Ενισχυτής για ηχεία Crystal Audio Twin 1000 kevlar

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής για ηχεία Crystal Audio Twin 1000 kevlar

Απο ορεξη αλλο τιποτα! Να φαν κι οι κοτες.
Την απαιτουμενη γνωση δεν ξερω αν εχω. Θα το καταλαβες και απο το δικο μου νημα.
Με τις ιδιες γνωσεις πανω κατω μπηκαμε στο ψαξιμο.
Οποτε μην αγχωνεσαι, ας πουμε και καμμια βλακεια, τζαμπα ειναι. Στο φορουμ υπαρχουν αρκετοι
που ειναι βαθιοι γνωστες του αντικειμενου και εχουν τη διαθεση να βοηθησουν.
Οποτε διαβασε οσο περισσοτερα μπορεις σχετικα (οχι παρα πολλα γιατι τρωγοντας ερχεται η ορεξη;)).
Η καλυτερη συμβουλη που ακουσα παντως και προσπαθω οσο μπορω να την εφαρμοσω ειναι:
Προσπαθησε να ακουσεις οσο περισσοτερους ενισχυτες μπορεις με τα ηχεια σου μεχρι να καταληξεις
στον ηχο που ταιραζει σε σενα. Γιατι απο τη μικρη προσωπικη μου εμπειρια στο θεμα
το παντρεμα των ηχειων σου με διαφορετικους ενισχυτες θα σου δωσει αρκετα διαφορετικα αποτελεσματα.
Ε με βαση το επαγγελμα σου νομιζω οτι και εξασκημενο αυτι εχεις και αποψη πανω στο
πως θες να ακους τη μουσικη σου.
Καλη μας τυχη λοιπον στην αναζητηση:ernaehrung004:

Ok!! Καλή ιδέα μου ακούγεται. Θα ακούσω πρώτα αυτόν που έχω και μετά θα ακούσω και όποιον άλλον έχει ίσως νόημα...

Και ναι, good luck to you too!!:ciao:

οκ είναι αρκετός χώρος για αυτά τα ηχεία (απ'ότι είδα τώρα το έιχες γράψει και στο πρώτο ποστ, sorry)

Tα ηχεία αυτά τα είχε άλλο μέλος του forum (o Kώστας Νάκος και ίσως μπορεί να βοηθήσει για το χαρακτήρα και τις απαιτήσεις τους.
Στείλτου pm μήπως και δεν δει τον νήμα σου.

Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα ότι φοράνε 2 δεκάρια κevlar. Αυτά είναι?

crystal%2520audio%2520twin%25201000%2520kevlar.JPG

Η πρόσληψη ισχύος των ηχείων είναι μεγάλη (300W) και φαντάζομαι ότι για να παίξουν αυτό που μπορούν θα χρειαστείς ισχυρός ενισχυτής.

Προτείνω να τα πας για έλεγχο σε κάποιο ειδικό (αυτό έτσι και αλλιώς χρειάζεται γιατί είναι παλαιά τα ηχεία), ο οποίος θα σου δώσει και τη κατεύθυνση που θα κινηθείς για ενισχυτή.
Σε περίπτωση που τα ηχεία ζητούν μεγάλο ενισχυτή, σου προτείνω να αρχίσεις να σκέφτεσαι την πώλησή τους γιατί στα χρήματα που διαθέτεις πολύ δύσκολα θα βρεις κάτι αξιόλογο.

Επίσης αναπαλαιώσεις vintage κτλ θα εμπιστευόμουν μόνο αν γνώριζα το μάστορα.

Καλή τύχη εύχομαι στην αναζήτησή σου.

Ρωμαλέος Λεωνίδα μου, σημαίνει πως δεν επαρκούν τα 300 ευρώ που διαθέτει η φίλη μας..

Αν μπορούσε να πάει σε έναν ΧΤΖ, θα ήταν πολύ καλύτερος για τον χώρο που διαθέτει..Βέβαια σε χαλεπούς
καιρούς αυτά είναι ψιλά γράμματα...

Συνηθως τα πολλα και μεγαλα μεγαφωνα χρειαζονται γρηγορο ενισχυτη με "φρενα", grip που λενε οι Αγγλοι. Συνηθως σε τετοιες κατασκευες το χαμηλο πλατιαζει και μπουμαρει οποτε ο ενισχυτης πρεπει να χει ρευματα και για να κραταει το μεγαφωνο. Στην εισαγωγικη κατηγορια ο Harman HK980 ειναι το πιο κοντινο σε αυτη την ιδεα μηχανημα συνοπολογιζοντας τον κ ματ χαρακτηρα του που θα περιορισει τις καπως υπερβολικες υψηλες των ηχειων αυτων.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ενισχυτής για ηχεία Crystal Audio Twin 1000 kevlar

Καλησπέρα και ξανά ευχαριστώ όλους σας πάρα πολύ για την βοήθεια. :)

@Dalanik ακριβώς αυτά είναι τα ηχεία ναι. Επίσης ο ενισχυτής που έχω ήδη είναι ο Υamaha AX-497 (δεν ξέρω αν είδατε στην αρχή του νήματος). Μας κάνει?

Ερώτηση και προς τους υπόλοιπους φυσικά, όπως επίσης ερώτηση προς όλους: Οταν λέμε ότι ένας ειδικός πρέπει να δει τα ηχεία, σαν ποιόν ας πούμε. Και τί θα περιμένω να μου πει? Με την ασχετοσύνη μου δεν ξέρω ειλικρινά αν θα βοηθήσει να τα παω οπουδήποτε, οπότε αν έχετε κάποιον ειδικό, λίρα εκατό, που δεν θα μπει στον πειρασμο να κοροϊδέψει μία πτωχή νεαρά (υπερβάλω λίγουλάκι ίσως... :)) θα το εκτιμήσω πολύ αν μου δώσετε ένα όνομα... κ ένα τηλέφωνο... μία φωτογραφία, κάτι τέλος πάντων. :)

Ελπίζω να περνάτε καλά εν μέσω συμβουλών και σας είμαι υπόχρεη!

Καλό απόγευμα σε όλους.

Re: Απάντηση: Ενισχυτής για ηχεία Crystal Audio Twin 1000 kevlar

@Dalanik ακριβώς αυτά είναι τα ηχεία ναι. Επίσης ο ενισχυτής που έχω ήδη είναι ο Υamaha AX-497 (δεν ξέρω αν είδατε στην αρχή του νήματος). Μας κάνει?

Ερώτηση και προς τους υπόλοιπους φυσικά, όπως επίσης ερώτηση προς όλους: Οταν λέμε ότι ένας ειδικός πρέπει να δει τα ηχεία, σαν ποιόν ας πούμε. Και τί θα περιμένω να μου πει? Με την ασχετοσύνη μου δεν ξέρω ειλικρινά αν θα βοηθήσει να τα παω οπουδήποτε, οπότε αν έχετε κάποιον ειδικό, λίρα εκατό, που δεν θα μπει στον πειρασμο να κοροϊδέψει μία πτωχή νεαρά (υπερβάλω λίγουλάκι ίσως... :)) θα το εκτιμήσω πολύ αν μου δώσετε ένα όνομα... κ ένα τηλέφωνο... μία φωτογραφία, κάτι τέλος πάντων. :)

Καλό απόγευμα σε όλους.

Ειναι καλος ενισχυτης αλλα με εναν αλλο με καλυτερη τροφοδοσια θα μπορεις να παρεις περισοτερα απο τα ηχεια σου.

Εαν εχουν ονομαστικη αντισταση 4Ω τα ηχεια τοτε θελεις στιβαροτερο ενισχυτη!....αληθεια,απο που τα οικονομησες τα ηχεια?αυτες τις μερες τα εχεις βαλει να παιζουν η φοβασε κατι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής για ηχεία Crystal Audio Twin 1000 kevlar

Καλό απόγευμα σε όλους.

