Ενισχυτής για XTZ Divine?

Απάντηση: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ ΧΤΖ DIVINE?

Oι ενισχυτές της XTZ από ότι άκουσα στην έκθεση προσφέρουν ένα αρκετά ομοιογενές και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Μπορείς να πας σε αυτούς και να καθαρίσεις.

Απο κει και πέρα το τι θα επιλέξεις δεν μπορεί να σου το απαντήσει κανείς γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Με απόλυτα κριτήρια και για για να μείνεις εντός budget και ο xindak που προτάθηκε παραπάνω πρέπει να είναι καλή λύση. Αν είσαι λάτρης των χροιών και της μεσαίας περιοχής μπορείς να πας και σε κάποιο λαμπάτο, 60W για normal ακροάσεις είναι αρκετά.

Γενικά να έχεις υπόψη σου ότι επειδή το ηχείο σου είναι εξαιρετικό ειναι πολύ σημαντικό ποιο ενισχυτή θα επιλέξεις μιας και ο ήχος που θα πάρεις θα εξαρτάται πολύ από αυτόν και φυσικά τη πηγή σου. Και με λάμπα θα ταιριάζει εξαιρετικά, μία λάμπα όμως όχι με πολύ χρώμα.

Απάντηση: Re: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ ΧΤΖ DIVINE?

Εγώ θα πρότεινα ενεργή (αν γίνεται .. αν δεν κάνω λάθος γινεται) αλλιώς απλή πολυενίσχυση με ομόσταυλους τελικούς (για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά) ει δυνατόν σε όλους τους δρόμους του ηχείου (πάλι ανάλογα με το budget)... νομίζω οτι μόνο ετσι τι ηχείο αυτό θα δειξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει... αν μη τι άλλο προσπάθησε να το ακουσεις έτσι!

+1
με τους xtz τελικούς (δεν χρειάζεσαι κάτι καλύτερο αν πας ενεργά...) θα σου βγει και φθηνά και σίγουρα καλύτερα!

Re: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ ΧΤΖ DIVINE?

παιδια, οι ΧΤΖ ειναι μηχανηματα των 600 ευρω φτιαγμενα για να οδηγουν παραπλησιας κατηγριας ηχεια. Δεν νομιζεται οτι ειναι "λιγα" ή για να το θεσω καλυτερα, οτι το Divine αξιωνει κατι ποιοτικοτερο για να ξεδιπλωσει τις αρετες του?

Ισως και να έχεις δίκιο αλλά απο την στιγμή που ο φίλος έθεσε budget τα 3000 ο μόνος τρόπος να έχει ενεργή πολυενισχυση (που για μένα απο την στιγμή που το ηχειο δινει αυτή την δυνατότητα, ειναι η καλύτερη λύση) είναι με ενισχυτές αυτής της κατηγορίας ... αν δεν κάνω λάθος βεβαια η xtz βγάζει ολόκληρη σειρά τελικων ακόμα και mono-block... λες να μην ματσάρουν με τα ιδια της τα ηχεια; Ανεξαρτήτως κόστους... συν τοις άλλοις στην έκθεση με τον έναν τελικό έπαιζε μια χαρά φαντάζομαι με 3 πχ θα παίζει πολύ καλύτερα...
Βεβαια όλα αυτά θα πρέπει να αξιολογηθουν μεσω ακρόασης...

χμμμ.. πχ τα μονομπλοκ της Audiolab σειρας 8200 (250w/ch) μαζι με τον αντιστοιχο προ, τιμη πακετου 2700, δεν ειναι καλυτερη λυση?

Στην εκθεση μου φανηκε οτι υπολειτουργουσαν τα divine... Σε χαμηλη ενταση ακουγονταν ισορροπημενα, σε υψηλοτερη με τους 3 τελικους που λες σιγουρα κατι θα γινεται. Απλα η ενσταση μου ειναι στην ηχητικη ποιοτητα αυτων των ΑΡ 100. Τα ενισχυτικα της εταιριας δυστυχως περιοριζονται στον A100D3 και στον τελικο ΑP100 και σε καποια ενισχυτικα για sub οπως λεει η ιδια http://www.xtz.se/uk/products/electronics/overview1

Τα ενισχυτικα της μεχρι στιγμης τα πλασαρει με το δαπεδου της 99.36 (υπαρχουν κ review).

Εχω την αισθηση οτι η ιδια η εταιρια δεν εχει στη γκαμα της ενισχυτικα που να αντιστοιχουν στην ποιοτητα του divine.

παντως σιγουρα θα υπαρχει λυση ποιοτικη ακομα και με 3000 ευρα. Η γκαμα της Vincent ειναι πλουσια σε μονομπλοκ, τελικους μεγαλης ισχυος και ισως ο συνδυασμος τους με καποιον ολοκληρωμενο σε διπλοενισχυση ή τριπλοενισχυση να ειναι καλη λυση.

