Ενισχυτής για Revel concerta F12

panoulis13

New member
4 May 2008
19
Καλησπέρα σε όλους. Ήρθε ο καιρός να γίνει μία μικρή αναβάθμιση στο κομμάτι του οδηγού των ηχείων. Μέχρι τώρα τα ηχεία έπαιζαν με πολυκάναλο ενισχυτή, τι να κάνουμε, αυτός ήταν διαθέσιμος, και πλέον ήρθε η ώρα να αλλάξουμε κατηγορία. Τα ηχεία που θα κληθεί να οδηγήσει ο νέος ενισχυτής όπως φαίνεται και στον τίτλο είναι τα Revel concerta f12 (Impedance: 6 ohms nominal, 3.7 ohms minimum at 188Hz. Sensitivity: 90.5dB/2.83V/m (4pi anechoic)). Οι πηγές στο χώρο είναι ένα πικ απ Project 1 XPRESSION Carbon Classic, ένα cd player Harman Kardon HD970, ενώ υπάρχει και πάρα πολλή μουσική στον υπολογιστή σε mp3 320 kbps. Flac δεν υπάρχουν, ακούω αρκετό underground και δε βρίσκονται σε flac. Υποθέτω ότι για να παίξω από το pc θα χρειαστώ dac, άλλο κεφάλαιο αυτό, δεν έχω εντρυφήσει καθόλου, αν και δέχομαι προτάσεις :coool: Αναλογία χρόνου ακρόασης από τις πηγές θα έλεγα 70% βινύλιο-30% cd. Ο χώρος είναι σχετικά μεγάλος, γύρω στα 45 τ.μ, μουσικές παίζει από metal, post-punk, hardcore, electronica μεχρι jazz και funk-soul για τη μικρή και τη μαμά της :) Το budget που θέλω να κυμανθώ είναι γύρω στα 700 ευρώ με μία πιθανότητα υπέρβασης αν βρεθεί κάτι καλό που θα αξίζει τον κόπο. Φυσικά μιλάμε και για μεταχειρισμένα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας

ΥΓ. Δε θα έλεγα όχι να είναι δικάναλος με ht passthrough για να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω και στο μέλλον. Υπάρχει σαν σκέψη να στηθεί home cinema σε ένα-δύο χρόνια.

Βλέποντας τις μετρήσεις των ηχείων σου,φαίνεται πως σε κάποια στιγμή πέφτουν έως και τα 2.9 ohm σε ένα σημείο του φάσματος.
Παρά λοιπόν την καλή τους ευαισθησία,το ενισχυτικό που θα κληθεί να τα οδηγήσει θα πρέπει να έχει επάρκεια ρεύματος,καλή τροφοδοσία και οι προδιαγραφές του να αναφέρουν πως μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά.

Οπότε κάνε την ερευνά σου προς τα εκεί κατ' αρχήν.
Ίσως κάποιος φίλος εδώ να έχει εμπειρία από τα συγκεκριμένα και να έχει να σου προτείνει κάτι.
Για να δούμε.

Flac δεν υπάρχουν, ακούω αρκετό underground και δε βρίσκονται σε flac.

Για αρχεία flac στις μουσικές που ακούς ψάξε στο bandcamp.com...Βρίσκεις πολύ πράμα και τζάμπα!

Impedance: 6 ohms nominal, 3.7 ohms minimum at 188Hz. Sensitivity: 90.5dB/2.83V/m
Αν μπορείς πήγαινε σε λαμπάτο, λίγο δύσκολο αλλά υπάρχουν δυνατοί, τα έχω ακούσει και μου άρεσαν πολύ.

Απάντηση: Re: Ενισχυτής για Revel concerta F12

Impedance: 6 ohms nominal, 3.7 ohms minimum at 188Hz.

Αυτά δίνει ο κατασκευαστής;
Το stereophile δίνει το παρακάτω:

706R12FIG1.jpg

Κάτω από τα 3 ohm όπως φαίνεται στην επάνω περιοχή των μεσαίων.

usAk7mj.png

Πιστεύω ότι ο ισχυρότερος ΝAD που ο φίλος μπορεί να πάρει στα χρήματα του θα ταίριαζε μια χαρά με το ηχείο αυτό ...

Σε μεταχειρισμένο, υπάρχει και μια αγγελία στο ανάλογο σάιτ για έναν xindak 6900 (II) στα 400 ευρώ ... εγώ προσωπικά θα τον έπαιρνα με κλειστά μάτια (εννοώ από απόψεως ποιότητας του μηχανήματος, αγνοώ τι χρήση μπορεί να έχει από τον κάτοχο του) ...

Last edited:
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Σε μεταχειρισμένο αν στραφώ σε μια λύση όπως Roksan Kandy K2, Harman Kardon HK990, NAD C375BEE; Να μπω στη διαδικασία να πάω σε έναν ολοκληρωμένο δικάναλο χωρίς ht passthrough όπως ο xindak 6900 (II) (όντως πολύ καλή προσφορά), και αν φτιάξουμε τελικά το home cinema να χρειάζεται αντικατάσταση ( ή μήπως δε θα χρειαστεί; ).

όλοι οι ενισχυτές που ανέφερες είναι μια χαρά ... αν τους έχεις βρει μεταχειρισμένους, σε συμφέρει η τιμή τους και είναι σε καλή κατάσταση, μπορείς να προχωρήσεις άφοβα με τελικό γνώμονα της τσέπη σου ... ο ΗΚ 990 είναι και από το ίδιο γκρουπ εταιρειών, ίσως να υπάρχει ένα σχετικό 'κοινό κούρδισμα' μεταξύ τους ...

Ακουσα στην Ηχοδομη ενα Revel (δεν θυμαμαι ποιο, τριδρομο ηταν) και ο ηχος του μου εδωσε την εντυπωση πως θα ταιριαζε με εναν ΗΚ990 (που ειχα και ξερω τι λεω!)