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να έχουν αντίστοιχη έξοδο. Γι' αυτό και πολλές φορές στα site που τους πουλάνε, τους αναφέρουν ως pc amplifiers. Επίσης, πρόσεξε ότι τα χαρακτηριστικά που αναφέρουν στους τρίπαθους, είναι με παραμόρφωση THD 10%. Άρα στην ουσία τα καθαρά τους watt είναι αρκετά πιο λίγα. Με 100 - 150 σίγουρα θα μπορέσεις να βρεις έναν αρκετά πιο δυνατό τρίπαθο από τον δικό μου ο οποίος ενδεχομένως να τα παίξει εξαιρετικά τα s30, αλλά βεβαίως αυτό είναι λίγο λαχείο. Μεγάλο τους πλεονέκτημα το πολύ μικρό τους μέγεθος όπου τους βολεύεις πανεύκολα ακόμα και σε ένα μικρό γραφειάκι υπολογιστή, η μικρή τους κατανάλωση και το ότι πρακτικά δεν ζεσταίνονται σχεδόν καθόλου. Μειονέκτημα η έλλειψη τηλεχειριστηρίου(όχι σε όλους) και το ότι πρέπει να τα φέρεις συνήθως από κίνα με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την μετέπειτα πορεία τους.

Εμένα προσωπικά τα ηχεία μου άρεσαν πολύ παραπάνω τόσο με το sony midi ενισχυτάκο ο οποίος όμως έχει κάμποσα ρεύματα, κυρίως όμως με έναν Technics SU-V500 που τα δοκίμασα. Ο Technics δεν είναι κανένα μεγαθήριο. Κάθε άλλο. Ούτε κανένα τέρας ποιότητας είναι. Είναι καθαρά 2x30watt στα 8Ω και 2x45watt στα 4Ω. Τα έπαιξε όμως πολύ καλά με καλό έλεγχο των χαμηλών γεμάτα μεσαία και ικανοποιητικές υψηλές. Και βεβαίως δεν είχε κανένα θέμα να ανεβάσει πολύ υψηλές στάθμες ακόμη και με πηγή το κινητό όπως σε ενδιαφέρει εσένα, κάτι που ο τρίπαθος δεν το κατάφερνε.
Προσωπικά θα σε συμβούλευα να πιέσεις λίγο ακόμη το budget σου και πας σε αυτό: http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=10393 ή ακόμα καλύτερα σε αυτό: http://www.audioshow.gr/index.php?o...iew=productdetails&virtuemart_product_id=4662 το οποίο ξεφεύγει λίγο σε τιμή, θα σε καλύψει όμως και για μελλοντική αγορά πιο δυνατών ηχείων. Και για τους δύο έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και πιστεύω (έχοντας κατά νου και την δοκιμή με τον παλιό Technics) θα παίξουν πολύ καλά με τα ήχεία αυτά αλλά και με άλλα αντίστοιχης κατηγορίας.

Τέλος, κάτι το οποίο ίσως να έπρεπε να το είχα γράψει στην αρχή. Επειδή αναφέρεις ότι κυρίως θα ακούς από το κινητό. Αν έχεις σκοπό να ακούς mp3 και αρχεία χαμηλής ποιότητας και κακές ηχογραφήσεις, τότε ίσως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξεις κάτι πιο απλό και οικονομικό καθώς τα εν λόγω ηχειάκια είναι πολύ αποκαλυπτικά και λεπτομερή στην αναπαραγωγή τους και σε καλής ποιότητας αρχεία ακούς λεπτομέρειες που δεν είχες ξανακούσει στην μουσική σου, στα κακά αρχεία όμως σου ξεμπροστιάζουν όλα τα μειονεκτήματα. Τα flac και τα 320k mp3 ακούγονται υπέροχα. Τα κακής ποιότητας αρχεία όμως ακούγονται πολύ χειρότερα απ'ότι σε άλλα μηχανήματα που τα άκουγα πριν και μου φαινόντουσαν μια χαρά. Αυτά από εμένα.

