Ενισχυτής για Focal Dome 5.1

ASTAKOSS

New member
8 December 2011
37
Καλησπέρα. Διαβάζοντας κριτικές αποφάσισα την αγορά του προαναφερθέντος συστήματος ηχείων και βρίσκομαι τώρα στην αναζήτηση κατάλληλου ενισχυτή. Φαντάζομαι της pioneer o 924 και της yamaha ο 677 ειναι επιλογές. Έχει νόημα να πάω σε καλύτερα και ακριβότερα προιόντα; Από τις εταιρείες marantz και denon ποιά είναι τα αντίστοιχα μοντέλα; Ποιά τα συν και πλην;

Re: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ FOCAL DOME 5.1

Οι συγκεκριμένοι δορυφόροι είναι πολύ εύκολοι ως φορτίο για τον ενισχυτή. Και με τους δύο θα παίξουν μια χαρά. Δεν χρειάζεσαι πιο δυνατό μηχάνημα.

Ο dalanik τα ειχε αν θυμαμαι καλα με καποιον εξαρη Yamaha και ειχε πει οτι θελουνε μπολικα ρευματα καθως πεφτουν στα τρια ωμ.
Επισης τα focal νομιζω οτι ταιριαζουν με τη γλυκια ατμοσφαιρικοτητα της marantz, της οποιας οι ενισχυτες γενικα εχουν και καλη οδηγηση αλλα ο πιονερος εχει μαλλον καλυτερη οδηγηση, περισσοτερα καλουδια αλλα και αλλο κουρδισμα στον ηχο.

Εγώ θα σου πρότεινα να πας λιγάκι πιο πάνω. Τα ηχεία τα έχω ακούσει με μεγάλο 7 κανάλο και παίζανε αρκετά ικανοποιητικά. Ισχύει αυτό λέει ο Panoramix ότι πέφτουν χαμηλά και θέλουν ρευματάκι. To ιδανικό κατά την άποψή μου θα είτανε ένας denon 4100W, αν όμως βγαίνει ψηλά για το μπάτζετ τότε ρίξε μια ματιά στον 3100 ή ακόμη και στον 2100 (αν και ο 2100 είναι παρόμοιος με αυτούς που αναφέρεις).

Όταν βλέπεις Focal καλό είναι να είσαι επιφυλακτικός. Τα ηχεία των Γάλλων θέλουν αρκετό ρεύμα για να αποδώσουν. Το ίδιο ισχύει και για τα Dome. Θα σου πρότεινα μεγαλύτερο ενισχυτή.

Πάντως από όσα τέτοιου είδους ηχεία έχω ακούσει, θεωρώ πως είναι απ' τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) σετ 5.1 δορυφόρων.....

Ο 924 έχει μετρηθεί από αυτούς τους κυρίους

http://www.hifitest.de/test/av-receiver/pioneer-vsx-924_9876-seite2

και έδειξε σε 4 και 8 ohm 93 και 86 watt αντίστοιχα σε πεντακάναλη λειτουργία.

924.jpg

Η μέτρηση είναι αρκετά κοντά στο ανώτατο όριο που δίνει ο κατασκευαστής για τα Focal που είναι 100 watt. Άρα λογικά μια χαρά θα παίζουν αφού θα είναι και ρυθμισμένα ως small. Φυσικά ένα μεγαλύτερο μηχάνημα πάντα καλό κάνει αλλά κοστίζει και περισσότερο.