ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΗΣ

SONICLOVER

New member
24 July 2007
2
Γεια σε όλους στο φόρουμ. Είμαι νέος εδώ και θα ήθελα και τις απόψεις σας για κάποιον ευλογημένο ενισχυτή που θέλω να πάρω. Και μιλάω έτσι γιατί όπως καταλαβαίνεται έχω μπερδευτεί. Κοιτάω και για μεταχειρισμένο ή ντέμο (υπό προϋποθέσεις και τα δύο) και για καινούριο.

Έχω Sonus Faber βάσης 88db/4Ohm και χώρο 4x3,5m και από μουσική δεν ακούω heavy metal και hard rock και οι στάθμες είναι μέτριες όπως πάλι καταλαβαίνεται. Όσον αφορά τον προϋπολογισμό μου: καινούριο περ. 2500 euro, μεταχειρισμένο περ. 1800 euro (ή 2500 αλλά να αξίζει). Ένα από αυτά που ζητάω από τον ενισχυτή είναι να ακούω καθαρά τα όργανα και να μη συγχέονται οι νότες -πάντα στην κατηγορία τιμής- βαρέθηκα να ακούω έτσι με το προηγούμενο σύστημά μου και προσπαθώ να βελτιώσω τα ακούσματά μου.
Επίσης δε θα ήθελα made in china και ας τους σχεδιάσε μέσα-έξω ο θεός Απόλλωνας (της μουσικής δεν είναι ο αυτός?)-δε θέλω ρε παιδιά- χωρίς να τους υποτιμώ ηχητικά, κατασκευαστικά,κλπ. ούτε και αυτούς που τους αγοράζουν. Και για να μήν παρεξηγηθώ σάς λέω απλώς ότι το κινέζικο τέρας της βιομηχανίας κάνει ζημιά στη δουλειά μου. Και για να με καταλάβετε καλύτερα σάς λέω ότι δεν έχω πρόβημα όταν η σχεδίαση είναι όντως κινέζικη, με ενοχλεί ο ευρωπαίος και ο οποιοσδήποτε μη κινέζος που κατασκευάζει στην Κίνα προς όφελος τάχα του καταναλωτή και όχι της τσέπης τους.
Σημ: το σπίτι μου αναγκαστικά και έχει τέτοια κινέζικα μηχανήματα, μη νομίζετε ότι μιλάτε με κανένα λόρδο. Αλλά εδώ και αρκετό καιρό προσπαθώ να τα αποφεύγω.

Παρεπιμπτώντως, θα έλεγα και περι USA - για άλλους λόγους βέβαια - άλλα δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ψηφίζει ο κάθε κατασκευαστής. Θα μου πείτε τι σχέση έχει ο τρόπος που θα ακούσεις μουσική με τον Μπους και με τον Κινέζο βιομήχανο? Ε λοιπόν εγώ λέω πάλι ότι όσες πιο πολές παραμέτρους βάζεις σε κάτι που ψάχνεις τόσο περισσότερη ικανοποίηση θα πάρεις στο τέλος και στο κάτω κάτω υπάρχουν πάρα πολλά μηχανήματα που θα ταιριάξουν με τον ταπεινό ήχο που ψάχνω.
Το κούρασα με τα παραπάνω αλλά λέω να μην περικόψω τίποτα.
Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες - και δεν περιμένω κατ' ανάγκη ν' ακούσω μάρκες και μοντέλα - κουβεντούλα να κάνουμε γιατί εν τέλει το μπέρδεμά μου το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Καλωσόρισες φίλε

Με βάση το ηχείο (το Concertino είναι; ) και τον χώρο σου δεν ζητάς πολλά βατ (θεωρητικά πάντα). Παρόλα αυτά τα παραπάνω βάττ μπορεί να σου φανούν χρήσιμα κάποιες φορές.

Βλέπεις οτι δεν λαμβάνω υπόψη τις μουσικές σου προτιμήσεις. Και αυτό διότι σε τέτοια κατηγορία τιμής κατα τη γνώμη μου τα ηχεία (όπως και τα ενισχυτικά) πρέπει να παίζουν τα πάντα.

Ειδικότερα τώρα απο μοντέλα θα ρίξω στο τραπέζι μερικά ονόματα με την προϋπόθεση να τα ακούσεις (ει δυνατόν με τα ηχεία σου και ακόμη περισσότερο στο χώρο σου).

Απο τρανζίστορ θα έλεγα τον Krell 400xi που μεταχειρισμένος βρίσκεται γύρω στο διχίλιαρο.

Απο παραδοσιακό εγγλέζο τον naim nait 5i

(λεπτομέρειες εδώ)

Ένα "υβρίδιο" των δύο παραπάνω είναι ο μικρός ολοκληρωμένος της Chord. Μάλλον όμως ξεφεύγει τιμολογιακά...

Απο Γερμανία ο Audionet SAM. Πολύ ουδέτερος και μεταχειρισμένος κάτω απο διχίλιαρο.

Απο λαμπάτα μηχανήματα θα έλεγα κάποιον ολοκληρωμένο του τσακιρίδη και τον cronus της rogue audio. Τον τελευταίο τον αναφέρω και σαν απόδειξη της κοστολόγησης ενός "δυτικού" προϊόντος στην μετα-Κίνας εποχή.

Βέβαια παίζει και ο A500 της Μπέρινγκερ και με τα 2200 Εβρά ρέστα αγοράζεις μεγάλο μέρος μιάς αξιοζήλευτης συλλογής δίσκων.

