Ενισχυτης για QUAD 22L

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Εχω τα QUAD 22L, για τα οποια εχω βαλει αγγελια εδω και κανα διμηνο, αλλα δε βλεπω φως.

Οποτε λεω να τα κρατησω, για να παιζουν κατι εστω και χαμηλα στο σαλονι. Το μονο που χρειαζονται ειναι ενας ενισχυτης, και πηγη θα εχω ενα OPPO...

O προυπολογισμος ειναι 300 ευρω, το πολυ μεχρι 500 για τον Cambridge 640...
Εχω δοκιμασει τον NAD320 του αδερφου μου, καλος ηταν αλλα βγαζει ενα πολυ εντονο χαμηλο. Γι αυτο θα ηθελα κατι που να μην εχει τοσο εντονο μπασο.

Επισης, θα προτιμουσα οχι παλι NAD αφου υπαρχει ηδη ενας.

Μηπως να δοκιμασω κανα TRENDS ή κατι παρομοιο? Θα τα κουναει τα ηχεια ή μπα?

Aν μπορεί κανείς να σου δανείσει κάποιον ή να πάρεις τα ηχεία και να πας καλό θα ήταν.
Μην τον πληρώσεις άδικα.

Θα έλεγα να μην τους απορρίψεις ακόμη τους NAD ιδίως για τα χρήματα που ψάχνεις. Φοβάμαι ότι αυτό το μπάσο που άκουσες από τον 320 μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έχει τη δύναμη να κουνήσει σωστά τα woofer με αποτέλεσμα το μπάσο να καταλήγει χωρίς έλεγχο και να ακούγεται μπουμάρισμα. Θα πρότεινα να δοκιμάσεις κάποιο πιο δυνατό μοντέλο της NAD. Επίσης φαντάζομαι ότι με ενισχυτικά της ίδιας της QUAD το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο, αλλά θα χρειαστείς υπερδιπλάσιο budjet

Φοβάμαι ότι αυτό το μπάσο που άκουσες από τον 320 μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έχει τη δύναμη να κουνήσει σωστά τα woofer με αποτέλεσμα το μπάσο να καταλήγει χωρίς έλεγχο και να ακούγεται μπουμάρισμα.
...
Επίσης φαντάζομαι ότι με ενισχυτικά της ίδιας της QUAD το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο, αλλά θα χρειαστείς υπερδιπλάσιο budjet

Επειδη το ιδιο μπασο ακουγοταν και με τον ADVANCE που ειχα (καμια σχεση βεβαια οι δυο ενισχυτες μεταξυ τους) μαλλον ειναι χαρακτηριστικο των ηχειων.

Απλα ψαχνω τωρα καποιον ενισχυτη που ως σετ να μην εχει τοσο εντονο μπασο.

εχει φιλος τα ηχεια σου και μαλιστα με nad ενισχυτη (νομιζω 320) και εχει και τον trends.

επειδη τα ακουσα και με τους δυο ενισχυτες και με μερικους ακομα θα σου πω τα συμπερασματα μου.

τα ηχεια σου εχουν αρκετο μπασο αλλα δεν νομιζω οτι αυτο ειναι προβλημα

μαλλον ειναι κακοστημενα στον χωρο.

ωστοσο ειναι πολυ αναλυτικα ηχεια και ο nad τους πεφτη κακο ταιρι.

δεν ταιριαζουν με τιποτα μαζι του καθως το ακουσμα που βγαζη ο συνδυασμος ειναι πολυ κουραστικο.

δεν ξερω ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος σου τι σταθμες θελεις αλλα ο trends μεχρι εκει που μπορη ειναι πολυ πολυ καλυτερος.

οσο για τα χρηματα που κοστιζη μαλλον ειναι ευκαιρια.

επομενως ενισχυτης ηταν τα murano s500.

καλυτερα απο τον trends και με σταθμες.

υπαρχη ενα σετ s 200 στις αγγελιες αλλα χρειαζεσαι και προενισχυτη.

