Ενισχυτής για XTZ Divine?

Re: Απάντηση: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ ΧΤΖ DIVINE?

Εμένα στην έκθεση που έπαιζαν παθητικά με έναν τελικό xtz τα divine δεν μου άρεσαν! Όμως, σε ένα ενεργό setup όπου κάθε ενισχυτής αναλαμβάνει να ενισχύσει ένα πολύ περιορισμένο εύρος συχνοτήτων κατευθείαν (εύκολο φορτίο), δεν υπάρχει κανένας λόγος για ακριβούς ενισχυτές! Και αν μη τι άλλο θα πάρει μακράν καλύτερο αποτέλεσμα από οποιοδήποτε παθητικό setup με οποιοδήποτε ενισχυτή...
Στη χώρα καταγωγής τους υπάρχουν πολλοί φανατικοί υποστηρικτές της πολυενίσχυσης.Ακόμα και οι dealers σε καταστήματα,προτείνουν τη λύση αυτή ,πράγμα που μου έκανε εντύπωση από τα 80s..φίλος μου πάντως τα έχει ματσάρει με μτχ MacCormack DNA 1 και λάμπα προ.

Η πολυενίσχυση είναι μία σπουδαία λύση αλλά με μία προυποθέση που αν δεν ισχύει είναι προτιμότερη η παθητική λύση με έναν στέρεο ή 2 μονο ή γεφυρωμένους ενισχυτές.
Η προυπόθεση αυτή είναι: ένα ενεργό κροσόβερ φτιαγμένο από την ίδια την εταιρία ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΧΕΙΟ και όχι άλλες λύσεις με πειραματισμούς.
Αυτό το κροσόβερ αναμένεται κατά τα λεγόμενα της ΧΤΖ.
Άρα αγοράζει κανείς έναν στερεοφωνικό ενισχυτή έχοντας στην άκρη του μυαλού την πιθανή αγορά 2 ακόμη ΟΜΟΙΩΝ ενισχυτών αργότερα.

Και μία πρόταση στον κάτοχο:μπορείς να δοκιμάσεις κατ'οίκον και τον ΑΡ-100 και τον ATC Ρ1 που θεωρώ εξαιρετικό σε ταίριασμα και όχι ακριβό (για την συνέχεια αργότερα) http://www.atcloudspeakers.co.uk/p1.php

Η πολυενίσχυση είναι μία σπουδαία λύση αλλά με μία προυποθέση που αν δεν ισχύει είναι προτιμότερη η παθητική λύση με έναν στέρεο ή 2 μονο ή γεφυρωμένους ενισχυτές.
Η προυπόθεση αυτή είναι: ένα ενεργό κροσόβερ φτιαγμένο από την ίδια την εταιρία ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΧΕΙΟ και όχι άλλες λύσεις με πειραματισμούς.
Αυτό το κροσόβερ αναμένεται κατά τα λεγόμενα της ΧΤΖ.
Άρα αγοράζει κανείς έναν στερεοφωνικό ενισχυτή έχοντας στην άκρη του μυαλού την πιθανή αγορά 2 ακόμη ΟΜΟΙΩΝ ενισχυτών αργότερα.

Και μία πρόταση στον κάτοχο:μπορείς να δοκιμάσεις κατ'οίκον και τον ΑΡ-100 και τον ATC Ρ1 που θεωρώ εξαιρετικό σε ταίριασμα και όχι ακριβό (για την συνέχεια αργότερα) http://www.atcloudspeakers.co.uk/p1.php
Μερικές φορές ακόμα και ένα ενεργό κροσόβερ φτιαγμένο από την ίδια εταιρία γι αυτό το ηχείο δεν είναι απόλυτα πετυχημένη λύση,και το λέω από προσωπική εμπειρία.Πριν 15 χρόνια την εφάρμοσα στα LINN KABERS με κροσόβερ της LINN για το συγκεκριμένο ηχείο και τελικούς τους LK 100.
Δεν μ άρεσε το αποτέλεσμα και το διαπίστωσα και στα στούντιο των dealers ,απ όπου τ αγόρασα.Έλειπε η ισοροπία απ το ηχείο και κάθε μέρα 'άκουγα διαφορετικό ήχο',κάτι που μ ανάγκασε να ακολουθήσω την παθητική ενίσχυση..Η να οδηγεί ο ένας τελικός το ένα ηχείο η να οδηγεί ο ένας τα χαμηλά και ο άλλος τις υψηλές κάτι που διατηρώ μέχρι και τώρα..
Η πολυενίσχυση με ενεργό κροσόβερ είναι πράγματι πολύπλοκη,και ας έχει πολλούς θιασώτες όπως τους σκανδιναυούς.

Μερικές φορές ακόμα και ένα ενεργό κροσόβερ φτιαγμένο από την ίδια εταιρία γι αυτό το ηχείο δεν είναι απόλυτα πετυχημένη λύση,και το λέω από προσωπική εμπειρία.Πριν 15 χρόνια την εφάρμοσα στα LINN KABERS με κροσόβερ της LINN για το συγκεκριμένο ηχείο και τελικούς τους LK 100.
Δεν μ άρεσε το αποτέλεσμα και το διαπίστωσα και στα στούντιο των dealers ,απ όπου τ αγόρασα.Έλειπε η ισοροπία απ το ηχείο και κάθε μέρα 'άκουγα διαφορετικό ήχο',κάτι που μ ανάγκασε να ακολουθήσω την παθητική ενίσχυση..Η να οδηγεί ο ένας τελικός το ένα ηχείο η να οδηγεί ο ένας τα χαμηλά και ο άλλος τις υψηλές κάτι που διατηρώ μέχρι και τώρα..
Η πολυενίσχυση με ενεργό κροσόβερ είναι πράγματι πολύπλοκη,και ας έχει πολλούς θιασώτες όπως τους σκανδιναυούς.
Μια από τις λίγες εξαιρέσεις όσον αφορά την ενεργή πολυενίσχυση με πραγματικά φοβερά αποτελέσματα ήταν στο στούντιο του πρώην αντιπροσώπου της Linn όπου 3 LINN CLOUT με τη βοήθεια ΕΝΕΡΓΟΎ κροσόβερ οδηγούσαν τα περίφηκα KELTIK με εξαιρετικά αποτελέσματα,που όμως το ίδιο σύστημα ακριβώς δεν έπαιζε το ίδιο καλά σε στούντιο της Στογχόλμης,χάνοντας στα χαμηλά όπου εμφάνιζαν μια 'πλαδαρότητα'.
Σ αυτήν μου την επιμονή ο υπεύθυνος του μαγαζιού άλλαξε τους τελικούς με nain και ενεργό κροσόβερ,και μετά από αρκετή προσπάθεια το αποτέλεσμα έδειξε ν ανταμοίβει τον κόπο.

ΔΟΚΙΜΗ ΜΕ PLINIUS 9200 εγινε και...

καλό μηχάνημα, αξιοπρεπές αποτέλεσμα σε χαμηλες εντάσεις,αλλά σίγουρα δεν οδηγεί σωτσά τα συγκεκριμένα ηχεία. (υποκειμενικό)

ο ATC (χαμηλότερη κατηγορία τιμής) μου άρεσε σαφώς περισότερο..

ΔΟΚΙΜΗ ΜΕ PLINIUS 9200 εγινε και...

καλό μηχάνημα, αξιοπρεπές αποτέλεσμα σε χαμηλες εντάσεις,αλλά σίγουρα δεν οδηγεί σωτσά τα συγκεκριμένα ηχεία. (υποκειμενικό)

ο ATC (χαμηλότερη κατηγορία τιμής) μου άρεσε σαφώς περισότερο..

Καλησπέρα.Η σύγκριση με τον ATC έγινε στον χώρο σου?