Last edited:
καλησπερα και καλως ηρθες
εγω γιατι θα σου ελεγα να δεις κατι σε λαμπα?
οχι δεν ειμαι λαμπακιας το αντιθετο μαλιστα
και μην σνομπαρεις τους κοντουλιδες γιατι σε λιγο δεν θα υπαρχει τιποτα που να μην κανει εκει την βολτα του

Σε σχέση με τον τρόπο που σκέπτεσαι,συμφωνώ απόλυτα.Το γεγονός,ότι πολλοί προκειμένου να εξοικονομήσουν?) μερικά ευρά (για προϊόντα τουλάχιστον αμφίβολης ποιότητας-προδιαγραφών ασφάλειας ),δεν σκέφτονται τις άμεσες και καταλυτικές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις,τόσο στην Κίνα όσο και στον λεγόμενο Δυτικό κόσμο,είναι σημεία της άρρωστης εποχής μας.

Επι της ουσίας,μικρά είναι τα ηχεία σου,πάρτα υπομάλης και πήγαινε να ακούσεις πως θα τα οδηγεί ο νέος εξαιρετικός ολοκληρωμένος της SUDGEN SE(40 wrms σε τάξη Α).

Νομίζω ότι τα Sonus Faber είναι από μόνα τους "γλυκά" ηχεία. Οπότε ίσως κάποιος ουδέτερος ενισχυτής να ήταν καλύτερο ταίρι.

Εγώ είχα άψογα αποτελέσματα με ένα Grand Piano (το παλιό) όταν τα οδήγησα με έναν Accuphase E406.
Βέβαια αλήθεια είναι ότι όταν ήθελα γκάζια οι βελόνες του 406 χτυπούσαν κόκκινα!

Νομίζω ότι τα Sonus Faber είναι από μόνα τους "γλυκά" ηχεία. Οπότε ίσως κάποιος ουδέτερος ενισχυτής να ήταν καλύτερο ταίρι.

Εγώ είχα άψογα αποτελέσματα με ένα Grand Piano (το παλιό) όταν τα οδήγησα με έναν Accuphase E406.
Βέβαια αλήθεια είναι ότι όταν ήθελα γκάζια οι βελόνες του 406 χτυπούσαν κόκκινα!
στεργιο τα πιανο ακουσα και εγω στον αντιπροσωπο με YBA και δεν μου φανηκαν γλυκα. και πολυ αδεια χαμηλα

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά. Αργησα λίγο αλλά ήμουν εκτός για λίγες ημέρες. Ναι, δεν ήμουν σαφής απ' την αρχή, τα concertino domus έχω και τα έχω ήδη ακούσει με αρκετούς ενισχυτές. Θα το ψάξω όμως λίγο ακόμα, και σύμφωνα και με τις προτάσεις σας, και θα επανέρθω όταν θα είμαι έτοιμος να καταλήξω. Ευχαριστώ και πάλι.

Re: Απάντηση: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΗΣ

στεργιο τα πιανο ακουσα και εγω στον αντιπροσωπο με YBA και δεν μου φανηκαν γλυκα. και πολυ αδεια χαμηλα

Μάλλον παίζει το setup του αντιπρόσωπου. Συμφωνώ με τον Στέργιο ότι θα μπορούσες να τα "κατηγορήσεις" για γλύκα. Χαμηλά δεν είναι και 800D αλλά πιστεύω ότι παίζουν αξιοπρεπώς.
Μιλάω για τα grand piano βέβαια.

*τα έχω κάποιους μήνες και τα παίζω με classe ενισχυτές.

SonicLover άκουσε αν μπορείς και κάποιες από τις υβριδικές υλοποιήσεις της Unison Research.

Από την άλλη δεν είναι mis-match το ταίριασμα των Concertino με ενισχυτή των 2.500 ευρώ ;

Φίλε εγώ θα σου πρότεινα να κινηθείς σε χαμηλότερης κατηγορίας τιμής ενισχυτές, αφού δεν νομίζω ότι θα 'εξαργυρώσεις' την όποια ανώτερη ποιότητα των ακριβότερων ενισχυτών με τα concertino.

Προτείνω (αφού δεν ψάχνεις και ιδιαίτερα μεγάλες εντάσεις) να ακούσεις και ενισχυτάκια της Rega (brio ή Mira) . Πολύ καλά σε χροιές και από κάποιες προσωπικές εμπειρίες αλλά και ψαξίματα κατά καιρόν στο διαδίκτυο, έχω σχηματίσει την άποψη ότι Rega + Sonus παντρεύονται πολύ καλά. Και μένουν και λεφτά για να πάρεις και το αντίστοιχο cd player της εταιρείας και να έχεις ένα εξαιρετικό (στην κατηγορία τιμής) αποτέλεσμα.

Πολύ καλά λόγια έγραψε το avmentor για τον τελικό BelCanto S300 ο οποίος και από τιμή και από ισχύ φαίνεται εξαιρετικός. Ίσως είναι ευκαιρία να τον ακούσεις και να μάθουμε και εμείς περισσότερα γιατί φαίνεται πολύ ελκυστική λύση.

Απάντηση: Re: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΗΣ

Από την άλλη δεν είναι mis-match το ταίριασμα των Concertino με ενισχυτή των 2.500 ευρώ ;

Εγώ νομίζω το αντίθετο, ότι δηλαδή αυτό το ηχείο μπορεί να αναδείξει έναν καλό ενισχυτή.

Τώρα αν το συνολικό κόστος σου επιτρέπει να πάρεις έναν διαφορετικό και ίσως καλύτερο συνδυασμό ενισχυτή-ηχείου είναι άλλο θέμα. :ears: