Ενισχυτης για Proac D38

fotis

New member
14 January 2007
19
Θα ηθελα τη γνωμη σας για ενισχυτικα που θα ταιριαζαν στο D38. Με τον τρεχον ενισχυτη μου (KARAN KI180) το αποτελεσμα αρχικα (καλωδιο ρευματος DNM) μου ακουγοταν πολυ αποκαλυπτικο και φωτεινο σε σημειο που να μη μπορω να ακουσω παρα μονο καλες ηχογραφησεις. Πραγμα που με εξεπληξε μιας και θεωρω τον KARAN ιδιαιτερα μουσικο. Η αντικατασταση του καλωδιου ρευματος με Oyaide Tunami, βελτιωσε σημαντικα την κατασταση αλλα παραμενει μακρια απο το ιδανικο για τα γουστα μου.

Θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει καποιος αναγνωρισμενος συνδυασμος με ενισχυτη τρανζιστορ που προβαλλει τη "μουσικοτητα" εναντι των υπολοιπων χαρακτηριστικων. Δεκτες γνωμες και για τελικους που μπορουν να οδηγηθουν απο την πηγη μου.

Πηγη ειναι το Audioaero Capitol MKII το οποιο μπορει να χρησιμοποιηθει και ως προενισχυτης (max Vout περιπου 5,5 Volt). Καλωδια διασυνδεσης και ηχειων: Mogami.

Ο ενισχυτης μ'ενδιαφερει να εχει ρευματα και ισχυ ετσι ωστε να οδηγει απροσκοπτα και σε μεγαλες σταθμες.

Ευχαριστω για καθε γνωμη εκ των προτερων/Φ

Α!...Ξέχασα...Πλέον τα D38 έχουν αντικατασταθεί απο τα D40 και D40R.

Αν πάρεις το προηγούμενο μοντέλο,θα πρέπει να σου κάνουν μιά καλύτερη τιμή...

http://www.proac-loudspeakers.com/d40r.php

Last edited:
δεν ειναι παντα το καινουριο καλυτερο απο το παλιιο!
παντως απο προακ οτι εχω ακουσει,εχουν λιγο τις μεσαιες τονικα λιγο τσιμπημενες. δοκιμασε κατι σε ποιο λειντμπακ καλωδιο αρχικα...

Re: Απάντηση: Ενισχυτης για Proac D38

δεν ειναι παντα το καινουριο καλυτερο απο το παλιιο!
παντως απο προακ οτι εχω ακουσει,εχουν λιγο τις μεσαιες τονικα λιγο τσιμπημενες. δοκιμασε κατι σε ποιο λειντμπακ καλωδιο αρχικα...

καποια προταση για καλωδια?

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ενισχυτης για Proac D38

ευχαριστω για την προειδοποιηση αλλα εχω ηδη το D38...
Δοκιμάζοντας διάφορα ηχεία από πέρσι τέτοια εποχή (χωρίς να είμαι προετοιμασμένος για τα όσαν έρχονταν),ήταν και το συγκεκριμένο ηχείο,παρ όλη την αρνητική μου διάθεση,μια και είχα πάρει το D 15 που ακ και είχε θετικά,δεν μ άρεσε.Έτσι με βαρδιά καρδιά και μετά από προτροπές πωλητή που εμπιστεύομαι το έβαλα να παίξει με ενισχυτικά της ΑUD.RESEARCH.Μ άρεσε πολύ και δεν ήταν 'λεπτόηχο' όπως το μικρό του αδελφάκι.Μαζί με 3-4 άλλα συνεχίζω τις ακροάσεις μέχρι την αγορά.
Ο ήχος που έδωσε με AR ήταν μεγάλος,'ζωντανός',μουσικός και με αρκετή λεπτομέρεια.Δυστυχώς δεν υπήρχε στημένο πλατώ ώστε να κρίνω και με την πιο αληθοφανή πηγή τα χαρίσματά του.

Η εμπειρία μου με τον ενισχυτή της Musical Fidelity A-1008 είναι ότι ταιριάζουν εξαιρετικά, με μουσικότητα και πολύ καλή οδήγηση!Μεγάλη εντύπωση μου είχαι κάνει επίσης και το εξαιρετικό χαμηλό του συνδιασμού.Τα D-38 ήταν πρώτα στον κατάλογο των προτιμήσεών μου,αγαπημένος ήχος,θα αντικαταστούσαν τα D-28,αλλά στο παραπέντε αγόρασα τα B&W 803D.
Θα ηθελα τη γνωμη σας για ενισχυτικα που θα ταιριαζαν στο D38. Με τον τρεχον ενισχυτη μου (KARAN KI180) το αποτελεσμα αρχικα (καλωδιο ρευματος DNM) μου ακουγοταν πολυ αποκαλυπτικο και φωτεινο σε σημειο που να μη μπορω να ακουσω παρα μονο καλες ηχογραφησεις. Πραγμα που με εξεπληξε μιας και θεωρω τον KARAN ιδιαιτερα μουσικο. Η αντικατασταση του καλωδιου ρευματος με Oyaide Tunami, βελτιωσε σημαντικα την κατασταση αλλα παραμενει μακρια απο το ιδανικο για τα γουστα μου.

Θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει καποιος αναγνωρισμενος συνδυασμος με ενισχυτη τρανζιστορ που προβαλλει τη "μουσικοτητα" εναντι των υπολοιπων χαρακτηριστικων. Δεκτες γνωμες και για τελικους που μπορουν να οδηγηθουν απο την πηγη μου.

Πηγη ειναι το Audioaero Capitol MKII το οποιο μπορει να χρησιμοποιηθει και ως προενισχυτης (max Vout περιπου 5,5 Volt). Καλωδια διασυνδεσης και ηχειων: Mogami.

Ο ενισχυτης μ'ενδιαφερει να εχει ρευματα και ισχυ ετσι ωστε να οδηγει απροσκοπτα και σε μεγαλες σταθμες.

Ευχαριστω για καθε γνωμη εκ των προτερων/Φ

Ευχαριστω για τις γνωμες/προτασεις. Τα εχει ακουσει κανεις με mimetism 15.2?

Αστον...Υπερτιμημένος...

Τον έχω ακούσει και με Proac στην ίδια την αντιπροσωπεία.Δεν έπαιζε.

Εκεί πρωτάκουσα λάμπες με αυτά τα ηχεία...Ενας φθηνός ΡΡ τελικός Jadis ήταν.

Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν άκουγες μουσική...Κάνε μιά βόλτα απο την αντιπροσωπεία κι άκου κι ίδιος,έχουν πολλούς ενισχυτές κι εκτός των δικών τους...

Πάντως πριν την αλλαγή του ενισχυτή θα έπρεπε να κοιτάξεις λίγο τα καλώδια.Ο ΚΑΡΑΝ είνα πάρα πολύ καλός ενισχυτής.

DIPIE ειμαι επιφυλακτικος με τις λαμπες. Θα δεχτω οτι ειναι προκαταληψη αλλα δεν ειμαι ακομη ετοιμος να την ξεπερασω...

Η προταση σου καταχωρειται για το μελλον γιατι γνωριζω οτι μιλας μετα λογου γνωσεως.

pkostas πιστευω κι εγω στον ΚΑRΑΝ και θελω να δοκιμασω καλωδια.

Καλοδεχουμενες οποιες προτασεις διοτι ομολογουμενως δεν εχω ασχοληθει με καλωδια αρκετα.