ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ KLIPSCH RB-81

ivres

Established Member
7 October 2009
287
Γεια σε ολους..πριν λιγες μερες αγορασα τα klipsch rb-81 και θελω τωρα να αγορασω και καποιο ενισχυτη γιατι αυτος που εχω ειναι της πλακας (koda).Εχω σκοπο να διαθεσω 400-600 ευρω. Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις προτασεις σας.
p.s. θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε και γνωμες για τους harman kardon 3490, yamaha-797 και yamaha a s-700 αν καποιος τους εχει χρησιμοποιησει η εχει γνωση πανω σ αυτους..(προς σ αυτους κινουμαι)

Δεν γνωρίζω τεχνικά θέματα, όμως από χθες έχω τον ραδιοενισχυτή της YAMAHA RX-797 αι ομολογώ ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος, χωρίς όμως να έχω σοβαρό μέτρο σύγκρισης. Έχει πολλές δυνατότητες και γενικά καλύπτει τις αισθητικές μου ανάγκες στο επίπεδο του ήχου. Η τιμή του είναι, νομίζω, καλή για όσα προσφέρει.

Φίλε μου, έχω στη κατοχή μου εδω και 4 χρόνια το προηγούμενο μοντελο απο τα δικά σου, τα RF-35. Γνώμη μου ταπεινή... σ' αυτά τα χρηματα που διαθέτεις να πας με κλειστά τα μάτια σε λάμπα. Με την πλειοψηφία των τρανζιστοράτων (για την τιμή που αναφέρεις) τα ηχεία μας γίνονται υπερβολικά κουραστικά. Κατάλαβες και συ φαντάζομαι τον ιδιαίτερο ήχο των klipsch. Τα έχω συνοδεύσει με αρκετούς ενισχυτές (δανεικούς - δοκιμές) απο αυτούς που κοιτάζεις να αγοράσεις και συ.... κατω απο 800 δηλ.
Γι' αυτο γνώμη μου ψάξου για λαμπάτο έστω και με λίγα Watt (2x15-20). Εχουν αρκετή ευαισθησία και θα σε ικανοποιήσουν.
Οχι για πάρτυ βέβαια. :grandpa:
Μια άλλη δοκιμασμένη λύση είναι με τον Tripath των 200 Trends TA10.1,,, δένει καλύτερα με τα ηχεία απο αρκετούς επώνυμους ενισχυτές.
Αν μπορείς βέβαια,,,, πήγαινε να άκουσεις όσο το δυνατόν περισσότερους ενισχυτες. Σίγουρα δεν έχουμε τα ίδια αυτιά και ίσως τις ίδιες μουσικές προτιμήσεις.
Ελπίζω να βοήθησα. -bye-

Απο τα klipsch τι εντυπωσεις εχεις;Με τον ενισχυτη που εχω δεν εχω καταλαβει ακομα καλα τις δυνατοτητες των ηχειων. Τα ηχεια μου τα προτειναν οποτε δεν τα χω ακουσει εξω σε καποιο καταστημα..Θα τσεκαρω αυτα που μου προτεινες γαι ενισχυτη.Tnx για την απαντηση.

Είναι ξεχωριστά ηχεία, εχουν τον δικό τους ήχο και την δική τους τονικότητα. Η τελευταία είναι αυτή που κουράζει αν τα έχεις συνδεδεμένα με φτηνούς τρανζιστοράτους ενισχυτές.
Αν τα συνοδέψεις όμως σωστά να είσαι σίγουρος ότι θα σ'ανταμείψουν και με το παραπάνω.
Γνώμη μου να μη βιαστείς στην επιλογή, γιατί θα το μετανοιώσεις. Το ξέρω πως είναι βαριά (τα άτιμα) για να τα πηγαινοφέρνεις σε δοκιμές και ακροάσεις. Γιάυτό ψάξε να μάθεις που μπορείς να τα ακούσεις και με τα δικά σου cd, δοκίμαζε ενισχυτές. Ψάξου και για μεταχειρισμένο λαμπάτο.
Ίσως μ'αυτό το τρόπο να τον ακούς στο σπίτι σου, με τα ηχεία σου πριν τον αγοράσεις.

Αν επιμένεις στους τρεις που ανέφερες θα έλεγα τον τελευταίο γιατί διάβασα ότι είναι ο πιο μουσικός

Είναι σηματική και η πηγή που θα παιζει (πόση γλυκόηχη είναι)

Πάντως, επειδή αυτά τα ηχεία είναι ιδιόρυθμα, σε καμιά περίπτωση μην πάρεις 'σκληρό" ενισχυτή. Ένας λαμπάτος είναι καλή ιδέα.