Τα παραπάνω είναι βεβαίως προσωπικές μου απόψεις και εμπειρίες με τα εν λόγω ηχεία και εννοείται πως κάθε άλλη άποψη είναι αποδεκτή και σεβαστή.
Φιλικά,
Χρήστος.

φιλε ChrisK4 σε ευχαριστω απο την ακρως διαφωτιστική σου απαντηση
ακουω καλες ηχογραφήσεις mp3 απο 192 kbps και πανω,,, τα περισσοτερα ειναι στα 320kbps
μαλλον πρεπει να προσεξω και τα ρευματα εισοδου σε πια τιμη πανω κατω πρεπει να ειναι παντα σε σχεση με το iphone ????
σε ευχαριστω πολυ

Re: Απάντηση: Ενισχυτής για Cambridge Audio S30 / Dual 504(1977)

φιλε ChrisK4 σε ευχαριστω απο την ακρως διαφωτιστική σου απαντηση
ακουω καλες ηχογραφήσεις mp3 απο 192 kbps και πανω,,, τα περισσοτερα ειναι στα 320kbps
μαλλον πρεπει να προσεξω και τα ρευματα εισοδου σε πια τιμη πανω κατω πρεπει να ειναι παντα σε σχεση με το iphone ????
σε ευχαριστω πολυ

Τα ρεύματα εξόδου των πηγών καθώς και οι απαιτήσεις σε level ιinput που έχουν οι ενισχυτές, είναι κάτι με το οποίο δεν βγάζεις εύκολα άκρη εκτός κι αν είσαι ειδικός, κάτι που εγώ δεν είμαι. Δεν βρίσκεις και πολλά στοιχεία σχετικά με αυτό εύκολα. Είναι σημαντικό πάντως. Σαν παράδειγμα θα σου φέρω το phono stage των ενισχυτών όπου για να μπορέσει να αποδώσει σαν πηγή το πικάπ, επειδή βγάζει πολύ χαμηλό output level, έχουν φροντίσει οι κατασκευαστές να βάλουν μέσα προενισχυτή. Αλλιώς θα ακουγόταν πολύ σιγανά όσο και αν ανέβαζες την ένταση.
Δεν χρειάζεται να μπλεχτείς με αυτά όμως. Απλά θα σου πώ ότι ένας ενισχυτής σαν και αυτούς που σου πρότεινα θα αποδώσει χωρίς πρόβλημα με πηγή το κινητό. Και ένας δυνατός τρίπαθος με αρκετά βατ ενδεχομένως, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το ξέρεις από πριν.
Το iphone απ'όσο έχω δει στο gsmarena είναι από τα κινητά με τις πιο υψηλές στάθμες στα ακουστικά του καθώς και με πολύ καλή ποιότητα ήχου.
Εγώ ακούω με το Nokia N8 το οποίο παίζει πραγματικά πολύ καλά καθώς φοράει πολύ καλό DAC της Wolfson για την αναπαραγωγή της μουσικής κάτι που το αναγνωρίζουν και όσοι το έχουν ακούσει. Η ποιότητα του ήχου είναι αξιοσημείωτη, ενώ και η ένταση είναι αρκετά καλή. Πολύ περισσότερη από άλλα επίσης καλά κινητά που το έχω συγκρίνει όπως πολλά Sony Ericsson Walkman και Samsung με πιο πρόσφατο το Xperia T.
Τα iphone 3gs και 4s που έχω ακούσει μπορώ να πω ότι μου άρεσαν. Ίσως όχι τόσο πολύ στην ποιότητα όσο το ΝΟΚΙΑ αλλά σίγουρα είχαν εξίσου μεγάλη(ίσως και μεγαλύτερη) ένταση, άρα θεωρώ πως δεν θα έχεις θέμα.