Ενισχυτής για Martin Logan Aerius

Eddie

Senior Member
20 December 2007
470
Καλησπέρα. Ότι ακριβώς λέει ο τίτλος. Τι ενισχυτής κολλάει με τα ηχεία αυτά? Λάμπα ή τρανζίστορ? Μπάτζετ όσο το δυνατόν λιγότερα (θα προτιμούσα όχι πάνω από 4-5 κατοστάρικα αλλά ας ακουστούν και πιο ακριβές προτάσεις).
Ευχαριστώ προκαταβολικά :worshippy:

Απ' ότι είδα, έχουν 85db (μετρημένη) ευαισθησία, οπότε καλύτερα άστη τη λάμπα και κοίτα κάτι "δυνατό".

Ρίξε και μια ματιά σε μεταχειρισμένα.

Το σκεφτόμουν και εγώ αυτό που λες για την ευαισθησία αλλά καθότι άσχετος από λάμπες είπα να ρωτήσω. Καμμία πρόταση για ενισχυτή?

θελουν και watt και ρευματα. η αντισταση πεφτει κατω απο 2ohm ψηλα αλλα γενικα ειναι πανω απο τεσσερα. εαν μπορεις πες στα παιδια εδω να σου φτιαξουν ενα μικρο hypex η παρε εναν nad τον ποιο μεγαλο για τα χρηματα σου.

Στα 400-500 ευρω λιγο δυσκολο να βρεθει ολοκληρωμενος ενισχυτης που να κατεβενει στα 2 ohm και να ειναι και στην ποιοτητα που αξιζει αυτο το ηχειο...Πολυ καλο ηχειο γενικα και σαν μεταχηρισμενο η τιμη του ειναι ''χωμα''....Δεν σε παιρνει να αναιβεις λιγο?....Το ειχα ακουσει παλιοτερα με τον ολοκληρωμενο krell που ειχα και επαιζε πολυ ωραια....Ο προηγουμενος που τα ειχε με τι τα επαιζε?

Το ξέρω ότι το μπάτζετ είναι πολύ χαμηλό για ενισχυτή για τέτοια ηχεία. Γι'αυτό άλλωστε κοιτάω και κυρίως για μεταχειρισμένα. Απλά ήθελα να δω και γνώμες αν υπάρχει κάτι καινουριο και φθηνό που να μπορεί να τα οδηγήσει, χωρίς φυσικά να έχω τρελές απαιτήσεις. Να ανέβω σε μπάτζετ με παίρνει αλλά είπα να θέσω αρχικα αυτό γιατί όσες φορές δεν έθεσα ένα μικρό μπάτζετ τελικά έδωσα τα τριπλά από όσα υπολόγιζα. Αν ανέβω λίγο πχ 1-2 κατοστάρικα νομίζετε ότι υπάρχει κάτι?
Επίσης να προσθέσω ότι έχω και έναν πολυκάναλο Denon 2309. Μήπως είναι καλύτερο να κάνω με αυτόν τη δουλειά μου μέχρι να μπορέσω να διαθέσω τα χρήματα που πρέπει? Αν για μία στιγμή βγάλουμε από το μυαλό μας το κόστος...ποιος ενισχυτής (σε λογική πάντα τιμή) θα τους ταίριαζε?
Ευχαριστώ για τις έως τώρα απαντήσεις

προσωπικα δεν μπορω να προτηνω φθηνη λυση γιατι δεν ξερω αν θα μπορει καποιος προσητος ολοκληρωμενος να τα παιξει με ασφαλεια...μονο κατοπιν τεστ.....με τον denon πως παιζουν...?....Παντος και με εναν καλο τελικο 100 βαττ με καλα ρευματα δεν θα εχεις προβλημα.....αααα λες με κανα rotel..?...

Με τον denon δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα. Είναι πολυκάναλος και γενικότερα είμαι της άποψης ότι πολυκάναλοι και μουσική απλά δεν...η αλήθεια είναι ότι οι rotel γενικά τα έχουν τα ρευματάκια τους...
ίσως και οι nad που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω να είναι καλή λύση για αρχή
Κάποια γνώμη για 355 ή 352?

Last edited:
Επειδή έζησα αρκετό καιρό με τα συγκεκριμένα ηχεία θα σου πώ ότι θέλουν πολύ δυνατό ενισχυτή για να αποδώσουν αυτά που μπορούν. Θα πρότεινα σετ προ-τελικού αλλά είναι λίγο δύσκολο να βρείς καλό σετάκι με το μπάτζετ που διαθέτεις. Προσπάθησε να ανέβεις λίγο και πιστεψέ με δεν θα χάσεις. Εγώ ξεκίνησα από ένα Magnum IA 170 και τελικά μετά από αρκετές αλλαγές κατέληξα σε ένα σετ Audionet προ-Sphinx τελικού. Η διαφορά ήταν τεράστια σαν να άκουγα άλλο ηχείο. Πάντως για συγκεκριμένα είδη μουσικής είναι υπέροχο ηχείο.