Για τα Xindak έχει γίνει ήδη λόγος. Υπάρχουν και τα μονομπλόκ της σε ικανοποιητικότατη τιμή όπως πάντα και με αποθέματα ισχύος υπερ-αρκετά:

http://www.audiopoint.gr/forum/showthread.php?t=797

(θέλει εγγραφή για να διαβαστεί το link)

Εμένα στην έκθεση που έπαιζαν παθητικά με έναν τελικό xtz τα divine δεν μου άρεσαν! Όμως, σε ένα ενεργό setup όπου κάθε ενισχυτής αναλαμβάνει να ενισχύσει ένα πολύ περιορισμένο εύρος συχνοτήτων κατευθείαν (εύκολο φορτίο), δεν υπάρχει κανένας λόγος για ακριβούς ενισχυτές! Και αν μη τι άλλο θα πάρει μακράν καλύτερο αποτέλεσμα από οποιοδήποτε παθητικό setup με οποιοδήποτε ενισχυτή...

Last edited:
Re: Απάντηση: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ ΧΤΖ DIVINE?

Εμένα στην έκθεση που έπαιζαν παθητικά με έναν τελικό τα divine δεν μου άρεσαν! Όμως, σε ένα ενεργό setup όπου κάθε ενισχυτής αναλαμβάνει να ενισχύσει ένα πολύ περιορισμένο εύρος συχνοτήτων κατευθείαν (εύκολο φορτίο), δεν υπάρχει κανένας λόγος για ακριβούς ενισχυτές! Και αν μη τι άλλο θα πάρει μακράν καλύτερο αποτέλεσμα από οποιοδήποτε παθητικό setup...

συμφωνω απολυτα, με την ενεργη ενισχυση δεν τιθεται θεμα οδηγησης, απλα λιγο καλυτερα ενισχυτικα...:shakehands:

Aν θέλει πολύ καλύτερα ενισχυτικά σε πολύ καλύτερη τιμή και πιάνουν ελάχιστα τα χέρια του, η πρότασή μου είναι να φτιάξει έναν πολυκάναλο hypex...

12.000€ (και 80€ ρέστα) μάλλον ξεφεύγουν από το budget που τέθηκε...Άσε που σε αυτά τα λεφτά μάλλον υπάρχουν και άλλες λύσεις προς εξέταση...

Συγγνώμη, δεν πρόσεξα το budget. Λύσεις υπάρχουν άπειρες, απλά είναι και αυτή μία λύση προς εξέταση, την ανέφερα γιατί μπορεί ο άνθρωπος να μην την είχε υπόψη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής για XTZ Divine?

μηπως να το ακουσουμε πρωτα πως παιζει? στα χαρτια φαινεται απιστευτο αλλα και αλλα φαινοντουσαν απιστευτα και τελικα δεν....

Μα γι αυτό το προτείνω...να το πάρει κάποιος, να το ακούσουμε και οι υπόλοιποι :music-smiley-005:

εγω να πω κατι πιο πρακτικο, το να παρει καποιος τοσους μονομπλοκ δεν ξερω ποσους χρειαζεται,δεν υπαρχει πρακτικο προβλημα χωρου, καταναλωσης, θερμοκρασιας, αν υπολογισουμε την ταξη Α που παιζουν οι συγκεκριμενοι επισης αγορας rack πόσων αραγε?.Εγω δεν θα τοκανα.
Δεν ειναι καλυτερο ενας ποιοτικος μεταχειρισμενος 2Χ200 εκει στο τριχιλιαρο βρισκεις παντα κατι καλο.:smash:

ΑΥΡΙΟ θα ακούσω 3 ενισχυτες και θα σας ενημερώσώ, ευχαριστώ για τις υποδείξεις-προτάσεις

Καταρχήν η ενεργή πολυενίσχυση χρειάζεται εξωτερικό κροσόβερ και μάλλον ηλεκτρονικό (καλλίτερα ακόμα ψηφιακό). Αρχίζουμε και μιλάμε πλέον για ρυθμίσεις κλπ.
Κατα δεύτερον η XTZ δεν είναι χαζοί, μια χαρά ενισχυτικά έχουν. Και μάλιστα αν θυμάμαι καλά αναμένεται μια λύση με κροσ που θα μπαίνει στους τελικούς για ενεργή πολυενίσχυση (μάλλον σε στυλ LINN).
Συζήτησε το θέμα με τον Θέμη και ενημερωμένος είναι αλλά και πολύ έμπειρος, μην ξοδεύεσαι άδικα.ΙΜΗΟ.

Καταρχήν η ενεργή πολυενίσχυση χρειάζεται εξωτερικό κροσόβερ και μάλλον ηλεκτρονικό (καλλίτερα ακόμα ψηφιακό). Αρχίζουμε και μιλάμε πλέον για ρυθμίσεις κλπ.
Κατα δεύτερον η XTZ δεν είναι χαζοί, μια χαρά ενισχυτικά έχουν. Και μάλιστα αν θυμάμαι καλά αναμένεται μια λύση με κροσ που θα μπαίνει στους τελικούς για ενεργή πολυενίσχυση (μάλλον σε στυλ LINN).
Συζήτησε το θέμα με τον Θέμη και ενημερωμένος είναι αλλά και πολύ έμπειρος, μην ξοδεύεσαι άδικα.ΙΜΗΟ.

Αν ισχύει αυτό εννοείται οτι εγώ προσωπικά θα περίμενα λίγο καιρό μέχρις ότου μπορέσω να δοκιμάσω και αυτή τη λύση... ξαναλέω οτι κατα´την ταπεινή μου γνώμη αυτά τα ηχεία θα δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό μόνο ετσι...