Ενισχυτης για Zensor1?

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

STRATOS1983

Senior Member
Καλησπερα, μετα απο την πολυτιμη βοηθεια που ειχα για την επιλογη των ηχειων, ηρθε η ωρα(σιγα σιγα) και για ενισχυτη.
Παμε απο τα βασικα, τα λ7 που διαθετω ειναι max 350 ευρω για αγορα καινουργιου ενισχυτη. ξερω οτι με 50-100 ευρω παραπανω αγοραζω κατι πολυ καλυτερο αλλα δεν θελω να ξεπερασω τα 350(προς το παρον).
Οι λογοι που θελω καινουργιο ενισχυτη και οχι καποιον μεταχειρισμενο και πιθανον πολυ καλυτερο ειναι, 1ον εχω ενα θεμα με την καινουργιλα μου αρεσει η μυρωδια της και 2ον πως υπαρχει ενα μικρο ενδεχομενο ο ενιχυτης να αγοραστει με πλαστικο χρημα.
Τα ηχεια μου ειναι zensor1 και ο χωρος που τα εχω ειναι 15τμ τοποθετημενα σε βασεις(αν παιζει καποιο ρολο).
Απο μουσικη ακουω τα παντα εκτος απο ροκιες και μεταλ.
Αυτο που θελω απο τον ενισχυτη ειναι να ειναι γλυκος στα πριμα(δεν μ αρεσουν τα ξερα πριμα) και να ειναι λιιιγο μπασατος.
Οι ενισχυτες μεχρι τα 350ευρω που εχω βρει ειναι
nad c325bee στα 350ευρω(αν υπαρχει σε διαθεσημοτητα λογω του οτι ειναι παλιο μοντελο)
denon pma 720 350 ευρω
cambridge audio topaz am10 300ευρω μου ειπαν οτι ειναι καλυτερος απο τον nad c325bee(για τον οποιο εδειξα αρχικο ενδιαφερον)
pioneer a30 καινουργια σειρα αλλα δεν εχω ακουσει τιποτα απολυτως 240 ευρω.
το καλυτερο θα ηταν να ακουσω για να κρινω, αλλα επειδη πιστευω πως θα ειναι πολυ δυσκολο να ακουσω ενισχυτη με τα ηχεια μου, περνω πρωτα γνωμες και ιδεες και σιγουρα αποριψεις καποιων ενισχυτων, για να προσανατολιστω, και μετα ακουω κιολας.

Ευχαριστω εκ των προτερων, και sorry για ορθογραφικα λαθη

Καλορίζικα τα ηχεία φίλε. Εξαιρετική επιλογή.
Τα άκουσα πριν καταλήξω στο 7 της ίδιας σειράς, και κελαηδούσαν.
Ο ενισχυτής με τον οποίο έπαιξαν ήταν της Cambridge Audio, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι μοντέλο.
Προσωπικά μιλώντας (πάντα), από όσους ανέφερες, ο ίδιος στον Cambridge θα έτεινα, χωρίς όμως να απέρριπτα ακρόαση άλλων (αν υπήρχε δυνατότητα).
Επίσης, ίσως και αυτός να αξίζει μια θέση στη λίστα σου.

Ελπίζω να βοήθησα. Όσο για την ορθογραφία, don't worry, διότι είναι κατα 99.999% άψογη.

ευχαριστω για την απαντηση.
γνωριζεις μηπως τον ''χαρακτηρα'' των cambridge? px δε μου αρεσουν οι yamaha τουλαχιστον με dali που εχω ακουσει λογω των τονισμενων ''ψηλων'' και θελω να αποφυγω κατι τετοιο.
advance ε?? και με pre out για κατι καλυτερο στο μελλον...

Εμένα πάλι δεν μου πολυάρεσαν με τον Cambridge (τον ίδιο που άκουσε και ο μάνος στον ίδιο χώρο)... μεσουψηλά μου φάνηκαν κάπως λεπτόηχα και στεγνά.
Όταν κοιταζα να τα ματσάρω είχα σαν υποψήφιους τους hk980, nad316.
Τελικά προτίμησα να πάρω τον ΝΑD326 σκεπτόμενος κάποια αναβάθμιση και ανάγκη για περισσότερο ρεύμα και watt.

Στράτο αν βγεις στη γύρα για ακροάσεις (μεταφέρονται εύκολα τα zensorάκια... αλλά δεν ξέρω πόσο χρόνο έχεις για κάτι τέτοιο...) βάλε εκτός του advance που λέει ο μάνος και τον marantz pm6004, βλέπω ότι κυκλοφορεί σε σχετικά καλή τιμή (skroutz). Ούτε αυτός θα σου ξύσει, τουναντίον!

Nα υποθέσω επίσης ότι μιλάμε μόνο για τρανζίστορ ή κοιτάμε και άλλους? πχ λαμπάτους ή τρίπαθους...

τρανζιστορ μονο...
το θεμα δεν ειναι ο κοπος ο δικος μου να μεταφερω δυο μικρα ηχειακια, αλλα το ποσο υπαρχουν οι ενισχυτες διαθεσιμοι σε καταστηματα, και ποσοι ειναι διαθεσιμοι να σε εξυπηρετισουν με αυτον τον τροπο (περιμενοντας μολις αποσυνδεσεις τα ηχεια να του πεις πιασε και μια κουτα ενισχυτη)
απο NAD στα χρηματα που διαθετω ειναι ο 325(340ευρω), τι διαφορες(ηχιτικα) εχει απο τον αντικαταστατη του(326)? για τον οποιο μου εχουν πει τα καλυτερα για τα λευτα του

Δεν ξέρω αν θα βρεις τον C325. Πάρε όμως ένα τηλέφωνο εκεί που τον βρήκες, μήπως έχει ξεμείνει στο site και τελικά δεν υπάρχει. Συμβαίνει καμια φορά.
Kαι ο c316 είναι στα χρήματα που δίνεις και έχει τον χαρακτήρα που θέλεις, καλό είναι να τον δοκιμάσεις όπου τον βρεις.

Αυτό που λες για τις ακροάσεις είναι λάθος.
Δουλειά των αντιπροσώπων είναι να δειγματίζεις και να μην αγοράζεις γουρούνι στο σακί.
Άλλωστε για αυτό διαθέτουν και demos. Για να πας και να δοκιμάσεις.
Αυτά τα πράγματα δεν θέλουν ντροπές,,, λεφτά θα δώσεις και θα πάρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.
Να μην το σκέφτεσαι καθόλου, imo!

οποτε εχουμε και τον 316 δεν τον ειχα στο νου μου
επειδη ειδα και σε 2ο μαγαζι σαν προταση πακετου τα zensor1 με τον topaz am10 θα το κοιταξω, μαλιστα ο πρωτος που μου τον προτινε, μου ανεφερε για καλυτερο απο τον 325...
παντως αν τον εχει κανεις η τον εχει ακουσει θα βοηθουσε να μου πει τη γνωμη του.
αρα μενει να ξεκινισω τις τσαρκες οποτε εχω χρονο να δω τι παιζει...

Απάντηση: Re: Ενισχυτης για Zensor1?

αρα μενει να ξεκινισω τις τσαρκες οποτε εχω χρονο να δω τι παιζει...

Αυτό είναι το καλύτερο!

εμεις ιδέες ρίχνουμε, εσύ αποφασίζεις σύμφωνα με τα γούστα σου.

Οι περισσότεροι αντιπρόσωποι είναι φιλικοί μην σε ανησυχεί η άμεση επαφή.
Επίσης, για να μην πιεστείς / επηρεαστείς πάρε όρκο να μην αγοράσεις τίποτα απο κανέναν επι τόπου.
Αφού ακούσεις με την ησυχία απο το σπίτι σου παραγγέλνεις. Δεν χρειάζονται βιασύνες σε αυτά.

Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτης για Zensor1?

..........
για να μην πιεστείς / επηρεαστείς πάρε όρκο να μην αγοράσεις τίποτα απο κανέναν επι τόπου.
Αφού ακούσεις με την ησυχία απο το σπίτι σου παραγγέλνεις. Δεν χρειάζονται βιασύνες σε αυτά.
Σωστό! :a0210:
Μην κρατάς χρήματα, επιταγές και κάθε είδους κάρτα μαζί σου.
Τίποτα που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε περίπτωση που παρασυρθείς. :grandpa:

Γνωριζουμε αντιπροσωπο για nad και campridge audio??
ή περνουμε σβαρνα τα καταστηματα κ οποιος τα εχει?
Φιλε panoramix αυτο δε μας ενοχλει να μιλησουμε αργοτερα ΚΑΙ για dac :)

Ampalaeos ευχαριστω (Στρατος)

Απάντηση: Re: Ενισχυτης για Zensor1?

Σταυρο καλο ψαχτηρι φιλε.. :drummer:

υγ. Ηχειαρες γμτ!!!! για 200 ευρο, κλαινε και οι παπαδες!!

Εσένα πρέπει να βγάλω προς τα έξω τις πρώτες εντυπώσεις σου, απο το σετάκι με τον creeκ... να γίνει power buy πάραυτα :laugh:

Απο την βιασυνη Στρατο, σορρυ!

Νικο κατσε καλα!! Ειπαμε το ματσαρισμα με τον creek ειναι το κατι αλλο, ας μην γινουμε show σε ξενο κοσμο :P
Οι δικαιολογιες για power buy δεν πιανουν, ξεπουλησαν οι creek remember?!

Στρατο η avart νομιζω ειναι.. Εχει σιγουρα εκει παντως.

ΜΑRΑΝΤΖ ΡΜ 6004 - 6005.

Toν 1o -απερχόμενο μοντέλο-τον έχω πάρει σε συγγενη μου και παίζει εξαιρετικά γαι τα λεφτά του με KEF των 350 ευρό...

Με τα συγκεκριμένα ηχέια παίζει δυνατά σε σαλόνι 50 τμ.Πολύ καλό μηχανάκι.

Last edited:
Νικο κατσε καλα!! Ειπαμε το ματσαρισμα με τον creek ειναι το κατι αλλο, ας μην γινουμε show σε ξενο κοσμο :P
Οι δικαιολογιες για power buy δεν πιανουν, ξεπουλησαν οι creek remember?!

Τα κρατάω και κάποια στιγμή θα ανοίξω θέμα με αυτά...
με τίτλο "hi fi νεανικός έρωτας..." για να αναπολήσουμε τα νιάτα όσοι πλέον τα βλέπουμε ως μηχανές! ...να νοσταλγήσουμε τα πρώτα μας βήματα και να θυμηθούμε τις χαρές μας!

ΜΑRΑΝΤΖ ΡΜ 6004.

Τον πρότεινα και εγώ πριν. Ίσως υπάρχει demo σε media markt γι' αυτόν.
Mοιάζει καλό ματς για ξεκούραστα ακούσματα σε μικρούς χώρους, μιας και το ηχείο δεν πέφτει κάτω απο τα 5 Ohm...

Απο δω το πας απο εκει το φερνεις, μαλλον δεν την γλυτωνω.. Κατσε καλα ρε παιδι μου φαγωθηκες!

Επισης εγω δεν εκανα "βημα", εγινε αλμα αλα mike jordan.. βεβαια το καρφωμα ακομα κουναει την στεφανη.. :ADFADF1::music-smiley-005:

Αρκετα, παω για ταινιακι.. ;)

Ακουσα σημερα cambridge audio topaz am10 και sr10 ωραιοι ενισχυτες αλλα απο θεμα δυναμης δεν... κ εχουν και λογαριθμικό ποτενσιόμετρο και πρεπει να φτασουν στο τερμα για ψηλες σταθμες τουλαχιστον με ηχεια χαμηλης ευαισθησιας και τα zensor1 εχουν 86,5.
Και απο μπασο δεν ειχαν πολυ πραμα.
Τωρα θελω να ακουσω nad c316 και c325(αν τον εχει ο αντηπροσωπος.
Σκεφτομαι και για denon pma 720 εχει και pre out για κανα τελικο στο μελλον, σαν ενισχυτες οι denon μου αρεσουν αν κρινω απο εναν avr που ειχα και τον χρησιμοποιουσα μονο για μουσικη με δυσκολα ηχεια b&w683.
Εχει κανεις αποψη για τον 720?

Last edited by a moderator: