Ενισχυτης για τα Bella Luna???

Τα ηχεία της Duevel τα έχω ακούσει: α. Στην έκθεση Hi-End με τα Unison, β. Σε σπίτι με έναν ολοκληρωμένο, γ. Σε πολλές άλλες εκθέσεις.

Με εντυπωσίασαν από τον ανοικτό 'ορίζοντα' και την 'πλεύση' των ερμηνευτών στον χώρο. Δεν με εντυπωσίασε το χαμηλό τους σε καμία έκθεση - σε σπίτι κάτι έλεγε το χαμηλό αλλά ο ενισχυτής ήταν 'μικρός στο μάτι' ώστε να τα πάει 'στο κρεβάτι'. Δεν κάνουμε τσιγκουνιές με τα Duevel (εκτός των μικρών planets), θέλουν το κάτι παραπάνω. Ο ολοκληρωμένος που άκουσα Δεν έκανε τα ηχεία να λαλήσουν. Απλά είχε αυτό που λέμε nice-textured υφές αλλά έως εκεί. Και το χαμηλό ψιλοχαμένο :):).

Προτείνω να βρει κάποιον ενισχυτή ο οποίος να δώσει 'ύψος' στους ερμηνευτές χωρίς να θάψει την ακρίβεια και να αποφύγει αυτούς που 'απλώνουν' κι άλλο την εικόνα στο πλάτος. Επίσης τα πολλά καλά λαμπάτα watts (>60) push-pull νομίζω είναι ότι πρέπει με τα ηχεία. Κανέναν.. VTL ST-150 ή JADIS ολοκληρωμένο μήπως? Πάντως στην έκθεση με τα Unison δεν τρελάθηκα κι όλας. Ο ήχος ήταν αέρινος αλλά όχι όσο πληθωρικός σε χαμηλό και σε ανάστημα θα προτιμούσα.

Last edited:
Τα Bella Luna (νόμιζα οτι ) τα είχα ακούσει σε εκθέσεις καθώς και σε σπίτι κάποιου φίλου.
Τα άκουσα όμως πραγματικά μόνο μια φορά, στου Ορφέα στην Πάτρα με Craft και το ηχείο έδινε ρέστα.

Βεβαια μιλάμε για πολ/πλάσια τιμή τα ενισχυτικά απο το ηχείο αλλά αν σου αρέσει ο ηχος τους αξίζει μια ακρόαση.

Καλά σίγουρα αξίζει ακρόαση και είναι και κάτι το πολύ διαφορετικό και γοητευτικό - τόσο σε ήχο όσο και σε εμφάνιση. Βέβαια αν είναι να φύγεις πάνω από 6k υπάρχουν τόνοι ηχείων που πατάνε τα Duevel σε αρκετά σημεία. Πάντως με κλειστά τα φώτα και με ποιότητα+ποσότητα watts από πίσω πραγματικά το ηχείο χάνεται και τα πάντα επιπλέουν σε έναν ορίζοντα (όσο βαθύ και ψηλό stage επιτρέπει ενισχυτής/πηγή/καλώδια = το ηχείο το αξίζει).

Έχω τα συγκεκριμένα ηχεία εδώ και περίπου ένα χρόνο και τα παίζω τώρα με τελικό και προ Primaluna. Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει και με ένα Trends Tripath τελικό και το αποτέλεσμα ήταν μάλλον καλύτερο παρά τα λιγότερα βατ του τριπάθιου ειδικά στο χαμηλό. Έχω παραγγείλει από Γαλλία και περιμένω από μέρα σε μέρα ένα κιτ τριπάθιου τελικού με 80 βατάκια και θα δω πως θα παίξει με αυτό. Αν παίζει όπως ο Trends αλλά με περισσότερο έλεγχο σίγουρα θα αντικατασταθεί ο λαμπάτος τελικός. Οι λάμπες νομίζω ότι του ταιριάζουν, αν και θα παίξει και με λίγα βατ, όμως όπως όλα τα καλά ηχεία, για χαμηλό και έλεγχο θέλεις κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα 20-30 βατ των push-pull. Αυτά φυσικά είναι η προσωπική μου άποψη και χωρίς να παραβλέπω ότι η μουσική δεν εξαρτάται μόνο από το χαμηλό και τον έλεγχο. Για κάποιον που ακούει 99% φωνή η λάμπα είναι μονόδρομος αλλά αν κάποιος θέλει και πιο μοντέρνα και δυναμικά ακούσματα θέλει και πιο πολύ ψάξιμο και δοκιμές. Και για να μην το ξεχάσω το ηχείο είναι και πιο δύσκολο στο χώρο από τα Planets θέλουν αρκετή απόσταση από ανακλαστικές επιφάνεις γωνίες κλπ. Γενικά επειδή έχω και τα Planets για ένα μιρκομεσαίο σαλόνι μάλλον τα Planets είναι συμφερότερη αγορά λόγω ευκολότερης προσαρμογής στο χώρο, παρά το ότι τα Bella Luna είναι σαφώς ανώτερο ηχείο.

Τα εχω τοποθετησει ετσι ωστε να εχουν 1 μετρο αερα απο τοιχους,απλα δεν εχω προλαβει ακομη να ψαξω ποια ειναι η ιδανικοτερη θεση.Επειδη ακουω πολλη μουσικη απο Αργεντινη και ειδικα electrotango θα με ενδιεφερε αν τα εχεις ακουσει με καποιο ενισχυτη πιο γρηγορο.

