ενισχυτής για Proac 140 Mk2

έβαλα στο μάτι κάποια CODA

όπως τον τελικό 5.5 και τον ολοκληρωμένο CSiB

http://www.coda.cc/product/index.php

ΠΟΛΛΑ βαττ, χροιές, τάξη Α/ΑΒ, τιμές μέσα στο μπάτζετ σαν ντέμο,

ΑΛΛΑ άμα χαλάσει ή δυσλειτουργεί, μάλλον τεχνικός δε μπορεί να το φτιάξει εδώ καθώς η εταιρία δεν δίνει σχηματικό , οπότε σου μένει για τσιμεντόλιθο,

και με βλέπω να μη δίνω συνέχεια

έβαλα στο μάτι κάποια CODA

όπως τον τελικό 5.5 και τον ολοκληρωμένο CSiB

http://www.coda.cc/product/index.php

ΠΟΛΛΑ βαττ, χροιές, τάξη Α/ΑΒ, τιμές μέσα στο μπάτζετ σαν ντέμο,

ΑΛΛΑ άμα χαλάσει ή δυσλειτουργεί, μάλλον τεχνικός δε μπορεί να το φτιάξει εδώ καθώς η εταιρία δεν δίνει σχηματικό , οπότε σου μένει για τσιμεντόλιθο,

και με βλέπω να μη δίνω συνέχεια
:D ωχ διαβασα τα βατ που βγαζει και ζαλιστικα.

αποψη μου ειναι να κοταξεις σε μεταχειρισμενα που βρισκεις σε πολυ καλες τιμες αλλα καλο ειναι να παρεις μηχανημα που να αντιπροσωπευεται και στην ελλαδα οποτε σε περιπτωση που κατι στραβωσει κινεισαι πιο ανετα.

Βασικα δε ζητας απο stepcom το hegel 200 να τον ακουσεις σπιτι σου; να βεβαιωθεις αν ειναι απλα θεμα ισχυος... οι ανθρωποι ειναι εξυπηρετικοτατοι.

Βασικα δε ζητας απο stepcom το hegel 200 να τον ακουσεις σπιτι σου; να βεβαιωθεις αν ειναι απλα θεμα ισχυος... οι ανθρωποι ειναι εξυπηρετικοτατοι.

σωστο και αυτο απο την αποψη οτι απο ενισχυτες που διαβασα οτι ταιριαζουν στα proac και με αποθεματα ισχυος κολλαει ο hegel. ο hegel πρπει να ταιριαζει με τα συγκεκριμενα ηχεια και αν λαβουμε υποψη μας και τις αναγκες του ιδιοκτητη για αρκετα βατ ,τοτε θα μεινουν και οι δυο ευχαριστημενοι και τα προακ και ο ιδιοκτητης τους.:p

το εγραψα λιγο χιουμοριστικα

Απάντηση: Re: ενισχυτής για Proac 140 Mk2

+1000
Η δοκιμή με έναν ισχυρό ενισχυτή θα λύσει κάθε απορία σου.
Μακάρι έτσι να βρεις την λύση.

Μη έχοντας διαβάσει όλες τις σελίδες του θρεντ:

Καταλαβαίνω ότι θέλεις κάτι διαφορετικό από τον ήχο σου αλλά δε ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό. Έχεις την αίσθηση ότι μπορεί να γίνει καλύτερος ο ήχος, αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σε ενοχλεί με αυτό που έχεις.

Προτείνω για αρχή τον πειραματισμό με την τοποθέτηση των στο χώρο. Ο cardas στο σαητ του έχει πολλές σχετικές συμβουλές (ωστόσο κάποιες απο τις οποίες είναι μη εφαρμόσιμες σε οικιακούς χώρους).
Δοκίμασε το ισόπλευρο τρίγωνο για αρχή, με άνοιγμα 2,50 μέτρα τουήτερ-τουήτερ. Από τον πίσω τοίχο άσε 60-70 εκατοστά για αρχή και βλέπουμε.

Παίξε με την κλίση των ηχείων.

Βγάλε μερικές φωτό του χώρου να έχουμε μια άποψη.

Ο ενισχυτής σου είναι πολύ καλός, τα τετραγωνικά μέτρα δεν ειναι πολλά...

Ως πάντα ριζοσπαστικός αν δοκιμάσεις τα ανωτέρω και δε δεις κάποια διαφορά προς το καλύτερο, δοκίμασε κάποιον μπρατσαρά ενισχυτή 200+ βάτια στα 8 και 350+στα 4ομια. Ναι, ακόμα και επαγγελματικος με φουρφούρι να είναι, αν υπάρχει θέμα οδήγησης θα το καταλάβεις άμεσα (και μπορεί να προβληματιστείς περαιτέρω...χεχεχε)

Βρετανικο πακετακι εγνωσμενης εταιριας value for money κ αξιοπιστιας:

http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=488
http://www.rotel.com/UK/Products/ProductDetails.htm?Id=487&Tab=2&Pic=1

με 1700 ευρω κ 2χ200W, εαν το budget ειναι πολυ σφικτο

πολύ καλά specs και πολύ καλά λόγια σε συγκριτικό στο hifi choice, 2200 το βρίσκω εγώ το σετ. Που έχει 1700;

Παντελή και άλλα παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, ανακαλύπτω και μάρκες που δε θα κοιτούσα καν, και είναι αξιόλογες. Ευπρόσδεκτες και προτάσεις σε μτχ ή demo σε πμ αν δεν επιτρέπεται εδώ.