Ρε συ, αφου εχεις και τα ηχεια, εχεις και εναν ενισχυτη, γιατι δεν τα ακους πρωτα μια φορα
στο χωρο σου, να μας πεις κι εμας πως ακουγονται και να μπλεξουμε μετα τους ειδικους και μη.

Ρε συ, αφου εχεις και τα ηχεια, εχεις και εναν ενισχυτη, γιατι δεν τα ακους πρωτα μια φορα
στο χωρο σου, να μας πεις κι εμας πως ακουγονται και να μπλεξουμε μετα τους ειδικους και μη.

Εχει δικιο ο φιλος...επειδη το εχω παθει και εγω με τα ηχεια μου,τα ειχα αφησει αρκετο καιρο να ''κοιμουνται'' και οταν τα ξανασυνδεσα να παιξουν δεν τα ζορισα με προσοχη και σταδιακα ανεβαζα ενταση.Καντο και εσυ κ αν δεις οτι δεν εχουν προβλημα εχει καλως...αλλιως τοτε κοιτας για τεχνικο.

Ναι, ναι αυτό κατάλαβα κι εγώ χτες. Σας το έγραψα κιολας. Πρέπει να τα στήσω, να καταλάβω τί γίνεται και να δω τί επιπλέον χρειάζεται.

Τα ηχεία τα βρήκα από έναν άνθρωπο που τα έδινε γιατί δεν ταίριαζαν με το σαλόνι του... (οντως!) Ο ενισχυτής είναι του πατέρα μου. Θα τα στήσω και θα ενημερώσω.

Mille Merci!!!

Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Είσαι μουσικός, αλλά δεν έγραψες το όργανο σου, που προφανώς, αυτό θα το ξέρεις πολύ καλά και από πρώτο χέρι πως ακούγεται. Άρα, κατά την ταπεινή μου άποψη, όπως ανέφεραν και τα παιδιά πιο πάνω, στήνεις το υπάρχον σετ, το "ταλαιπωρείς" με υλικό που αν μη τι άλλο θα σου είναι οικείο στ' αυτιά σου, αν συνδυάζεται και με το όργανο που παίζεις ακόμη καλύτερα και μετά αποφασίζεις.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, έχεις το πλεονέκτημα ότι δεν ξεκινάς από το μηδέν.
Καλή συνέχεια :-)

Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Είσαι μουσικός, αλλά δεν έγραψες το όργανο σου, που προφανώς, αυτό θα το ξέρεις πολύ καλά και από πρώτο χέρι πως ακούγεται. Άρα, κατά την ταπεινή μου άποψη, όπως ανέφεραν και τα παιδιά πιο πάνω, στήνεις το υπάρχον σετ, το "ταλαιπωρείς" με υλικό που αν μη τι άλλο θα σου είναι οικείο στ' αυτιά σου, αν συνδυάζεται και με το όργανο που παίζεις ακόμη καλύτερα και μετά αποφασίζεις.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, έχεις το πλεονέκτημα ότι δεν ξεκινάς από το μηδέν.
Καλή συνέχεια :-)

Σε ευχαριστω πολύ για την ενθάρρυνση! :) Είμαι τραγουδίστρια. Έχω σπουδάσει κλασσικό τραγούδι και αν και η δουλειά μου πια είναι εντελώς άλλη (είμαι παραγωγός κινηματογράφου), τραγουδάω αραιά και που jazz και κάτι άλλα λίγο κουλά. :)

Θα αρχίσω από τα ήδη υπάρχοντα και βλέπουμε... Καλή συνέχεια και σε σένα!

Απάντηση: Re: Ενισχυτής για ηχεία Crystal Audio Twin 1000 kevlar

Ρωμαλέος Λεωνίδα μου, σημαίνει πως δεν επαρκούν τα 300 ευρώ που διαθέτει η φίλη μας..

Αν μπορούσε να πάει σε έναν ΧΤΖ, θα ήταν πολύ καλύτερος για τον χώρο που διαθέτει..Βέβαια σε χαλεπούς
καιρούς αυτά είναι ψιλά γράμματα...

Έχεις δίκιο κάπταιν.....απλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα κάτι σε μεταχειρισμένο