Τα έχω ακούσει με ένα τελικό Advance Acoustic αλλά δεν μου άρεσε. Αν κάνεις υπομονή και μένεις Αθήνα, μπορούμε να κανονίσουμε να τα ακούσεις με τον τριπάθιο τελικό που έχω παραγγείλει. Πιστεύω ότι αυτός ο συνδυασμός με λαμπάτο προενισχυτή μπορεί να ταιριάζει και το κόστος είναι εξωφρενικά χαμηλό. Το ξέρω ότι το "φτηνό" tripath μπορεί να φαίνεται λίγο για ένα ηχείο αυτής της κατηγορίας αλλά δεν νομίζω ότι λάμπες σε λογικές κατηγορίες τιμής παίζουν καλύτερα. Τουλάχιστον αυτή είναι προς το παρόν η άποψη που έχω σχηματίσει από τις δοκιμές που έχω κάνει. Επίσης στο πρόγραμα έχω βάλει, και σου συνιστώ να το σκεφτείς και εσύ, την τοποθέτηση απορφητικών υλικών σον τοίχο πίσω από τα ηχεία, αν σου το επιτρέπει ο χώρος σου φυσικά. Το 1 μέτρο που λές είναι καλύτερο από το κολητά στον τοίχο αλλά νομίζω όχι αρκετό για να "εξαφανιστούν" τα ηχεία όπως μπορούν ιδεατά λόγω της παντοκατευθυντικής τους κατασκευής.

Αποροφητικο σε τοιχο πισω απο ηχειο που εκπεμπει απο παντου και δουλευει καλα με τις ανακλασεις μαλλον κακο παρα καλο θα κανει. Επισης με advance δεν προκειται να παιξει ποτε (ολα παιζουν το θεμα ειναι το πως παιζουν) ουτε με tripath. Οταν καποιος αγοραζει αυτο το ηχειο καλο ειναι να το στηριξει, αλλιως ας το αφησει. Αυτο βεβαια αφορα ολα τα ηχεια αυτης της κατηγοριας. Πρεπει να υπαρχει μια ισσοροπια στο συστημα.

Τα έχω ακούσει με ένα τελικό Advance Acoustic αλλά δεν μου άρεσε. Αν κάνεις υπομονή και μένεις Αθήνα, μπορούμε να κανονίσουμε να τα ακούσεις με τον τριπάθιο τελικό που έχω παραγγείλει. Πιστεύω ότι αυτός ο συνδυασμός με λαμπάτο προενισχυτή μπορεί να ταιριάζει και το κόστος είναι εξωφρενικά χαμηλό. Το ξέρω ότι το "φτηνό" tripath μπορεί να φαίνεται λίγο για ένα ηχείο αυτής της κατηγορίας αλλά δεν νομίζω ότι λάμπες σε λογικές κατηγορίες τιμής παίζουν καλύτερα. Τουλάχιστον αυτή είναι προς το παρόν η άποψη που έχω σχηματίσει από τις δοκιμές που έχω κάνει. Επίσης στο πρόγραμα έχω βάλει, και σου συνιστώ να το σκεφτείς και εσύ, την τοποθέτηση απορφητικών υλικών σον τοίχο πίσω από τα ηχεία, αν σου το επιτρέπει ο χώρος σου φυσικά. Το 1 μέτρο που λές είναι καλύτερο από το κολητά στον τοίχο αλλά νομίζω όχι αρκετό για να "εξαφανιστούν" τα ηχεία όπως μπορούν ιδεατά λόγω της παντοκατευθυντικής τους κατασκευής.
Εσυ ποση αποσταση εχεις αφησει απο τους πλαινους τοιχους και ποση μεταξυ τους?

κάτοχος των ηχείων.
Τα έχω ακούσει με αρκετούς ενισχυτές. Ειναι ενα ηχειο το οποιο οτι του δωσεις παιρνεις. Μην σε φοβίζουν τα λιγα βατ , παιζει με οτιδηποτε.
Εγω τα παζω με pathos incontrol και inpower. Χαμηλο τρομερο( αυτο ηταν το δικο μου ζητουμενο)μεγάλα σώματα, τομεας που κατα την γνωμη μου το ηχειο πάσχει λίγο. Πολυ εντυπωσιακο ακουσμα ειναι και με τον unison s9
που τα εχω ακουσει στο καταστημα του Γιάννη.

Εννοεις τον Γιαννη τον Μιχαηλο του ορφεα?

ναι. Τα έχει στημενα στο καταστημα του και μπορεις να ακουσεις αρκετούς ενισχυτές. Ο ίδιος έχει πολύ καλή αποψη για το ηχειο , στη θεση σου θα του εκανα μια επισκεψη.

Αυτο ειναι δρομολογημενο.Αφου ειναι δικα του τα ηχεια θα ακουσω σιγουρα τι εχει να προτεινει.Για τον S9 μου εχει μιλησει κι αλλος.Απλως θελω να μαθω γνωμες φιλων που εχουν αυτα τα ηχεια οπως κι εσυ πριν απο μενα, για να δω που κατεληξαν σε ενισχυτικα.Παντα οταν εχεις μια κατευθυνση ειναι πιο ευκολο το εργο σου.Και βεβαια,συνηθως,οι γνωμες ποικιλουν..