Ενισχυτης για Zensor1?

Ώπα Στράτο time out!

Σε άλλα post ζήταγες μπασούμπα, τώρα βλέπω να ρωτάς αν ο mp101 είναι υπερβολικός κάπου (δεν είναι).

Λοιπόννννν, το ηχειάκι παίζει overall φανταστικά για τα χρήματα που ζητάει για το μέγεθός που είναι. Θαύματα δεν μπορεί να κάνει. Τι ακριβώς ψάχνεις; Αν ψάχνεις κάτι που θα το γαζώσει (τηρουμένων των αναλογιών) πήγαινε σε NAD. Θα πάρεις το χαμηλό που ζητάς. Αν ψάχνεις να παντρευτεί ηχοχρώματα κάποιου ενισχυτή όπως ο advance και και να τα "δέσει" με το "κούρδισμα" που έχει.... προσοχή στο σάκχαρο... !

Με λίγα λόγια. Μήπως ψάχνεις τελειότητα σε ένα ηχείο ραφιού με πενταμισάρια γούφερ (έστω τρομερά καλό στην ισορροπία που παρέχει) και ψάχνεις έναν ενισχυτή που θα τα κάνει όλα, περισσότερα από αυτά που μπορεί το ηχείο να δώσει;

Ρίξ' του επάνω Nad, και θα σπέρνει σε χαμηλό. Ρίξ'του επάνω Marantz και θα έχεις τίμιο αποτέλεσμα με αναλαμπές καθαρότητας. Ρίξ' του επάνω Denon και θα έχεις στρογγυλεμένα τα προηγούμενα. Γενικώς έχεις ένα ηχείο που δε θα πει όχι. Όλα τα προηγούμενα όμως τηρουμένων των αναλογιών.

Σιγουρα στα χρηματα που διαθετω δεν ψαχνω τον ουρανο με τ αστρα...
Απλα εχω ακουσει τα ηχεια μου με yamaha και θελω να αποφυγω παρομοιο συνδιασμο με χαλαγαν πολυ οι ψηλες.
Αυτο που θελω ειναι γλυκα πριμα και λιιιιγο μπασο...
Αυριο θα παω να ακουσω denon και βλεπουμε

Καλημερα.
Τελικα χθες πηγα ακουσα 2-3 ενισχυτες, εκτος nad τον οποιο δεν βρηκα για να ακουσω,
και τελικα κατεληξα σε denon pma 720.
Για τα δικα μου γουστα εδεσε με τα zensor1 πηρα το μπασο που ηθελα και μπορω να πω πως ηταν εκπληξη για μενα το ποσο καλο χαμηλο εχουν τελικα τα ηχεια, χωρις να χαθουν οι αλλες συχνοτητες.
Σχετικα με το στρωσιμο ποσες ωρες περιπου χρειαζονται, σε χαμηλες εντασεις παντα λογω και αστρωτων ηχειων.
Το loudness on ή off?

Last edited by a moderator:
Tα δικά μου πήρε καιρό να σταθεροποιηθούν... κάπου 150 ώρες, αλλά μη φανταστείς ότι όλες αυτές τις ώρες δεν ακούγονται καλά.
Απλά ήθελαν το χρόνο τους για να παίξουν όπως πραγματικά παίζουν.

Για το στρώσιμο, αν είσαι στις μηδέν ώρες δώστους μεσουψηλές συχνότητες σε μέτριες προς μικρές εντάσεις κανα 10ωρο, μετά κάνε το ίδιο για όλα το φάσμα και μετά σταδιακά αύξανε την ένταση.
Κάπου στις 25-30 ώρες κάνε ένα βουπ στο ποτενσιόμετρο και φόρτωσέ τα να γουστάρεις... Απο εκεί και ύστεερα παίζε όπως σου αρέσει, αλλα για να στρώσουν θέλουν και τις εντάσεις τους.
Πιθανόν σε μένα να πήρε πολύ γιατί δεν άκουγα και σε τόσο υψηλές εντάσεις.

Καλορίζικος, καλοτάξιδος και ο Denon Στράτο!

Kαλοάκουστα.
Τα ηχεία θέλουν περίπου 40-50 ώρες,ο ενισχυτής 150-200 ώρες.
Ο χαρακτήρας βέβαια δεν πρόκειται ν'αλλάξει δραματικά,στα σημεία οι όποιες διαφορές.

Δεν θέλω να πω ότι στά 'λεγα... αλλά... στο είπα για τον PMA720 :tongue:

Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα σε ικανοποιούσε. Έχει και pre-out για μελλοντική αναβάθμιση (κάποιο sub, κάποιο τελικό). Η διαφορά του από τον ομόσταυλο Marantz PM6004 (o νέος PM6005 με το DAC ξεφεύγει σε τιμή) είναι στο ότι ο Denon με το Volume στη μέση τα χορεύει τα ηχειάκια, ενώ ο Marantz θέλει για να το κάνει αυτό στα 3/4.

Όπως και να έχει καλοάκουστος, περιμένουμε εντυπώσεις και φωτο.

για να μου το'λεγες κατι περισσοτερο απο μενα θα ξερες-εις στο θεμα ;) οπως και οι πιο πολοι εδω μεσα, γι αυτο ανοιξα θεμα αλλωστε.

για marantz σε ιδια κατηγορια τιμης με τον pma720 μου ελεγαν οτι ειναι λιγο πιο αδυναμοι και με λιγοτερο χαμηλο.
στο pre out ΑΝ συνδεθει κατι στο μελλον σιγουρα δεν θα ειναι sub γιατι οπως ειπα τελικα εχουν καλο μπασακι τα zensor1(τουλαχιστον ικανοποιει εμενα στο χωρο μου) ισως κανα τελικος(?) θα δειξει
εντυπωση μεχρι στιγμης μου εχει κανει το loudness το ποσο ''ζωντανια'' δεινει σε χαμηλες εντασεις, οι υψηλες εντασεις αργουν πολυ ακομα(λογω στρωσιματος) ασε που και σπανια ακουω δυνατα.

Νομίζω ότι ήταν αναμενόμενο να πάς για τον denon....στο άλλο νήμα για τα zensor 1,το είχες πεί (μετά απο ακούσματα που είχες κάνει) ότι ήταν καλό ματσάρισμα...με πρόλαβαν όμως άλλοι...:D

Περιμένουμε φωτογραφίες!!