@Κακαλιός Στέργιος

ο χώρος φαίναται εδώ

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/97821-χώρος-απελπισία

Η φωτογραφία είναι αυτή με τα ηχεία εκατέρωθεν του τζακιού. Το δεξί ήχειο τώρα βρίεσκεται ακόμη πιο δεξιά από το τζάκι και λίγο μπροστά, το αριστερό λίγο πιο αριστερά και λίγο πιο μπροστά από τη φωτογραφία.

Ικανποιημένος είμαι από τον ήχο, ίσως να μη γεμίζει χορταστικά το χώρο, και εννοώ στη θέση ακρόασης. Ίσως θέλει λίγο παραπάνω μπάσο, σίγουρα φταίει ο χώρος αλλά αναρωτιέμαι και πόσο θα επωφελούνταν από ένα πιο "μπρατσαρά" όπως είπες ενισχυτή. Γιατί ο χώρος δε θα μπορούσε να δεχτεί ιδιαίτερη φροντίδα καθώς αποτελεί το σαλόνι του σπιτιού.

Την επόμενη εβδομάδα πιθανώς να βρω ενισχυτή 200Χ2 και να γίνει μια πρώτη δοκιμή.

πολύ καλά specs και πολύ καλά λόγια σε συγκριτικό στο hifi choice, 2200 το βρίσκω εγώ το σετ. Που έχει 1700;

Παντελή και άλλα παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, ανακαλύπτω και μάρκες που δε θα κοιτούσα καν, και είναι αξιόλογες. Ευπρόσδεκτες και προτάσεις σε μτχ ή demo σε πμ αν δεν επιτρέπεται εδώ.

skroutzαρε το κ θα δεις που υπαρχει περιπτωση να το βρεις. Δυστυχως δεν υπαρχει αντιπροσωπος πλεον. Οσο για την τιμη, με μια πεταχτη ματια τοσο το υπολογισα αλλα μπορει να εκανα κ λαθος.

Για μένα φταίει ο χώρος σου και όχι κάτι άλλο. Πριν κάποια χρόνια αντιμετώπισα και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Στα 2,5 μέτρα απόσταση ακρόασης, δεν είχα καθόλου μπάσο. Άλλαζα πλευρά ακρόασης και πήγαινα στα 3,5 μέτρα και το μπάσο ήταν λες και άλλαξα ηχεία. Ψάξτε λίγο το θέμα της τοποθέτησης. Βλέπω ότι τα ηχεία σου κατεβαίνουν πολύ χαμηλά σε απόκριση όποτε υποθέτω ότι μια χαρά τα πάνε στο μπάσο, αν και κάποια στιγμή που άκουσα πριν 4-5 χρόνια Proac με ενα 6,5 woofer εμπρός και ένα στο δάπεδο (δε θυμάμαι να σου πω μοντέλο, θυμάμαι τιμή κοντά στα 4.000 τότε), δεν εντυπωσιάστηκα, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.

Για εμένα δοκίμασε να ακούσεις το συνδυασμό σου σε κάποιο άλλο χώρο ή σε άλλο σπίτι. Θα βγάλεις σοβαρά συμπεράσματα. Έτσι έκανα και εγώ τότε και βρήκα την ησυχία μου γιατί είχα βαλθεί να αλλάξω ηχεία τότε.

αλλαγή κατεύθυνσης.............

τα λεφτά φύγανε (σχεδόν) για προ

ψάχνω για τελικό πλέον, σιγά σιγά για να μαζέψω λεφτά και για να γίνει και το απαραίτητο ταίριασμα

περισσότερα αύριο αφού ακούσω πρώτα τον προ με τον yamaha

Καλοάκουστος.
Ποιο ήταν το σκεπτικό σου για την αγορά προ;
Το να τον συμπληρώσεις μετά με τελικό/ούς;
Σε αυτή την περίπτωση κοίταξε πρώτα τους τελικούς της ίδιας εταιρίας με τον προ σου.
Πάντως στην όλη παραπάνω συζήτηση δεν είχε τεθεί θέμα χαρακτήρα,αλλά οδήγησης,γι' αυτό με παραξενεύει η κίνηση σου.
Εκτός και έχεις στο μυαλό σου κάτι άλλο (μονομπλόκ,διενίσχυση,κλπ...)