το καλυτερο ακουσμα απο τα ηχεια ηρθε με τον hypex 400 hg αλλα πρεπη να τον φτιαξη μονος σου και το κοστος του ειναι περιπου 1200 ευρω οποτε αστο.

Οι Εντασεις που θελω ειναι χαμηλες. Το οτι ενοχλω τους γειτονες ειναι ο λογος που δεν ακουω πλεον μουσικη στο σαλονι.

Βεβαια επειδη εχω πολλες πηγες (ραδιοφωνο, DVD, NOVA, MiniDisc) θα χρειαστω προενισχυτη αν υποθεσουμε οτι παω για τον TRENDS.

Δεν θα κοιτουσα παλι NAD ετσι κι αλλιως, αν ειναι κραταω του αδερφου μου και του παιρνω κατι αλλο να ακουει, ετσι κι αλλιως δεν εχει απαιτησεις.

Μου κανει λιγο "κουκου" ο Cambridge 640A. Αλλα δεν εχω ιδεα πως θα ηταν με τα ηχεια μου.

Θεμα κακου στησιματος υπαρχει, αλλα δεν ειναι εκει το προβλημα γιατι το μπασο υπαρχει και σε χαμηλες εντασεις. Ακομα και οταν ακους αγωνα απο ΝΟΒΑ, ακουγεται εντονα το "Π" στις ομιλιες...

Last edited:
Οι Εντασεις που θελω ειναι χαμηλες. Το οτι ενοχλω τους γειτονες ειναι ο λογος που δεν ακουω πλεον μουσικη στο σαλονι.

Βεβαια επειδη εχω πολλες πηγες (ραδιοφωνο, DVD, NOVA, MiniDisc) θα χρειαστω προενισχυτη αν υποθεσουμε οτι παω για τον TRENDS.

Δεν θα κοιτουσα παλι NAD ετσι κι αλλιως, αν ειναι κραταω του αδερφου μου και του παιρνω κατι αλλο να ακουει, ετσι κι αλλιως δεν εχει απαιτησεις.

Μου κανει λιγο "κουκου" ο Cambridge 640A. Αλλα δεν εχω ιδεα πως θα ηταν με τα ηχεια μου.

Θεμα κακου στησιματος υπαρχει, αλλα δεν ειναι εκει το προβλημα γιατι το μπασο υπαρχει και σε χαμηλες εντασεις. Ακομα και οταν ακους αγωνα απο ΝΟΒΑ, ακουγεται εντονα το "Π" στις ομιλιες...

o trends εχει λιγοτερο μπασο απο τον nad αλλα ξαναλεω για το στησιμο.

κανη μεγαλη διαφορα.

Αν είναι έτσι τα πράγματα φίλε vasada τότε φαντάζομαι ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις τα ηχεία σου με κάποια βάσης που σαφώς θα έχουν λιγότερο μπάσο. Αυτό που προσπαθείς να κάνεις είναι ότι ψάχνεις ενισχυτή με λίγο μπάσο, δηλαδή έναν όχι και τόσο "σωστό" ενισχυτή. Ξέρω ότι έχεις προσπαθήσει να πουλήσεις τα Quad με αγγελία αλλά δεν είχες ανταπόκριση. Έψαξες σε κανένα μαγαζί για ανταλλαγή τους με άλλα ηχεία? Μήπως έτσι θα ήταν μια λύση?

Λύση Νο 2: Αν κόψεις μπάσο από το ρυθμιστικό του ενισχυτή, μήπως θα έπερνες το αποτέλεσμα που θέλεις? Ο NAD έχει ρυθμιστικό για μπάσα και πρίμα.

Αν είναι έτσι τα πράγματα φίλε vasada τότε φαντάζομαι ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις τα ηχεία σου με κάποια βάσης που σαφώς θα έχουν λιγότερο μπάσο. Αυτό που προσπαθείς να κάνεις είναι ότι ψάχνεις ενισχυτή με λίγο μπάσο, δηλαδή έναν όχι και τόσο "σωστό" ενισχυτή. Ξέρω ότι έχεις προσπαθήσει να πουλήσεις τα Quad με αγγελία αλλά δεν είχες ανταπόκριση. Έψαξες σε κανένα μαγαζί για ανταλλαγή τους με άλλα ηχεία? Μήπως έτσι θα ήταν μια λύση?