Δες κάτι απο Audiolab 8000p/c η κανεναν NAD S300 ,εαν υπαρχει used φυσικά . Τα ηχεια αυτά για να παρεις τα μεγιστα θελεις λαμπες στο πανελ και τραντιστορ στα χαμηλα (αυτο ειναι και το απολυτο match αλλα με βαρυ τίμημα!) Επίσης απο τα παλια Rotel michi B10 / B05 ειχαν καλά ρευματα ...
Θα θυμηθω και αλλα (σε παω σε παλία για χαμηλές τιμές!)

Αν ο Denon έχει pre-out ψάξε για πρώτα τελικό ενισχυτή. Πέρα από τους προαναφερθέντες δες και για Adcom ή Parasound. Επίσης (πιο δυσεύρετοι αλλά καλοί) θα ήταν παλιοί B&K ή Meridian. Στη συνέχεις αλλάζεις τον Denon με έναν στερεοφωνικό προενισχυτή ή με έναν πραγματικά καλό AV processor αν θέλεις και home cinema.

και γιατι οχι εναν μπερυ με ενα μ/χ προ ή ακομα και με τον denon. Ολα γινονται και σε αυτα τα λεφτα.

Τον μπέρυ τον σκέφτηκα και εγώ λόγω ρευμάτων και καλών κριτικών που έχω ακούσει εδώ στο φόρουμ. Μάλλον όπως τα βλέπω τα πράγματα θα ξεκινήσω με προενισχυτή τον Denon και θα δώσω 6-7 κατοστάρικα για τελικό. Και αργότερα έναν καλό προενισχυτή. Ευχαριστώ για τη βοήθεια ως τώρα παίδες και συνεχίστε τις προτάσεις αν θέλετε, ως τώρα είστε πολυτιμότατοι.

Παντος συνφορουμιτης πουλαει στις αγγελιες εναν rotel ROTEL-RB 993 3*200 βαττ.....Δεν τον ξερω αλλα μοιαζει μια χαρα για την περιπτωση σου....Το τριτο καναλι που περισευει βαλτο να οδηγει το κεντρικο σου μιας και εχεις και πολυκαναλο....Τα οδηγεις με τον denon για αρχη και μετα οπως λες παιρνεις και εναν προενισχυτη....Και γω ετσι το ειχα κανει οταν πρvτοξεκινησα με εναν Α/V....

Τον είδα αυτόν που λές και έχω καλή γνώμη για rotel γενικά αλλά νομίζω ότι τελικά θα πάω σε κάτι καλύτερο για τελικό.

Το ήξερα ότι θα την πατήσω. Μόλις είδα την αγγελία του μέλους ισοβίτης για τον Hegel. Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο ή αν ανέβω σε τέτοια χρήματα να βάλω κάτι παραπάνω να πάω σε Densen (αν και από ότι ξέρω δεν είναι ιδιαιτερα καλοί σε ρεύματα).

Υ.Γ. Το είπα εγώ...τα τριπλά θα δώσω...

βασικα, δεν ξερω αν γινεται το παρακατω, αν ξερει καποιος ας πει

Εαν παρεις εναν 5καναλο (ή 7καναλο, πχ εναν nad T973 που ειναι καμποσο "δυνατος") μπορεις κατα καποιο τροπο να οδηγησεις το καθε απο τα δυο σου ηχεια με ενα ζευγαρι εξοδους του τελικου???

Το ήξερα ότι θα την πατήσω. Μόλις είδα την αγγελία του μέλους ισοβίτης για τον Hegel. Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο ή αν ανέβω σε τέτοια χρήματα να βάλω κάτι παραπάνω να πάω σε Densen (αν και από ότι ξέρω δεν είναι ιδιαιτερα καλοί σε ρεύματα).

Υ.Γ. Το είπα εγώ...τα τριπλά θα δώσω...

Για densen μπορείς να δεις και τις απόψεις των παιδιών εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42821&highlight=densen

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42800&highlight=densen

Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν κάπου γνώμες και για τον hegel.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η περίπτωση του Hegel και οποιουδήποτε Hegel για συνεργασία με ένα ηχείο των 85db (όχι, δεν είναι 89 όπως ισχυρίζεται η εταιρεία) και των 2Ω (έστω στους 20kHz), δεν αγοράζεται μέσω μηνυμάτων σε ένα φόρουμ.
Ίσως, συλλέγει/συγκεντρώνει/στοχοποιεί προτάσεις/τιμές/μηχανήματα, τίποτα παραπάνω όμως.

Δεν έχει σημασία αν είναι 400 ή 500€, δεν έχει σημασία αν είναι 2 και 3.000€ η αγορά. Βγαίνουν πολύ, μα πολύ δύσκολα και ξοδεύονται εύκολα, μα πολύ εύκολα.

Οπότε, αν επιθυμούμε να ακούσουμε τα ηχεία μας και όχι απλά να παίξουν, τότε οφείλουμε να κάνουμε ακροάσεις των -προς αγορά- μηχανημάτων, με παρόμοιων χαρακτηριστικών ηχεία, αρχικά στο στούντιο του κάθε καταστήματος και στη συνέχεια, οι προτάσεις που ξεχωρίσαμε από τις ακροάσεις –αν είναι δυνατό- στο σπίτι μας, στο σύστημα μας.

Με αυτό τον τρόπο, πιστεύω, ότι είμαστε σίγουροι για την επένδυση που κάναμε στην ευχαρίστησή μας ;-)