Και εγώ κάτοχος των klipsh-rf-82 θα συμφωνήσω με τους προλαλησαντες τα ηχεία αυτά θέλουν λάμπα,ότι άλλο δοκίμασα από τρανζίστορ κούραζε. γιααυτό σου συνιστώ να ακούσεις τα ηχεία σου με λαμπατο πρώτου καταλήξεις, υπάρχουν κινέζικοι σε πολύ καλές τιμές εξαιρετικοί για τα λεφτά τους .

Ειχα τα RF-81 και τα RF-5 και θα συμφωνησω με τους φιλους που εγραψαν οτι η λαμπα ειναι μονοδρομος.
Απο τους 3 ενισχυτες πο εγραψες δεν θα διαλεγα κανενα. Χιλιες φορες καλυτερα ενας trends με 150 ευρω.
Παντως για να τα ευχαριστηθεις αυτα τα ηχεια παρε ενα καλο λαμπατο και δεν θα το μετανιωσεις.

Λαμπατος με πανω απο 10 βατ ανα καναλι κατα προτιμηση EL-34. Τα εχω ακουσει με τετοιο συνδυασμο και σκιζει.

Αν ειναι να πας σε τρανζιστορ κοιτα τον Pioneer A-A6 με 45 "γρηγορα" βατ λογω τροφοδοσιας (2 τοροειδης εχει νομιζω), ειναι αρκετα soft στις υψηλες κ θα μετριασει τον "ενθουσιασμο" των Klipsch. Αλλη μια λυση μεσα στα οικονομικα σου ορια ειναι ο Vincent SV-129. Σιγουρα ο Trends σε αναλυση κ απο τη στιγμη που λογω ευαισθησιας των ηχειων δεν σε πολυενδιαφερει η ισχυς ειναι μαλλον καλυτερος απο τους αλλους 2 αλλα λειπουν οι ευκολιες.. Λαμπατος η καλυτερη λυση, εστω και κανενας μεταχειρισμενος, αλλιως μια γενναια κινηση για καποιον Primaluna που θα σε κανει να ξεχασεις αναβαθμισεις στα ενισχυτικα

για περίπου ένα χρόνο που τα είχα τα άκουγα με λάμπα 2Χ25W και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτα καλό ,δυναμικό και μουσικό.
Φίλοι που άκουγαν τον συνδιασμό δεν πίστευαν ότι ο ενισχυτής ήταν μόνο 2Χ25W
Άποψη μου είναι να κινηθείς σε λάμπα και αν μπορείς σε´40-50 Watt

DF

Ενδιαφέρουσα πρόταση στήν κατηγορία , είναι ο Obelisk Si τής Heed Audio.
Μινιμαλιστική υλοποίηση μέ ρίζες από την "παληά Αγγλική σχολή" μέ δυνατότητες ικανότατης οδήγησης καί ηχοχρώματα πού προσομοιάζουν σέ λυχνίες.

<<.... The music is effectively rendered with fidelity and realism rarely heard in Hi-Fi.
No note seems to emanate from the complex calculations of a computer - that is, a succession of 0s and 1s made by an electronic circuit laden with transistors, capacitors and resistors – but, rather, directly from the vibration of the air generated by a musical instrument. Voices and chords demonstrate amazing beauty, from the initial precision attack through the progressive diminishing of the notes.
The resonance, the acoustic ambiance, the tiniest nuance of vibrato, all phenomena essential to perceiving music in an effortless fashion. The concert at home. ..>>

Le Monde de la Musique
October 2008.

<<... [FONT=&quot]Its frequency response glides along on the edge of perfection, demonstrating impeccable harmony throughout the spectrum. The Obelisk deftly negotiates dense passages with aplomb, yet is always accompanied by finesse and simplicity, indeed, consider the best tube amps. It is much closer to the "live" magic of a reference-quality 300B than it really has any right to. Stereo imaging is resolutely three-dimensional, wonderfully spatial, all the while delivering an absolutely precise rendering of source material. Its character satisfies fully, providing the highest resolution imaginable, but without the slightest hint of artificial brightness. Finally, the Si’s dynamic range approximates the spontaneity we hear attending a live performance, evoking the very same impression. [/FONT]A genuine revelation at a price, after all, without competition. >>

Diapason
July/August 2008

obelisksi.jpg

Last edited:
Aλλη μια προταση για klipsch --http://cgi.ebay.com/YAQIN-MC-10L-EL34-Class-A-Integrated-Tube-Amplifier-GB_W0QQitemZ260493620786QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Amplifiers?hash=item3ca6a13632