Λύση Νο 2: Αν κόψεις μπάσο από το ρυθμιστικό του ενισχυτή, μήπως θα έπερνες το αποτέλεσμα που θέλεις? Ο NAD έχει ρυθμιστικό για μπάσα και πρίμα.

Το να αλλαξω τα ηχεια με καποια βασης ηταν η αρχικη μου σκεψη, αλλα δε γινεται οπως φαινεται...

Ενα αλλο θεμα ειναι οτι τα ηχεια ειναι κουκλια και ταιριαζουν παρα πολυ σε σαλονι ειδικα στο δικο μου. Γι αυτο τα ειχα επιλεξει και απο την αρχη.

Το να βαλεις ηχεια βασης, ακομα και στην πιο ομορφη βαση, οπτικα δεν συγκρινεται.

Τα ρυθμιστικα ποτε δεν τα πειραζω γιατι κοβουν πολυ μεγαλη περιοχη και το θεωρω αλλοιωση.

Έψαξες σε κανένα μαγαζί για ανταλλαγή τους με άλλα ηχεία? Μήπως έτσι θα ήταν μια λύση?

Γενικα σε μαγαζι δε συμφερει να δινεις πραγματα, παρα μονο ως τελευταια λυση. Ας πουμε τα συγκεκριμενα μπορει να τα παρει καινουρια χονδρικη απο το ΝΑΚΑ, περιπου οσο λεω εγω οτι δινω τα δικα μου.
Οποτε τα δικα μου θα τα επαιρνε κανα 300αρι...Μια χαρα ηχεια ειναι δεν αξιζει να τα δωσω τζαμπα.

Είναι κρίμα να τα δώσεις για τόσα χρήματα και μάλιστα σε κατάστημα γνωρίζοντας μάλιστα ότι θα "βγάλει" κιόλας.
Η καλύτερη λύση είναι να δοκιμάσεις μηχανήματα μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που ταιριάζει στο χώρο σου ή τελικά να τα αποχωριστείς ,έχε υπομονή

DF

Αλλαγη σχεδιων.

Ενεκα διαφορων εξοδων και θερινων διακοπων, αλλα και επειδη τα ηχεια ειναι καλουτσικα και δε θελω να τους βαλω ενα φτηνο ενισχυτη, σκεφτηκα το εξης:

Να τους βαλω τον PRIMARE I21 (εστω και προσωρινα), που εχω στο γραφειο να παιζει με τα ProAc Response 1sc και στο γραφειο να παρω ενα Trends να το δοκιμασω κιολας με τα ProAc.

Το ερωτημα ειναι, θα παιξουν καλα τα ProAc (86dB) με τον Trends ή θα αναγκαστω να τον αλλαξω συντομα?

Το Trends θέλει ευαίσθητο τετράωμο ηχείο. Τα ProAc δεν είναι τίποτε από τα δύο...

Ξερω σε εχει φαει η περιεργεια !! Και εμενα...:flipout:

Την αλλη εβδομαδα θα εχω ενα στα χερια μου..και θα σου τον δωσω να τον δοκιμασεις .Εγω που παιζω στα 88-89 db ισως ειμαι στην εσωτερικη διαδρομη...χαχα.

Αν ο μικρος δεν τερματισει (μαλλον τερματισει αλλα δεν..:frusty:)..θα βγω στις diy πιατσες πλεον η θα ακουμπαω το φραπε..να μη λερωνεται και το γραφειο..:jester:

Ξερω σε εχει φαει η περιεργεια !! Και εμενα...:flipout:

Την αλλη εβδομαδα θα εχω ενα στα χερια μου..και θα σου τον δωσω να τον δοκιμασεις.:jester:

Ελα ρε μεγαλε.

Που τον κονομησες?